- VR topik
- Gaming notebook topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Itt a legkisebb asztali GeForce RTX 50-es VGA
- Táp ventilátor csere
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
Aktív témák
-
Beretta 92R
tag
Jobb lett igen, dinamikusabban szól az összes, a mély is sokat javult, de még a bass hangerőt nem tudom feljebb venni középállásnál, mert akkor még mindig kicsit rezeg valami, de már messze nem annyira mint szerelés előtt. Viszont érezhetően jobban üt a mély is és a többi is sokkal tisztábban szól.
-
frankie!
őstag
Nem ördöngősség ez a fali kábel dolog, hifisták széles körben használják mint írtam, a magashangok tényleg tisztábbak vele, nem kell hozzá vájt fül! Ez nem csak placebo hatás, ebben a cikkben mérésekkel is alá van támasztva, hogy egy ilyen kábelnek az ellenállása, kapacitása de főleg az induktivitása alacsonyabb egy átlagos hangfalkábelénél.
http://www.audioholics.com/techtips/setup/interconnects/DIYSpeakerCablesp1.html
Sztem egy próbát megér (legalább a frontokra), nekem olcsóbban jött ki, mint a megvett hangfalkábel, és sikerült viszonylag kultúráltan elrendezni, egyáltalán nem zavaró, a fonás sem túl nehéz. Ha van egy lány ismerősöd, ő biztosan szívesen segít benne!;) -
Tobika1
senior tag
Igen úgy ahogyan te leírtad a frontokban felragasztottam a vattát és kicseréltem a kábeleket vastagabbra, ja és a mélyládát is szédszettem abban pedig kivettem a szubcső végén lévő rácsot és még ragasztgattam bele egy kis vattát, hogy tökéletes legyen! Ja és neked, hogyan van elrendezve a szobában a szett? mert nekem most elég hülyén van, a gép mellett közvetlenül, ja és megfigyeltem, ha közvetlenül a gép mellett hallgatom akkor elég gyenge a mély de ha arréb megyek az agyamhoz ami kb 2-3 méterre van és arról hallgatom akkor még a mellkasom is beleremeg olyan erős
Mi a legjobb elrendezés?
[Szerkesztve] -
BLiNk3r
senior tag
Hali!
A leírásodat olvasva én is felbuzdultam, hogy szétkapjam a hangfalakat, a csillapítóanyag tényleg kegyetlenül van belegajdítva.
Te hogyan rögzítetted a csillapítóanyagot? Bekented ragasztóval a két oldalsó falat, aztán rányomkodtad? Kell ehhez vmi speckó ragsztó? Kiegészítetted pluszban valami anyaggal?
Kösz előre is, a kábelcsere már menni fog! -
frankie!
őstag
Majd csinálok képeket, de addig nem szedem szét, amíg nem kapok műgyantát! A haver csinált a magáéról, majd megkérem, tegyen föl. Majd valamikor fölmegyek Pestre, és akkor veszek pár cuccot.
Kipróbáltam ma 1 szál UTP-vel, hát mit ne mondjak, kristálytiszta a hang. a mély viszont kevés, mert 1 UTP kábelből egy pólushoz 0.79 mm2-t tudsz vezetni, tehát egy hármasfonatból már 2,37mm2 keresztmetszetű vezetéket kapsz, egy dupla hármasból meg 4.74-et. Ez már tényleg elég emberes, és a nagy áramok által mozgatott mélyeknek kell állítólag a kábelvastagság. De a fórumból minden kiderül.
http://www.avx.hu/forum/index.php?showtopic=4958&st=540
talán itt is van használható:
http://www.hifipiac.hu/
index.php?option=com_simpleboard&func=view&catid=4&id=3707#3707
itt a CAT7-ről... hmm, egyszer kipróbálnám
http://forum.hwsw.hu/index.php?showtopic=55268&st=1950
Azt mondják, magasba húz ez a kábel, ami igaz is, nekem egyszerűen fájt tőle a fülem. Ha bejáratással nem szűnik meg, visszacserélem. Az fontos, hogy tömör szálú fali kábel legyen, ne pedig patch kábel.
A vastag kábel beillesztésére valamiféle saru lehet a megoldás, amit többen írtak.
Akkor lehet nagy hülyeség volt ezt az interconnect kábelt megvennem, Ki tudja, talán később jó lesz. Olyan vastag, hogy esélyem se lenne többet bedugni egymás mellé, az átalakítóból sem férne el több. Még jó hogy csak egyet vettem.
[Szerkesztve] -
frankie!
őstag
Szia!
Igazság szerint azért nem írok, mert rohadtul nem tetszik a mélynyomóm hangja. Továbbra is zörög még valami nagy hangerőn. Elhatároztam, hogy kiöntöm műgyantával rendesen a tápkábelt, a főkapcsolót és a biztit, mert vagy innen jön a zörgés, vagy a fedéltől, akkor nem tudom, mit csinálok. Műgyantát sem sikerült kapnom.
Te fényt derítettél valamire? A biztivel mi a helyzet?
A másik dolog, amivel mostanság foglalkozok, az a kábelkérdés. Kövezzetek meg, de úgy érzem, kicsit térbelibb és teltebb az én hangom 2,5-ös kábellel és Audigyvel, mint a havernak ugyancsak Geniussal, és X-fi-vel. Igaz, a kártyája még új, lehet, hogy itt is számít a bejáratás.
Ezen felbuzdulva elkezdtem olvasgatni mindenféle high-end fórumokat, és sok helyen foglalkoznak CAT5 és CAT7 típusú UTP kábelek hangfalkábellé alakításával! Olyan eredményt lehet velük elérni állítólag, mint többszázezres kábelekkel. Majd beszámolok a tapasztalataimról! (Egyébként az ilyen fórumokon nagyon lehúzták a SB cuccait, a Genius szót talán még kimondani sem szabad.)
Vettem 1 pár összekötő kábelt is a Somogyinál, de a különbség korántsem volt olyan jelentős, mint a hangfalkábel esetében. Ja igen: tudja valaki, mire szolgál az un. kapcsolószál, ami a kábelpár között található? -
frankie!
őstag
Gratulálok! Nagyon király lett! Biztos jól is szól!
Megcsináltuk mi is a haverét, csalódást keltett sajnos az az idétlen hordóhang továbbra sem szűnt meg teljesen, meg valami még rezonál is neki. Csináltunk képeket, majd fölrakom. Nála végül is a belső rongyot nem dobtuk ki, ő óvatosabb volt, csak a megmaradó összes részt töltöttuk ki félbevágott hangcsillapító textillel. (Nagyon könnyen szétjött, csak szikével kellett megkezdeni, utána már szét lehetett tépni.) Tényleg halkabb lett tőle az egész. A pókhálót is kivágtuk.
Az enyém is még szörnyű hangokat hallat nagy hangerőn, uh szétkapom nemsokára, lehet, hogy veszek én is kátránypapírt. Talán a fedél felől jön még mindig valami.
Te milyen biztosítékról is beszélsz pontosan?
(Tegnap kellemes élmény ért, írtam egy közel 1 oldalas hozzászólást, mire a végére értem, az öregem szó nélkül áramtalanította a lakást!)
-
bozont
veterán
Nagyon szép lett
Én sajnos nemtudok képeket felrakni,még nincs digi fényképezőm.
Látom bitumen lapot a hátlap teljes egészére raktál.Ez nemgond a visszacsavarozásnál vagy a felesleget leszedted onnan?
Azt esetleg nemtudod,h lehet-e 1jack-2rca kábelt 4-5 méteres husszúságban kapni vagy külön hosszabbítót kell venni? -
bozont
veterán
Hallottam olyat h ezt a bitumen lapot,miután felragasztom rá is kell égetni,vagy melegíteni. Ez igaz?Ja és mekkora ennek a hőszigetelése,nem akarnám megsütni szegénykét?
Meg az még nem gáz ha a sub kb 4-5 méteres rca kábelekkel lesz a géphez kötve,ugye?
Nekem megfordult a fejemben egy x-fi is,majd meglátjuk,talán benevezek egyre. -
frankie!
őstag
Akkor veszünk ilyen ragasztót, és nem is drága! Kíváncsi vagyok, haver X-fi-ján hogy fog szólni, mert azt is most fogja megvenni!
A kábelvastagság megállapítására láttam valahol belinkelve egy diagramot ami a hossz függvényében adta meg a szükséges keresztmetszetet. Csak már nem tudom hol. De úgy rémlik, tényleg, hogy 2,5 mm2 csak úgy 10 m felett kell. -
frankie!
őstag
Igen, ő nagyon frankón csinálta, de ő azért jól kitömte szivaccsal, alig maradt szabd térfogat!
Majd holnap beszámolok a egy tuningról, a havernak ugyanilyen cucca van, és ő szivaccsal akarja, de lehet, hogy lebeszélem róla.
A reflexcsövet szerintem most hagyom, megpróbálom a havert rábeszélni, ő most nagyon be van indulva a tuningra.De köszi az infot! Ilyen csövet akkor még te se próbáltál ugye?
-
frankie!
őstag
Köszi, mire válaszoltam, már módosíthattam is
Jól elkérik az árát ennek a reflexcsőnek! Pedig csak egy darab műanyag!
Ezt te feltétlenül ki szeretnéd próbálni?
Ezt a bitumenlapot egy kemény, viszonylag rideg anyagnak gondoltam, de ezek szerint megfelel erre is.
Van logika abban, amit mondasz, kevesebb turbulencia keletkezik, és több levegő is tud áramolni egy ventillátorhoz hasonlóan. Valaki azt írta, hogy nagy átmérőjű szívószállal kell kitölteni a subcsövet legalább a feléig, és akkor is csökken a turbulencia.
Ezt már próbálta valaki? Bevált?
[Szerkesztve] -
frankie!
őstag
Akkor úgy tűnik, én egy kicsit túllőttem a célon!
Sebaj! A két stereo legyen nagyon tuti, a satellitekre meg majd lehet, hogy veszek vékonyabbat, a lényeg gondolom csak az, hogy oxigénmentes legyen (vagy az legyen ráírva
) Bár elvileg ugye pont a nagyobb távolságnál van nagyobb veszteség és ellenállás.
Jack-RCA árnyékolt kábelt lehet venni valahol? Vagyezt átalakítóval kell megoldani?
Mi is pontosan ez a duplaexponenciális reflexcső? Hogyan működik? Hol kapni ilyet? A keresőben nem talált rá semmit.
Várjuk a tapasztalatokat! -
bozont
veterán
Igen,én is sokat nézegettem ezeket a képeket
,köszönet érte Aliaslacinak
Bár olyan hullámos felületű szivacsot nem kaptam sehol,ígyhát hangelnyelőt raktam bele. Az elején attól féltem h vastag lesz(3 centis,és ahogy nézegettem a képeken az 2 centis) és nagyon elveszi a teret,de megnyugtattak h az a hullámos amúgy sem a legjobb és csak nyugodtan pakoljam bele,nem bántam meg.
Mondjuk a hátlapra nemraktam,de lehet a fekete dobozkára rakok még.Meg lehet azt az árnyékolt RCA-t én is kipróbálom(kb mennyibe lehet egy ilyen kábel?).
Vki egyszer mondta h a szivacs nagyon halkítja a subot,hát én ezt nem vettem észre, sőt vhogy sokkal erőteljesebben szól,csakúgy rezeg az ágyam,pedig 3 méterre van és 1/3 hangerőig toltam csak,ja meg a bass is 1/3ra van állítva.
[Szerkesztve]
Aktív témák
Hirdetés
- HP Omen - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDR 400 - USB-C - KVM Switch
- Garanciális MSI Katana GAMER 15,6"240Hz!i5 12500H(16X4,5Ghz)RTX 3060 6 GB VGA,32-64GB RAM/1TB SSD
- Bivaly MAGYAR Lenovo P1 gen2 (Core I7 32 Gb 1Tb 15" 4K 4Gb Nvidia) Laptopom eladó!!!
- HP ProBook 640 G8, 14" FHD IPS Touch, I5-1145G7 CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11
- HP ProBook 640 G8, 14" FHD IPS Touch, I5-1145G7 CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad E550 - i5-5GEN I 8GB I 256SSD I DVDRW I 15,6" HD I CAM I W10 I Garancia
- Beszámítás! Sony PlayStation 5 825GB SSD digital konzol garanciával, hibátlan működéssel
- Bomba ár! Dell Latitude 7420 - i7-1185G7 I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" 4K I Cam I W11 I Garancia!
- Update 06.26. Bomba árak 2025-ben is! Üzleti - Consumer laptopok DELL FUJITSU HP LENOVO
- AKCIÓ! Csere-Beszámítás! Manli RTX 3070Ti 8GB GDDR6X Videokártya!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged