- Bemutatkozott a Transcend SSD-inek zászlóshajója
- Sugárhajtómű ihlette a Zalman CPU-hűtőjét, de nem az üzemzaj tekintetében
- Félreértések az FSR 4 és a PlayStation 5 Pro körül
- Nem tetszik a Procon-SP-nek, hogy a Nintendo távolról kivégezheti a Switch 2-t
- Megcélozta az NVIDIA-t a 2 nm-es node-jával a Samsung
Aktív témák
-
frankie!
őstag
válasz
Core2duo6600 #830 üzenetére
Akkor az az új hangszóró miatt lehet, nem a poti az oka.
-
frankie!
őstag
válasz
Kis zöld izé #790 üzenetére
Köszönöm szépen...azért vigyázz a vérnyomásodra, kedves Hernán Cattáneo, be ne Cattánj!
üdv.: Chick Corea
-
frankie!
őstag
válasz
Kis zöld izé #790 üzenetére
-
frankie!
őstag
válasz
Kis zöld izé #788 üzenetére
Ezeknek a rendszereknek a felbontása messze azalatt van, hogy igazán értékeld a különbséget két tömörített formátum között.
A digitális kimenet használata sem jelent semmit a hang szempontjából. Adott esetben sokkal rosszabb lehet, mint egy jó paraméterű hangkártya, vagy DVD lejátszó analóg kimenete jó analóg kábellel.
Egy jó paraméterű hangkártyával "nagyon jó" hangot lehet kihozni a kis Geniusból megfelelő drótokkal bekötve (aki titkos tippekre kíváncsi, írjon privit).
Persze neki is megvannak a határai (ezért adtam el), de nem mondanék olyan, hogy mindenféle műanyag szirszarok lealázzák, má bocs.
Amúgy lehet kapni már PCM (veszteségmentes) filmeket, koncerteket is, az meg gondolom nem vita tárgya, hogy jobb, mint a tömörített dts. -
frankie!
őstag
válasz
Kis zöld izé #786 üzenetére
Én nem a funkcionalitásról beszélek, hanem a hangminőségről.
-
frankie!
őstag
válasz
Kis zöld izé #784 üzenetére
Erre azért nagyon nem vennék mérget!! Megfelelő környezetben és zenékkel egy AB teszt tudna csak dönteni.
-
frankie!
őstag
válasz
Hemi 426/RT #778 üzenetére
Ja bocs nem olvastam el figyelmesen. Azt hittem az erősítőt tartanád meg. Próbáltam a genius frontjait egy nagyon lágy és telt hangú Videoton 6363-al. Mondhatom, ezzel "tudja a mélyeket". Persze ettől még nem lesz jó hangfal, de sokkal élvezhetőbb volt, mint a saját erőlködőjével mélynyomó nélkül. Szvsz. nem jól vannak párosítva az erősítő és a dobozok.
-
frankie!
őstag
válasz
Hemi 426/RT #780 üzenetére
Ez igaz, de a végfok terhelése, stabilitása megnövekszik. De ez nem az én területem, örülnék, ha valaki letisztázná. A kinyerhető hangerő nem volt nagyobb így se, de nagyságrendekkel szebben szólt a Maganatokkal, mondanom sem kell. Igaz, a többi csatorna nem volt bekörve. Csak a mély és magas visszaadás képességeit nem tudtam kihasználni.
-
frankie!
őstag
válasz
Hemi 426/RT #778 üzenetére
Nekem egy 4 Ohmos Magnat hangfalat is képes volt "szépen" gond nélkül meghajtani.
-
frankie!
őstag
válasz
redraven85 #734 üzenetére
Nem biztos, hogy attól szólt jobban..
-
frankie!
őstag
válasz
AlexDaywalkr #703 üzenetére
NEHOGY belemenj. Pár ezer Ft lehet a trafó.
-
frankie!
őstag
válasz
Zé_Mester #688 üzenetére
Kül tömítések, apró pöcsölések- kis javulás. Ehhez tényleg olvasd végig.
De leht mást ajánlanék. Bitumenlapot próbálj meg beszerezni, meg olyan levegő befúvót, amivel meg lehet olvasztani. Ezzel kéne elszigetelni a belvilágát. A hangszóró mögötti teret ki kell tölteni vmivel - ettől halkapp lesz kicsit, de tisztább. Term. gyapjút próbálj meg beszerezni, ezt még én se próbáltam, de áll ennek van a legjobb csillapítása mély frekvencián. Meg a belső kábelezését CAT7 kábelből kéne megpróbálni. -
frankie!
őstag
Mert mi ez az Ozaki? Még nem hallottam hifis berkekben... Nekem egy hi-fi polchangszóróm van, új ára 600 ojró fölött van. Amikor a genius erősítőjére kötöttem, már akkor más világ volt. Letisztult minden. Most egy NAD 3020-ról hajtom.
Sztem meg pont azért jó, mert viszonylag kiszámítható a mai gagyi szarok között. -
frankie!
őstag
-
frankie!
őstag
Én a nyomókamra belsjébe a textilt nem ajánlanám. Sokat 'elnyel' a hullámokból, nem tudnak az állóhullámok kialakulni, emik a mélyhangokat 'adják'. Ez inkább a mélynyomó elejébe lenne ideális, a mélysugárzó mögé.
A nyomótérbe sztem semmilyen anyag nem kéne, a legiseálisabb egy vastag bitumenlap lenne - ezt ráolvasztva. -
frankie!
őstag
Én a mélyládához 4-es kábelből tettem be egy darabot, egyszerűen beleszúrtam abba a két tüskébe. De mivel utána sokat voltszátszedve, egy idő után a kábel súlya meg a mozgatás kitépte a NYÁK-ból a tüskéket. Ekkor oda kellett forrasztanom pár rézdarabot.
Majd elfelejtettem: a cuccot 2,5-ös tömör villanydróttal is kipróbáltam, és ''igen szépen'' szólt vele. Egy másik erősítővel azóta is ezzel mennek a frontok egy másik szobában.
Úgy vélem ez a kábel a mélynyomóhoz még megfelelőbb lenne. -
frankie!
őstag
Leírnám én is a véleményemet és a tapasztalataimat.
Az nem igaz, hogy a vastagság lényegtelen. Egy vezető ellenállássa egyenesen arányos a hosszal, és fordítottan arányos a keresztmetszettel. [link] Nyilván a minél kisebb ellenállás a kedvező, hogy kisebb legyen a zaj. Ld. extrém esetben kontakthibás kapcsoló régi erősítőkben. De egy kábelnek nem csak az ellenállása, hanem a kapcitása és az induktivitása is fontos. A fonás, csavarás ezeket is lecsökkenti, ezért is ilyen pl. egy CAT5 kábel szerkezete, ezért alkalmas nagy sebességű adatátvitelre és hangkábelnek is ezért felel meg (elvileg).
Kül. kábeleket mértek ilyen szempontból és összevetették az adatokat: [link]
Ez a sokeres SAL sodrott kábel szerintem nagyon alkalmas ehhez a cucchoz. Elég nagy a kapacitása, de pont ezért lehet jó. Erős sajáthangja van, torzít, de kellemes melegséget, lágyságot visz a hangba, elfedi a hibákat egy kicsit. Nálam a 2,5-ös KL vált be annak idején, próbáltam 1,5-öst is, kb. a kettő közt akkora volt a különbség, mint a gyári és az 1,5-es között. Audigy2 Value-ről lett meghajtva. 4-est Neotechet is kipróbáltam, a KS-1011B-t, nem hozott számottevő javulást. [link] Azóta ezt használom a Magnat dobozokhoz, akkor még jóval olcsóbb volt. Kipróbáltam a hármasfonatot CAT5E-ből, igen tiszta hangja volt, de kicsit tolakodó is volt, lehet hülyén hangzik, de túl sok információt akart átvinni.Hi-fis körökben se szokták ajánlani a sokkal jobb kábelt, mert nincs értelme. A fonat még mindig megvan. ha kell valakinek, kölcsön tudom adni. Viszont a CAT5E-ből vett szál összekötőnek nagyon bevált ennél a rendszernél is, sőt a mostani cuccomon is jól teljesít. Óriásit javított a hangszerek hangján, az erősítőt is átkábeleztem vele.
CAT5-ről még:[L] http://www.tnt-audio.com/clinica/triple_t_e.html[/L] -
frankie!
őstag
Na ilyesmire gondoltam.
[link]
Kicsit elvehetsz talán a doboztérfogatból, talán nem sínylik meg a mélyek, Genius erősítővel ilyenek úgyse jönnek!Kipróbáltam egy Videoton 6363-al, ebben van egy biz. gyári mélyemelés, hát, nagyon komoly mélyei voltak. Sztem úgy 70-80 Hz környékére lement. Meg aztán ezt a csillapítóanyaggal lehet valamelyest kompenzálni, hangolni, de erről bővebben tudnak gyakorló hangfalépítők írni.
Tuning alatt főleg a táptuningot szokták érteni, pufferkondikat cserélnek pl. vagy hozzátesznek. Ezzel az általad említett okok meg időhiány miatt még nem foglalkoztam.
Pl. a közkedvelt NAD 3020 esetén: [link]
De a belső kábelezés cseréje itt is sokat érhet, ezt elvégeztem. Új színek jelentek meg.Tápkábel csere (főleg magasabb szinten).
-
frankie!
őstag
Igazság szerint csodát nem kell várni ettől a tuningtól! Még az átkábelezéshez is nagyon jó fül kell, és/vagy nagyon jó forrás anyag. Az erősítő fogyatékossága, hogy a szatelitekre gyakorlatilag nem küld mélyeket. Ezért szeretném egy kicsit majd az erőlködőt átalakítani.
Ezzel a merevítéssel kapcsolatban azért azt kell tudni, hogy egy kicsit elvesz a sajáttérfogatból, ami nem előnyos!
Amit még érdemes lenne kipróbálni, a hangszórók pereme alá valami csillapító-szigetelőt tenni, mert az a perem elég viccesen néz ki (meg az egész kosár úgy ált.). -
frankie!
őstag
Nagyon egyszerű! Ki tudod belüről nyomni, bele van feszítve, az tartja meg. Csak bátran, ezeket én is elvégeztem. Szigetelés alatt a belső csillapítüanyagot érted?
Ezen kívül a center nálam kapott 4 furatot és állítható magasságú lábakon áll, ezen kívül még az éleit-sarkait belülről kikentem epokittel és lecsiszoltam a merevséget növelendő. -
frankie!
őstag
válasz
Bazsee71 #580 üzenetére
Ezt sejtettem, és tudom, hogy az érzékenység befolyásolja a teljesítményigényt főleg. De mégis: két azonos érzékenységű és felépítésű doboz közül melyiket könnyebb hajtani? a 4 vagy a 8 Ohmosat? Nyilván ha egyértelműen jobb lenne az egyik, akkor csak azt gyártanák... Mik azok a tulajdonságok a hangminőségben, amiket az impedancia befolyásol?
Ja ezt a biz. 'stabilitást' még én se hallottam hangszórók kapcsán.
[Szerkesztve] -
frankie!
őstag
245. hsz: Az erősítőben 4 db IC dolgozik. 2 db TDA7269 (2×10Watt a szinuszos teljesítménye 8 Ohm-on +-14 volton. 4Ohm-hoz elég a 12.5 volt neki a 10W-hoz) Aztán van egy TDA7360-as, ez hídba van kötve, így 22W-os 4Ohm-on. Ez hajtja a centert. A mélynyomót egy TDa7296 hajtja, ami 8Ohm-on 30 watt szinuszos teljestményt ad le +-24 volton. 4Ohm-hoz elég a +-18V is. Attól függetlenül hogy ezek működnek 4 ohm-os hangfallal is, senki ne tegyen rá ilyet, mert a tápfeszültség miatt ez tújhajtásnak számít. (persze korántsem biztos hogy elromlik, de jobb vigyázni) A táphoz 4 db 4700 mikrós ,és egy 10000 mikrós kondi tartozik. 2 db 4700-as a 7269-eseknek,2db a 7296-osnak,és a 10000-es a 7360-asé.
Ezek szerint a 10000-es hajtaná a centert? Nem hiszem. -
frankie!
őstag
Én próbáltam a Magnattal is, sz erősítő hibáit brutálisan kimutatta, de nem jöttek meg a mélyek.
Amúgy ezt az impedancia dolgot én még mindig nem értem (igaz nem sok időm volt még utánanézni). Ugye az az elterjedt nézet, hogy a kisebb impedanciát nehezebb hajtani. Ami érthető is az Ohm tv értelmében, hogy ugyanazon fesz. szint teljesítéséhez nagyobb áram kell, és ezzel együtt nagyobb teljesítmény is szükségeltetik. Akkor hogy is van ez? Miért raknak a kocsikba 2-4 ohmosokat? Én azt se láttam be eddig hogy nehezebb hajtani, mert minden általam eddig használt erősítő hasonlóan viselkedett 4 és 8 ohmos hangszórókkal. -
-
frankie!
őstag
-
frankie!
őstag
Sokaknak keverik a hang mélységét az erő(telje)sségével. A mai olcsó hangfalak és mélyládák 80-120 Hz környékén emelnek ki, és ettől lesz ''dögös'' a hangzás (ami diszkózenénél, filmeknél nem feltétlenül rossz). Az én hangfalamnál 30 Hz-40 kHz van megadva frekimenetnek, és gyanítom, hogy azt teljesíti is, és az impedanciamenet is viszonylag egyenletes lehet.. Az tűnt föl rögtön, hogy jé, a basszusgitár tényleg úgy szól, mint a koncerten - ebben vélhetőleg a nagyságrendekkel kisebb torzításnak is szerepe van.
Ezzel együtt nem akarom lefikázni a Genius ládát, elvégre még nekem is van egy (amin számos tuningot csináltam - ld. korábbi hsz-ok), és szerintem vannak sokkal rosszabbak is a piacon. Én csak a személyes tapasztalataimat írtam le.
Ez tényleg más világ, ez ''csak'' a zenéhez kell, nem elég, hogy nagyot szóljon, szépen kell szólnia. -
frankie!
őstag
Így van, csodát várni nem kell. Amióta hi-fi komponensekből álla rendszerem, mélyebb hangok jönnek, mint bármely kommesz mélynyomóból. Pl. dob, lábdob, basszus. Nem puffog soha, egyszerűen csak ''lemegy a pincébe'' amikor kell, és nincsenek fázisproblémák, nem ''késik a puff''. Küólönben is, a valóságban sem hallasz egy hangszert puffogni.
-
frankie!
őstag
Igen ez nem ilyen egyszerűen működik. Nagy szerencse kell, hogy pont olyan térfogat egyenértékű legyen és a szubcső hangolása is stimmeljen.
Ez az alkatrész ennél a rendszernél gyakorlatilag kihasználatlan: próbáld ki hogy lecsavarod a mélynyomót, alig jön a frontokból mély hang. Egyszerűen nincs elég kraft a Genius erősítőjében (ezen esetleg lehet segíteni pl. kondi(k) megfelelő helyre bekötésével). Szerintem a Genius dobozait nagyon jól lehet hajtani pl. régi Videoton RA6363-al. Nem tudom hogy mondjam, nem egy nagy erősítő, erős sajáthangja van, de talán pont ezért elfedi a dobozok hibáit.
-
frankie!
őstag
válasz
GerusBp22 #481 üzenetére
Gratulálok! Ezt még szerintem senki nem csinálta meg! Nekem ugyan nem zúg (és nem is fogom sokat használni a jövőben), de a műgyanta érdekelne. Hol tudtad beszerezni?
A másik: aki komolyabb ismeretekkel rendelkezik az erőlködők terén: miért van, hogy az erősítője szerintem a mélynyomónak sokkal több ''kakaót'' adagol, mint a többi helyre, így ezeken teljesen hiányzik a mélytartomány? Valami munkapontbeállítás lehet? Más erősítőkkel a dobozok rendben vannak...
[Szerkesztve] -
frankie!
őstag
Elvégeztem egy újabb tuningot! Volt egy sejtésem, hogy az az átkozott hordóhang a mélynyomóból a hangszóró mögötti zárt térfogatból jön (ami elöl van). Ez be is igazolódott. Volt itthon szigeteléshez való bitumenlapunk, ebből méretre vágtam egy darabot, ezt beraktam(nem volt könnyű). Ezen kívül raktam be hangcsillapító anyagot is, egy másik hagfalból, de majd kipróbálom rendes hangcsill, textillel is. Az eredmény_ sokkal emberibb basszus, igaz halkabb, de a röfögés megszűnt, és sokkal mélyebbre megy!
-
frankie!
őstag
Levágtam a külső burkolatot, majd 1 pár csavart szálat kötöttem be az egyik volt a jel, a másik az árnyékolás. Igen akkor 3 kábelt kell csinálnod, egyik végén 2 RCA, a másikon 1 jack. Azt nem ajánlom, hogy a burkolatot rajtahagyd, mert a jelek zavarhatják egymást. Ha így csinálod, legalább 2 ugyanolyan hosszú kábelt fel kell bontanod a 6 kábelhez. De próbáld ki először, árnyékolás nélkül bekötni! Ha nem búg, hagyd így! Eleinte nekem így is jó volt, aztán érdekes módon valahogyan földhurok ''keletkezett''. Ha így is jó, elég lesz 1 kábel is. Lehetőleg kerülni kell az árnyékolást.
Itt írtam még róla. [link] -
-
frankie!
őstag
MDF lap: (medium density fiberboard) közepes térfogati sűrűségű farostlemezlap. Ezek a lapok száraz farostlemez-gyártási technológiával készülnek, általában 600–800 kg/m3 térfogati sűrűséggel rendelkeznek, vastagságuk pedig 4–40 mm. Szilárdsági tulajdonságok tekintetében az MDF-lap a forgácslapnál jobb tulajdonságokat mutat. Az MDF-lapok csekély homoktartalma (max. 0,05%) a drága forgácsoló szerszámokat kíméli. Az MDF-lapok egyik nagy előnye más falemezekkel szemben, hogy akár az éleken, akár a lap síkjában marással megmunkálhatók, profilozhatók, ill. strukturált felület alakítható ki. Ezek a mart felületek tiszták, utóműveletet, csiszálást alig követelnek.
[link]
Mit szeretnél csinálni vele ha szabad kérdeznem?
[Szerkesztve] -
frankie!
őstag
Igen, tudom, hogy nem teljes értékű hangváltó van benne, mert csak egy kondi választja le a csipogókról a mély hangokat, tekercs, ami a magasakat vágná meg, nincs benne. Olyat is hallottam, hogy ennek beépítése csak ronthat olcsó cuccok hangján. Ezért ezzel most nem is foglalkoznék, majd máskor. Csak a meglévő kondikat akarom kicserélni jobb minőségűre, de ugyanolyan kapacitásúra.
-
frankie!
őstag
Bizti? Mert gondoltam kicserélem vmi jobbra. Kácsás nem túlzás neki?
-
frankie!
őstag
válasz
Dictator^ #447 üzenetére
Gyengébben fog szólni, nem 75 W-al, ennyi. Milyen hangfalak lennének? Túl drágát sztem nem érdemes rákötni, mert: egyrészt az erősítő lesz a gyenge láncszem, másrészt szakiktól hallottam 1x vmi olyasmit, hogy drága szélessávú dobozt ha vacak erősítővel hajtanak meg, tönkremehet...
-
frankie!
őstag
-
frankie!
őstag
Akkor bizony még van mit csiszolni rajta! Nagyon nehéz megoldani, hogy teljes hangerőn ne ''röfögjön'', szinte lehetetlen. Próbálkozz a műanyag csatlakozófedéllel csinálni vmit, nálam ez volt az egyik fő zajforrás. Én is jól kitömtem vattával, a széle alá meg régi biciklibelsőből vágtam tömítést. Kívülről egy vékony szivacsréteggel burkoltam, amit parketta alá szokás rakni (de ez nem a legjobb ide). Áll. bitumenlappal bevonva a legjobb a rezgéscsillapítás.
A tápkábel csatlakozó mellett is lehet hogy szelel, a ragsztó nem biztos hogy jó ide, műgyantát én se találtam, csak 2 komponensű epkitt ragasztót. Ez ha megköt, olyan, mint a kő, na én ilyennel gyurmáztam körbe, miután leszedtem a gyári taknyot.
A bélést én kidobtam, helyére MNC hangfalszivacs került, ettől is javult. + a belső tyúkbelet kicseréltem 4 mm2-es kábelre, mert hát ugye a mélyhangoknak kell a kraft!Érezhetően teltebb lett a basszus. De pop, rock, disco (ilyet nem sokat látott
) műfajoknál egy kicsit így is vissza kell venni.
-
frankie!
őstag
válasz
Jodanovich #424 üzenetére
Ez a ping-pong szivacs engem is érdekelne, csak nem ilyen borsos áron! Nincs valakinek elfekvőben?
-
frankie!
őstag
-
frankie!
őstag
Na igen, de itt nem az lenne sztem a lényeg, hogy minél több rezgést elnyelni, hanem minél többet megtartani. Nem ismerem pontosan ezeknek a gumiknak a viselkedését, de gyanítom, hogy kül. frekvenciákon jól csillapítanak. Ezért szoktak hegyes fém lábakat alkalmazni a minél kisebb érintkező felület érdekében, és gondolom hogy ne nyeljen el semmit.
-
frankie!
őstag
válasz
Lindemann #402 üzenetére
A linkelt fórumon elég jól kivesézik, a lényeg az, hogy a hangfal sajátrezgéseit próbálják ezzel csökkenteni/elvezetni.
A facsavart belülről kellene becsavarni, csak az ugye elég macerás. Az egyik srác azt is írta, hogy M10-es csavarokat le kell esztergáltatni hegyesre, és azokat kéne becsavarni.
A Kácsás tüske már nem emlékaszem milyen pontosan, és mennyiért adják, de ha arra járok, megnézem. -
frankie!
őstag
Még valami! Ha valaki olcsón nagy javulást szeretne, próbáljon ki összekötő kábelként UTP kábelből vett szálat árnyékolás nélkül bekötve! Hangfalkábelnek nem vált be igazán nekem, de ide kitűnő!
A cucc elkezdett zenélni, elhúztak pár függönyt a színpad elől!Én soha nem fogok visszatérni más kábelre, sőt, az erősítőt is át fogom kábelezni. Nem tudja valaki, hol lehet kapni olyan fehér csatlakozókat, amik az erőlködőben vannak?
-
frankie!
őstag
válasz
Lindemann #399 üzenetére
Szia! Szerintem rendes hangfaltüskéket lenne érdemes kipróbálni, a KáCsánál láttam ilyet, igaz a honlapjukon nincs fenn. Azt hiszem nem drága. De páran kipróbálták már pl. facsavart is a hangfalakhoz[link], csak ilyen kis hangfalakba elég nehéz lenne becsavarni. De engem is izgat az a kijelentés, hogy a mélyek mélyebbre, a magasak magasabbra mennek!
-
frankie!
őstag
Az erősítőt még nem moddolta senki? Van ennek értelme? Kondik, belső kábelezés cseréjére gondolok. Hozzáértők véleményét várom!
-
frankie!
őstag
Tegnap kipróbáltam egy régi Videoton Menüett hangfalat a rendszeren, egész jól szólt, lehet ezen túl ezt használom elöl. Csak az impedancia tért el, erre 4 Ohm van írva. Ez nem okozhat károsodást? Érzésre hasonló hangerővel szól.
Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Acer notebook topic
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Milyen légkondit a lakásba?
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Milyen routert?
- További aktív témák...
- Dell Latitude 7410 Strapabíró Ütésálló Profi Ultrabook Laptop 14" -80% i7-10610U 16/512 FHD IPS MATT
- Eladó Lian Li O11D MINI-X gépház
- Lenovo ThinkPad P17 Tervező Vágó Laptop -50% 17,3" i7-10750H 32/512 QUADRO T1000 4GB
- FSP DAGGER PRO ATX3.0(PCIe5.0) 850W Sfx tápegység
- Eladó PNY GeForce RTX 4070 Ti SUPER 16GB OC XLR8
- Bomba ár! Dell Inspiron 15 3511 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari
- AKCIÓ! Apple iPad Pro 11 2024 1TB WiFi + Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
- Azonnali készpénzes Apple Macbook Air felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Samsung Galaxy Tab A8 (2021) , 3/32 GB,
- AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL Eladó Windows 8 / 8.1 Pro
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest