Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
spleenszuru #1800 üzenetére
Örök téma lesz ez, pedig a károgók rohadt nagy része elfelejti, hogy a World sem volt - ha volt - sokkal nehezebb az alap megjelenésekor, maximum csak a harc volt kicsit bonyolultabb a clutch claw mechanika miatt.
Mondjuk én még mindig fényévekre vagyok a bonyolultabb dolgoktól, pl. amit a Team Darkside csinál , hogy pl. egy SWAX kombó közben folyamatosan parry-zik. IG-nél se megy, hogy a chargeból kiüssem a mob támadását, de ott legalább általában el tudok ugrani.
SNSnél azért megy a block/perfect block (CBnél is néha, kell is a savage módhoz). LBG-nél meg a perfect dodge és ennyi.
Egyébként igen, szerintem tetszene, nagyot léptek előre QoLben, meg a harcrendszerben, elérték azt, hogy ne csak rétegjáték legyen. De még várnék vele, amíg legalább azt a tetves hálózati hibás dolgot nem javítját. Napi szinten szívunk vele cimborákkal, hogy link partyból valakit szétdob és ha visszajön, akkor nem látja a questet. Viszont nemsokára elvileg jön a következő nehézségi szint az első DLCvel.
-
spleenszuru
őstag
Kiégek ezeken a posztokon:
I really like the direction that MH Wilds has gone in. : r/MHWildsMegértem igazából mindkét tábort, de ennyire vergődni azon, hogy könnyű a játék, hihetetlen.
Viszont engem meg egyre jobban kezd meggyőzni, hogy ez a rész akár még nekem is jó lehet, mert én meg utálok szenvedni egy játékkal.
-
krokk
senior tag
válasz
spleenszuru #1793 üzenetére
Én azon játszom. semmi probléma nem volt eddig vele. Illetve az újabb patchekkel csak javult a dolog az 1. naphoz képest
-
válasz
spleenszuru #1797 üzenetére
Ja C4 se rossz, hidd el teljesen vállalható, ennél vannak 100x gázabb játékok amik úgy néznek ki mint a lef*sott kilométerkő😂 Videókat hiába nézel, higgyél nekem ezzel foglalkozom...
-
spleenszuru
őstag
válasz
N.YCityBoy #1795 üzenetére
Értem.
TV oldalról nekem sem kellene rosszabbnak lennie, igaz nem G, de C4 van nekem is.#1794Rony949
Igen, a módok megvoltak köszi, de az nem jelent semmit, mert mint ahogy írod is, hiába van 60 FPS mód, ha közben egy raklap kaka a kinézete.A balanced a 120 Hz TV-vel talán vállalható lehet, majd nézek pár videót, bár az sem valódi tapasztalat sajnos.
-
Rony949
őstag
válasz
N.YCityBoy #1795 üzenetére
Ja igen, a 120 Hz nagy előnyt jelent, mert még a rossznak számító teljesítményt is fel tudja javítani valamelyest.
-
válasz
Rony949 #1794 üzenetére
Fentebb írtam Igen, hogy Ps5Pro és sima Ps5 gépen is játszottam vele, teljes mértékben vállalható,semmi gond nincs sem a futás teljesítménnyel sem a grafikával!
Mondjuk elég komoly tévém van (LG Oled G4), lehet azért az is hozzá tesz valamit...már ami a grafikai megjelenítést illeti😁 -
Rony949
őstag
válasz
spleenszuru #1793 üzenetére
Digital Foundry tesztje alapján a 'framerate mode' borzasztóan mosottas képet ad, viszont nagyja részt tartja a fix 60 fps-t. A 'resolution mode' nyilván szebb képet ad, de azzal lekorlátozod játékot 30 fps-re.
Van még a 'balanced mode', ami vizuálisan hasonlít a resolution módra, viszont ott maximum 40 fps-re állíthatod be.
Amúgy a topikban van egy vagy két vadász kolléga, N.YCityBoy mintha PS-en nyomná és azt hiszem írta is korábban hogy neki nem voltak különösebb problémái a teljesítménnyel.
-
spleenszuru
őstag
Standard PS5 konzolon amúgy hogy fut a játék?
Élvezhető, vagy katasztrófa? -
Shadowguard
senior tag
válasz
Shadowguard #1791 üzenetére
Megvan a 100%
Az utolsó pár koronára már kicsit ráuntam, de azért nem volt ez rossz.
125 óra a vége -
Shadowguard
senior tag
válasz
Shadowguard #1780 üzenetére
Már csak négy korona kellene, de az utolsó pár darabot nem akarja megadni nekem
Valakinek nincs esetleg ezekből: Guardian Ebony Orogaron nagy korona, Nu Adra, Uth Duna és Guardian Fulgur kis korona?
Hiába tekergetem az időt, ezek alig spawnolnak, ha mégis akkor meg nem jók. -
válasz
spleenszuru #1785 üzenetére
Ja pont ez a hastáncosnő jelmez tetszett nekem is az elején a legjobban, ki is maxoltam, de egyből jöttek a jobbak ahogy az lenni szokott 😂 Tehát az elején teljesen felesleges költeni ezekre és felhúzni...
-
krokk
senior tag
válasz
spleenszuru #1788 üzenetére
Attól függ melyikért
Itt ha lekraftolsz egy high rankos páncélt akkor annak megkapod azonnal a layered verzióját is.
Szóval alapvetően nem. De ha az alap páncélnak ami kell hozzá vannak olyan igényei akkor igen. De ugye megint attól függ hogy milyen darabokat szeretnél. Én eddig össze tudtam tenni jókat az eddigiekből. De még nagyon High Rank elején járokDe itt is vannak szépek szerintem.
-
Imilenni
addikt
Szerintem sokkal jobb a Wilds ilyen téren, igen
-
Rony949
őstag
válasz
spleenszuru #1785 üzenetére
Jaja. És a World-del ellentétben itt már a fegyverek dizájnja is jelentősen jobb.
-
spleenszuru
őstag
Követem ezt a reddit subot.
Tényleg ilyen király fiteket lehet összehozni Wildsban? Egyik másik brutálisan jó, főleg a female karikon.
First MHW set. Luh calm fit, sum light : r/fashionhunters -
Rony949
őstag
Egy picit ráfüggtem mostanában a szériára, szóval belekezdtem miért ne alapon a Freedom-ba. (PSP) Az irányítás fáj egy kicsikét.
Innen nem látszik, de Hammer-rel vagyok.
-
Rony949
őstag
válasz
Imilenni #1781 üzenetére
"Ancient Wyvern Coin is a Special Item-Other in Monster Hunter Wilds (MHWilds). Special Item-Other are specific items that defy all other classifications. Between them, you can find valuable items that can be sold for high prices, unique or special ingredients or incredibly difficult to obtain items."
"Ancient Wyvern Coin is a material that can be obtained by gathering them from underwater Biomes, trading with Trader Rove in Iceshard Cliffs, or by capturing Gastronome Tuna and Curioshell Crab. The Ancient Wyvern Coin is a material used in trading with Trader Gawdygog in the Scarlet Forest. You can exchange the Ancient Wyvern Coin for Cooking Ingredients, Armor Sphere (for upgrading Armor), Wild Herb, Drearisite Scraps, and most imporantly, the Gold Melding Ticket.""The Gold Melding Ticket is an important item that can be used to meld (craft) Decorations. By collecting 30 Ancient Wyvern Coin, you can exchange it for 2 Gold Melding Ticket, which is equal to 1,200 Melding Points. With this much Melding Points, you can craft 15 pieces of Furor Jewel 2, or up to 15 pieces of Expert Jewel II 2."
Forrás -
Imilenni
addikt
Srácok, az
Coin-t mire lehet használni?Ancient Wyvern
Most léptem High Rankba de nem igazán találom mire tudnám használni.. -
Shadowguard
senior tag
Tegnapi patch részleges javulást hozott, most már ultrára felvéve sem dob ki az érintett területeken, direkt szaladgáltam oda-vissza, megöltem az összes szörnyet ami az Oilwell Basinon éppen kószált, de nem volt semmi gond. Cserébe a fast travel meghisztisedett, cirka 10 utazás után összeomlott.
Továbbra is valami beállítással kapcsolatos gondra gyanakszom, mert visszavéve a grafikát ismételten megszűnt a gond. Bánja fene, még 4-5 patch és rendben lesz.Bár addigra végzek is, tegnap jól haladtam, még 16 korona hiányzik, ha sikerül levinni a felére akkor a maradékot már kipörgetem resteléssel. Random kószálás közben sikerült belefutnom a Sandstarba is, egy darabig kellett vele kergetőzni mire sikerült elkapni a kis dögöt, de most már ez is megvan. Plusz a horgászatra is ráéreztem, már csak minden ötödik hal tud elszökni.
-
válasz
Rony949 #1778 üzenetére
Teszteltem sima Ps5-ön is, élesebb a kép quality 120hz beállítás mellett, mint Ps5Pron😅
Sőt én annyira nagy különbséget nem vettem észre, talán a textúrák kicsit részletesebbek Pron, ennyi...de teljesen jó mindkét gépen, elég stabilan fut, akadás fagyás nincs, és elég szép is ahhoz képest,nekem legalábbis teljesen megfelelő! De azért már várom a Ps6 -ot, remélem ott már alap lesz a 4K60fps minimum😂 -
Rony949
őstag
válasz
N.YCityBoy #1777 üzenetére
PC-n is lehet kontrollert használni.
De ettől függetlenül te jártál jobban. Jelen állás szerint a konzol optimalizáció jobb, még annak ellenére is, hogy alap PS5-ön eléggé homályos a kép.
-
-
válasz
N.YCityBoy #1775 üzenetére
Igen azt láttam, azért is érdekelt. Csak a gomboknál nehéz átfordítani PCre akció közben, hogy melyik gomb micsoda.
-
Én csak simán rá szoktam ugrani mindekire is😂 Simán megkapaszkodik magától, én a graplinget erre nem is használtam 😳 Ami igen látványos az a fókusz módban ha sebzést eltalálsz, főleg egy nagyobb dögnél ahogy végig pörög rajta a karakter 😅 De tettem be videót is erről...
-
válasz
Shadowguard #1771 üzenetére
Fordított esetben azért más, nem mindegy, hogy annak a bizonyos f*sznak melyik felén vagyunk.
Nekünk egyszer egy szakadék szélén bugolt be, próbált leesni, megfordulni, végül az egyik palico ütötte ki a loopból.
Artisan fegyvert még nem csináltam, IGnél mindenki Alabaster Rathmaul-t használ, mert magasan annak van a legnagyobb sharpness-e, így majd kitalálom, hogy CB/DB/SNSből legyen az első ilyen fegyverem.
-
válasz
N.YCityBoy #1772 üzenetére
Tudom, hogy mondtad, azért is emeltem ki, hogy az már kb. csak 1 hónap, az nem olyan rettenetesen sok idő, ráadásul ingyenes is.
Nekem is kevésnek tűnt, pedig a számok alapján nem az, legalábbis a cikkek szerint:
A MH Wildsban 29 darab van, a MH World kieg nélkül: 30 darabbal indult, majd free DLCben jött Deviljho, Lunastra, Behemoth, Kulve Taroth, Leshen, és Ancient Leshen.
Riseban viszont állítólag 46 volt induláskor, azt én elég gyorsan leraktam, MHW után nem bírtam megszokni switchen a 25-30 FPSt, mire jött PCn én újra Worlds-/IB-t toltam.
Azt már akartam kérdezni, de még nem jutottam el odáig: Dual Bladenél ezt az új move-ot, hogy graplinggel felkapaszkodik a mobra nehéz kivitelezni? Vagy wounds kell hozzá? Elég látványos, Worlds-ben ugye ugrani kellett csúszásból vagy szikláról.
-
Értem, de azt is írtam, hogy miért nem játszom egy adott játékkal egy idő után!
Bele lehetne még tolni dupla ennyi időt is tudom, de nagyon repetitív számomra már úgy is, hogy nem egyedül játszom! Gyakorlatilag egy dupla 7-8 csillagos tempered monster menet megvan 6-7 perc alatt, és csukott szemmel majdnem, tehát eljutottam arra a szintre ( HR 210 vagyok), hogy semmi kihívás, már idejét sem tudom mikor kellett gyógyítanom utoljára, és mint ilyen már engem nem tud lekötni 🤷
Plusz itt mintha sokkal kevesebb monster is lenne mint az előző részekben, már nagyon régen játszottam azokkal, de mintha több lett volna... -
Shadowguard
senior tag
Én sem használtam semmilyen exploitot, nem is nagyon kerestem, hogy mik vannak. Mindent szépen, becsületesen, a szörnyek agyonverésével szedtem össze
Alapanyagom kb. van mindenhez, amióta sikerült a játékból kiimádkozni a második tube-ot a maxos Artian fegyverhez, amin volt paralizálás azóta hirtelen elkezdte dobálni rendesen, most már csinálhatnék három másikat is. Meg az összes többiből vagy hetet.
A fejlesztés más kérdés, de gondolom ha nekiállnék beolvasztani mindent akkor pár holmit ki tudnék maxolni.Kontroll nélküliséghez: tegnap volt egy érdekes bugom (?), ott komolyan elgondolkoztam rajta, hogy kilépek és megpróbálom újra...Guardian Rathalos valami loopba került és folyamatosan csak ordított, de kb. két percen keresztül. Az volt az egyetlen szerencsém, hogy becsatlakozott hozzám egy másik játékos és ő ki tudta zökkenteni.
-
válasz
Shadowguard #1768 üzenetére
A fetrengést megértem, annál idegesítőbb nincs, mint amikor kontroll lehetősége nélkül nézed, hogy most fog agyonverni a monster, mert a karakter éppen dülöngél vagy a földön fetreng.
Én valahol HR80 körül járok, koronásom van, de nem keresem őket, még mindig deco-t farmolok - nem exploitoltam a virággal, ahogy GP-t se szedtem halomra a barlangban -. IGvel nagy dolgok már nem kellenek, de ahogy ismerem magam, úgyis kiszedek még legalább 4-5 fegyver + armor kombót fullosra, hogy meglegyen a lelki békém.
-
válasz
N.YCityBoy #1767 üzenetére
Még mindig azt mondom, hogy így kihagyod a játék nagy részét majd, mint anno a World esetében. MH Worldben a HR questek 9-ig mentek csak - Wildsban jelenleg talán csak a Tempered Arkveld 8-as egyedül -, de utána jöttek az MR szintű questek, amik megint ugrottak nehézségben egyet, egészen MR6 rankig. Az összes emlékezetes harc - Furious Rajang, Alatreon, Fatalis - mind a DLC/kiegészítővel jött a játékba.
Nem feltétlenül a Souls játék miatt szerintem, az alapjai és a különbségek nem változtak se a DS szériához, se a Worldshöz képest - pl. a Monster attacknál továbbra sem elég csak a támadás egy framejét elkerülni a sebzés elkerüléséhez, mint általában egy DS játéknál - , viszont az biztos, hogy könnyebb lett, de ez inkább a combat rendszer modernizálása okozza. Már az is egy nagyon nagy könnyebbség, hogy lehet célozni az ütésekkel, az pedig egy másik, hogy nem lehet/kell felmászni a dögökre, forgatni, falnak vezetni őket. Plusz a wounds-ok rengeteget gyorsítanak bizonyos karaktereken - pl. IGn is -, hogy spamelhetőbb legyen a legerősebb combo, extraként pedig a legtöbb esetben ugye CCzi is a mobot, ha felhasználod (és ez ismét csak könnyíti a harcot, mert free DPS időt ad).
Na de, ami a lényeg: lesz két ingyenes DLC idén biztosan, az egyik elvileg "kora" áprilisban, ott visszatér Mizutsune, illetve várhatóan megjön az MR nehézségi szint, illetve nyáron jön a második DLC, szintén új szörny(ek) társaságában. Remélem, hogy csinálnak belőlük több variációt, mint anno a Worldben volt,
-
Shadowguard
senior tag
válasz
N.YCityBoy #1767 üzenetére
Én már beletettem annyit, hogy összeszedjem a maradékot. Kerek 30 korona van meg az 52ből, idővel csak meglesz mind. Elvileg a Wounded Hollow területen lehet cheeselni is, mert egy oda-vissza fast-travelnél újrasorsolja a méretet. Letesztelem, ha működik az kis könnyebbséget jelentene.
Arról nem tudok nyilatkozni, hogy az előző részekhez képest mennyit változott a nehézség, azok nekem kimaradtak. Egy soulshoz képest nyilván könnyebb, cserébe vannak benne idegesítő dolgok. Legalábbis én még 90 óra után is idegrohamot kapok a gyökkettes feltápászkodástól.Az "egyre könnyebb soulslike" témát azért beszéld meg Consort Radahnnal is
Viszont a témában érdekes lesz hónap végén a Khazan. Egyik legjobban várt cím az idén. -
válasz
Shadowguard #1766 üzenetére
Nekem is kb ennyi ment bele, de mostanra kiégtem benne és iszonyúan meguntam! Nekem minden trófea meg van már, kivéve az összes arany koronás trófeát, de egyelőre úgy néz ki, hogy az nem is lesz meg, mert egy időre (örökre) félre teszem ezt a játékot 😂
Szép volt jó volt, de még mindig azt mondom, hogy nagyon könnyű lett ez a rész, és gyakorlatilag semmi kihívás nincs benne, hangsúlyozom számomra, aki a Souls játékokon edződött és azokhoz vagyok szokva, habár már azok is elmentek sajnos rossz irányba, mert azok is egyre könnyebbek😥 -
Shadowguard
senior tag
Tegnap meglett a kerek 90 óra
HR 129, kicsit lassult a növekedés, inkább már csak mászkálok a térképen, keresgélem a koronás szörnyeket és csak néha állok meg harcolni.
Viszont a horgászatot utálomÉs persze erre is van egy achievement, mert egyébként a kutya se horgászna szerintem
Azon felül már csak a Sandstar van, amit macera lesz megszerezni. Amikor spawnideje van mindig elteleportálok oda szétnézni, de még nem láttam.
Kis szerencsével hétvégére meglesz az összes achievement és akkor én itt meg is állok. Amit lehet kihoztam a karakterből és a saját képességeimből, ha komolyabban akarnám tolni akkor már alaposan bele kellene ásnom magam a játékba.Rony949: Nekem a harmadik területen crashelt rendszeresen, medium feletti beállításokon. Még azt is pontosan be tudtam lőni melyik rész nem tetszik neki. Levettem mindent lowra, így néhol elég szembántó a játék, ha csak a világban mászkálok, de a harcok közben kvázi mindegy.
Esetleg próbáld meg levenni és megnézni mennyire lesz stabil. 99%, hogy valamelyik beállítással van baja, de amennyi idő mire elindul a játék a fene se fog vele kísérletezni.
Slusszpoén, az utolsó patch óta annyit javult, hogy ha elmegyek a területre és ott felteszem ultrára akkor nem szakad össze. Elmegyek a térkép más részére és visszamegyek ugyanott összeomlik.Driver legfrissebb, rendszer frissítve, még az intel processzorokra kiadott javítás is fent van. A legrelevánsabb tipp amit találtam, hogy a (gyárilag) OC-zott VGA-kat nem szereti. Na most csak emiatt nem fogok nekiállni szórakozni a kártyával.
-
válasz
Rony949 #1764 üzenetére
Szegény SNS meg pont sokat butult, ez pl. egy 2 perces SNS rota, Tempered Arkvelden: [link]
Én még mindig a CBt csinálom az IG után, ennek is megvannak a hülyeségei - meg azoka kombók, de kevésbé csesz fel, mint az IGben az insect és ha sikerül elkapni, akkor kegyetlenül darál.
-
Rony949
őstag
30 órámba telt, de én is végére értem a sztorinak. Arkveld és Zoh Shia fight eszméletlen epic volt. Mindkettő meglett elsőre, viszont Zoh Shia egyszer lecartolt engem az AoE támadásával.
Még nem mondanám magam Gunlance pronak, de egész jól sikerült kiismernem a fegyvert. Kíváncsiságból visszamentem megnézni World-ben milyen és te jó isten...ott sokkal primitívebb és unalmasabb. A Wilds rengeteget változtatott egyes fegyvereken.
Ezen a 30 órán én személy szerint nagyon jól szórakoztam, eddig ez a legélvezetesebb low rank amit végigvittem, a World és Rise féle LR sokkal unalmasabb.
Most azért tartok egy kis szünetet, de utána folytatom a High Rank-kel.
-
válasz
Rony949 #1760 üzenetére
Furcsa, mert néha van, hogy egy este 3-4x, néha soha. Azt vettem észre, ha a háttérben sok dolog van nyitva, akkor hajlamosabb rá ( pl. Chrome sok tabbal). Próbáltam már a -dx11 indítást, rendszergazda joggal futtatást, de nem mondanám, hogy megszűnik. Viszont van olyan este, amikor egyáltalán nem csinálja, sőt, napok is, nem igazán értem.
Átérzem, egyik este 4x öltem pluszba tempered Rathiant, mert mindig elvesztek a matik, pedig kecesebb dög van a játékban, mint azok.
-
Rony949
őstag
Azoknak küldöm, akik kedvelik Gemma "karakterét".
-
-
Rony949
őstag
Eddig legyintettem a crashekre, mert többnyire marginális helyzetekben jött elő, de most elkúrtam majd' 20 percet erre a Jin Dahaad harcra. Igaz, összetehetem a kezemet, ez még csak a negyedik crash összesen, de aaah....remélem jön erre valami patch, nem akarom még egyszer hogy összeomoljon a játék egy jövendőbeli harcnál, főleg ha az egy nehéz harc lesz.
Aki PC-n játszik, nektek mennyire crashel a játék?
-
Shadowguard
senior tag
válasz
Rony949 #1758 üzenetére
Még a Starcraftos időkből ismerem
Elden Ringet néztem még rendszeresen, egyébként csak néha ránézek. Majd meglesem.
Közben már HR 100 felett járok, lassan csak a koronás szörnyek gyűjtögetése marad hátra, azokkal elég lassan haladok. Ma talán négyet sikerült összeszednem hét óra alatt.
Mondjuk a játék tuti utál engem, úgy terveztem, hogy az Artian weapont paralizálósra csinálom meg, de eddig egy tube esett hozzá összesen és kettő kellene (azt már el is engedtem, hogy attack bónusszal gyártsam le, csak legyen meg). A többi elementet bezzeg dobálja, tüzesből már van vagy 10 -
Rony949
őstag
CarbotAnimations YT csatorna megvan amúgy?
Paródia animációs rövid videókat gyárt különböző játékokhoz, MH Wilds-hoz is készített már kettőt.
This Game is WILD! | Monster Hunter #1
I Just Want to Fight MONTERS | Monster Hunter Wilds | Ep 2 -
válasz
Rony949 #1756 üzenetére
Hammer mindig látványos volt, az új bepörgős moveset is tetszik, de sose játszottam vele, ha már ilyesmi késztetést éreztem, akkormindig a Hunting Horn lett végül. Valójában az IG minden igényeimet kielégíti, végre nem a béka segge alatt van a DPS és azon túl, hogy néha rohadt idegesítő a buffokat összeszedni nincs vele gond. Dual blade mindig is tetszett, még az IGnél is gyorsabb, bár talán most először nem látványosabbak az effektek, de a felkapaszkodós háton pörgés nagyon baba. Az SNS meg hát a MHW support óta egy gyöngyszem, szerettem, csak a perfect rush időzített ütései mindig is nehezemre estek.
-
Na, nekem is vége a HR köröknek, megvolt az utolsó HR fő quest. Azért voltak "felesleges" körök, HR40->HR60 lett a quest után. Egy Rathian bármikor szemetebb tud lenni, mint ez, viszont a kidolgozottsága, az agresszív harcmodora nagyon tetszett.
Jöhet a maxos gear - igazából csak fegyver és deco, mert az armor megvan. Aztán valami másik fegyver. Charged Blade elég karcos próbálkozás volt, lehet öreg vagyok már ehhez, valami egyszerűbb kellene, SWAX volt W+IBn, így lehet SNS vagy BD lesz. NYCityBoy, dual bladenél te milyen buildet használsz?
-
Shadowguard
senior tag
válasz
N.YCityBoy #1753 üzenetére
Á, szóval ez a trükk
Gondolkoztam rajta, hogy vagy én vagyok lassú, hogy 60 órával csak ott tartok ahol vagy valakinek több ideje van játszani (bár én szabadságra tippeltem).
Nekem munka mellett egyszerűen sikerült többet összehozni és már így is az alvásidőmből vettem el komoly órákatDe nem panaszkodom, valamilyen szinten örülök neki, hogy még 4X-esen is le tud kötni ennyire egy játék
-
-
Rony949
őstag
válasz
N.YCityBoy #1750 üzenetére
Irigylem a szabdidődet!
-
Meglett az 50 monster capture és 50 tempered boss is, plusz az összes sub quest, koronás monsterekből is már csak pár darab kell és megvan a platina 😬 Közben pedig felcsúsztam HR 170-re...
-
krokk
senior tag
válasz
Rony949 #1742 üzenetére
Az első gyíkos capturrel én is szívtam, de most mintha a legutóbbi update óta jobban látni őket, meg grafika is egy kicsit jobb (ps5) de ha érdekel akkor:
Inkább mókus jutott róla eszembe amikor megláttam, minthogy gyíka kis oázisnál az első térképen a kis tavacska mellett találsz belőle tutira. -
Shadowguard
senior tag
Már HR 76 a karakter
Szépen komótosan haladok a gyűjtögetéssel is, hat óra alatt sikerült találnom két nagy és egy kis koronát is, lassan megvan minden a kinézett endgame páncélhoz, már csak a fegyvert kellene kitalálnom melyiket craftoljam, mert most még hetes szintű kardjaim vannal. -
válasz
N.YCityBoy #1744 üzenetére
Csak itt azért volt teljes értékű ára majdnem, mert több tartalmat adott, mint az alap. És ahogy a többiek mondták, kimaradt a végső nehézségi szint, az MR, nagyon sokat veszítettél így a játékból.
Pedig egy jó Fatalisra évekig is emlékszel.
-
válasz
Rony949 #1740 üzenetére
Megmondom az őszintét, miután platináztam egy játékot, onnantól kezdve nincs mit kezdenem vele, mert azt jelenti, hogy teljesen kimaxoltam és nincs benne mit csinálni! Az iceborne egy DLC volt méghozzá nem is ingyenes, hanem ha jól emlékszem majdnem egy teljes játék ára, nem igazán éreztem késztetést, hogy még adjak ki pénzt ugyan azért csak pepitában😅 Azért akkora nagy MH fan nem vagyok, imádok játszani immàron 30 éve kb ennyi, de ha egy adott játékot végig viszek ne adj isten platinázom, nos én utána már mással játszom és csak egy szép emlék marad,vagy nem...😂
-
Ez a Capture a sandstar kicsit erős volt. Kb. 3-4 órát csesztem el vele, mire spawnolt az a szerencsétlen kék egér és nem tudom hány (tíz?)ezer pontot a rest-elésre. Epic küldetés, ajánlom mindenkinek.
-
Rony949
őstag
válasz
N.YCityBoy #1737 üzenetére
Mondjuk ez elég nagy hiba. A régebbi játékokkal még nem vagyok annyira képben, de World-nél az Iceborne kieg valami hatalmas módon szórakoztató. MH-nál már bevett szokás az alapjáték után kiadják a G rank-et(Master rank), ami a High rank-nél egy fokkal még nehezebb. Az Iceborne pedig baromi jó kieg lett. Az egész játék legjobb harcai kb ott vannak.
Rise-nál ugyanez. A Sunbreak-kel lett teljes.
-
Shadowguard
senior tag
40 volt a max előtte
Én már a credit utáni high rankos részen voltam, de nekem eddig mindig capre dobta fel a szintemet amikor emelkedett.
Amíg nem voltak high rankos küldik addig én buzgón kifarmoltam mindig a páncélokra és fegyverekre valót, mert később hátha kell. A fene se gondolta, hogy a páncéloknál a high rankhoz nem is kell a sima változat. -
krokk
senior tag
Az EZ csapdát láttam utána már, de nem vettem észre, hogy szót volna, aztán amikor struccon ültem akkor látom, hogy van
de csak a trap. valahogy a kábítót nem sikerült belőni. nem tudom, hogy sikerült elrontanom. jókor próbáltam jelzett is vagy Alma vagy a macs, hogy nyomjam. meg nem is sebeztem rajta és köv körben simán ment. szóval vagy bug vagy bénáztam
#1728Shadowguard mennyiről dobott fel 54re? mert nekem az első high rankos külivel lett 8->10. és amúgy én sem csak simán mentem a sztorival, voltak ott kisebb kalandozások és így is 8assal fejeztem be.
-
válasz
spleenszuru #1736 üzenetére
Ja, hát azt nem vágom, mert ott is ugyan az volt mint amit fentebb írtam, hogy amire kiadták azt a kieget én már rég elfelejtettem azt a játékot, de ez én vagyok...
-
spleenszuru
őstag
válasz
N.YCityBoy #1735 üzenetére
Iceborne.
-
válasz
spleenszuru #1734 üzenetére
Remélem lesz valami, de ha lesz is az nem mostanában, és addigra már el is felejtem ezt a gamet, mi az az IB?
-
spleenszuru
őstag
válasz
N.YCityBoy #1733 üzenetére
Ebbe is várható új tartalom, ami majd ad kihívást, nem?
Sokat olvastam, és azt látom, a sima Worldhöz képest az IB sokkal nehezebb.
-
Amúgy gyakorlatilag a miniature crown-ok begyűjtésének kivételével, mindent is megcsináltam már a játékban, nem egészen 60 órám van benne, words-ben ide eljutni minimum dupla ennyi idő kellett! Ebből is látszik, hogy ez a rész már direkt nem a hardcore MH-s veteránoknak készült, sokkal könnyedebb és emészthetőbb a casual játékosoknak is, ami egyrészről nem baj, mert ebbe az irányba halad minden (sajnos), másfelől elszomorító aki kihívásra vágyik, és nem ehhez van szokva 🤔 Nekem nincs bajom ezzel az iránnyal, de azért a játékfejlesztők gondolhattak volna a veterán játékosokra is, mert azok dobni fogják szerintem igen hamar...persze én értem, nagyobb célközönség több pénz stb...
-
Rony949
őstag
Szégyen, nem szégyen, de megtörtént az első cartozásom. A Black Flame az egyik támadással nagyon beszopatott, én meg már túlságosan el voltam kényeztetve a low rank könnyűségével, lankadott a figyelmem, beszorultam egy sarokba, a szörny pedig valami őrületes combót lenyomott és puff....cart.
Persze másodjára meglett, mert már pont a halálán volt mikor ez történt, de egy kicsit akkor is bosszant. Egyszer véletlenül még a kicseszett BBQ grillt is benyomtam, mert úgy maradt az item kiválasztásnál. Én meg csak fogtam a fejem hogy ne, ennyire béna nem lehetek.
-
válasz
spleenszuru #1730 üzenetére
Itt is ugyan úgy lelépnek, és elmennek pihenni...már ha engeded nekik😅
-
spleenszuru
őstag
válasz
N.YCityBoy #1729 üzenetére
Brutál.
Amúgy nem úgy volt, hogy itt nem lépnek meg a szörnyek? Vagy csak meghalni mennek el?
-
Aki esetleg kedvet érez a dual bladre itt [link] egy kis szösszenet, hogy milyen 😬
-
Shadowguard
senior tag
Én tegnap teljesen a végére értem a sztorinak, gyanítom, hogy ha játszottam volna a korábbi részekkel akkor ismerős lett volna az utolsó előtti boss, meg hogy miért aggódott ezen mindenki annyira. Így csak azt tudom, hogy baromi idegesítő egy állat volt, valami végtelen HP-poollal. Azóta öltem belőle még egyet a világban, ráadásul tempered példányt, az se volt egy rövid fight.
Egyébként utolsó küldetés után rögtön feldobott HR54-re, ez is mutatja mennyire vacakoltam sokat menet közben. Most már lehet keresek magamnak valami buildet meg leírást is, mert eddig teljesen a saját fejem után mentem. Bár többnyire jól boldogultam, de az utolsó bosst már csak le akartam zavarni és behívtam hozzá az NPC-ket... És így is 20 perc volt a fight
Viszont a koronás szörnyek tényleg ilyen nehezen jönnek? Van kemény három nagy aranyam, bő 50 óra alatt. Mini arannyal meg egyáltalán nem találkoztam eddig.
-
krokk
senior tag
válasz
N.YCityBoy #1724 üzenetére
Gratula
Közben én tegnap este HR8-on lepörgött a stáblista
Szóval már high rankozom végre
Az első high rankos küldivel más is szívott?
mármint közben találja ki Alma, hogy jah, akkor jó lenne ha ezt most elfognánk... rohanás az egyik camphez, mert nem volt nálam felszerelés.. 1 db trapet hoztam magammal amivel persze annyit bénáztam, hogy nem sikerült, úgyhogy futhattam még egy kört...
-
válasz
N.YCityBoy #1724 üzenetére
Úristen az az outfit.
Gratula hozzá!
-
Na HR100😬
-
Semmi gond lehet én voltam félre érthető
Én kizárólag dual blade-el tolom, nekem az fekszik a legjobban, mert jó gyors és nagyon jó kombók vannak, a többi fegyver nekem nagyon lomha, lehet többet sebeznek, de amíg oda eljutnak addig én már több 100-at sebeztem az enemybe, de hát kinek mi😬
Tegnap maxoltam ki rare 8-ra a pók néni dual blade-et, paralizist okoz és azzal együtt 600 feletti a sebzése, és ugye ezt ahogy pörgetem és feltöltődnek a skilljeim bőven 1000 felett lesz,szóval lehet apritani! Tegnap éjszaka teszteltem, egy tempered boss 3-4 perc alatt lemegy, kapom is a kis koronákat szépen 😅 Nekem meg az a bajom pont, hogy szerintem túl könnyű lett az előzőhöz képest... -
Rony949
őstag
válasz
rakkimcer #1720 üzenetére
Mint CB main mondom, kitartást hozzá. Nem olyan vészesen bonyolult fegyver az, ha már kitanultad a kombókat. Csak elsőre tűnik ijesztőnek.
Pikk-pakk ráérzel és mehetnek majd az AED-ek, meg SAED-ek. Ha szereted a robbanásokat, imádni fogod a fegyvert. Na meg ha sikerül összehozni egy 'guard point'-ot, az a játék egyik legkielégítőbb mozdulata, még ha csak véletlenül is jön össze, baromi jó érzés.
-
Shadowguard
senior tag
Nekem cirka 30 óra volt mire eljutottam a credits-ig, mondjuk én rémesen sok időt elvacakoltam mindenfélével. Teszem hozzá első Monster Hunter játékom (pontosabban van pár órám a Worlds "demo" változatában, de az nem tetszett), az elején még a fegyvereket is próbálgattam, többször is nekimentem egy-egy szörnynek. Sokat elárul a játékstílusomról, hogy hamarabb volt meg a 100 quest cicával achi, mint a játék végért járó.
Egyelőre teljesen vakon megyek, a saját fejem alapján, majd ha elértem a sztori végére akkor keresek valami direkt buildet. Eddig kettő döggel nem tudtam megbarátkozni... Az egyik a Rathian, abból még a sima változatba is beletörik a bicskám néha, a másik a Gravios... Na abba szó szerint törik bele, mikor minden ütés lepattan (bár találtam ellene gemet, azóta jobb a helyzet).
Ja, és egyébként Longsword
Eredetileg dual blades karaktert akartam, de hiányoltam a sebzést. Már van belőle egy hétcsillagos, paralizálós darab (én csináltam
), plusz tegnap kifarmoltam a süketítős armort, hogy ne stunoljon a szörnyek ordítása, azóta én vagyok a király
-
spleenszuru
őstag
"Nehézséget is szokták sokan szidni"
Bizonyára én ugyanúgy szenvednék ezzel is.
Viszont szerintem azért is tűnik rövidebbnek, mint a world, mert itt nincs nyomkeresés, teleportálgatás, hosszú percekig futkosás a monsterek után, és a gyűjtögetés is gördülékenyebb.
Ez a része viszont nekem kifejezetten szimpatikus.
-
krokk
senior tag
Majd még itt az áprilisra harangozott nagyobb update is hozhat még nehezítést talán.
Illetve most néztem hogy a tegnapi patch is hozott 2 új küldit.HBG nálam vagy néha LBG. Illetve 2.nak a kard+pajzs kombót tettem be. De lehet azzal fogom majd jobban nyomni ha a sztory megvolt és megy a HR. Itt a sztory vége felé HBGvel már szopás nagyon egyedül
-
válasz
N.YCityBoy #1716 üzenetére
Valahogy az jött le, hogy ez így vacak, hogy csak ennyi, bocs, ha félreértettem. De a 10-12 óra az kicsit optimista - vagy optimistán feltételezed, hogy a többség mennyi idő alatt veri le a monstereket - , a különböző források is 14-17 órára teszik, hacsak nem kifejezetten célirányosan rongyolsz mindenhova. Ismerők, főleg akik max a worldöt játszották - karcolgatták, Iceborn közepén kiborultak és elengedték - közelebb vannak a 20hoz, mint a 15höz, de ebben nyilván benne lehet, ha ebéd alatt csak a menübe lép ki, steam akkor is számol, nem láttam őket végig.
Alapvetően kb. 20 vadászat, ha kinyomod a cutscene-eket, és nem csinálsz side questeket, akkor ez ennyi, meg némi mounton rohangálás, szóval tényleg nem a világvége. Viszont szerintem azért is tűnik rövidebbnek, mint a world, mert itt nincs nyomkeresés, teleportálgatás, hosszú percekig futkosás a monsterek után, és a gyűjtögetés is gördülékenyebb.
Nehézséget is szokták sokan szidni, de elfelejtik, hogy a többi hogy kezdődött. A nagyobb és nehezebb dögök sosem az alapjátékkal, a kiadáskor érkeztek. Itt is gondolom lesznek DLCk, majd kieg vagy kiegek, ahol lehet szívni rendesen, worldnél se egyből volt furious rajang meg raging brachydios vagy ala, fatalis, stb. Csak ezt már elfelejtették az emberek.
Ki milyen fegyverrel nyomul egyébként?
-
A sztorit én is egyedül toltam le, az utánna lévő dolgok a dög unalom egyedül, és én is onnantól játszom ezeket a játékokat többed magammal 😬
De játszottam mindegyikkel és platináztam is mindegyiket, szóval tudom miről beszélsz 👍 Én egyszóval sem említettem amúgy, hogy ne érte volna meg az árát és azt sem,hogy 30 óra elég volt, ezt nem tudom miből szűrted le, sőt én kizárólag digitális formában veszek mindent,szóval én még eladni sem tudom az adott játékot ha már meguntam vagy platináztam...amúgy itt is ez a cél,szóval még pár 100 óra bele fog csúszni,csak azt remélem,hogy a Khazan-ig meg lesz a platkóRony949- én sem rohantam sőt, de a sztori nagyon rövid és még nézelődve is maximum 10-12 óra alatt abszolválható, már ami az első 3 chaptert illeti amíg lepereg a stáblista...
És igen amiket én használok azokhoz az összes gemek is megvannak! -
válasz
N.YCityBoy #1713 üzenetére
Partyban mindig sokkal könnyebb, főleg, ha a partytagok tudják mit csinálnak. Én MR34 vagyok, de 1 napja csak a mellékküldetéseket csinálom és elsőre mindent soloban csinálok amit lehet, kivéve, ha van közös quest. Ha 30 óra dög unalom, akkor a régiekkel nem játszottál? MWHban is benne van 400 órám, de még így is volt olyan gem, ami nem esett ki. Igaz, azt azért nem feltétlenül nevezném contetnek, hogy egy gemet keresek a játékban ami random esik.
De ha 30 óra elég volt, akkor is 10 mozi idejét beletetted, szóval árában van.
-
Rony949
őstag
válasz
N.YCityBoy #1713 üzenetére
És a gem-eket is összeszedted a skillekhez? Ha jól tudom, csak akkor csináltál meg mindent.
"Habár nem tudom, hogy 20 óra alatt, hogy nem végeztél még, nekem 30+ órám van benne és így tartok itt.."
Mint mondtam, én lassan szeretek haladni, kiélvezni minden szegletét a játéknak. Már sztoriban is farmolgatom az armorokat, van hogy csak nézelődök a pályán, közben gyűjtögetem a különböző itemeket, craftolni valókat stb.
Így van az, hogy még csak itt tartok.
-
válasz
Rony949 #1712 üzenetére
"Olvastam hogy endgame-ben vannak ezek a Tempered Monsterek és azokat lehet farmolgatni különleges lootokért. Vagy már azokat is megcsináltad?"
Igen azok is megvannak 7 és 8⭐-gosak is már megkaptam a 100db large monsterekért járó trófeát is, hát igen munka mellett necces, mert idő rabló, én nem dolgozom tehát időm mint a tenger😂 Habár nem tudom, hogy 20 óra alatt, hogy nem végeztél még, nekem 30+ órám van benne és így tartok itt...😳 Hozzáteszem én partyban tolom, mert egyedül dög unalom egy idő után, tehát azért így jobban lehet haladni!
-
Rony949
őstag
válasz
N.YCityBoy #1711 üzenetére
Az igen! Én most értem HR4-et. A sztori még mindig nem ment le 20 óra alatt. Én nagyon komótosan játszom. Plusz sajnos munka mellett nem a legegyszerűbb.
Olvastam hogy endgame-ben vannak ezek a Tempered Monsterek és azokat lehet farmolgatni különleges lootokért. Vagy már azokat is megcsináltad?
-
válasz
Rony949 #1709 üzenetére
Na király megérdemli, mert jó játék lett és sokkal "fogyaszthatóbb" mint eddig bármelyik rész! 3 napja én sem tudom letenni, lassan HR100 leszek😅 Egy a bajom, hogy innentől már csak egy fegyver és páncél farmolás az egész játék, persze tudom, hogy eleve ez a lényege, de gyakorlatilag már megvan a legjobb ruha és fegyver ami per pillanat elérhető( amivel én játszom) az összes monster is megvan, innentől kezdve értelmét veszíti az egész számomra...persze lehetne még a többi fegyvert is maxolni, platinázni Ps5-ön stb...csak minek🤔
-
spleenszuru
őstag
Ez egy tök jó írás:
IMHO: Wilds makes MH playable for busy adults again. : r/MHWilds
Még ad kis kedvet is hozzá.
-
Rony949
őstag
8 millió eladott példány az első 3 napban. Ez rekord eladás a cégen belül. Forrás
-
Imilenni
addikt
-
krokk
senior tag
válasz
spleenszuru #1699 üzenetére
Szerintem ezzel jobban boldogulnál
sokkal könnyebb egy kezdőnek. Sokkal dinamikuabb a játék.
A láthatóságot lehet állítani amúgy menüben. alapban 4-es távon van és 10ig felvihető, ami ajánlott is. De nekem a 4es is megfelelt legtöbbször. 10est még nem próbáltam mert ma olvastam csak erről
Az élezést én is úgy tudom ahogy te is és így is tapasztaltam. Itt ha megszakítják az animot akkor is éleztél valamnnyit és nem veszett el mint a korábbi részeknél. Viszont alapban a seikret miatt könnyebb élezni, felpattansz rá és amíg az kerülgeti a szörny csapásait, addig tudsz élezni
Amikkel eddig próbáltam azok kb kibírtak egy "fázist" amíg el nem menekült a szörny, aztán éleztem az úton amíg követtem.
-
válasz
Imilenni #1703 üzenetére
Igen több biom van,szerintem könnyebb mint a World, alap sztori kb 10-12 óra alatt le lehet tolni ha csak azt csinálod, endgame
gyakorlatilag nincs vége ha végeztél,mert alapból 3 chapter van, de utána folytatódik ha lement a stáblista,tehát van 4. chapter és még szerintem még jó pár ahogy a trófea listát néztem... -
válasz
Imilenni #1703 üzenetére
Van több is, persze, kb. mindenféle.
Nehézség változó, régen volt már a World story, meg azóta belement vagy +400 órám. Szerintem nem rossz, 1-2 szemét harc volt a sztori alatt, HRnek meg még nagyon az elején vagyok. Változtak a mechanikák, részben azért is tűnik könnyebbnek már szerintem. Nincs már claw meachanika, a focus mód szerintem érthetőbb a többségnek. Alapsztori ~20 óra alatt volt meg. Endgame kicsit más, mert itt a városból simán kimész, elkezdesz megnézni egy mobot, amire kapod a questet. Az időjárás függvényében más a reward 1-1. Modernebb lett, de ezt csak pár óra HR után mondom. -
Imilenni
addikt
válasz
N.YCityBoy #1698 üzenetére
Van több biom is, vagy csak ez a sivatagos?
Nehézség hogy sikerült a Worldhöz képest?
Alapsztori hossza mennyi? kb?
Az endgame mennyire más mint a Worldben? Mert pár tesztben kiemelték hogy arról hallgatniuk kell.
A béta elég könnyű volt, úgy hogy már jó ideje nem játszottam a Worldel. -
válasz
spleenszuru #1699 üzenetére
Kicsit korábban írtam:
Az talán nem spoiler, de olyan nagyon extrém méretű lény, mint Shara Ishvalda vagy fatalis nincs szerencsére a storyban - vagy csak nem tűnt fel, mert IGvel vagyok megint
- , itt máshogy sz*patnak a fejlesztők ( bár ha ez az első Doshagona harcod, akkor azért lesz pár nagyobb méretű még. Fatalisnál utáltam, hogy olyan volt, mint egy elszabadult locsolócső, a fél pályát képes volt a tekergésével beríteni. Itt azért még ez nem jellemző, de nyilván vannak méretesebb lények, méretes támadásokkal. Vannak kirívóan nehezebb harcok, de alapvetően lineárisan nehezedik a végéig, az utolsó is szerintem elég epikus a fázisaival és illik a történetbe.
De igen, Monster Hunter experience = b*szom nagy szörnyeket ölünk b*szom nagy fegyverekkel.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen TV-t vegyek?
- Netfone
- Magyarországon is élesedett a Pixel 9 műholdas segélyhívója
- sziku69: Szólánc.
- BestBuy topik
- Milyen videókártyát?
- Opel topik
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- További aktív témák...
- Nintendo Switch V2 üvegfóliával, hordozó tokkal nagyon szép állapotban
- Dobozos Nintendo Switch okos! CFW 32GB+128GB Hekate Dual Boot +grip +utazó tok +üvegfólia
- Eladó használt Xbox series X
- BESZÁMÍTÁS! Nintendo Switch Lite 32GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Nintendo Switch Oled 64+512GB okos! CFW RP2040 Picofly Dual Boot Hekate Tinfoil dobozos karcmentes!!
- Beszámítás! Lenovo Thinkpad P15 Gen1 15 FHD notebook - i7 10750H 16GB RAM 512GB SSD Quadro T1000 W11
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Számítógép játékra! R5 5500 / RX 5700XT / 32GB DDR4 / 480 SSD + 1 TB HDD
- ÚJ HP EliteBook 845 G11 - 14" WUXGA IPS - AMD Ryzen 5 8640U - 16GB - 512GB - Win11 - 3 év garancia
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 4070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest