Aktív témák
-
aliaslaci
csendes tag
válasz
Kolondrum #831 üzenetére
Márka nem márka, mindegy, a lényeg az, sokkal szebben szól mint a gyári
, legalábbis az én szobámban, az én dobozomban.
A régivel akkor volt élvezhető a rendszer, ha egy szobával arrébb voltam, mert silány mennyiségű és minőségű mélyet adott, inkább csak rezonált és zörgött közelről
, mint dübörgött. Sztereo bemenetről nem is mertem álmodni, mert akkor még kevesebb jött onnan lentről, habár a kicsik ordítottak. Most, mivel csak laptopról használom (nincs bass redirect, meg plussz bass, se EQ se semmi), szintén csak sztereót kap, de úgy szól, hogy a cd-k jóformán körbetáncolják az asztalom.
-
aliaslaci
csendes tag
3600 tuning 2. kör is elkészült.
Kapott egy új potmétert (2003-as évjáratú volt, most 2006-os van benne). A hangerő is egyenletesebb eloszlású, nem csak a feléig lehet feltekerni, hanem valamivel tovább is.
Az új mnc sunflower mély is szebben szól (most érzem először, hogy tényleg üt), és nem zörög mint elődje. Plussz, kapott egy vékony szigetelést a hangszóró mögötti doboz is valamint ahogy fért a kezelő szerves rész is, és minden kis lyuk be lett tömve vattával, a zárások meg kaptak bőven ilyen hézagzáró, tömítő gumis masszát (mély pereme körül, a hátső és első fedlap, huzal vezető lyukak). Most már tényleg egyben van a rendszer. -
aliaslaci
csendes tag
válasz
aliaslaci #823 üzenetére
Azoknak akiknek a potméter a hibás a Genius 3600-ban, és nincs kedvük Pestre menni, vagy végigkutatni 1001 zug elektronikai boltot
:
Lehet online rendelni, mármint e-mail-ben kérdeztem hogy vállalnak-e szállítást, és a válasz az volt, hogy utánvétellel, futárral 1620Ft-ért (kicsit sok). Maga a potméter 3120Ft.
office@genius.hu a cím. -
aliaslaci
csendes tag
Ma nekiláttam a régi Genius 3600-osom szétszedésének.
A poti már nekem is rossz, csak egy bizonyos szögben szól a mély, és a többi is össze-vissza. De ami engem a legjobban foglalkoztatott: Mi a csuda zörög még mindig benne? Már megcsináltam rajta az alapnak számító tuningot (kitömve, ki/lekenve, leszigetelve, szivacs mindenhol) (ez vagy 2-3 éve volt), de Rezzzeg, Berrrreg lendületlenül.
És mivel már van utánpótlás (Genius 4000), mindenféle félelem és aggodalom nélkül neki is láttam a bontásnak.
Két dolgot akartam kiszedni belőle: 1 - a "vezérlő modult" 2 - a csatlakozókat hátul
Levettem a hátlapot, kiszedtem a kábeleket a panelekről. Egyedül a főkapcsoló és a trafó közöttit nem lehet szétcsatlakoztatni. Lecsavaroztam előről a kezelő részt (tolni kellett hátulról egy kis kábelt). Megnéztem itt mi a helyzet. Semmi. Innen is lecsatiztam a kábelvégeket, ki velük a ládából.
Ami így lett: Egy doboz, egy hangfal, egy nagy lyuk hátul (=nincs hátlap), és egy kisebb elől.
Hátulra vágtam egy megfelelő falapot, szivacsot ragasztottam rá, és felcsavaroztam. Elől meg kihúztam a hangszóró kábelét. Kivül összekötöttem az erősítőt, a vezérlőt a trafót (mind a hárman a ládán kivül vannak), így elvileg nincs mi rezeghetne a dobozban. DE, tévedtem, valami ugyan úgy csinálja a fesztivált odabent! Szóval nem a hangerőszabályzó, meg a többi kis alkatrész a ludas, hanem valami bent a dobozban, a mély mögött. Nem a szubcső. Jóval fentebb.Szummázva: a tapasztalataim szerint a 3600:
1. a hátul lévő csatlakozók miatt (kimenet/bemenet, főleg a kimenet, ha jól sejtem) zörög
és
2. valami miatt ami a dobozban van, a hangszóró mögött (de ezt még majd kiderítem), a szubcső felett, a kezelő körül, és NEM a kezelő szervek a zajosak (pedig meg voltam győződve róla) -
aliaslaci
csendes tag
Egy kis segítséget szeretnék kérni.
Van egy Genius 4000-em és egy 3600-om. A 3600-os satellitjeit akarom rákötni a 4000-re.
Megtehetem?
Adatok:
4000:
mindegyikben egy hangsugárzó van, tehát 1x 15W 4Ohm
3600:
darabonként
cen: 3x 12-25W, 8Ohm
első: 2x 12-25W, 8Ohm
hátsó: 1x 12-25W, 8OhmAz első kettőben biztos vagyok hogy mehet, mert az eredője 4Ohm, de a többi...
Idáig azt hittem, hogy mindegyik egyforma. -
aliaslaci
csendes tag
-
aliaslaci
csendes tag
Igen az!
A geniushoz elég volt kb. a 1/4-e, 1/3-a.
(a távirányítót is kitömtem)
Ez speciel zsákokban volt.
Olyan 1000-1500 Ft (max) lehetet(a kettő), de nem tudok biztosat mondani.
Lényeg az nem drága.
(egy nagy tekercs szivacs, 14 méter jobb minőségű kábel (80Ft/m), és ez, került kb 2500-be, ha jól emlékszem) -
aliaslaci
csendes tag
De én igen. (kb. 8 hónapja) Így néz ki az amit én vettem:
Bővebben: link
és csak annyit mondtam, hogy hangfalszigeteléshez kell vatta.
[Szerkesztve]
[Szerkesztve]
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
aliaslaci
csendes tag
Hello mindenkinek!
Lenne egy kis problémám. A tuning amit csináltam, tökéletesen működik csak sajnos hátul a borda sokkal jobban melegszik mint azelőtt. A kérdésem a következő lenne ( Bővebben: link ):a hátlapról vegyem le a szivacsot, vagy a belsőt vágjam meg egy kicsit(vékonyabbra), vagy vegyek egy nagyobb hűtőbordát? Vagy esetleg van valami más megoldás is? Gondoltam csinálok egy légterelő féleséget (egy kisebb fajtát, hogy ne zavarja a hangot) a kártyák felé, közel a hátlaphoz, hogy a szelet ne hátlapi szivacsra, hanem a kártyákra terelje. Nem tudom, hogy ez jó ötlet-e?
Mindenféle alternatív megoldásnak örülnék.(kiv. vízhütés és ventillátor)
Várom a véleményeket és a hozzászólásokat. -
aliaslaci
csendes tag
Idáig nem nagyon hittem el azt a + 40.000-et, de most, hogy több számot is meghallgattam vele...
Akkor most gyakorlatilag ''van'' egy közel 80.000-es cuccom.
Ajánlom mindenkinek ezt a kis tuningot. -
aliaslaci
csendes tag
válasz
TrollBalint #135 üzenetére
Sajnos már nincs meg a blokk, de úgy emlékszem,
hogy a vatta ( 2 zsák (1.kép)->de 1 zsák is bőven elegendő lesz)
és a szivacs (aminek a fele is elég volt,de inkább vegyél egészet, nehogy véletlenül elméretezd (2.kép)) került összesen olyan 1500-ba. Ehhez jön még a gyanta (1/4 kg) 900-1000 Ft-ért. -
aliaslaci
csendes tag
Tegnap én is megcsináltam ezt a kis átalakítást.
SŐT csináltam képeket is.
(ha akad még olyan valaki akinek szüksége lenne rá).
Bővebben: link
A hangja tényleg sokkal jobb lett, sokkal dinamikusabban szól, és végre fell lehett tekerni a basszust.
Viszont van egy kis apró semmiség: egy kis zörgés még mindig van.
(Igaz a székből ahol ülök nem hallani, csak egy-egy basszus ''szólónál''). Olyan mintha abból a műanyag kezelőpanelből jönne az elejéről. De lehet, hogy a kártyák zörögnek a végén, ugyanis oda direkt nem raktam vattát a hűtés miatt. Nos, ha valakinek hasonló próblémája van és tudja a megoldást az írjon.
Ja és ha valamit nem jól csináltam akkor is írjatok.
[Szerkesztve] -
aliaslaci
csendes tag
Üdv mindenkinek!
Nem tudna valaki feltenni (esetleg e-mailben elküldeni) egy-két képet arról hogy
mit hova merre mennyit tett?
Tegnap találtam rá erre a topicra, és nagyon megörültem neki
Csak olvastam és olvastam és vártam, hogy végre találjak egy linket valahol, de sehol semmi.
Jó lenne ha valaki még e hónap folyamán feltenne néhány képet, hiszen már
nagyon meguntam a !!! zörgést !!! és a szuszogást.
Egyszerűen kín olyan zenét vagy filmet hallgatni, ahol a zörgést (ááááááá)
nem nyomják el a magasabb hangok.
[Szerkesztve]
Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude E5550 - i3-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 15,6" HD I W10 I HDMI I Cam I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- 1-12 részletre.Új noblechairs EPIC műbőr FEKETE - FEKETE. 2 év garancia!
- Alkatrészt cserélnél vagy bővítenél? Nálunk van, ami kell! Enterprise alkatrészek ITT
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest