- Apple asztali gépek
- Melyik tápegységet vegyem?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Milyen notebookot vegyek?
- Vezetékes FEJhallgatók
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
Aktív témák
-
bozont
veterán
válasz
Kis zöld izé #790 üzenetére
Jól mondod, a minőségi hangredszer nem itt kezdődik, sőt nem is a Samsungnál vagy a Logi 5500nál.
A Genius meg az 5500 hasonlítgatása is felesleges, itt senki nem is mondott olyat, hogy úgy szólna mint a Logitech. Nekem is jó lenne egy olyan, jóval szebben szól mint a Genius, de 3x annyiba is kerül, ez azért nagyon nem mindegy. A Samut nem ismerem, de azt azér nem nagyon hiszem, hogy mérföldekkel jobban szólna. A Geniuson is ugyanúgy megszólal a dts és pro logic II, csak annyi különbséggel hogy nincs saját dekódere hanem a számítógép végzi mindazt és nagyon is jól. Még mindig azt mondom, a saját kategóriájában a Genius nagyon jó vétel, az egyik legjobb, én elégedett vagyok vele.
A kis "tuninggal" sem kell sokat vesződni még plusz 5k(ettől csak kevesebb, a szobám kialakítása miatt jó hosszú kábelek kellettek) és 1-2óra az egész, semmi bonyolult nincs benne.No offense
-
bozont
veterán
Én a trafóhoz nem raktam semmit, így is elég meleg, jobb a békesség. Csak a két oldalára és a tetejére ragsztottam hangszigetelő szivacsot, meg az éleknél kihúztam pattex pisztolyjal, betömtem a lyukakat. Most pedig kicsavaroztam a membránt és a mögötte lévő légüres teret kitömtem vattával amennyire csak tudtam.
Amúgy még a topic elején van egy link, képekkel, ez is bekerülhetne az első hsz-be, én ez alapján kezdtem neki.mod.: Kartali vagyok, szóval elég közel lakom. Meg 2 évig jártam a DISZI-be, na és persze volt egy-két kartali lányka akiket muszály volt elkisérni az állomástól a SZIKSZI-ig nehogy bajuk essen az úton.
-
bozont
veterán
Én most pótoltam egy hiányosságot, amit legutóbb kifelejtettem a subnál. A membrán mögött jól kitömtem vattával és hát most qrva nagyot szól, nagyon sokat dobott rajta. Most már nagyon szépen lágyan és mégis erőteljesen búg a láda, nagyon tetszik (bár még van egy bizonyos tartomány, talán a közép felé, ahol egy kicsit erősebben, zavaróbban de ne mvészes). Asszem nagyon jó vétel volt 3éve (talán még most is az, bár nem ismerem a piac mostani szereplőit).
Meg még az elülső panel mögé is rakok vattát, ha lesz időm.Bali27
Van valami ilyen bolt arra Új-Hatvan környékén (asszem az az a rész, ot a SZIKSZI-nél) nem messze a templomtól. Legalább is januárban még ott volt.Ja és még egy kérdés, ez a topic kicsit forgalmasabb nak tűnik mint a másik:
Más, ha feltekerem a hangszabályzó potit legalább a feléig (a számítógép kikapcsolva és nincs semmi más rákötve), vagy tovább akkor olyan hangod adnak ki a hangfalak mint a trafó zúgása. Ez mitől van, hogyan szüntethetném meg? -
bozont
veterán
-
bozont
veterán
válasz
eclipse1 #486 üzenetére
Hát ez elég nagy vitatéma lenne, de sztem szubjektív megítélés alapján lehetne eldönteni kinek melyik a jobb. Bár Orion-t még nem hallottam, csak mások tapasztalatát olvastam.
Meg mintha láttam volna vhol, hogy a szóban forgó Geniusban és az ellenfél Orionban ugyanasz a belső található.
mod.: De ha a számítógépes világot nézzük (ahogy Te is írtad), ott ebben a kategóriában ez a Genius a legjobb és az árát is bőven megéri, ha a másik topic-ot is megnézed, eddig csak jó véleményeket olvashatsz.
[Szerkesztve] -
bozont
veterán
A zörgés nálam is jelentkezik, és ha jól vettem észre akkor hátul a csatlakozóknál zörög. ott ahol a hangfalak kábelei vannak, gondolom ez a rugóknak köszönhető. Már gondoltam h körberagasztom szikszalaggal, csak eddig lusta voltam megcsinálni
Pukkanás nálam is van, de rögtön bekapcsolás után, nincs semmi késés, meg csak akkor vna ilyen ha hátul a power gombbal kapcsolom ki-be. -
bozont
veterán
Na mostmár teljesen leszigeteltem a feketedobozkát,levegő már biztos nem jut át rajta.
Na meg ragasztottam rá a szivacsból is,de viszont az hozzáér a trafóhoz.Ez nem lehet gond? Mennyire melegedhet az a trafó? -
bozont
veterán
Nagyon szép lett
Én sajnos nemtudok képeket felrakni,még nincs digi fényképezőm.
Látom bitumen lapot a hátlap teljes egészére raktál.Ez nemgond a visszacsavarozásnál vagy a felesleget leszedted onnan?
Azt esetleg nemtudod,h lehet-e 1jack-2rca kábelt 4-5 méteres husszúságban kapni vagy külön hosszabbítót kell venni? -
bozont
veterán
Hallottam olyat h ezt a bitumen lapot,miután felragasztom rá is kell égetni,vagy melegíteni. Ez igaz?Ja és mekkora ennek a hőszigetelése,nem akarnám megsütni szegénykét?
Meg az még nem gáz ha a sub kb 4-5 méteres rca kábelekkel lesz a géphez kötve,ugye?
Nekem megfordult a fejemben egy x-fi is,majd meglátjuk,talán benevezek egyre. -
bozont
veterán
válasz
frankie! #297 üzenetére
Ilyet raktam bele [link]
Azzal győztek meg,h sehol nem kaptam ilyetMeg mindenhol azt mondták h ezt a piramis alakút kifejezetten erre a célra gyártják.
Mostmár jókor mondjátok h lehet van jobb szigetelő is mint a szivacs,na de mindegy.
Jó lesz ez is,bár azt a bitumenlapot lehet megjátszom a hátlapraA reflexcsővel meg nemnagyon akarok babrálni,jó ez így.
-
bozont
veterán
válasz
frankie! #286 üzenetére
Ha még így is rezonál,akkor nem rakok rá szivacsot,de azt még sztem megcsinálom h kiveszek egy kicsi vattát,mert púpos lett,aztán körberagasztom a dobozt is,így biztos nem fog szelelni.
A szivacshoz én is palmatexet használtam,a rések tömítéséhez meg pattex pisztolyt(200 fokon megolvasztja a ragasztórudat és mikor megszilárdul ilyen rugalmas lesz,és nincs térfogatcsökkenés,nem kell csak fél perc és már meg is köt).
Kábeleket én is cseréltem,mert rövidek voltak,de csak 0,75öset vettem,az kicsi lesz? Érdemes vastagabbra cserélni?
[Szerkesztve] -
bozont
veterán
Igen,én is sokat nézegettem ezeket a képeket
,köszönet érte Aliaslacinak
Bár olyan hullámos felületű szivacsot nem kaptam sehol,ígyhát hangelnyelőt raktam bele. Az elején attól féltem h vastag lesz(3 centis,és ahogy nézegettem a képeken az 2 centis) és nagyon elveszi a teret,de megnyugtattak h az a hullámos amúgy sem a legjobb és csak nyugodtan pakoljam bele,nem bántam meg.
Mondjuk a hátlapra nemraktam,de lehet a fekete dobozkára rakok még.Meg lehet azt az árnyékolt RCA-t én is kipróbálom(kb mennyibe lehet egy ilyen kábel?).
Vki egyszer mondta h a szivacs nagyon halkítja a subot,hát én ezt nem vettem észre, sőt vhogy sokkal erőteljesebben szól,csakúgy rezeg az ágyam,pedig 3 méterre van és 1/3 hangerőig toltam csak,ja meg a bass is 1/3ra van állítva.
[Szerkesztve] -
bozont
veterán
válasz
frankie! #283 üzenetére
Hali
Én is most csináltam meg,ezeket és tényleg érezhetően sokkal jobb lett.Azt h a szivacs mennyit dobna rajta nemtudom,én egyszerre csináltam mindent,de rosszabb nem lesz sztem, úgyhogy csak rajta.
Nekem csak annyi gondom van,hogy azt a fekete dobozkát kitömtem ugyan,de magas hangerőn és ütős basszusoknál eléggé berezegnek a hangfalkábel csatlakozók.Ezellen mit tehetnék?Az vajon segítene,ha a fekete dobozkára is raknék még szivacsot? -
bozont
veterán
A szivaccsal nincs gond,apu kárpitos és ezzel szokta ragasztani,csak műanyaggal még sosem volt kipróbálva.Én sem találtam sehol műgyantát,de viszont van itthon vmi ragasztó féle ami úgy müxik h van egy ragasztópisztoly és ebbe kell belerakni a ragasztórudat.A pisztoly szépen megolvasztja,asszem 200fokon és ez biztos eltömíti amit kell
,nem tudom pontosan hogy hívják ezt a ragasztót.
-
bozont
veterán
Rászántam én is magam arra a szigetelésre és lenne egy olyan kérdésem h mi van akkor ha a szivacsot és vattát palmatex-el ragasztom?Pontosabban inkább h ez a ragasztó hogyan viselkedik a műanyggal szemben mert azt tudom h a fa részére nyugodtan ragaszthatok vele, csak attól félek h megeszi a műanyagot,és ugyebár van olyan rész ahol ilyen anyagra kell ragasztani.
-
bozont
veterán
válasz
gabor128 #254 üzenetére
Hát ez lehet h széria függő mert nálam ez a búgás nem jelentkezik,akármit dugok is rá.
Meg nekem teccik az előlap is,lehet h már elavult,de dizájnos,meg én személy szerint szertem az ilyen régebbi kütyüket,meg a gyártási költségeket is vhogy le kellet nyomni h minél olcsóbban tudják kínálni -
bozont
veterán
Néztem ezt a hangfalszivacsot,de kétfélét találtam.Van egy amin ilyen hullámosak a púpok,meg van olyan amin piramis szerűek,ezek között van vmi különbség?
-
bozont
veterán
Meg több embernél is hallottam már a jelenséget de eddig senki nem tudott rá megoldást, ha a rendszer kikapcsolt készenléti állapotban van,akkor lehet hallani vmi zúgást,valószínűleg a trafó a ludas,legalábbis nagyon olyan a hang.Vki nem tud erre vmi megoldást véletlenül?
Kb. 3-4 méterre alszom a subtól ,de még így is hallom és egy picit idegesít. -
Aktív témák
Hirdetés
- Fúziós energiát vásárol a Google
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Apple asztali gépek
- Melyik tápegységet vegyem?
- Spórolós topik
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Viccrovat
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Milyen notebookot vegyek?
- További aktív témák...
- PlayStation 4/5 kontroller analóg cseréje HALL TMR érzékelősre, 1 év garancia!!! Nincs többé drift!!
- PlayStation 5/4 kontroller analóg cseréje HALL TMR érzékelősre, 1 év garancia!!! Nincs többé drift!!
- XBOX ONE/Series kontroller analóg cseréje HALL TMR érzékelősre, 1 év garancia!!! Nincs többé drift!!
- XBOX Series S 512GB, 6 hó garanciával Bp-i üzletből eladó!
- Dell Latitude 5400 / i5-8365u / 8Gb DDR4 / 256Gb SSD / FHD IPS / Excellent akku
- LG 27GR95UM - 27" MiniLED - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 1000
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Wacom Cintiq DTK-2260 - Digitális rajztábla
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest