Aktív témák
-
Bali27
addikt
Hát igen.. Nagyon nagy a veszély hogy ha nem kiséred el öket akkor rosszul járnak.
Köszi a segitséget.. a képek meg midnen eléggé egyértelmüvé teszi a dolgot.. Bár nem tudok arra olyan helyet ahol ilye lehetne kapni... Bár talán az egyik.. No majd holnap megsasolom.. Mégegyszer köszi a segitséget!!!
Dea trafó alatt a képen is kitömték vattával. Az sztetek javit rajta? mivel 6 csavar elég masszivan fogja.. -
Bali27
addikt
Bozont.. Csak a membrán alatt tömted ki vattával? vagy a trafónál is? Nekem eléggé idegesitö búgása van standby módban.. Persze amikor csendes a szoba akkor. A trafó körül is kibéleljem szted? szerintetek? Amugy én a 220 as kimenetnél ott az egészet teli fujtam Purhabbal, meg a sarkokat is... Majd kiderül hogy sikerült...
-
ArmanD.
őstag
Köszi
Persze simán visszament a hátlap! A bitumenlap 2mm vastag. Persze kapsz 5 méteresbe is.
Még néztem mi zöröghet hátul és mintha úgy hallanám, hogy a biztosíték felöl jön, szóval vagy az csinálja a zörgést vagy akörül, esetleg ott is van valami rugó, szóval nem is igazán a csiptetős hangszórócsatitól hallom ha közelhajolok, de majd megnézem! -
ArmanD.
őstag
Nem kell ráégetni, ez öntapadós. Amúgy ma beszereztem mindent és megcsináltam!!
A hangszórókivezetések elég gagyik és azok zörögnek a legjobban így azt ajánlom szigetelőszalaggal minimum körbetekerni, de kitalálok rá valamit, hogy hogyan lehetne teljesen megszüntetni a zajt!
Amúgy sokkal durvább lett a kicsike!!! Picit halkult a láda ugyanazon a hangerőn visszatekintve a régi állapotra, de sokkal dinamikusabb és pusztítóbb lett!!
Párom már tépi a haját a szomszédok meg dörömbőlnek!
Na szóval csináltam pár képet és minden jól sikerült és azt kell mondjam, hogy az én ládám nem volt vészes szigetelés terén így kevesebb munkám volt, persze a középfalnál ahol átjön a kábel oda kellett tennem mindenképp szigetelést és miután összeraktam hátulról mégjobban zörgött ugye, mert sokkal erősebb lett, de hát a szigetelőszalagot csak utána tekertem a rugós hangszórókimenetekre így már sokkal jobb csak nagyon közel hajolva lehet picit hallani, így ez a csatlakozó nem lesz az igazi! Ez a gyenge pontja a ládának, de meg fogjuk oldani ugye !?
Na rakok be képeket! -
ArmanD.
őstag
Sebaj max kicseréled ha annyira bosszant textilre
A bitumenlapot ma hoztam magamnak. Visszábbolvasva leírtam hol lehet ezeket beszerezni, a reflexcsövet meg ha nem akarod kicserélni, akkor érdemes legalább azt a pókhálót kimetszeni belőle szépen!
Kedden jönnek meg a cuccaim és akkor tudom megcsinálni! ;) de az Audigy-t most végre beficcentem!
[Szerkesztve] -
frankie!
őstag
Milyen hangelnyelőt raktál bele? Olyat, amit írtam, ami a parkettázáshoz kell? Hangelnyelőnek a hullámos szivacs miért nem a legjobb, mivel győztek meg?
Szerintem jó lesz a kábel, majd én is próbálok ki vékonyabb kábelt is, és megpróbálok nagyon odafigyelni, meghallgatni, van-e különbség. -
ArmanD.
őstag
0,75-ösnél nagyobb nem kell, de az a 0,3-as ami gyárilag van hát az kicsit harmat, szóval az pont jó. A hátlapra bitumenlapot az autohifiponttól lehet beszerezni és audiocomp termék, a szivacsot meg a csillapító vattát bármelyik hiradási boltban meg tudod venni ahol pl. árulnak somogyit és nekik van, de hallottam mnc-ről, szóval meg lehet találni direkt kifejezetten ezekre a célokra!
[Szerkesztve] -
frankie!
őstag
Nagyon egyszerre jár az agyunk, pont ma csináltam meg a csatlakozófedél burkolását.
Hangcsillapító szivacsot használtam hozzá, amit még a gép halkítására használtam. Bármelyik barkácsáruházban lehet kapni, aránylag olcsón. PalmaTexxel ragsztottam rá, majd csinálok róla fotót. Ezen kívül a hátlap szabad felületeit is beburkoltam ugyanezzel.
Jobb lett, talán egy kicsit halkabb, de nagy hangerőn, még mindig rezonál. Lehet, hogy egyszerűen le kéne kapni azt a fedelet?
A két front hangfal kábeleit is most cseréltem ki, marha sokat dobott a hangjukon, nem gondoltam volna. Sokkal részletesebb, nyugodtabb lett a hang.
SAL kábelt vettem hozzá, 1,5 m*2,5 mm2-est. Az erősítőbe nem tudtam bedugni, olyan vastag volt, így hát megcsonkítottam a csatikat egy szikével, de ez már egy külön történet. -
csizzah
aktív tag
Én is kipróbáltam, háát.., mit mondjak, én mindíg azt hallottam jobbnak, amit éppen rádugtam, vagy ötször átcseréltem a kábeleket, de igazából nem hallottam számottevő különbséget.
Igaz annyi különbség volt, hogy ha alapállásban teljesen felcsavartam a hangerőt(nem zenehallgatás közben) akkor a 3*RCA-Jack kábellel hangosabb volt a búgás-súgás~erősebb volt a jel?
Ez már szerintem ilyen marad, bármit csinálunk vele számottevő javulásra nem számíthatunk(Krila tuningja persze azért sokat dobott rajta)
Majd gyűjtögetünk egy kis pénzet, aztán jöhet valamilyen igazi hifi erősítővel bazi nagy hangfalakkal, ahogy kell. -
Lestat7
csendes tag
Na fiúk, azt hiszem rájöttem egy dologra, ami rontja a mélynyomó szép hangját. Talán nem hiszitek el, de nem a szerkezetben kapható, hanem kívül, mégpedig a kébelekben. Lehet, hogy kissé hihetetlen, de nálam a minidin-3 db jack cseréje 3 darab 1 méter hosszú sztereó jack - sztereó RCA(2)-ra nagyon hallható különbséget produkált a mélyhangoknál. A láda tuningolva van, modolva, tömködve, minden javított egy kicsit a hangján, lehet placebo hatás is volt, de ez most tényleg hallható különbség. Az új kábel vastagocska, s minden vége aranyozott. Igaz, már X-Fi XtremeMusic-nál tartok, de az messze nem hozott ilyen változást, szerintem ez a minidin kábel hártáltatja a minőséget, úgynevezett bottleneck.
Kerekebb a mélyhang, az ütés erősebb, sokkal kevesebb búgás és főleg kevesebb dübörgés. Nagyon olcsó mulatság volt, de nagyon megérte. A minidin kábel már a vastagságánál fogva nem megfelelő, impedanciák, mindenféle dolog el van hanyagolva. Nem beszélve a crosstalk-ról, az biztos a qtya segge alatt volt.
Más az élet így, próbáljátok ki ti is!
Cheers! -
csizzah
aktív tag
Javaslom próbáld ki előtte v milyen műanyagon, de egyébként nem igazán kell műanyagra ragasztani semmit, kivéve ha a fekete dobozra is akarsz vattát, vagy szivacsot rakni. Hogy a szivaccsal hogyan viselkedik az más tészta, de abból is javaslom próbálj ki belőle egy kis darabon.
Én egyébként semleges szilikonpasztát használtam (műgyantát sehol nem találtam, pedig megnéztem pár helyen) az egész jól bevált csak egy kicsit lassan kötött, amúgy ez tömítésre is jó ha szükség van rá.
-
Socket370
csendes tag
Földhurok is lehet.
Én a tuningban kicsit tovább mennék.
Aki már szétszedte és esetleg megnézte jobban, mekkora hangszorót bírna még el, illetve hány Ohmosat?
Mélyhangl eválasztót érdemes beépíteni és milyet, mer ha jól tudom nincs benne.
Nagyobb csővet mikor van értelme bele operálni, illetve ha nem bírná el benne az erősitő a cuccost, akkor ki lehet-e cserélni azt nagyobbra?
Aktív témák
Hirdetés
- Lenovo ThinkPad T14 3 Gen 16/256GB SSD, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Xiaomi 15 Ultra 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Odyssey OLED G8! 32"/4k/240hz/0,03ms/10BIT/Freesync-G-sync/HDMI 2.1/Smart Monitor
- Új 512GB WD SN5000S Gen4 x4/ Steam Deck ready/ garancia/ ingyen fox
- i7 8700/ RX6500/ 32GB DDR4/ 512GB m.2/ garancia/ ingyen foxpost
- DUPLA XEON GOLD 6134!!! HP Z8 G4 LEGNAGYOBB WORKSTATION 64GB 2x8 mag 2x16 szál gamer, szerver, munka
- Hp Prodesk 600 G3/ G5/ G6 SFF-MT / i5 8-9-10 gen, Hp EliteDesk 800 G4 / Win11- Számla, garancia
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép! R9 3900X / RX 6700XT / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Keresem : Lenovo Legion 5 16IRX9 83DG0037HV
- billentyűzetek - kiárusítás - Logitech, Corsair, ASUS
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest