- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Autós kamerák
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Elvonult a zimankó, de a hardverek nem mennek sehová
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen TV-t vegyek?
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Melyik tápegységet vegyem?
- Projektor topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
janos666
nagyúr
válasz
FeriPRO
üzenetére
Mint mondtam, a shader órajel a lényeg, azt kezd el húzni, attól nem is lesz sokkal forróbb a GPU, de sokat javulhat. Én vakon nagyon nem szeretek tuningolni, sokkal jobb ha pár percig fut egy artifact-scan a végső órajelen, hogy tényleg hibátlanul dolgozik-e a VGA. Indítsd el az atitoolt, kezd emelni a shader órajelet lépcsőkben és vidd amíg csak hibázni nem kezd (haggy időt hogy felmelegedjen a GPU). Alap szorzóval messze nem aknázod ki a shader órajel potenciáját, csak ha külön húzod, physx-nek meg az a jó.
A legtöbb gyári tuningos kártyán annyi a tuning, hogy BIOS-ban átírják az órajeleket. Nekem volt már olyan, hogy dobozból kibontva hibás volt egy Gainward 8800GTS Golden Sample (elvileg leválogatott GPU-k), azóta végképp nem nagyon hiszek a gyári tuningos, referencianyákos kártyákban. Esetleg ha áttervezik a nyákot, akkor lehet más a helyzet, egyébként csak a BIOS órajeleket babrálják.
Leégni nem nagyon fog, főleg ha csak addig húzod amíg nem kezd hibázni, mert már a túlmelegedéstől is szokott. Ja, és ne nagyon menjen 80 fok főlé a GPU, de 100 alatt abból se lehet nagy gáz. Ha csak a 3D órajeleket babrálod idleben nem változik semmi, ha lassabb ventiforgást akarsz akkor a 2D órajeleket lentebb lehet tekerni, de ehhez valószinűleg a ventivezérlést se árt hangolni, azt is lehet rivatunerből hőfokintervallum-fordulatszám% párokkal.
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple iPhone 11 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Eladó Samsung Galaxy A16 4/128GB fekete / kijelző alsó része hibás / 12 hó jótállás
- HIBÁTLAN iPhone 15 Plus 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4504
- Beszámítás! Benq GW2480 24 60Hz FHD IPS 5ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest