Hirdetés
- Milyen egeret válasszak?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- OLED TV topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
szállitó
senior tag
válasz
Tibicsoki82
üzenetére
a gpu nálam is hasonlo képet mutat és szerintem mindenkinél
-
Mr_Vercetti
őstag
válasz
Yushchenko
üzenetére
Leadtek.
-
Yushchenko
őstag
Hi!
Melyik 6200-as éri megvenni AGP-sbe? Melyik a legjobb? -
dvdbackuper
őstag
Egy nagyon eccerű kérdeésem lenne: 6200A 128MB/64bit karim van, ha memót húzom, attól nem mehet tönkre?
-
Tibicsoki82
aktív tag
válasz
Monya78
üzenetére
A régi kártyáim nekem is úgy működtek, ahogy írod, de ez a 6200 érdekes módon nem! Lehet köze van a sok modnak is a dologhoz, + a kártyán a sparkle mellett grafit is van!

Az előbb poénból kipróbáltam 605ön a magot, de ott már nagyon zöldül/háromszögezik, de nem fagy meg, csak élvezhetetlen. -
Monya78
veterán
válasz
Tibicsoki82
üzenetére
Érdekes pedig ugyanolyan karink van
Mondjuk nálam a régi más tipusú karik is úgy müködtek hogy GPU túlhúzás = fekete kép, fagyás , MEMÓ túlhúzás = Szines pöttyök, háromszögek
Én mostmár nem tudom 12 vagy 5V-ra rakni...a 12cm-es GT silentblade ventire raktam egy potit amit úgy állítottam be hogy még hangtalan legyen de jóval több levegőt fúj mint 5V-on... 990rpm-et 800rpm-re csökkentettem... -
Tibicsoki82
aktív tag
válasz
Monya78
üzenetére
Nálam pont fordítva van, ha a GPU-t húzom, akkor ''zöldül/vibrál/szétesik'' a kép (600 környékén, 580on már tökéletes így nyáron zárt házzal), ha pedig a ramot húzom nagyon fel (780-790), akkor megmered a kép.
Per pillanat 575/766-on megy a ketyere, nem is szoktam bántani a beállításokat már, jó ez így.
Ja és terhelve még ebben a nagy melegben sem láttam 66nál többet, de általában 60körül megáll, ha nincs kánikula. Mondjuk a Zalmant már 12V-on pörgetem, biztos ami biztos alapon!
[Szerkesztve] -
r9550
senior tag
itt má mindenki moddolható 6200-ese otthagyja a 6600gt-t?
mod hihi
[Szerkesztve] -
Paqito
senior tag
''a tunning legyen veletek''
Ezt pont a legjobb embernek /Monya/ mondtad
Egy jótanács. Ha valakinek a hozzászólására szeretnél válaszolni, akkor az adott hsz tetején lévő ''Válasz'' gombra kattintva tudod megtenni, ahogy ezt most pl én is tettem. Pl ha visszaolvasol a hsz-idben, akkor abból ugye nem derül ki, h vajon kinek is írtad. De semmi gond, mert érthetően fogalmazol
Neked is túlhajtást, és további szép napot! -
Blue@X
senior tag
köszi szépen az egészet
a ramnál hagyom 590 mhz-n
gpu még lehet hogy emelek, de csak addig hogy a passzív hűtés elég legyen
köszönök mindent
a tunning legyen veletek -
Monya78
veterán
65fok jó érték...

Nálam 70-74 fok között szokott ingadozni a terhelt érték, 500Mhz-es Gpu mellett...
Tovább húzást Te döntöd el...érdmes megkeresni mit tud max a karid, GPU max elérésénél fagy ill. fekete lesz a kép, memó maximum elérésénél szines pöttyök, háromszögek jelennek meg...ha megvan a két érték 10-15%-al visszább veszed és a kapott órajelen nyugodtan járatatod a karit... -
Blue@X
senior tag
Köszi szépen a tippet.
-
Blue@X
senior tag
3dmark05 alatt nem ment feljebb 65 foknál. Az jó?
385Mhz a GPU és 590 Mhz a RAM.
Húzzam még szerinted? -
Blue@X
senior tag
Hogy tudnám a 3DMARK05-t ablakban futtatni?
-
Monya78
veterán
Pipát ezen a kártyán nem lehet bekapcsolni...

Terheletlen 50fok jó érték...bár a terhelt érték ne nagyon menjen 80 fok főlé...
Érdemes valamilyen 3d-s pl. 3dmark2003, 3dmark2005 progival terhelni, de bármelyik 3d-s játék garantáltan leterheli a karit, annyi hogy ablakban futtatod hogy közben lásd a hőmérsékletet, a játékból közvetlenül kilépés utáni hőmérséklet akár 10fokkal is kevesebb lehet mint a max hőmérséklet...
A fagyás többféle hardver elem okozhatja, de erősen gyanusítható a videókari is... -
Blue@X
senior tag
válasz
Monya78
üzenetére
Kösz majd próbálkozom. Mivel tudnám a videókarit lestarpálni, hogy megnézem 100% a hőfokot?
Lehet az a videókari hibája hogy játék közben néha megfagy egy 10 másodpercekre?
utána megy tovább.
Terheletlenül 50 fok a videókari
ja és még hogyan tudnám bekapcsolni a plusz 4 pipet?
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
Monya78
veterán
Hőmérő van a karin? Ha igen akkor nézd meg a húzás előtti terhelt és terheletlen hőmérsékleteket. Majd tuningolás közben figyeld a hőmérsékletet, bár a maghasadás valahol 120 fok környékén van, a helyedben 80fok főlé nem mennék...
Ha egy kiegészítő 5V-ról üzemelő ventit melléraksz, akkor zavaró hang sem lesz, viszont erősen javulnak majd a tuning lehetőségek...
Amúgy a GPU 400Mhz-et biztos hogy menne de a 450Mhz sem esélytelen...
Memó erősen függ a márkától, de ezen is bizos lehet húzni, 600Mhz-en csak el megy...
Tehát tesztelés (kis 10Mhz-es lépcsőfokokban), hőmérséklet figyelés, és türelem... -
Blue@X
senior tag
Az lenne a kérdésem hogy meddig húzható biztonságosan egy ASUS 6200 64 MB TurboCache-es videókari? NV44 és 64 bit. Alapon van(350Mhz GPU, 550 Ram).Paszív hűtés van.
Nem lenne rossz a plusz teljesítmény.
Valaki ha megmondaná örülnék.
Előre is kösz
[Szerkesztve] -
Atticus
senior tag
Emberek, mi történt velem...
Mostanság nekiállt néha fagyizni a gépem.. Videókártyára gyanakodtam, mert főleg játékokban produkálta. Gondoltam megbontom egy kicsit a gépet, hogy kitakarítsam a sokt port, meg körülnézzak. És mit látok? A videókártyámon nem ment a venti...
Ezért volt ez ilyen kussban mostanában...
Még szerencse, hogy volt alatta egy Vantec FanCard ami tartotta benne a szuszt. Rácsvarodott valami hajszál, és megállt a venti...
Már megint a nők miatt van minden...

-
bobace
addikt
Azt szeretném megérdezni hogy Eagle 6200A-ja van e valakinek? Haver ilyet akar venni,mer ''occso''. Ez csak aban különbözik a simától hogy 64 bites? Egyéb tapasztalatok...
-
szállitó
senior tag
beszereztem egy ASUS 6200 est AGP 11345ft ért szerintem jo vétel volt bár csak 128MB os és 64Bit es de kaptam rá 3év garit
-
-
szállitó
senior tag
igazábol egy
netre letöltésre filmnézésre (késöbb digi tv kártya) jelenleg analog mellé kéne ,olyan kártyát szeretnék amivel ezek az alap funkciok több évig is elmennek 3-5 és nem szarik be mert behal a ventije ,eddigi tapasztalatom szerint a hütése a gyyenge pontja a vga k nak tehát passziv hütésü szeretnék 6200 esetleg ati 9550 9600pro ig ami passziv de inkább az elöbbit csak nem tudom milyet érdemes ???
ehez kérném akkor a véleményeket köszi és köszi a bitre a választ is mindenkinek 
-
szállitó
senior tag
válasz
Spancer RE
üzenetére
igazábol a 128/64 bit mit határoz meg? bocs hogy megkérdem de ez nekem ''kinai''

-
szállitó
senior tag
válasz
Spancer RE
üzenetére
szerintem 64bit es 128Mb ram

-
KngAlex
tag
Segítesetek lécci, melyik gyártótól éerdemes 6200-ast venni, amelyik hajlamos a mod-ra? PCI-E -es kéne. Ja és jó lenne ha pontos típust adnátok. Ezer hála...

-
szállitó
senior tag
üdv szerintetek melyiket éri meg megvenni a 6200böl én az asus 6200 re gondoltam kb 15e ez jo vételnek számit?

-
wedlock
tag
Sziasztok,egy kis felvilágositást szeretnék kérni...
Holnap a tulajdonomba kerül egy PCI-Express-es MSI 6200-es.Utánanéztem és megtudtam hogy ezen a NV43-V jelü gpu csücsül.Kérdésem az lenne,hogy ezen lehet aktiválni a +4 pipe-t? -
Monya78
veterán
válasz
Tibicsoki82
üzenetére
Míg nincs normális memóm addig nem V--modolok...
Különben addig örülj...mert meg lesz döntve a 3dmark05 - 06-os rekordod

-
Monya78
veterán
A régi karim a Sparkle bios hatására 535/750Mhz-re ment fel, V-mod hatására 621/860Mhz-re lehetet felvinni
Namármost ha ez a kari csak a Sparkle bios hatására 570/770Mhz-et ment, és hasonló +mhz-eket lehet tuningolni akkor érdekes számok jöhetnek ki...
''Most kicsit rossz napom van'' : Azért ezt Én sem tudtam a vásárlás előtt, zsákbamacsaka volt, viszont szerencsém lett...
-
Monya78
veterán
Ez az hogy V-mod se kellett ehhez az eredményhez!

V-mod utánni órajeleket el sem tudnám képzelni...talán majd ha lesz normális memória a gépemben akkor megcsinálom.
Most 500/700Mhz-el megy 5V-on járó venti mellett...egy potit fogok mostanába a venti mellé rakni, így majd nyugodtan járathatom 550Mhz-en is a Gpu-t... -
Paqito
senior tag
válasz
Monya78
üzenetére
Paqito: Bár nem tesztelted le, de egy vadállatot melengettél a gépedben, thx
Öööööö, ezt nem biztos, hogy írnod kellett volna
Használd egészséggel a kártyát és vigyázz a garancialevélre
, bár remélem nem lesz rá szükség 
Gratulálok az eredményekhez, nem hittem volna
Amúgy V-mod-al érted el?
Legjobbakat
-
Monya78
veterán
Csak egy próba tesztet futtatam, sajnos most nincs normális memóm hogy kihozzak mindent a procimból, drivert is lusta voltam kicserélni...így 3d03: 8.000 pont, 3d05: 3.500 pont körüli eredményt hozott ki a gépem...
Ha majd elszánom magam és ezen is csinálok V-modot akkor ráállok a tesztekre... -
Monya78
veterán
Üdv srácok...gondolkoztam hogy lecseréljem a karimat egy 6800-ra, de ár/teljesítmény arányban még mindig sokkal jobb a modolható, húzható Leadtek 6200-es...csakhogy (bár már irtam) nálam a +4 pipa, egy két játékban a Dx9.0-ás effektekben pöttyözget, ezért gondoltam hogy próbálok egy hibátlanul modolható 6200-est szerezni...Paqito ph-s társunktól könyörögtem ki
hogy adja el a kariját, belement a buliba... 
Eddig Paqito 425/675-ön járatta a szűz gyári biossal 8 pipával...a Sparklét nem próbálta ki, viszont Én már az első fél órában felraktam![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Eredmények Gpu: 300@570Mhz, memó: 550@770Mhz
csak emlékezetetőül: a régi karim a V-mod előtt csak 535/750Mhz-et ment (+egy kiegészítő 12V-os venti fújta pluszban rá a levegőt, a mostaninál viszont nem vol kiegészítő venti...) úgyhogy a mostani kis Leadtek egy nagyon jól húzható széria...
Paqito: Bár nem tesztelted le, de egy vadállatot melengettél a gépedben, thx
-
doc
nagyúr
leCCi vki magyarazza el nekem szegeny tudatlannak hogy mi a kulonbseg (vagy van egyaltalan?) az nvidia gf 6200 es 6200A kozott?
-
Gabi[mf]
aktív tag
csá all!!
ha van valakinek ilyen karija pci-e -ben akkor privizzen, mert megvenném
ha jól tudom akkor ez a leggyengébb legyegyszerűbb legolcsóbb kari az nvidiától pc-e-ben? -
Monya78
veterán
Közben megnéztem az Fx5500-ös karit...
3dmark03 alapon kb. 1500 pont, lassabb GPU, kevesebb vertex, régebbi technológia 0,15 mikronos.
a 6200-es 0,11mikron tehán annyira nem melegszik, ráadásul 6200-esben pedig csak ott van a 6-os széria újtásai a TV-outja HDTV-s, SM3.0 (bár ebben az esetben ez semmit sem ér)
úgyhogy inkább a 64bites 6200, mint a 128bites 5500-ös... -
doc
nagyúr
válasz
Monya78
üzenetére
ha jól látom, ez durván másfélszeres szorzó. azért ez elég komoly...
a passzív hűtésben igazad van, de húzni nem akarom/fogom. esetleg az jelenthet gondot ha normál használat mellett is túlzottan melegszik, de gondolom azért ennyire csak nem spórolnak rajta...
na ezt még átgondolom
köszi a válaszokat! -
Monya78
veterán
64bit (4pipa) 3dmark03 alapon kb. 2000-2500 pont
128bit (4pipa) 3dmark03 alapon kb. 3500-4000 pont
128bit (8pipa) 3dmark03 alapon kb. 4800-5500 pont
Passzív hűtés csak a halkságában pozitív, kari hőmérsékleténél, tuningnál pedig erősen hátrány...
Az 5500-ös kártyáról nem tudok hasznosat mondani... -
doc
nagyúr
válasz
Monya78
üzenetére
köszi
a 64 és a 128 bit között teljesítményben mekkora a különbség? igazából nekem nem a durva teljesítmény a fontos, de ha pl. dupla olyan gyors a 128 bites, akkor azért meggondolom...
mondjuk a passzív hűtő erős pozitívum, lehet hogy 64 bites lesz a nyerő. vagy az nagyon lábon van lőve? -
Monya78
veterán
Igen a 128Mb mellé elég a 128bit...
viszont újonnan egy 128bites 6200-es karit igen nehéz beszerezni...
AGP-s 128bites kari jellemzői:
Aktív hűtő + HSI borda, teljes méretű (nem low profil), drága (kb. 15k)
64bites kari jellemzői:
Általában passzív hűtő, low profil kártya, olcsó (kb. 10k)
A legbiztosabb pedig a próba, 3dmark eredmények... -
doc
nagyúr
sziasztok!
videokártyát szeretnék venni, a szempontok alapján gyak. csak a 6200-as marad. mit érdemes/kell megnézni ha ilyet szeretnék és nem akarom hogy átb@sszák az agyamat?
azt olvastam itt lejjebb hogy 128MB elég, nem árt ha 128 bites, de ezt hogy tudom megnézni? meg egyéb ilyesmik érdekelnek...
bocs hogy nem olvastam végig a totyikot, de kissé túl tartalmas
-
nesa
veterán
válasz
elfelejtette
üzenetére
azert nem akarom elkapkodni meg zavarba vagyok mert 6200 bol az asus oldalan van vagy 6 fele....nekem valami jobb kellene...
-
nesa
veterán
válasz
elfelejtette
üzenetére
En azert nem erzem ugy hogy szaldnom kellene mert hullanak az arak lefele.....
Ha van valakinek hasznalt elado 128 MB/128 bit az privibe jeleze....AGP!!! -
elfelejtette
veterán
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Vagy lehet, hogy kivárok a 7300GT-re. Bár az új Forceware-ben (91.28) van egy 7500-as GeForce is megemlítve a támogatott kariknál!
Bár ez már off!
Hali! -
Motion_Blur
félisten
válasz
elfelejtette
üzenetére
Esetleg ATi X300/X550/X600?
-
nesa
veterán
válasz
elfelejtette
üzenetére
Megkerdeztem azt mondtak 128BIT
-
glacious
addikt
válasz
Motion_Blur
üzenetére
9eFt körüli áron, nem is olyan rossz

elfelejtette: a 6600LE az, bár a 7300GS sem lassabb. A 6500 az egy 6200-as DDR2-es 64bites memóriával magasabb órajelen, csakúgy mint a 7300GS (magasabb órajel, de 64 bit).
[Szerkesztve] -
elfelejtette
veterán
válasz
Motion_Blur
üzenetére
AGP felejtős!
A PCI-Express csatis 6200-asból van 128 bites? A TurboCache-t meg kihagynám, ha lehet.
Végülis a 6500-6600LE-7300GS trióból melyik az átkeresztelt 6200? És melyiket érné meg megvenni a Low-end kategóriában?
Sajna itt Debrecenbe' nincs semmi jó kis használt kari, Pestre meg nem megyek, mert nem éri meg!
Hali! -
Motion_Blur
félisten
válasz
elfelejtette
üzenetére
''2 pixel futószalag, 1 vertex árnyaló''

Vegyél vagy egy Radeon 9550-et, vagy egy sima 6200-at (még a 64bit is elmegy)! Max. 10K! -
elfelejtette
veterán
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Szerinted mennyit érhet meg? Megéri nekem megvenni? Mert most az integrált 6100-at használom (2 pixel futószalag, 1 vertex árnyaló), és ezzel elvileg 2x jobb minőségben tudnék megjeleníteni.

Hali! -
nesa
veterán
válasz
elfelejtette
üzenetére
Holnap megkerdem hany bites
-
glacious
addikt
Láttam 6200LE-t, 64bit, 4pipe, 2 vertex egység

[Szerkesztve] -
glacious
addikt
válasz
elfelejtette
üzenetére
Szegény X8x0-es kártyákat kihagytad

-
elfelejtette
veterán
Szia!
Az ára alapján ez biztosan 64 bites kari, egyébként pedig itt a PH!-n különböző fórumokban már 29684x (bár lehet, hogy elszámoltam magam) el lett mondva, hogy 256MB-os karit csak 256 bites verzióban éri+ venni, vagyis NVidiát a 6800-as, Ati-t pedig az X1600-as szériától felfele!
Hali!
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
- Gyári garanciával Digitalizáló tábla XP-PEN Artist Pro 24
- BESZÁMÍTÁS! ASRock H510M i5 11400F 16GB DDR4 1TB SSD RTX 3070 8GB Zalman S2 TG GIGABYTE 750W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- GYÖNYÖRŰ iPhone 15 Pro Max 256GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3943, 100% Akkumulátor
- Apple iPhone 15 Pro Max 256 GB Natural Titanium 1 év Garancia Beszámítás Házhozszállítás
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Mondjuk nálam a régi más tipusú karik is úgy müködtek hogy GPU túlhúzás = fekete kép, fagyás , MEMÓ túlhúzás = Szines pöttyök, háromszögek

Még szerencse, hogy volt alatta egy Vantec FanCard ami tartotta benne a szuszt. Rácsvarodott valami hajszál, és megállt a venti...

, bár remélem nem lesz rá szükség