Hirdetés
- Milyen egeret válasszak?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- OLED TV topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
Monya78
veterán
válasz
elfelejtette
üzenetére
Jellemzők:
Nv44: Lowprofil (félmagas nyák) kialakítás, Passzív hűtés, olcsóbb ár...
Nv43: Normal magasság, Aktív hűtés a GPU-n és egy Passzív a HSI hídon, drágább...
Ha találsz egy Nv43-asnak tünöt akkor pedig erőteljesen használni a googlét, hátha valahol elejtik a 128bites szót...
Főleg MSI, Leadtek tájon nézz szét... -
elfelejtette
veterán
válasz
Tibicsoki82
üzenetére
Bár szerintem (de lehet, hogy tévedek), mivel az újabb kiadású karikon csak passzív hűtés van, ezért az aktív hűtéssel rendelkező kártyák NV43-as chipesek. Vagy van más különbség is?
Szerintetek? -
elfelejtette
veterán
válasz
Tibicsoki82
üzenetére
Köszi a linkeket, ezeket én is olvastam, de innen max. azt tudom meg, hogy 64 vagy 128 bites a memóriája a kártyának (bár van olyan gyártó, aki még ezt sem írja ki). A mag tipusát nem írja ki senki (NV43 v. NV44) pedig azt kellene tudni a +4 pipához.
-
Tibicsoki82
aktív tag
válasz
elfelejtette
üzenetére
-
elfelejtette
veterán
válasz
Motion_Blur
üzenetére
A jelenleg kapható tipusszámok pl.:
Gigabyte GVN 62128 DE
Gigabyte GVN 62128 DP
Gigabyte GVN 62128 DS
MSI NX6200 TD 128
MSI NX6200 TD 128 LF
MSI NX6200 AX TD 128
MSI NX6200 AX TD 128 SP
stb...
Vagy ez most egy láma kérdés volt? -
Motion_Blur
félisten
válasz
elfelejtette
üzenetére
Milyen típusszám? Miről beszélsz

-
Atticus
senior tag
válasz
elfelejtette
üzenetére
Én sem birom az fsb-t emelni az alaplapom miatt, csak a szorzót. Ez van... alaplap, és procicsere...
... vagy hajtod így, ahogy van.
[Szerkesztve] -
Rover623
félisten
válasz
elfelejtette
üzenetére
A VGA-k vagy szeretik az emelt AGP sebességet, vagy nem...de inkább nem...

Mivel a 6200-as teljesítménye kb. a 4-5x-öse az 5200-nak, valószínűleg akkor is jobban fognak menni a játékok, ha a procidat visszaveszed alapórajelre...
És persze utána még mindig kitapasztalhatod hogy mennyire lehet elrugaszkodni a 133MHz-től anélkül, hogy bugzana a vidkari...
De a következő upgrade aztán tényleg az XP legyen, vagy irgum-burgum...![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
elfelejtette
veterán
Sziasztok!
Én most szeretném lecserélni a kiszolgált FX5200-am egy új kártyára, és az lenne a kérdésem, hogy a kari teljesítményét mennyiben befolyásolja a rendszersebesség? Sajna az én AthlonXP2600+ prockóm 266FSB-n megy (16x133=2133MHz)
, bár fesz emeléssel akadás nélkül megy 16x150=2400 MHz-t is
, csak az a baj, hogy nem tudom leválasztani a PCI és az AGP órajeleket, így ezek is emelkednek, ezért szemetel a videókari, és néha az alaplapi c-media is torzít játékokban. Az lenne a kérdésem, hogy a kevéske pénzemből mit vegyek előbb: 400 FSB-s prockót (használt XP-t, A64-re nem telik), vagy egy 6200 ezzel a procival így is jól futna? Sajna így az 512 KingMaxDDR400-at sem tudom kihajtani, mivel ha nem szinkron az FSB-vel hiába fut 400-on, nem lesz sokkal gyorsabb, mint 266-ban, pedig 450-et is futott, és a memteszt nem jelzett hibát. Előre is köszi a választ. 
(Ui.Bocs, hogy ilyen hosszú lett
) -
Atticus
senior tag
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Küldtem privit. Nincs ötleted?
-
Motion_Blur
félisten
válasz
Tibicsoki82
üzenetére
.....
12V csak 11 
-
Tibicsoki82
aktív tag
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Új táp, 12V más...jobban tekeri a levegőt a venti! lol

Üdv: Mulder -
kroton
csendes tag
Sziasztok! Múlt héten nekem is sikerült vennem egy Leadtek 6200-as kártyát, sajnos nálam sem megy hibátlanul a +4 pipeline, de egy geforce2 mx400 után így is nagyon meg vagyok elégedve vele

-
Sziszó78
csendes tag
Sziasztok Mindenki,
Hétfőn vettem a fentebb említett helyen leadtek-et és szerencsére nem ''zörgő ventillátoros antitunig darab'' működik a +4pipa
Csak ennyit akartam
Szóval senki ne csüggedjen még ki lehet fogni moddolható karit.
Mindenkinek jó tuningot
Sziszó -
Monya78
veterán
Micsoda forgalom
up... -
Monya78
veterán
válasz
Tibicsoki82
üzenetére
Én már pakoltam rá ZM80C-t a Leadtek 6200-re...HSI híd sincs útban, hisz az egész el van forgatva...kb 45 fokkal
Valahol itt a topicban van róla kép...keress rá. -
Tibicsoki82
aktív tag
ZM80C-s hűtést vki használ hasonló karin? Passzolhat e egy Leadtekre? Bár a HIS híd miatt sztem felejtős, csak haverom ezt akarná rátenni, sztem nem fog menni. Vkinek vmi tapasztalat ilyen téren?
-
Rover623
félisten
válasz
Tibicsoki82
üzenetére
Hja kérem...az élet nem egy habostorta...

-
Tibicsoki82
aktív tag
Na haver most mondja h szar a +4pipe a ma vett Leadteken... (pöttyösek a dolgok itt ott)

-
Atticus
senior tag
válasz
Tibicsoki82
üzenetére
Pedig a 1800-at el kéne érned!

[Szerkesztve] -
Motion_Blur
félisten
válasz
Tibicsoki82
üzenetére

Jövő héten én is nézek 2400MHz-en egy 06 CPU score-t, de semmi többet
-
Atticus
senior tag
válasz
Motion_Blur
üzenetére
A múlkor is ezt mondtad...

-
Atticus
senior tag
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Na mi az, visszajött a régi ''arc''?

Tavasz van?
-
Monya78
veterán
válasz
Tibicsoki82
üzenetére
''+6 pötty'' Csak azért hogy megelőzz...

-
Rover623
félisten
-
glacious
addikt
válasz
Tibicsoki82
üzenetére
Biztosan az egyetlen visszavitt, moddolhatatlan, antituning darab

[Szerkesztve] -
Retro11
senior tag
válasz
Tibicsoki82
üzenetére
Olyan karit honnan tudok beszerezni olcson?Tudnál cimet adni?Bár remélem ez se drágább mint 15k..
Akkor most azt szeretném kérdezni hogy a voltmod-os rajzokat képeket hol tudok találni?Megnézni?Esetleg tudnál belinkelni vagy küldeni ilyen képeket?
Elöre is köszi!Retro11
-
Retro11
senior tag
Hy Mindenkinek!
Most szeretnék venni 1 6200-es karit mert ahogy látom Ár/teljesitmény kategoriában verhetetlen,szoval emiatt elszántam magam 1ilyen kari vásárlása melett!
Csak hogy
!
Mivel Debreceni vagyok a legtöbb helyen csak ezt a karit lehet kapni:
GeForce 6200A 128 MB DDR TV DVI 8x AGP INNO
És ez csak 64-bit....
Szerintetek ez a kari megéri?Ezt lehet majd tuningolni?Vagy milyen a 64-bites karik tuningpotenciálja?
És lehet hogy off,de van itt a 6200-eshez voltmod rajz,képek?Mert szeretném én is megcsinálni a karit,mert ahogy itt olvasgattam az eredményeket,hát ecsém
!!!!
Nem semmi a kicsike
!
Segitségetek várom!
-
Rover623
félisten
válasz
Tibicsoki82
üzenetére
Úr Isten az égben...

Mit tudna a rendszered ha a kari ismét 62x/85x órajeleken menne...
Átszámolva 1719 pont, de ez akár 1730-1750 pötty is lehetne valódi 1280x1024-es tesztben, mivel nem a legjobb ''faktorokkal'', hanem átlagos tényezőkkel számolok... -
Tibicsoki82
aktív tag
válasz
Tibicsoki82
üzenetére
+ 6 pötty [link]
-
Tibicsoki82
aktív tag
Még mindig ''szobahőmérsékleten'' egy javított eredmény 77.77-es driverrel (gondolom a 80asokkal jobban menne):
[link] -
Tibicsoki82
aktív tag
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Ugyanez itt is, azzal a kivétellel, hogy nekem csak a 06 szar!

Az nForce3-ra fogom a dolgot, lehet nincs igazam... -
Rover623
félisten
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Lehet...végül is: én sosem játszom...

-
Atticus
senior tag
válasz
Motion_Blur
üzenetére
És mivel játszol mostanában?
-
Rover623
félisten
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Jó kifogás sose rossz...

Ha a 3DMarkok nem mennek ''normálisan'', akkor a játékok sem...legalábbis nem mindegyik...![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
A vasnak mindegy hogy mit futtat...a játék is egy szoftver, a benchmark is egy szoftver...
Ha egy autó a versenypályán szarul megy, akkor az bizony nincs rendben...akkkor az a közúton is kerülhet olyan szituációba, ahol kiderül: hoppá! vmi hibádzik az erőnléttel...
-
Atticus
senior tag
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Na mi ez a destruktív hozzáállás?

-
Monya78
veterán
-
Atticus
senior tag
válasz
Rover623
üzenetére
Jó, ez a monitoros dolog jogos, de bevallom ebbe nem gondoltam bele
, tekintve, hogy nem az én konfigom a legizmosabb itt a társaságban (sőt), és az enyémen mégis megy.
Mindenestre az eredményt majd küldöm, hogy nehogy én legyek a kerékkötője ennek az átszámítgatásnak.
Más: Látom kiraktad az eredményt az oldaladra. Az alaperedményhez a 4 pipe-os verziót írtad, ha jól láttam. Elvlieg a lista a 8 pipe-ra moddolható 6200-ek eredményeit tartalmazta korábban ha jól tudom. Küldjek a többi teszthez is 4 pipe-os eredményt? Szerintem mindenkinek a 8 pipe-os van fent, gondolom az összehasonlíthatóság miatt a 6600-as kártyákkal. -
Rover623
félisten
válasz
Atticus
üzenetére
Remélem hogy csak pillanatnyi kihagyás a részedről, ezért csak jelzés értékkel:
a 3DMark06 default felbontása az 1280x1024...kivéve ha a monitor nem tudja ezt a felbontást (pl. 15''-os monitorok 99%-a és néhány régebbi 17''-os is)...
Ismert gazdasági összefüggések alapján: minél olcsóbb a VGA kártya, annál nagyobb az esélye annak hogy a user NEM TUDJA 1280x1024-ben futtatni a tesztet...még ha szeretné sem...
Itt rengetegen vannak így, a 6600GT tulajoknál néhányan, a 6800-asok között 1-2 emberről tudok, a 7800-asok között nincs egy sem...gondolom világos a tendencia...
A korrekt összehasonlíthatóság kedvéért tehát az a leglogikusabb, ha az 1024x768-as eredményeket átszámoljuk a ''szabványos'' felbontásra...reménykedve abban, hogy előbb-utóbb mindenkinek lehetősége lesz a régi monitorának leváltására...
Addig is fárasztom magam, és téged is erre kérlek a közösség érdekében...
-
Atticus
senior tag
válasz
Rover623
üzenetére
Aha.
Nem biztos, hogy ma, mert ma megyek hokizni, de majd időt kerítek rá.
Az a helyzet, hogy nem tudom végigzavarni a teszteket azon az órajelen amin egyszer tesztelgettem, és ami a listán is van. Mostanában behal a cucc. Viszont a procinak tudtam még adni egy kis kaksit, noha az nem számít igazán.
Szóval akkor majd küldöm az eredményt.
Ja és a táblázatodhoz még infó, hogy 512Kb az L2. -
Rover623
félisten
válasz
Tibicsoki82
üzenetére
A 6600GT-re kidolgozott korrekciós tényezőkkel kb. 1650-re jön ki...

De valószínűleg mások lesznek a számok a 6200/6600 esetén az eltérő RAM miatt...de amíg nincs elég összehasonlítási alapom, nem merek nyilatkozni...
-
Atticus
senior tag
válasz
Tibicsoki82
üzenetére
Na de mit vártatok srácok. Azért mégiscsak egy alsó kategóriás kártya a miénk. Még ha jól is lehet húzni ez azért már sok neki. Azért mert kevés pontot ad a tesztben, attól ez még ugyanaz a kártya és ugyanúgy mennek rajta a játékok. Egyértelmű, hogy ez a teszt arra készült, hogy a legerősebbeket megizzassza, attól meg azért fényévekre van ez a kártya! El kell fogadni 17 ruppó körül vettük, és ennyi. Ha 100 pénzt adtam volna érte akkor lehet, hogy bosszantana, hgy nem úgy megy ahogy akarom, de így nincs sok okom...
Szerintem...
A 3DMark amúgy is arra jó, hogy elkeserítsen, hogy nem megy úgy ahogy szeretnéd, és ezért újat vegyél! -
Monya78
veterán
válasz
Tibicsoki82
üzenetére
Nekem sem jön be ez a teszt...két féle driverrel próbáltam a 76.50-esel és valami újabb 81.xx-esel, vagy 100pontal jobb volt a 76.50-ös... ennyi volt a próbálkozás...
utánna amikor az erkélyre raktam a gépet a 3dmark03-05 után ezt a 3d06-ost is lefuttatam de a max. órajelet sem keresgéltem, azt használtam amit a 3d03-alatt...
Nekem a proci pontom a kevés: 850
-
Tibicsoki82
aktív tag
válasz
Monya78
üzenetére
Azt még talán megtudnám dönteni!

Vmit nekem nem komáz a gépemen az a teszt, kegyetlen szarul megy, és szar pontokat is kapok egyedül a proci az amire jól! Ha nem ez a procim lenne, akkor sztem még 1000et sem mennem fullra húzott/moddolt kártyával....tiszta röhej...
Pedig már drivereket is próbálgattam, de ugyanolyan hitvány mindegyikkel!
1024ben megy 2000pont körül (sztem 1200ben kellene a 2000pontot közelítenem). Teszteltem egyszer 1200ben is (kikapcsolt moncsival) akkor lett 1311, igaz nem volt minden fullra húzva, egy 50-50Mhz maradt a gpu-ban is meg a memóban is, de ez akkor is nagyon sovány, ha a 03-as és 05-ös eredményeimhez nézzük.
Majd ha nagyon ráérek, akkor vissza ghostolok egy steril wint, és rálesek újra, hátha ''észhez tér'', de túlságosan nem hoz lázba a dolog. -
Monya78
veterán
válasz
Tibicsoki82
üzenetére
Úgy látszik sokan gondolkoznak hozzád hasonlóképpen...az Orb-on is kevés 3d06-os eredményt találtam ott is a legelső egy 1362pontos

-
PEPE85
senior tag
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Az ár tök jó csak ezek 64 bit-esek. Ejj, ha ilyen egyszerű lenne.

-
Monya78
veterán
Vidót kipróbáltam, most a proci 1400Mhz-en megy 1,2V mellett (nincs egy normális játék, ezért energiatakarékoskodok
)
lefuttatam a videót szépen megy szaggatás nélkül, gondoltam kipróbálom 4 pipával is, amikor rájöttem hogy eleve 4 pipával nyomtam ugyanis a múltheti winfows frissités óta, nem raktam fel a rivatunert...
Tehát ami a lényeg 1400Mhz + egy 6200-es (4pipa) alapórajelen...gyönyörüen viszi a csatolt videót...
Iszonyú éles kép volt, csak a képméretet nem a Tft-re szánták...
Konkrét kiskert nem tudok mondani egy kicsi városban lakok...végülis Te vagy Cegléd-Bp városokban jártas...
NV43-as általában 128bites (felismerheted hogy van egy HSI borda rajta, és drágább 15-20eft között)
NV44A ez is AGP-s és általában 64 bites (legtöbbször passzív hűtésű, low profill és olcsóbb, 10-15 eFt közötti)
NV44 ez pedig PCI-E (nálad kilőve) -
Monya78
veterán
Köszönöm a pontosítás!
939-es alaplap esetében azt hittem hogy csak az a bizonyos Uli chippes tud AGP-t (is)...ez hasznos info...
A NV44-ről nincs tapasztalatom, csak a PH-s hírek alapján írtam, beollózok egy pár cikket, és elvileg amit a NV44-el csináltál az felér egy kisebb ''csodával''
, biztos hogy Nv44-van a Asus-ban???
''Az NVIDIA megújult, immár NV44-es GPU-ra épülő GeForce 6200 kártyája több lépést is tesz a kedvezőbb ár irányába: a grafikus processzor a korábbi, NV43-asra épülő változattól eltérően valóban csak annyi áramkört tartalmaz, amennyit kihasznál: három vertex egységgel és négy pixel-futószalaggal szolgál;
A hírek szerint az NVIDIA megkezdte NV44 kódnevű grafikus lapkájának szállítását. Az új chip a GeForce 6200 kártyákon eddig alkalmazott NV43-variánst váltja fel. Az NV43 igazi működési területe a GeForce 6600-as kártyacsalád, a gyártó korábban négy pixel-futószalagját letiltva ültette azt a belépő szintű 6200-as modellekre.
A tuningosok persze jól tudják, hogy az NV43 maggal együtt a moddolási lehetőségeknek is búcsút kell mondani
Az új grafikus processzor az NV43 chip módosított változata – kezdetben a GeForce 6200-asok is ezzel készültek, később azonban átálltak az olcsóbban gyártható NV44-re, illetve az AGP csatolót használó NV44A-ra. A deaktivált futószalagokat tartalmazó NV43-variánshoz való visszatérés nemcsak azért üdvözlendő, mert magában hordja ezek visszakapcsolásának az elvi lehetőségét, hanem főleg azért, mert itt nem hiányzik a textúratömörítés''
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
- HIBÁTLAN iPhone 12 mini 64GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2036
- 2026.01.02 - Frissített Lenovo Gamer árlista (RTX 5090 / 4090 / 5080 / 4080 / 5070Ti / 4070 / 5060)
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro Max 256GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3685
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 256GB Space Black -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3235
- Apple Imac 21,5 Inch, Late 2015! Intel Core I5 + Intel Iris Pro Graphics. 1TB Háttértár!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
, bár fesz emeléssel akadás nélkül megy 16x150=2400 MHz-t is
12V csak 11 
Sajnálom, h nem megy!