-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
stellaz
veterán
Sziasztok! Androidos telefon mellé, itthoni zenehallgatásra (SM E80c) milyen dacot ajánlotok? Az fontos lenne, hogy vagy telefonról, saját akksiról vagy power bankról lehessen működtetni, tehát ne kizárólag tápkàbelről menjen. Akár használt is lehet. A keret 25-30 ezer forint. Én eddig a Soundmagic A30-at néztem ki, de még soha nem próbáltam.
Köszi, ha valaki tud ajánlani valamit. -
-
Gzula[HUN]
addikt
válasz
Cathfaern #87596 üzenetére
EZTET (sic!). Ronda, de finom. Rajtam kívül még egy kollégának van D10-ese az X2HR mellett, és mindkettőnknek bevállt. De nagyon elgondokodnék EZEN is annak ellenére, hogy a kereten túl van. Nagyon megháláják az X2HR magasai az alá dolgozást. Pl. D10-ről vissza váltva a Tempotec Sonata HD-ra vagy - még jobban - alaplapira a cintányérok (nem a "tin-tin", hanem a "páh-páh"
)olyanok, mintha szegetelő anyaggal lennének alulról felragasztva, és úgy csapkodják.
-
Cathfaern
nagyúr
Nem rég szereztem be egy Philips Fidelio X2HR fejhallgatót, és fejhallgatós topicban javasolták hogy célszerű lenne hozzá beszerezni AMP/DAC-ot is.
- Mekkora a rendelkezésre álló pénzösszeg, mit kell belőle kihozni?
-- 20k környéke lenne az ideális, nagyon max 30k.
- Vannak-e speciális igényeid? (telefonnal szeretnéd használni, laptop mellé kéne hordozható, rózsaszín, stb.)
-- Szívesebben vennék újonnan, mint használtan keresgetni, ezen kívül semmi extra (simán PC-re kötve lesz használva)
- Milyen eredményt vársz, milyen hangzást szeretnél elérni?
-- Nincsenek extra igényeim, fejhallgatóból lehessen minél többet kihozni. -
kNG
senior tag
Max. 150e Ft, de ha ennyiért nem lenne értelmes upgrade, azt is elfogadom. A lényeg, hogy élvezhető legyen az előadás, a gitárnak valódi gitár hangja legyen, a dobnak valódi dob, ne legyen digitális, mesterkélt, shrill, vékony, hideg az előadás. Analógos legyen, és élvezhetően (hallgathatóan) részletes. Valójában később tervezek vásárolni, egyelőre a gondolattal kacérkodom...még egy cucc nem fog elférni az asztalon, előtte valaminek/valamiknek mennie kell.
Gyakorlatilag egy feltuningolt, "szteroiddal felpumpált" FiiO e10k hangú amp/dac kombó érdekelne. Legyen még organikusabb, nagyobb színpaddal, de hasonló stílusú hanggal.
Masszívan megérezhető, upgrade-ben gondolkodom hosszú távon. Méricske nem érdekel, de fontos lenne, hogy néma legyen a háttér, és ne legyen interferencia zaj (pc-vel használnám).
-
kNG
senior tag
Az előzőt már nem tudtam szerkeszteni: kérdésem lenne még, hogy milyen amp/dac-ot ajánlanátok, ami lényegében ugyanazt a hangzást hozná, csak nagyobb színpaddal, és jobb minőségben, mint a FiiO e10k Olympus 2 (lehet solid state is)? Hasonló hangzásra vágyom, csak nagyobb hangszínpad mellett, illetve fontos lenne az is, hogy energiaéhesebb fejhallgatókat is ki tudjon szolgálni (egy ideig ne kelljen cserélnem amp/dac-ot).
-
kNG
senior tag
Sziasztok!
xDuoo TA-10R-rel van valakinek tapasztalata? Hosszas hallgatózás után sikerült megtapasztalnom, hogy a nagyon transzparens, agyonra részletes hangzás nem az én világom (Toppingok, ATOM, és társaik). Most egy FiiO e10k-ról jobban élvezem az AD700X-em hangját pl. mint az ATOM stack-kel (tudom-tudom, nemrég még más volt a véleményem, de minél többet hallgatok zenét, minél több fajta forrásról, minél több fajta fejhallgatóval, annál inkább rájövök, hogy az organikus, természetes, analógos hang az, ami nekem igazán tetszik).
Előre is köszi, ha esetleg ezzel a konkrét típussal nincs tapasztalatotok, milyen csöves AMP/DAC-ok között érdemes nézelődnöm?
Fejhallgatók: Audio-Technica AD700X, AKG k712 PRO, AKG k371, Sennheiser HD559
Eddigi AMP/DAC-ok: FiiOe10k, Sennheiser GSX1000, JDS LABS ATOM Stack
Zene: Kizárólag TIDAL MastersElsősorban az AD700X-ből és a k712-ből szeretnék többet kiaknázni.
-
Yodamest
veterán
Épp nem olyan régen vittem vissza egy OneOdiot, de ezt a megosztás dolgot nem próbáltam rajta, már maga a füles sem jött annyira be.
Az a Pro-Ject cucc jól néz ki, azzal már talán nem lenne minőségromlás, de az ára is komoly.
Hát szerintem az lesz, hogy megoldom valami hangerőszabályzós kábellel a dolgot az egyik oldalon, a másikon meg majd jön a beállított hangerőn, így lesz a legésszerűbb.
Köszönöm mindenkinek a segítséget!
-
:AMF:
senior tag
válasz
Yodamest #87585 üzenetére
Zsebbe nyúlósan megoldható egy házon belül is a külön hangerőszabályozás: [link]
Nekünk filmnézéshez, sorozatokhoz amúgy teljesen jó minőséget nyújtott a Marshall Major féle megosztás (Major II+M50X). Kérj kölcsön egy OneOdio-t, próbáld meg azzal. Ha nem jön be, akkor tudni fogod mit kérj karácsonyra.
-
-
Gzula[HUN]
addikt
válasz
Yodamest #87585 üzenetére
Off, de TV-re nekünk van itthon 3 rádiófrekis Sony, 2 db 810-es meg egy 850-es. Utóbbira került egy Brainwavz párna (a képen még nem az van rajta). 1 adóval használjuk, és mindenki úgy tekergeti a hangerőt, ahogy akarja. BT-nál nagy előnye, hogy télen simán lemegyek a pincébe begyújtani, ott is hallom a híreket. off, de TV-re nekünk van itthon 3 rádiófrekis Sony, 2 db 810-es meg egy 850-es. Utóbbira került egy Brainwavz párna (a képen még nem az van rajta). 1 adóval használjuk, és mindenki úgy tekergeti a hangerőt, ahogy akarja. BT-nál nagy előnye, hogy télen simán lemegyek a pincébe begyújtani, ott is hallom a híreket.
A 810-es inkább nem ajánlom, mert időnként gerjed. Az egész cucc kb. 15-17ezer HUF-ban fáj, és ebből a legdrágább a BW párna volt.
Vaterán van most Sennheiser is, ha márkahű akarsz lenni. -
Yodamest
veterán
Azt is lehet, hogy csak az egyiket lejjebb állítani, de azt is mivel? Az elv ugyan az, tehát akkor is kell egy kábelen, hogy legyen ez a tekerős vacak szabályzó, amik ráadásul a por miatt el is romlanak, kontaktosak lesznek idővel... már megjártam velük.
Próbálnék valami minőségi megoldást találni, de nemigen tudok. Ez a Mackie HM4 erősítő hirtelen jónak tűnt, de elhiszem nektek ha azt mondjátok, hogy lerontaná a hangminőséget, bár kérdés ennek is a mértéke, mert kis romlást még megérne nekem, de sokat már nyilván nem.
-
senior tag
válasz
Yodamest #87582 üzenetére
Nem lenne egyszerűbb, ha csak az egyiket akarnád szabályozni? Egyikőtök beállítja a neki megfelelő hangerőre, a másik pedig beállítja külön.
Én egyébként a Marshall Major-t használom úgy, ahogy Gzula[HUN] írta a Pro50 kapcsán, de itt ugye nincs külön hangerőszabályzás. -
Yodamest
veterán
válasz
Gzula[HUN] #87581 üzenetére
Azt már visszavittem időközben, de ilyen téren nem sűrgős a dolog, mivel jelenleg is tudom használni a 2 fülest egy Y jack elosztóval, csak hangerőket nem tudok külön állítani.
-
Yodamest
veterán
válasz
Ear001 #87579 üzenetére
Ettől félek én is, hogy a hangkártyát azért nem szeretném ha ledegradálná túlságosan valamelyik külső eszköz. Akkor nem tudom, esetleg mi lehetne jó ilyen helyzetben? Most nyilván a hangkártya mellé nem akarok még egy méregdárga külső erősítőt is, hiszen hát ott van a jó forrás már (meg nekem tényleg csak erre kell), de mivel lehetne elérni mégis, hogy 2 fejhallgatót csatornánkénti hangerő állítással rá tudjak kötni és ne romoljon a hangminőség?
kb 50-60K-ig létezik ilyen eszköz? -
Yodamest
veterán
válasz
bkercso #87577 üzenetére
Értem, köszi. Na igen ezt nem tudtam, hogy egy ilyen erősítő mennyire "fogja meg" a hangot, de akkor úgy tűnik eléggé.
De akkor ez pl. mennyivel rosszabb, mint egy olyan kábel mondjuk, amin in-line hangerő tekerő van? Vagy az ilyen kábelre telepített vezérlők nem ez a kategória, a minőséget azok nem piszkálják?
-
válasz
Yodamest #87575 üzenetére
Ezek elég szutyok hangú darabok. Filmezni "jó lesz", de én filmnél is szeretem élvezni a hangminőséget pl. zenénél, hangeffekteknél, illetve érteni a beszédet filmbéli zaj mellett is.
A és B között hangminőségben éreznék változást?
Passz. Nem ismertek itt szerintem ezek a termékek. Ezek általános hangosításra szánt darabok stúdióba vagy színpadra fülmonitoroknak. Nem minőségi zenélésre valók. -
Yodamest
veterán
válasz
Yodamest #87574 üzenetére
Továbbvinném a dolgot, ezek a szimpla fejhallgató erősítők egyébként befolyásolják a hangminőséget? vagy csak erősítve átengedik az eredeti jelet? Mert ha már 4 kimenete van lehet a HD600 fülesemet is rákötném, viszont nem szeretném, hogy rosszabbul szóljon, mint jelenleg közvetlenül a evga nu1 hangkariból. Befolyásolná a hangkártya hangminőségét, ha ez még a láncban benne lenne tehát:
A: NU1---->HD600 (jelenlegi)
B: NU1-->Mackie HM4--->HD600A és B között hangminőségben éreznék változást?
-
Yodamest
veterán
Sziasztok,
Egyszerű kérdésem lenne: tervezek venni otthoni dupla fejhallgatós filmnézéshez egy olcsó kis erősítőt, annyi kell csak nekem, hogy fogadjon legalább 2 fülest és külön lehessen állítani a hangerőket, PC hangkártyából kapja majd a jelet. Igazából 2 jelöltem lenne a feladatra:
Mackie HM-4
Behringer HA400A Mackie felé húzok, kicsit minőségibb hatása van, specifikációra elvileg ugyanazt tudják. Jó vétel lenne a Mackie vagy van valami, amire még figyelni kellene?
-
-
Linux-1
csendes tag
Sziasztok!
NE5534, és NE5532 helyére bedughatom az OPA1611, és OPA1612 műveleti erősítőt?
Nem lesz durranás? -
kromatika
veterán
Sziasztok .Van esetleg a topikban tapasztalata valakinek S100A vs Toping L30 -al. Hallotta hosszabban esetleg valaki mind kettőt? S100A ról is igen jó véleményeket olvastam ,de érdekelne hogy erőben ,és tonalitásban hogyan viszonyulnának egymáshoz.
-
senior tag
válasz
Capt.Obvius #87561 üzenetére
Hiányolom a tartozékok közül a kalapácsot...
-
btraven
őstag
válasz
Sinesol #87554 üzenetére
Annak aki szeret egy csomó pénzt kiadni mindenféle úri huncutságra. Nálam csak a hangminőség számít. A jó mérésű eszközök meg nem nekem valók. Képzeld el hogy felvesznek egy zenekart mikrofonnal. Már ott hatalmasat zuhan a minőség. Aztán még digitalizálják is. Az végleg elkaszálja a minőséget. Egy transzparens erősítő meg tökéletesen megmutatja hogy, na, ilyen rossz lett a felvétel. Én jobban szeretem a csaló erősítőket, visszacsalják a zenét a felvételbe.
Elektronikus zene a legjobb ilyen szempontból, ott minden digitálisan készül, nincs minőségromlás.
-
-
btraven
őstag
[Jds Labs Atom+] pontosan úgy szól mint a Topping A90. $100 vs $500
-
válasz
bajnokpityu #87550 üzenetére
Én is túlhúzom biz. szempontból, csak az enyém nem hal bele.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
A topikban terméket, munkát, szolgáltatást hirdetni tilos!
- Elemzés Erősítők tápellátása 2.
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Apple Watch Nike S6 44mm Space Gray LTE, ajándék új szíjakkal, üvegfóliával és ütésálló tokkal!
- BenQ MW523 3D DLP Projektor, 3000 ANSI lumen, 143 óra üzemidő + 2db 3D szemüveg + Ingyen posta
- 16" macbook pro m1pro.
- (új, bontatlan) Kingston 8GB DDR4 3200Mhz CL22 (Foxpost:+1400Ft)
- Új állapotú ASUS TUF Gaming A15 FA507NU - Ryzen 5 7535HS, 15.6FULL HD 144Hz, 1TB SSD, 32GB
- IKEA Format lámpák eladóak (Egyben kedvezménnyel vihető!)
- Apple Pencil 2.gen, Új, Dobozával 12 hónap garanciával
- BESZÁMÍTÁS! 380GB Intel Optane 905P NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! GIGABYTE AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! AMD Ryzen 5 2600 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest