Hirdetés
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bodz
nagyúr
válasz
HUNNIA1920 #41775 üzenetére
Jó.
Van. Nincs. Ki kell próbálni, az op. rendszerek és lejátszók hangja közti különbség is ingoványos talaj...(#41784) Rotcsa: Nem.
Ha ilyen kis mütyür kell, akkor Dacmagic XS K550-hez.
(#41796) fgo: [link]
(#41794) S. Szabi: A Denon esetében akkora hatalmas nagy változást nem okoz másik táp, hogy esetleg megérje sokat rákölteni.
-
-
fgo
tag
Beyerdynamic DT-770Pro-hoz milyen dac/amp ajánlotok?
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
norvik #41787 üzenetére
Először is járasd jó pár órát.
Azután minimum egy Klotz USB kábelt vegyél hozzá. Ja és azt is járasd pár órát.
Remélhetőleg Foobarral hajtod Win alatt.Ezek után hallgasd meg újra . De való igaz, nem fejessel hozza a legjobb formáját.
Bár egy előzetes meghallgatás sokat segitett volna, mint ahogyan mindig elmondom.
-
Radomer
aktív tag
Audirvana sem kezeli nálam a DSD formátumot NFB-29-el. Valakinek van ötlete mit szurhattam el? Normál állapotban kapcsol a DAC, ha DSD vel etetem, de most OSX alatt semmi.
-
caelius
csendes tag
A napokban kerestem utódot a Fiio E10-emnek az Invertory es az AD500X-hez. Ez pedig nem más lett, mint egy Steinberg UR12.
Lássuk csak:
A mélyei egy mennyiségben kevesebb van jelen, ellenben részletesebb. Ez gondolom erősen ízlés kérdése, hogy ez pozitív vagy sem, nekem éppen egy kicsit több volt a basszus pár dalban, de most ez helyre került.
A közepeken nem vettem észre változást.
A magasokkal volt egy olyan gondom az E10-zel, hogy sisteregtek az "sz" és társai hangok. Ez most jelentősen javult. Most is van egy pici sistergés, de korántsem zavaró. Meg valahogy a magas tartomány sokkal kellemesebb a fülemnek.
A tér szélessége nem sokat változott, de a pontossága szerintem javult, de ez lehet azért van, mert részletgazdagabb lett a hangzás.
Összességében arra lettem figyelmes, mikor itthon hallgattam, hogy a zene élethűbb lett, mind a hangszerek, mind a vokál.
33 ezer forint volt (38-ról akciózva), ami szerintem jó ár érte. Az E10K-ra mondjuk kíváncsi lennék, azt olvastam, hogy sokat javítottak a magas tartományon és részletesebb is. Ha ez igaz, akkor az lehet jobb alternativa, aki szereti a több mélyet.
Egyelőre gyári usb és egy 2000 forintos Klotz IC kábel pihen a "rendszerben", és itt már tudjátok is, hogy mit szeretnék kérdezni.
Bevallom férfiasan, nem szándékozom 15-20 ezeret elkölteni egy usb kábelre. Lehet ez alatt kapni valamit, ami megéri a pénzét?
A másik az IC kábel. 10 körül mi lehet jó vétel vagy Kácsában szereltetni egyet? -
norvik
aktív tag
Egyébként nagyon köszönöm az eddigi segítséget, amit itt kaptam tanácsok, és felajánlások formájában.
-
norvik
aktív tag
Nos, uraim, ha emlékeztek rá, DAC--ot akartam venni, és a napokban meg is tettem. A választásom egy Denon DA300-ra esett.
Az okok a következők voltak: mert ugyanaz a DAC, ami komolyabb Denon készülékekben is van, mert jókat olvastam róla, mert jó áron jutottam hozzá, mert dgyuri0123 fórumtárs ennyire határozottan kiáll a hangja mellett. Végül pedig azért, mert látom benne a fejleszthető hangot, egy jobb táppal. A garancia nem érdekel. Bátran, gondolkodás nélkül módosítok, pontosabban módosíttatok majd rajta, ha megfelelő lehetőségbe futok. Nem felelőtlenül persze, nem gányolásra gondolok. A Denon nevében bízom annyira, hogy a garancia meglétére ne kelljen gondoljak, magyarul nem hiszem, hogy elromlana. Ötleteket, segítséget szívesen vennék, ha volna ötlet arra, hogy kivel, és mivel lehetne ezt a cuccot tuningolni. Nem sürgős, sajnos. Megvettem, de még nem is hallottam a hangját, és egy darabig sajnos nem is fogom. Ugyanis itt sajnos sem hangfalak, sem erősítőm nincs. Fejhallgatón keresztül Gustav eddig csak meghallgatni, de a csoda elmaradt, igaz, nem is számítottam rá, hiszen ez nem tartozik az erősségei közé. Kicsit azért reménykedtem benne, hogy a Denon AH-D 7100-at szeretni fogja, és talán az egy családból származó cucc többet produkál majd együtt, de nem jött be. Sajnos, sokat kell még várjak arra, hogy valóban meg tudjam hallgatni. Így kábelt sem vettem hozzá, aligha tudnék ilyen körülmények között megfelelőt választani hozzá. -
Ear001
addikt
válasz
schawo #41781 üzenetére
A Canaoltban nincs Firewire, többféle TC-vel jött ki a difi.
Az USB kártya pedig XMOS, nem gyengébb az mint a mezőny 90%-a. Az ugyan ezzel a kártyával szerelt D/A-jukat pedig az egyik legjobb USB dacnak nevezik, úgy cuzammen.
-
Rotcsa
tag
Audioquest Dragonfly AKG 550-hez?
-
Radomer
aktív tag
Valaki meg tudná fogalmazni a különbség a jriver és az Audirvana között? Jriverből eddig nem sikerült DSD-t kicsikarnom.
-
.DLL
veterán
A kis Fulla Schiit nagyon ígéretes ajánlattá vált a szememben ez után a kis bemutató/teszt után: [link]
A legfontosabb: feleakkora méretben is ráver a Fiio E10k hangjára. (noha kicsit drágább is, de gyk. egy Modi2 kicsiben, HP kimenettel. Ugyan az a digitális vevő kör, ugyan az a DAC. Oké, line-out nincs, de ez kifejezetten hordozható cucc)
99,-€ + 5€ DHL. Nincs vám, nincs áfa. Nem rossz. -
HUNRobar
tag
Helló!
(Win7+Focusrite 2i2+Pro80)
Azzal lehet valamit kezdeni, ha két klikkelés hallatszik sample-rate váltáskor? Arra gondolok, hogy ha például egy 44.1-es számot egy 88.2-es követ, akkor fél másodpercig csak a két klikk hallatszik, a mikrofon gain potik meg pirosan felvillannak. Ezt minden lejátszóval és buffertől, asio-tól, wasapi-tól függetlenül csinálja. Ha azonos a mintavételezés akkor minden tökéletes. -
válasz
EQMontoya #41759 üzenetére
Vannak olyan rendszerek ahol egy digit kábel fontos elem lehet. Ez általában egy jó digit forrás, és egy gyenge digit vevős, de jó analóg DAC-ok együttesénél állhat elő. Ha szar a digit forrás, vagy szar az analóg rész, akkor abból vár már nem lesz, akármilyen kábellel sem. De ha jó a DAC digitális vevője, akkor megint nem sokat hoz a konyhára szuper átvitelű kábel sem.
Én továbbra is firewire és AES3 átvitelt használok, filléres kábellel, usb problémák nem érintenek.
-
Dorien
veterán
Na ja, csak én eddig nagyon elégedett voltam a Fiio E10-zel. (Bkercso Presenter 2-jét és X-Szekeres III-asát is visszaküldtem anno, mert nem adtak érdemben annyit a hanghoz.) Most viszont a HI 2050-nel előjött ez a sziszegős magastartomány, ami ugyan a bejáratástól csillapodott, de még mindig nem az igazi. Szóval most van inspiráció a kísérletezgetésre.
Nagyon kíváncsi vagyok az AD500X-szel való A-B-zésre. Itt a TS671-gyel annyira nem hallgattam össze, mert az komfort miatt nálam kiesik, apám meg imádja. (A Virtual Barber Shop-ot kb. 5x meghallgatta vele egymás után.
)
-
Dorian
félisten
Nem kell hozzá olyan hú de szuper rendszer. Analóg oldalon főleg nem. (Más jellegű különbségek, torzítások vannak a hangban amit analóg ill. amelyeket digit kábelek okoznak, simán lehet, hogy egyesek számára utóbbiak kevésbé zavaróak)
De amíg nem került a rendszerbe normális USB-SPDIF átalakító, addig felesleges volt a digit kábeleket próbálgatnom. Utána hónapokig járt hozzám egy Diyer kábelkészítő az új USB kábeleit tesztelni, így volt szerencsém elég sok összehasonlításhoz. -
Bodz
nagyúr
válasz
Dorien #41761 üzenetére
És Y kábellel 2 usb portról, vagy akár táppal próbáltad már? Csak kíváncsi vagyok.
Nem azt kell kérdezni, hogy más szerint min hallani különbséget usb kábelek közt.
Mindenki próbálja ki maga otthon, nem így a legjobb? Elvi szinten, szüzen a dugásról is lehet beszélgetni, csak minek??
-
Dorien
veterán
válasz
EQMontoya #41754 üzenetére
"punciszőrrel polírozott USB kábel szerintem f@szság"
Ez lehetne az angol marketingszöveg hozzá:
"Smooth, natural experience with male-female connector."On: Az biztos, hogy az én Fiio E10-emnek kb. tökmindegy, hogy milyen USB kábelről kapja a delejt + az adatfolyamot. Aki meg többszázezer Ft-os hangcuccot vesz, ott már elég erősen a HIT is beleszól az észlelésbe / értelmezésbe, csak hogy elkerülje a kognitív disszonanciát. Ettől függetlenül vannak eltérések az USB kábelek között és ez jitter formájában a hangban is megmutatkozhat. Bkercso és Ear írt erről már néhány okosságot, nekem meg nincs olyan képzett fülem / minőségi hangcuccom, hogy érdemben hozzászólhassak a témához.
-
Bodz
nagyúr
válasz
HUNNIA1920 #41748 üzenetére
Win10, Linux, OSX, BSD, amit csak akarsz. Mit szeretnél tudni?
Az OSX+Audirvana páros nálam mindent visz. -
EQMontoya
veterán
-
zsocy
őstag
válasz
S. Szabi #41752 üzenetére
Van aki szerint egy usb kábeltől kategóriákat ugrik a rendszere, van aki meg nem hall semmi különbséget ( csak fél bevallani
)
Szerintem minden kábeles témánál fokozottan érvényes hogy hallgasd meg mielőtt megveszed. Ha úgy érzed neked jobb lett tőle akkor hajrá,ha nem vagy biztos benne akkor bőven jó lesz a Klotz is... -
S. Szabi
őstag
Olvastam itt többektől, hogy elég sokat számíthat egy minőségibb USB kábel. Denon DA-300USB-hez aki vett a gyári helyett, mit tapasztalt? Milyet érdemes venni, aminek ésszerű ára van, és tényleg számít valamit? Bár gondolom azért az USB kábel minősége inkább valami komolyabb hangrendszer esetén ad hallható különbséget, nem?
Másik kérdésem a táppal kapcsolatos, lényegében ugyan az, mint az USB kábelről
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
A topikban terméket, munkát, szolgáltatást hirdetni tilos!
- Elemzés Erősítők tápellátása 2.
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- nJoy Cadu 1000VA / 600Watt / 2026.07 garancia/ Usb management / Line-interaktív / 2aksi / Schuko
- Intel Xeon Processzor E5-2680 v4
- HP Compaq 8000 Elite USDT Klasszikus teljesítmény, minimalista dizájn!
- FSP HEXA+ 400W Megbízható Erőforrás a Stabil PC Működéshez!
- Macbook pro 14" m1pro 16/512, szép állapotban,kiegészítőkkel, dobozával.
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Dell Optiplex MT/SFF/Mini 3040, 3050, 3060, 3070, 5070, 7060/ Hp ProDesk /SZÁMLA- GARANCIA
- Csere-Beszámítás! Számítógép játékra! I7 6700 / GTX 1070 8GB / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- Xiaomi Redmi 9 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Amazon Kindle 10th Generation ébresztős tok
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest