Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- OLED TV topic
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Házimozi belépő szinten
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Milyen processzort vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- RAM topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
dudika10
veterán
Elosztva elég hallható módon romlik a minőség. Még csak komoly felszerelés sem kell hozzá, egy Sennheiser CX300-zal simán hallotta olyan is akit egyébként egyáltalán nem érdekel a minőség.
Egyébként marha érdekes, hogy az alaplapi realtekek-en akárhány sztereo kimenetet beállíthat az ember komolyabb minőségromlás nélkül, de a komolyabb kártyák azok nem tudják. -
baluka26
veterán
Ez a magyar Posta a sebesség bajnoka.
Több ideje van náluk a csomagom, mint amennyi volt az USA-Magyarország útvonal... -
Pontosítok. Megvan most is, csak húgomnak nagyon megtetszett, így én meg lecsaptam az M-Audióra. Azóta is hallgattam még, de hát az M-Audio nekem sokkal jobban bejön. Alapból tetszett a HD 485 is, de összehasonlítva már teljesen más volt a kép. Ellenben húgom ízléséhez meg sokkal jobban passzol a HD 485, névnapja is volt.... Így mindenki boldog!
-
törölt tag
-
Amikor még drágább volt, akkor már felfedeztem a hirdetést. De a linked hívta fel a figyelmemet az árcsökkenésre, úgyhogy köszönöm szépen.
Eddig nagyon tetszik. Az összehasonlítás nehéz. Túl sok tapasztalatom nincs, egy HD 485-öm volt eddig. Azt akusztikus, klasszikus témában nagyon megveri. Részletesebb, tisztább, a mélye nem dübörög, az is részletes. Prodigy HD2 nagyon szépen hajtja. Ellenben a Sennheiser kényelmesebb. A Q40-nek nagy a szorítóereje, és nagyfülűek szívnának vele. Az én teljesen átlagos füleimre éppen jó, a jobbot még egy icipicit nyomja is. De összeségében eddig nem bántam meg, öröm hallgatni. Ha meglesz a Fiio, majd összehasonlítjuk az AD700-zal. Egyébként egy teszt erejéig szívesen kölcsönadom, ha esetleg kapok addig én is valamit kipróbálásra.
-
Shufny
őstag
válasz
baluka26 #2268 üzenetére
Én azért elég sok elégedetlen véleményt olvastam a DacMagic -ről is. Zero -nak a megbízhatóságát szokták kifogásolni, bár azzal sincs mindenkinek baja. Nem mélyedtem bele, hogy mennyire user error. Továbbá kérdéses, hogy mennyire kapod meg olcsóbban máshonnan. Nem tudom, hogy az ebay eladókból, hány mögött van az említett bolt.
Másik topicban kérdeztétek: én azt olvastam, hogy az összes hordozható FiiO erősítője megegyezik. (E1,E3,E5,E7)
szilu7: csak nem a fejes topicban linkelte valami a Q40 -et?
Össze tudod hasonlítani esetleg valamivel majd?
-
BUZSI1
csendes tag
-
törölt tag
válasz
baluka26 #2273 üzenetére
Tippnek elég határozott volt: "És az egy kicsit jobb, mint a Zero."
Az a baj, hogy sokan készpénznek veszik a tippedet és máris félre vannak vezetve. Kevesen tehetik meg, hogy kipróbálhassanak több cuccot (bár ez inkább lustaság), így mennek a fórumok után, ezért talán megfontoltabban kellene itt tanácsokat osztogatni (?). Persze csak tippelek.
-
Bodz
nagyúr
Üdv!
Szerintetek van értelme ezekhez erősítőt venni (max. 20e forintért): Panasonic RP-HTF600, Panasonic RP-HTF890, Audio-Technica ATH-T300.
Vagy ezekhez tökéletes a jelenleg is használt Xonar DG-n lévő? -
törölt tag
válasz
baluka26 #2268 üzenetére
No de akkor miért vagy olyan biztos benne, hogy a Zero nem elég jó?
A DacMagic nagy divat, rengeteget eladtak belőle. Sokaknak ez az első DAC-ja, naná, hogy el vannak ájulva tőle. Nem mondanám, hogy rossz, de nekem minden szempontból csalódást okozott az új verzió. Ennél még a régebbi is izgalmasabb hangot adott, csak az meg ugye nem boldogult a 48kHz feletti felbontással.
-
törölt tag
válasz
baluka26 #2263 üzenetére
Csak halkan kérdezem, milyen saját tapasztalataid vannak a Zero DAC-kal? Nálam a Zero mellett itt van egy DacMagic is, a régebbi verzióból is volt egy példányom éveken át és bizony egyáltalán nem jobb, sőt... A Zero dinamikusabb, tisztább, elevenebb hangot produkál vonalkimeneten és a DacMagic-kel ellentétben van rajta fejhallgató kimenet és hangerőszabályzó is.
-
válasz
Ati3120 #2260 üzenetére
Tényleg csak egy ember, de ha az amazonos értékeléseket nézed, akkor a Fiio E7 is csak egy hangyányival rosszabb.
Egyébként múlt héten vettem a hardverapróról egy M-Audio Q40 fejhallgatót, és hasonló érzésem volt az alaplapi hangkártyával, mint neked az AD700-zal. Aztán kipróbáltam egy ismerősőm Prodigy HD2-jével és teljesen másképp szólt. Nagyon tetszik.
Nekem viszont notebookom van, így végül berendeltem egy Fiio E7-et. Úgy döntöttem nem húzom tovább. Már eleget olvastam. Több pénzem most nincs rá, az olvasottak alapján, meg egyértelműen lehetetlen dönteni. -
Ati3120
tag
20K-ig van best buy Dac/amp kombó .Ad700-hoz lenne szóval nem kel l hogy nagyon penge erősítő legyen benne ,de nem zárnám ki a későbbi upgrade lehetőségét fejhallgató fronton.
-
baluka26
veterán
Utálom, hogy mindig én vagyok a kísérleti nyúl...
Hifiman-nel is én szoptam két hetet csupán, persze most is aki ebben az árkategóriában keresett erősítőt (MZ/X volt talán), azt mondtuk, hogy várja meg amíg megkapom az Asgard-ot...
Mondjuk, így már nem az az árkategória.
Azért majd egy kaki dac-kal nyáron meglátjuk mire képes a kaki kombó -
baluka26
veterán
válasz
bigmasterg #2231 üzenetére
Csak azért mert ez most egyelőre 100%, biztos szarabbul fog szólni, mint ugyanennyiért Lupus Jr
DAC alá meg megint egy kisebb vagyon...majd május elején lehet azon elgondolkodni, de szerintem várok nyárig -
baluka26
veterán
válasz
bigmasterg #2228 üzenetére
Nyáron lesz egy DAC az Asgard és a Valhalla között árban, később meg felfelé lépkednek majd a referencia osztály felé.
Az egyik alapító (Mike Moffat) építette az első különálló DAC-okat a Theta Electronics alapítójaként, Jason szerint
Ha nem szól jobbankidobom aeladom ^^
Shufny:, viszont magas árral
-
bigmasterg
addikt
válasz
baluka26 #2227 üzenetére
Terveznek dac gyártást is?
csak faq alapján:
So, are you going to make a standalone D/A converter?
We don’t discuss future products, except to say that anything you buy today won’t be a disappointment as we add to the line. Meaning, anything else we make will augment what you buy now, or will be priced significantly differently. As in, a lot higher.Can you recommend a D/A converter?
No.No, really, can you recommend a D/A converter, my budget is . . .?
Not to be dicks or anything, but no. We don’t endorse products from other manufacturers. It’s not that they suck, but we don’t make them, so we don’t really know how they’ll perform over time.Viszont az Asgard valszeg jobban szól, legalább is -ár alapján- jobban kellene, mint a hivoxok beépített fejhallgató erősítői.
-
baluka26
veterán
válasz
bigmasterg #2225 üzenetére
Mindegy, nem gondolkodok rajta. Ezt most bebuktam, fogalmazzunk így.
Ha high-end akkor legyen high-end, viszont
Schiit DAC-ot is megvárom, ha tetszeni fog az Asgard -
dudika10
veterán
válasz
bigmasterg #2225 üzenetére
Ne fájdítsd már a szívét. Most épp nem sikerült az alkalmi vétel neki, majd legközelebb, ahogy eddig is.
-
baluka26
veterán
válasz
bigmasterg #2220 üzenetére
Igaz.
Az 80.000 forint? -
baluka26
veterán
-
bnss
veterán
válasz
baluka26 #2209 üzenetére
Lupus C a dicséretek miatt merült meg, no meg mert itthon beszerezhető, ráadásul magyar termék. Hirtelen mennyi minden szól mellette...
Egyelőre notebookról hajtanám rajta keresztül az Edifier HCS2330-at, illetve egy meglehetősen régi Tesla lemezlejátszós "szettet", esetleg egy HD555-öt (a fejhallgató erősítő nem kritérium). Idővel szeretnék egy pénztárcához mérten komoly 3 utas hangfalpárt (pl. Polk Audio), erősítő, stb. Ez még nagyon távoli jövő.
A Mini-i árát összehasonlítva a Lupus új árával valóban több, de úgy vélem itt nem éri meg spórolnom, egyszer kell megvenni. Legalábbis most még így gondolom. Javítsatok ki, ha tévednék, ezért írtam ide.
-
bnss
veterán
Sziasztok!
Erőteljesen gondolkozom egy USB-s DAC vásárlásán, nevezetesen a Matrix Mini-i-t néztem ki (a topicban elhangzottak, illetve egyéb források alapján), de ez még közel sem végleges döntés. Csábító a Lupus C is, ha kifognék egy kifogástalan állapotú használtat, tuti befutó lenne. Szívesen fogadok minden ötletet és tippet, mivel ebben a témában nem mozgok otthonosan - egyelőre. Köszönöm!
-
sipi83
aktív tag
Ha minden jól megy, akkor megtalálta az új gazdiját a kis csöves!
Slownz-nak pedig örömteli zenehallgatást kívánok hozzá! -
baluka26
veterán
Fogalmazzunk úgy, hogy megszívtam.
Nem gond, belekalkuláltam a lehetséges plusz költséget.
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
A topikban terméket, munkát, szolgáltatást hirdetni tilos!
- Elemzés Erősítők tápellátása 2.
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Samsung 32" M8 4k Smart Monitor!32"/4k/VA/Smart Remote/DEX /Airplay/Type-C/Slimfit Kamera/Beszámítá
- VW/ Skoda fejegység Android 13, 6/64gb eladó
- Lenovo Loq Gaming 15IRX9
- Dell Precision M4700- I7 4. generációs - 16Gb - Nvidia Quadro
- Panasonic Toughbook CF-MX4-1 12.5" Érintős- - Akár 8-10 órás akkuval
- Újszerű Asus ROG Strix G16 G614 -16" WUXGA 165Hz - i5-13450HX - 16GB - 512GB -RTX 4050 -1,5 év gari
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A12/Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A32/Samsung Galaxy A52
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - HP Elite / ZBook Thunderbolt 3 docking station
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Fujitsu LIFEBOOK E449 i5-8130U 12GB 512GB 14" FHD 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest