- iPad topik
- HDD vs SSD: Ki nyer 2025-ben? – Tech Percek #4
- Hardvereket hozott a májusi cserebogár
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- DUNE médialejátszók topicja
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Lenovo Thinkbook, Yoga széria
- Mini PC
- 16 GB RAM 2025-ben? 🤨 – Ma már tényleg kevés lehet!
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Melorin
addikt
válasz
Tomi_Sci #1099 üzenetére
Á, én kevés vagyok egy reviewhez
Spontán tapasztalatokat írhatok mondjuk, és képeket is, de a netről levadászva
Van fent jópár igen szép kép róla.
De azért megpróbálhatok összedobni valami cikket mégiscsak.
Szívesen várok pár ötletet priviben, hogy mikre térjek ki a cikkben.A fejhallgató kimenet tényleg nem a legjobb, de az analóg RCA nagyon jó.
-
Melorin
addikt
válasz
Melorin #1089 üzenetére
Ma meg is érkezett a cucc! Egész hamar, a fizetéstől számítva a 12. napon.
Elég érdekes ~230-as dugasszal jött, rögtön le is vágtam, és tettem rá jó kis magyart
Pár óra kínlódás után megállapodtam a Foobarban egy KS outputtal, és gyönyörűen megy minden felbontású zene gond nélkül.
Még nem sokat tudtam hallgatni, meg különben is bejáratós -
Blackhole13
senior tag
Sziasztok,
Nincs valakinek kipróbálásra egy gamma-1 DAC-ja?
Vettem egy mini3-t, de a dac-ra még várnom kell, így viszont nem tudom kipróbálni mennyire van rendben az erősítő, ha az audigy2 kimenetére kötöm sokat nem érek. -
bigmasterg
addikt
Tőle van, az innen felsoroltak közül 3 (RCA/Conn, Mullard/Ultron, GE) plusz a gyári kínai.
Illetve maga az erősítő is átesett egy modon., idézem:
"A módosítás két részből áll.
1. A cső jobb és bal oldala közötti közvetlen (teljesen értelmetlen) összekötést átvágom, ezáltal csökken a sztereó áthallás kb 6-8dB-lel.
2. A mosfetek és a cső közötti közvetlen kapcsolatot átvágom, és a jobb és bal mosfet közé egy direkt átkötést forrasztok be, hogy mindkettő megkapja a feszültséget. Így kikerül mosfet a hang útvonalából, ennek megfelelően jelentősen csökken a mosfet teljes harmonikus torzítása." -
BUZSI1
csendes tag
válasz
bigmasterg #1088 üzenetére
Milyen csővel használod?
-
bigmasterg
addikt
válasz
PongiBandi #1090 üzenetére
Tudom, szoktam nézegetni, hogy van-e valamilyen fejlemény.
-
PongiBandi
tag
válasz
bigmasterg #1085 üzenetére
Van nekem is eladósorban egy Lupus&BuBo "All in One" egyedi gyártású készülékem, A Junior-hoz képest szinte féláron. Igaz ez még nem Wolfson chip-es, viszont erősítő is van benne (2x12W).
- DAC (Cirrus Crystall dac chip van benne, 24 bit 48kHz)
- 2 coax, 1 optikai és egy USB bemenet (plag&play, WinXP USB hangkártyaként felismeri)
- Bubo Special füles erősítő, ami tartalmaz 2x12W kimenő teljesítmény hangdobozok meghajtására
- beépített hangfalátkapcsoló funkció (azaz pl 5.1 és stereo rendszer között lehet váltani madzagdugdosás nélkül) -
Melorin
addikt
Én tegnap rendeltem E-bay-ről ezt.
(remélem nem csak nálam fordította le valami angolra)Külföldi fórumokon nagy respectje van, bár a fejhallgató kimenetével annyira nincsenek megelégedve. Eleinte hangkártyában gondolkoztam, (Prodigy HD2, ESI Juli@, stb) de ez még az ASUS Essence-t is veri hangminőségben, és "csak" 27-be fájt szállítással együtt.
Ami jó benne, hogy asszinkron órajele van, tehát ő generálja.
Ha jól tudom, egyelőre csak Windowsos rendszereken működik.Ha megjön a cucc, írok róla.
-
bigmasterg
addikt
válasz
Tomi_Sci #1087 üzenetére
Azt előre gondoltam,
már bocs
Amúgy nekem (vmivel) 30 ezer alatti összegből, egész tűrhető dac + fejhallgató erősítőt sikerült összeraknom. Használt Vibavoice pocket dac + Bravo v2 tube amp.
Ma hallgattam Lupus Juniort, úgy hogy ez is ott volt mellette. Természetesen a lupus részletesebb volt, de nekem maga a csöves, melegebb hangkarakterisztikája bizonyos számoknál jobban tetszett.
Lehet, hogy csak megszoktam már a kis csöves hangját, illetve nem hallgattam eleget a lupust...
-
Sebhelyes
senior tag
válasz
bigmasterg #1085 üzenetére
96kHz felett kell(ett) saját USB driver, OS X-en meg Linuxon mostanában építették a rendszerbe/kernelbe az USB Audio class 2-t, elvileg 192kHz-ig a rendszer meghajtja a hardvereket. Win 7-en nem tudom mikor lesz.
-
baluka26
veterán
Sziasztok!
Sennheiser HD555 alá DAC+erősítő, vagy inkább cseréljem le a hangkártyámat? (Creative X-Fi Xtreme Audio--->Prodigy HD2?)
Büdzsé maximum 30ezer pénz -
Tomi_Sci
őstag
Üdv!
Szükségem lenne egy DAC-re. Nem értek hozzájuk túlságosan, úgyhogy pls. avassatok be
Mire kell figyelni, mik a hátrányai stb.? Ezek egyébként milyen módon veszik át a OS felett az uralmat? Jön velük vmi driver, vagy csak simán Plug and Play? (linuxhoz kéne)
Olyan érdekelne ami :
- Többféle bemenettel rendelkezik (USB, S/PIDF, Optical stb..)
- RCA kimenet (ha ezen kívül még más is van, az sem zavar)
- Masszív, asztali kivitel (lehetőleg fekete előlap, hogy menjen az erősítőhöz)
- AMP nem kell bele (erősítőre megy a jel), ha mégis van, akkor nemárt, ha meg tud szólaltatni egy 600 Ohmos fülest a 6,3-ason. (akkor ha fülhallgatózom nem kell bekapcsolni az erőlködőt)
- Ájuljak el a hangjától
Kishazánkban nem nagyon láttam ilyeneket, E-bay előnyben lenne, az ingyen szállítás meg egyenesen...
Nagyjából 30 ezer Ft-os kategória elérhető számomra.
Elnézést, hogy hosszú voltam, ha segítene valaki, nagyon megköszönném!
Sci -
kk831228
addikt
Sziasztok!hangkártya választásban kérném segítségeteket!Van egy akg k530 fülesem +x-fi extreme music!Nézelődtem hogy le kellene cserélni a karit csak nem tudom milyenre!a játék nem annyira fontos inkább zene + házimozi!auzentech x-fi prelude ,audiotrak prodigy(vagyESi) ,hd2,vagy inkább dacot csak azt még nem hallottam!ha van valakinek összehasonlítási alapja vagy tesztelgette a karikat szivesen meghallgatnám a véleményeket!(érdemes-e lecserélni az exterme musicot?)Köszi!Üdv!
-
p_adam
addikt
-
Blackhole13
senior tag
válasz
Blackhole13 #1077 üzenetére
Tegyük fel énse...
-
Blackhole13
senior tag
Üdv,
Ibasso D2 árkategóriájában tudtok ajánlani jobbat egy K242HD-hez?
A hordozhatóság kevésbé fontos, főleg ha a minőség rovására megy. -
Melorin
addikt
Szeretnék venni egy DAC-t, úgy 20k körül, eBay-ről. De nem tudom, hogy milyen chipekkel szereltet nézzek.
Ami a lényeg, hogy nem kell bele HP amplifier, mivel nemrég építettem egy olyat, amivel ezek nem szállhatnának versenybe
Ezért is gondoltam, hogy olcsóbban kijövök, ha csak DAC-t veszek.Ha nem találok megfelelőt, maradok a hangkártyánál, azon belül is valószínűleg Audiotrak Prodigy HD2-nél. Az is 20 körül jönne ki, de mégiscsak számítógéphez lennék kötve.
-
Antonio
senior tag
Sziasztok,
Úgy álltam neki a dolognak hogy talán létezik valami fülhallgatóknak szánt kicsi hangerősítő ketyere erre lám még külön topicja is van.
Itt elég sok a hozzáértő úgyhogy félve teszem fel kérdésem mivel én nem annyira vagyok az...
Szóval anno kb 1 éve vettem egy Sennheiser HD 555 öt. Leginkább laptopra van rárakva és filmezés/zene (sajna nincs pénz most lakásfelújítás stb alatt hifire komolyabb cuccra az még arrébb van).
Na most mint később rájöttem az 50 ohmos fejhallgató megkívánna valami erősebb dolgot mint egy sima integrált laptop hangkártya (itt jön elő az ismeretek hiánya a vásárlás előtt mármint egy ilyen belépő HI-END szintű fejhallgatót nem erre terveztek vagy legalább ahhoz hogy megmutassa magát több kakaó kell). erre akkor jöttem rá mikor munkahelyen valaki behozta Panasonic akármilyen fejhallgatóját ami sokkal intenzívebben szólt (igaz jóval kisebb ellenállású is volt). így sincs vele gond de talán többet is kilehet belőle hozni
szóval tudtok ajánlani egyszerűbb "olcsóbb" (10-20 e Ft között) kis erősítőt amin netán 2 kimenet is van (gondolva barátnőre) vagy linket hol nézegessek illetve milyen paraméterekre figyeljek.
köszi.
-
chubii
senior tag
válasz
bigmasterg #1070 üzenetére
Megtaláltam a cikket : [link]
Akkor még továbbra is kérdés,hogy számít-e hogy egy lejátszót vagy egy telefont ( iPhone) akarok rákötni erősítőre ? Bejövő hívás bezavarhat vagy lesz ilyen " cicergő " hang ?
-
chubii
senior tag
válasz
esfrost #1068 üzenetére
Köszi!
Azt nem tudtam,hogy más az ipod és az iPhone tűkiosztása.
A bezavarást meg úgy értettem, mint ahogy az iphone hagszórós tesztben is írták,hogy pl bejövő híváskor " megbolondul a hang". Vmi olyasmit képzelj el,mint amikor egymás közelébe raktad a jó régi Walkie-Talkie-jaidat....
Erre a problémára nem vmi spéci LOD kábel kell ,ami kiszűri a különböző hullámokat ?? -
esfrost
tag
Az antenna bezavarást nem igazán értem, vagy arra gondolsz, hogy "titirititir"? Egyetlen dologra kell figyelni, az iphone-nak és az ipodnak más a tű kiosztása, így különböző LOD kell hozzájuk.
-
chubii
senior tag
Sziasztok!
Gondolom a saját topicjában nem nagyon értenek a dologhoz, ezért ide írom :
Ha egy telefont szeretnék rákötni erősítőre (pl. iphone-t vagy galaxy S-t ( az iPhone-t persze LOD kábelen keresztül) ) akkor lehet valami gond belőle ?? Mert olvastam,hogy az Ipod/iPhone dokkoknál sem mindegy ,hogy "Made for iPod "vagy " Works with iPhone ". Mert ugye bezavarhat a teló antennája.. ..stb. Szóval lehet ebből vmi probléma ?Köszi szépen!
-
p_adam
addikt
válasz
dabadab #1063 üzenetére
Azért főként maga a DAC chip ami alapvetően meghatározza a hangot (meg persze a bemeneti-kimeneti stage megvalósítása), nem a jitter szóval ez nem ilyen egyszerű és a modern DAC-ok nagy részénél nincs túl jól megoldva az USB bemenet tehát ott is javítja a hangot egy aszinkron adatátvitelt használó átalakító (pl. Musiland Monitor 02).
-
-
dabadab
titán
-
p_adam
addikt
válasz
bigmasterg #1061 üzenetére
Nem igazán, és ennek egy fő oka van: jitter. Ez a fő okozója pl. a CD transzportok közötti különbségnek, azon amelyekben jobb a mechanika, kevesebb a jitter.
Valamint a másik fontos dolog pedig zajprobléma lehet, amit a forrásból vesz fel a rendszer, pl. laptop tápegység esetén zaj van ami akkumulátoros üzem esetén eltűnik. Ezt jobbfajta USB-coax átlakítóknál úgy oldják meg hogy saját tápból(v. akkumulátorból) veszi fel az áramot és így egyáltalán nincs zaj.
Valamit a digit kábel is számít hogy milyen, de persze csak egy bizonyos szint felett.
Ettől függetlenül ha van egy ilyened akkor inkább olyan DAC-ot válasz ami coax bemenetű. Én magam részéről a vintage DAC-ok pártján állok, pl. olcsó kategóriában a Denon DA-500-at ajánlották, vagy akár a Parasound DAC-1000 is megcsíphető néha jó áron (nekem a DAC-1600 van és messze a legjobb forrás amit hallottam, nem analóg de sokkal 'analógabb' mint amit eddig hallottam).
Újabbakból itt van pár db összegyűjtve, de van még bőven.
-
bigmasterg
addikt
Megint egy kezdő kérdés lesz.:
Ha van itthon egy Creative usb-s hangkártyám, aminek az analóg kimenete semmivel sem jobb, mint a laptopomé, DE van rajta koaxiális és optikai kimenet (laptopon meg nincs). Akkor ugye a digitális kimenet hangja rendes minőségű lesz? Tehát ráköthetem a laptopot,ezzel bármilyen digitális bemenettel (de usb-vel nem) rendelkező dac-re -minőségromlás nélkül - ?
Azért gondolok erre, mivel ha jól tudom, digitális kimenetnél 0-kat, meg 1-eseket ad ki a gép és az bármilyen digit kimeneten ugyan az a 0 és 1es.
-
bigmasterg
addikt
válasz
zenemano #1059 üzenetére
Köszi.
Még a bravo-ról is felötlöttem egy képet, csak ide nem linkeltem.Gép: Nikon D700 + Nikkor 24-70 (f 2.8) obi., raw képek. (Faterom
gépe, csak kölcsön vettem.)
Utómunka: Amelyiken csak a fejhallgató lóg, nincs semmi.
A másik kettőn főleg Adobe Lightroom, (vmilyen preset-et engedtem rá), plusz a közös képen egy kicsi Photoshop. (Csak színeken állítottam ps-ben). -
zenemano
csendes tag
válasz
bigmasterg #1057 üzenetére
tyű. iszonyat jók ezek a fényképek.. ezt kb 5 percig nézegettem. megkérdezhetem mivel csináltad? (gép + utómunka
)
-
KMT
addikt
válasz
bigmasterg #1057 üzenetére
Jó sok pénzt rá lehet költeni, hogy ki legyen szolgálva az a füles, de biztos "megéri".
-
bigmasterg
addikt
-
KMT
addikt
válasz
bigmasterg #1055 üzenetére
Ez HD650? Nem tudom kivenni a képről.
Megnyugtatlak, én sem tudnék dönteni a helyedben.
A hazaiakat valószínűleg meg tudod hallgatni vásárlás előtt, annyit biztos megérnek. A viba nekem "gyanús", de ki tudja.
-
bigmasterg
addikt
Kösz.
Ehhez a pároshoz keresek valamit: képMost a következőket néztem.:
Headstage usb dac cable Erről viszonylag jókat írnak, de nekem kicsit furcsa, így 'hallatlanban' nem annyira bízok benne.
Azton ott van még a Vibavoice pocket dac, erről azt olvastam, hogy jobban szól, minta carat hd1v, de fele annyiba kerül. (mondjuk doboz nélkül)
Esetleg láttam 30 körül használt Hivox Lupus-t.
Tanácstalan vagyok, mint egy kisközség.Esetleg van valami mondjuk 40 alatti kategóriában, ami jól szól? (akár használt is lehet).
-
KMT
addikt
válasz
bigmasterg #1050 üzenetére
"A Carat HD1V rca kimenetéről tud valaki nyilatkozni?"
Elmegy, de ne erőltesd. Nem igazán éri meg az árát...
-
esfrost
tag
Még mindig eladó a Tomahawk-om, most már csak 30k, tényleg nem érdekel senkit ennyiért?
-
attika89
senior tag
válasz
bigmasterg #1051 üzenetére
OFFOFF:Jah! és az "okosok" azt mondták, hogy majd hétfőre már mérséklődni fog a forint árfolyam!! nah persze! mára kb 6-8 Ft-al drágább lett az euró is meg az usd is
És mindez azért mert 1-2 ember kibökte azt a két szót, hogy "csőd" meg "6-7% hiány"...Eléggé meggondolatlan dolog volt ez szerintem... és elég ijesztő látni, hogy csak ennyi kell, hogy boruljon a bili....csöppet ki vagyunk szolgáltatva...Nah mind1 engem azért (is) zavar, mert egy Headstage Arrow-t akartam rendelni, amire eleve legalább 3-4 hetet várni kell
-
bigmasterg
addikt
válasz
bigmasterg #1050 üzenetére
Most néztem a gbp-huf, usd-huf árfolyamot, hááát most inkább nem szeretnék külföldről vásárolni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
A topikban terméket, munkát, szolgáltatást hirdetni tilos!
- Elemzés Erősítők tápellátása 2.
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- iPad topik
- Üzemidőre és teljesítményre gyúr a OnePlus Nord 5
- HDD vs SSD: Ki nyer 2025-ben? – Tech Percek #4
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Hardvereket hozott a májusi cserebogár
- Kerékpársportok
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Büszke apukák és anyukák topikja
- További aktív témák...
- LEÁRAZVA Dell Precision 7560 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-11850H 32/512 NVIDIA T1200 4GB FHD
- Acer NITRO V 16 Gamer Tervező Laptop -35% 16" RYZEN 7 8845HS 16/1TB NVIDIA 4060 8GB FHD+ 165Hz
- ÚJ GAMER PC, INGYEN POSTA R5/RTX4060/32GB RAM/1TB SSD
- OnePlus Open 512GB / 16GB RAM Tökéletes állapot
- Samsung Odyssey G4 S25BG400EU IPS Monitor! 25" fHD / 240Hz / 1ms / G-Sync /
- Bomba ár! Dell Latitude 5500 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! Honor 200 Lite, Honor 200, Honor 200 Pro, Honor 200 Smart
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Gigabyte H510M i3 10105F 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A12/Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A32/Samsung Galaxy A52
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest