- Kiemelkedően csendes ASUS VGA jött a Noctua közreműködésével
- Mini kijelzős SSD-hűtő a Thermalright névjegyével
- Windows: mi történik valójában Leállításkor, Alvó módban és Újraindításkor?
- Gyenge Wi-Fi otthon? – a leggyakoribb hibák és megoldások
- Korábbi vezetője szerint 40 milliárd dollár kell az Intel versenyképességéhez
- iPad topik
- Garmin Edge 1050 kerékpáros óra: mindenből a legtöbbet
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Apple asztali gépek
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Projektor topic
- Házimozi belépő szinten
- Házi hangfal építés
Hirdetés
-
PROHARDVER!
RECEPTEK GYŰJTEMÉNYE A TOPIKBÓL
Új hozzászólás Aktív témák
-
totron
addikt
Kezdő edényszett témájához: nem jó, ha a Tefal-féle piros pont jelzi a megfelelő hőfokot mindent is segg alá rakós megoldással indít a konyhatündér (gendersemleges korunknak köszönhetően univerzálisan használható a kifejezés), mivel ilyen mankókkal nem fejlődnek ki a szükséges képességek, rutinok, ráérzések, nagyobb eséllyel maradnak el serpenyőn kívüli műveleteknél is a sikerélmények. El lehet veszni a technológiák közti különbségekben, bizonyos fokig érdemes is, de mindig áll az, hogy fél kiló zsírral semmiben nem égetsz le semmit, ahogy ha a cselekvő nem pallérozza érdemben saját magát, nincs az a high tech újítás, ami megvédené a széngyártástól.
A teflonnak félelmetes kultúrája van egyébként, még elit helyeken is rendre összekarcolt serpenyőpéldányokkal találkozni, szörnyű. Javult a mérgező faktora, de még mindig nagyon odafigyelős (fémmel véletlenül sem érintős), 1 szezon után kidobós, a fogyasztói társadalom logója is lehetne. Árnyalatnyival jobb, de még mindig egynyári szar a kerámiabevonatos, aztán jöhet a gránittal hintett, ami már ajánlható - igazából én ezt jelölném meg best buy-nak (I), ha valaki nem akar sokat évődni a beszerzésen.
A natúr vas, illetve a bonyhádi klasszikus zománcos (szürke-tarka belsejű, tradicionálisan piros külsővel) és az acélserpenyő (krómacél-orvosi acél) valóban a tapadósabb vonalat képviselik, igaz, utóbbiból nem mindegyik szériára áll egyformán e tulajdonság. Ezek sem vészesek, csak tudni kell mivel állunk szemben, meg ugye a megszokás. Extra tapadást biztosít az ezer forintos-vékonypléhlemezes zománcos szeletsütő, amire senkinek semmi szüksége.
Összefut valamelyikben az abszolút igazság? A fekete, matt belsejű, bonyhádi érából származó szeletsütő ötvözi az elvárt előnyöket a felsorolt hátrányok nélkül. Ez nem a mai értelemben vett zománc, de valamilyen van neki (aki tudja, írja meg). Vastartalma miatt indukcióson is jól megy, ahogy a piros is, a többihez jelenkori alkalmatossághoz talp kell az induktív hatás begyűjtése miatt - ami az edény része, csak erőltetettnek, idétlennek érzem.
Ami önmagában működik még és bejáratva - ezzel patinát, mint tapadásgátló felületet téve rá - a hús-krumpli-tükörtojás-zöldségpirítás-palacsinta/tócsni tengelyen használva legkevesebb eséllyel ég le a teflon veszélyei nélkül, az mégis csak a natúr öntöttvas. Cserébe a felsoroltakon kívül másra nem jó. Lehet játszani a savakkal kicsit, ami viszont oldja a munkával (szorgos használattal) összeeszkábált, tapadásgátló patinát, mely többszöri használat után épül vissza rá megint. A lényeg, hogy pirításra nem is használok mást, világbajnok kápia paprikákat lehet vele kreálni, érdemben más, mint a többi pirítóképessége. A belerakott savtartalom függvényében megvan a maga zamata a végeredménynek, van aki, szereti, van, aki nem, van, amelyik ételnek kiemelkedően jól áll ez a hozzáadottság. Gyakorlatilag az említett tengelyről letérve ez bárminél elkezdődik, a vöröshagyma is savasnak számít már. A rántott húst félelmetes mértékben fel tudja dobni (nem árt az sem azért, ha eleve nem rossz az alapanyag). A paradicsomszószt, boros mártásokat ebben kerüljük azért. Mindent összevetve előnyösebb ebbe szocializálódni, ami "nehezebb", de csak első pillantásra.
Tárolás/magas-tartós hő biztonság szempontból:
Best buy II: zománcozott öntöttvas/zománcozott akármi, minőségi kiadásban. Az krómacélénál is kevesebb a nem kívánatos ételbe oldódás, akár hosszabb tárolás - savas ételek esetén főleg - is könnyebb szívvel történhet ilyenben.
Best buy III (safest mode): mázas agyagtál/jénai tál. Ebben bátran, mindent.Mindenki döntsön hozott rögzültségei, cáljai, esetleg újkeletű kattanásai szerint.
Új hozzászólás Aktív témák
- iPad topik
- Autós topik
- Battlefield 6
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Garmin Edge 1050 kerékpáros óra: mindenből a legtöbbet
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Milyen autót vegyek?
- Elemlámpa, zseblámpa
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- További aktív témák...
- Apple iPhone 7 128GB Yettel Függő 1Év Garanciával
- AKCIÓ! Intel Core i7 7700K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- LG UltraGear Gaming Monitorok -30%
- LG 27GR95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Apple iPhone 15 /Gyárifüggetlen / 128GB / 12Hó Garancia / 90% akku
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest