Új hozzászólás Aktív témák
-
kapcs-ford
őstag
Mielott megkerdezned tizedjere... :
# Fontennas coming out in May. These will be flat panel antennas to be mounted inside of window frames to boost range to 200 yards
# new La Fonera 2.0 will be launched in October. It will feature a USB port to connect a hard drive or memory stick and allow to integrate into Web 2.0 apps via it's own API
# for the beginning of next year, Foneras supporting 802.11n standard are planned. These will have a range of up to one kilometer and transmit data at a faster rate (probably around 200 Mbit/s) -
DeusHun
őstag
Sztem meg simán megérné. A következő miatt: magyarországon még annyira nem rohangálnak sokan notebook-kal a kézben az emberek, hogy bárki a házad előtt a te neted használja. Te viszont kapsz egy wifi routert majd'nem ingyé', így te otthon akár az ebédlőből is tudsz a PH!-ra írni.
-
net84
őstag
no nagynehezen szombaton összehoztam a regisztrációt az ismerősömnél
A poén az volt, hogy a regisztráció után egyből áttettem 1-es csatornára a wlan-t, és azóta minden tök frankón megy... mivel van a közelében egy wifi-s netszolgáltató, lehet, hogy kicsinyke zavart okozott a FON wireless adatátvitelében, és azért zakkant meg mindig a net.
Egyébként mi van olyankor, ha fw frissítés közben elszáll a tápellátás - helyre lehet állítani utánna valahogy? Elég instabil náluk a 230V-os hálózat, és pl. mielött bekötöttem volna a fonera-t, 3szor nyomta le a biztit a számítógép bekapcsolása (igaz ment még mellette egy-két nagyobbacska háztartási gép)-
-
kapcs-ford
őstag
Wow! Pontosan ! Frissült a FAQ!
[link]
'' What exactly does it mean to lose my privileges to use other Foneros Wifi access points (FONspots) for free?
As a Linus member of the FON Community you have free Wifi access everywhere thanks to the contribution of thousands of Foneros just like you that share their Wifi with other Foneros. For this reason to be able to enjoy the use of Wifi in the thousands of FON Access Points distributed all over the world the only thing we ask of you is to have your La Fonera switched on. In order to respect equal rights with all users and whilst you refuse to share your Wifi with the community you lose your right of the free Wifi connection. ''
Tehát az ismerősöm aki így járt (már csak Alien) az sopánkodhat és nem hiszem hogy a support többet fog neki válaszolni a fentieknél...
[Szerkesztve] -
Marci_
tag
Hozzatennem, hogy szerintem a dolog lenyege az az, hogy az ember mindig aktiv legyen, az lenne a jo, ha minnel tobb lefedett terulet lenne. En ha tehetem folyamatosan bekapcsolva hagyom, ugyis olyan helyen vagyok, ahonnan igen nagy a ralatas es szerintem 2-300metert le tudok fedni vele 180 fokos szogben, ha az antenna dontve lesz, bar a tavolsag meg kerdeses, de majd ugyesen beallitom az antennat.
Tetszik kapcs-ford ablakra ragasztos technikaja is, szerintem az lesz nalam is az idealis. -
ufonauta
aktív tag
Noh látod ezt nem tudtam. Mondtam, hogy nem vagyok t előfizető. Így már más a gyerek fekvése.
De még így sem gondolom, hogy komoly ellenfél lenne a t-nek a fon. Hisz ha a t pénzt szed érte, akkor valószínü, hogy biztos szolgáltatást ad a Fonnal ellentétben. A városban járva akkor sem biztos, hogy működik az adott Fon ap, ha a térképem ott a sötétzöld pötty. (pincében van, vagy épp a tizediken) A két szolgáltatás így nem üti egymást, mert nem egy kategória. Mondjuk a Fon a bakancsos turistáké (vagy működik, vagy nem és ráérek másikat keresni, ha nem...), a t hotspot ennél komolyabb kategóriának tűnik.
Mondjuk egy üzletember nem alapozná Fon ap-ra az aznapi bevételét, ha van a környéken tuti működő (igaz fizetős) t hotspot. -
ngabor2
nagyúr
a teljes levél, az eredeti levelemmel a végén:
Tisztelt Nagy Gábor úr,
Köszönjük megkeresését, ?fon.com, a WiFi közösség tárgyában?.
A T-Online Magyarország Zrt. Általános Szerződési Feltételei (ÁSZF),
ahogy ezt az összes magyarországi internet szolgáltató ÁSZF-je,
valamint jogszabályi környezet, és egyéb szabályok szigorúan tiltják
az internet elérés háztartáson vagy üzleti egységen kívüli
megosztását.
Álláspontunk szerint a FON egyértelműen továbbszolgáltatásnak
tekintendő és ezért tilos, a FON modell mindenképpen túlmutat a
háztartáson belüli vagy üzleti egységen belüli internet hozzáférés
biztosításán.
Idézet a T-Online Magyarország Internetszolgáltató Zrt. Általános
Szerződési Feltételeiből:
?Az Előfizető nem jogosult arra, hogy az előfizetői szerződés
megkötésével az őt megillető jogokat egészében vagy részben harmadik
személyre ruházza át.
9.2.3 Ha az Előfizető a szolgáltatáshoz használt berendezést a
szerződésben foglaltaktól eltérően üzemelteti, átalakítja, vagy ahhoz
jogosulatlanul más berendezést kapcsol, úgy a Szolgáltató a
szolgáltatás nyújtását szüneteltetheti.
10. 1. c. Amennyiben az Előfizető az előfizetői szolgáltatást a
Szolgáltató hozzájárulása nélkül harmadik személy részére
továbbértékesíti vagy azt a hálózati szerződésekről szóló
kormányrendelet szerinti hálózati szolgáltatás céljára használja.
11. 2. 4. /I/d az Előfizető az előfizetői szolgáltatást a
jogkövetkezményekre figyelmeztető értesítését követően is a
Szolgáltató hozzájárulása nélkül harmadik személy részére
továbbértékesíti vagy azt továbbra is a hálózati szerződésekről szóló
kormányrendelet szerinti hálózati szolgáltatás céljára használja.?
Ez esetekben jogosult a Szolgáltató a szerződés felbontására.
?10.1. A Szolgáltató az előfizetői szolgáltatást az Előfizető
előzetes vagy egyidejű értesítése mellett az alábbi esetekben
korlátozhatja, vagy csökkentheti annak minőségi vagy más jellemzőit:
c) Amennyiben az Előfizető az előfizetői szolgáltatást a Szolgáltató
hozzájárulása nélkül harmadik személy részére továbbértékesíti vagy
azt a hálózati szerződésekről szóló kormányrendelet szerinti hálózati
szolgáltatás céljára használja.?
További kérdése esetén készséggel állok rendelkezésére.
Üdvözlettel,
T-Online Magyarország Zrt.
Munkácsy Gábor
Levelezési csoportvezető
H-1364 Budapest, Pf. 204
Hotline: 1234
+ 36 1 328 3700 (Tel)
+36 1 411 0550 (Fax)
E-mail: info@t-online.hu
http://www.t-online.hu
----- Original message -----
From: Nagy Ga'bor <ngabor2@freemail.hu>
To: info@t-online.hu
Sent: 2007. január 26. 10:12:14
Subject: Re: (#Locked)fon.com, a WiFi közösség
Tisztelt T-Online!
Hivatalos állásfoglalást szeretnék kérni a címbeli dolog
támogatásáról/megtűréséről, rosszab esetben tiltásáró
l.
A lényege: a FON egy nemzetközi, sőt, világméretű WiFi
közösség, ami azért jött léter, hogy a tagjai használhatják
egymás internet-kapcsolatát. Persze megkötésekkel,
sávszélesség-korlátozással. Ebből alapesetben a megosztónak
anyagi előnye nem származik, a szolgáltató nem károsul, hisz
ahoz, hogy valaki használhassa a szolgáltatást, szintén meg
kell osztania a netet.
Ha ez a közösség Magyarországon is elterjedne, akkor a
szabad netezés is a jelenleginél lényegesen nagyobb teret
nyerne, ami meglátásom szerint a szolgáltatóknak is jó.
Ez nem ugyan az, mintha a szomszéddal közös netre fizetne
elő valaki, közelebb áll a háztartáson belüli netmegosztáshoz
.
Persze van olyan változata is, ahol lehet vele pénzt
keresni, de nem közvetlenül a sávszélesség ''eladásával'',
hanem annál áttételesebb módon.
Kérem, tanulmányozzák a www.fon.com oldalon található
leírásokat a közösségről, és írják meg, önök szerint
használható-e Magyarországon legálisan ez a szolgáltatás.
Kedvező válaszukban bízva, üdvözlettel: Nagy Gábor
--
NGabor
egyéni megjegyzés: Ez esetekben jogosult a Szolgáltató a szerződés felbontására. ha az összes fonos szerződését felbontanák... ők járnának rosszul. nem csak azért, mert pár100 (vagy remélhetőleg hamarosan már pár 1000?) előfizetőt elveszítenek. most már egyre több helyen van választási lehetőség a szolgáltatók között. ahol adsl van, ott más szolgáltató is adhat netet. tegyük fel, a té bontja a szerződést. másnap besétálok a konkurenciához, és megkötöm velük a szerződést. ekkor a té kétszer is belecsapott abba a cuccba: egyrészt elveszített 1 ügyfelet (esetleg rajta keresztül még párat), másrészt a konkurencia nyert egyet. erről ennyit.
tudom, hogy ez nem a téonlány topik, majd oda is bekérdezem, de mi történik, ha a szolg hűségnyilatkozat közben bontja a szerződést? -
ufonauta
aktív tag
A magyar szolgáltatók alpból tiltják a továbbosztást. Szabály az szabály, oszt jónapot alapon.
Egyébként nem hinném, hogy a Fon ellenfél lenne, hisz nem arról szól, hogy a szomszéddal osztod a neted. (aki akarta az ezt eddig is megcsinálta, hisz ennél komolyabb routereket is potom pénzért lehet már venni)
A Fon esetében inkább arról van szó, hogy mondjuk egy a városodba látogató turista használhatja a te netedet, te meg használhatod az övét, ha az ő környékén jársz. De ehhez nyilvánvalóan mindkettőtöknek kell rendelkezni net előfizetéssel. Így nem csinálsz konkurenciát a szolgáltatódnak. Sőt esetleg olyan is előfizet, aki enélkül nem tenné.
Aki meg a szomszéddal a Fon-on keresztül osztja meg és ezt térképen még nagydobra is veri, az meg is érdemli... -
Rommel6600
őstag
''lehetővé teszi, hogy az internetezők megosszák hozzáférésüket vezetékmentes hálózati eszközük révén. A hálózat kihasználásához pedig nincsen szükség arra, hogy az internetezni vágyó saját hozzáférését is használhatóvá tegye, szemben a korábbi kezdeményezésekkel.''
Na és szerintem itt halt meg ez az egész.
1: Semmi garancia arra hogy nem a szomszéd fog rajta lógni 24/7 szinten,
2: Minek ezzel szenvedni, ugyan ott vagyok ha nem állítok be titkosítást
Ehh, ez nem konkurencia a fon-nak -
shev7
veterán
nem az a kerdes, hogy hogyan bizonyitja, hanem az, hogy legalis-e vagy nem. Felkernek egy szakertot*, aki majd jol megallapit valalmit, es ha nincs szerencsed, akkor nem azt fogja megallapitani, hogy benaztal. (Foleg egy olyan routernel, ahol tudtommal ket jel van, az egyik egy titkositott a sajat privat halozatod fele, es egy masik a fon-oknak) Ezzel nem azt akartam mondani, hogy ne hasznaljunk fon-t, en is hasznalni fogom hamarosan, mert egy nagyon jo kezdemenyezesnek tartom, de ha mar rakerdeznek, akkor minimum, hogy nem ilyen ''dugjuk a fejunket a homokba'' valaszt kell ra adni. Igenis problema lehet belole, ha egy szolgaltato ugy erzi majd, hogy ez ellen fel kell majd lepni, de a valoszinusege eleg csekely, mert nem nagyon bizonyithato, hogy a szolgaltatonak ezzel anyagi kart okoztal (szemben azzal az esettel, amikor a havidij feleert a szomszednak osztod meg a netet)
* Hogy milyen szakertoi velemenyek lehetnek, arra egy pelda, hogy egy szerverre probalt valaki ''viccbol'' belepni, persze jelszot nem tudott, de a szerver tulajanak ez nem tetszett, perelt, es a BME-rol kertek fel egy szakertot, aki megallapitotta, hogy vegulis betoresi kiserletnek tekintheto, ha valaki parszor probalkozik a jelszoval. -
kapcs-ford
őstag
Pedig hasznos ám,
Reptéren 5perc wifi használat 5euro... Inkább vártam amíg megérkeztem és megkértem a haveromat hogy útközben álljunk meg az xy utca sarkánál - ahol tudtam hogy van fonspot mert már előzöleg megnéztem a térképen - hogy letöltsem az emileket..
Röviden: megosztod az otthoni ( kapcsolatod aminek a sávszélességét te szabályozod ) és cserébe ingyen használhatsz fonspot-ot bárhol a világon.
Otthoni netmegosztásra is tökéletes mert 2 hálózata van amiből az egyik a publikus és másik a védett privát, továbbá még 5 barátnak, szomszédnak stb... is hozzáférést engedhetsz a nethez névvel jelszóval. Egyik hálózat gépe sem látható a másik gépről.
Hasznos Fon térkép:
[link]
Új hozzászólás Aktív témák
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 256GB Space Black -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3235
- BESZÁMÍTÁS! 32GB (2x16) ADATA XPG Lancer RGB 7200MHz DDR5 memória garanciával hibátlan működéssel
- Vállalom Xiaomi Okoskamerák szoftveres javíttását
- TOP Gamer PC /Ryzen 7 9800X3D, 32GB DDR5 RAM, 1TB SSD, ROG RTX 4090/ akciós áron eladó! BeszámítOK!
- Részletfizetés. ASUS TUF Gaming F16 FX608JMR-QT021
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest