Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- TCL LCD és LED TV-k
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- RAM topik
- Azonnali fotós kérdések órája
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Ide várunk:
- minden saját tapasztalatot/tesztet, észrevételt a már megvett, és használatban lévő SSD-vel kapcsolatban, illetve mindenféle, megbízható forrásból való cikket/tesztet/érdekességet.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Müszi
senior tag
Üdv itt mindenkinek!
A napokban lecseréltem a 64GB-os Samsung 470-es SSD-met egy mSATA 250GB-os 840 EVO-ra.
Az a gondom, hogy amíg a régi max hőmérséklete több mint 2 év alatt nem járt 42 fok felett, addig az új már 58 C-nál is jártHDS szerint (most is 54 és tapintva is forró) négy nap használat és relatív alacsony külső hőmérséklet mellett.
Főleg a 840 EVO tulajoktól kérdezném, hogy ez természetes, vagy valami gubanc lesz nálam?
Elég furcsénak tartom, hogy egy új és modern SSD így melegedjen. Vagy ez is része az evolúciónak a Samsungnál?
-
Veron
addikt
válasz
Sk8erPeter #13894 üzenetére
Több lemezzel is, igen. Bocsánat, azt mondták ide jöjjek, mert gyakori, hogy SSD miatt teszik be az ultrabaybe a HDD-t, ahogyan én is.
-
Veron
addikt
Sziasztok!
Remélem, ti tudtok segíteni!
A laptopomba a HDD helyére SSD ment és az ultrabaybe pedig a DVD helyére a régi HDD. Ahogyan sokatok csinálta is. Hogy ne kelljen ki-be venni a HDD keretet ha kellene a DVD, vettem egy SATA2-USB kábelt eBayen. Ez úgy néz ki, hogy két USB csatlakozó van az egyik oldalon és két SATA2 nyilvánvalóan a másikon, azaz áramot is USB kap.
A gondom az, hogy nem működik. Be dugom mindkét oldalát, ekkora áramot kap, mert egy LED felgyullad és a DVD tálca mechanika is hibátlan. Betéve a DVD-t, elkezdi azt pörgetni, a meghajtó meg is jelenik a Sajátgépben, de ráklikkelve az a hibaüzenet jön elő, hogy "tegyek be lemezt.", magyarul nem tudja olvasni. Két laptoppal is próbáltam és ugyanaz a jelenség.
Szerintetek mi lehet a baja, hogy lehetne működésre bírni, mi lehet a baja?
Kösz! -
zack
nagyúr
Elcseréltem egy 250GB Evo-ra. Így nyugodtság van, és DP kábel.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
radi8tor #13889 üzenetére
A jelenség ettől még szerintem akkor is meglepő... mert a franc se gondolta volna. Itt a topicban legalábbis senkinek nem jutott volna eszébe, hogy ilyen is lehet. (Vagy csak csendben hallgatott.)
A kérdésre nem válaszoltál: hogy jönnek ide az ütközések, IRQ?Más tészta melyiknek az előnyére?
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Sk8erPeter #13888 üzenetére
Hogy jutna eszembe, ha nem írta a kolléga azt, hogy attól kedzve nem indul a gép, hogy átrakta DP-re. Még neki se esett le.
A másik kérdésem azért volt, mert szerintem semmi különbség nincs DP és HDMI között képminőségben. Max a monitor jeleníti meg rosszul.
(DVI-HDMI az más tészta) -
Sk8erPeter
nagyúr
Az igen!
(#13877), (#13883) radi8tor1:
"Ütközésekről, IRQ-ról hallottál? Oh a régi szép idők..."
Ez hogy jön ide?Kevésbé sejtelmeskedő, kifejtett hozzászólás keretében ezt hogy érted?
Amúgy milyen kérdés már az, hogy "Minek neked DP kábel", tök mindegy, kell neki, van neki, szereti, használja, kész, nem hiszem, hogy amúgy eszedbe jutott volna, hogy bármi köze lehet a problémához.
(Pedig a reakciódból úgy jön le, mintha nem is tartanád meglepőnek...)
-
zack
nagyúr
Valószínű új firmware kell majd nekik...Hihetetlen. Elképzelhetőnek tartják, hogy túl magas a kezdeti indítási áram, amit egy firmware-rel orvosolni lehet a későbbiekben.
Magyarázat:
I'm taking a different approach to this. I'm beginning to think the problem is related to high startup current of the large 530 series SSDs that are near the limit (or slightly above) of the SATA specification.
The reason I say this is that continuing the investigation I started in Re: Intel SSD 530 problem after OS Shutdown, I looked at the internals of the enclosure that caused the 480Gb 530 to work with the internal cables of my Dell laptop. Note that my configuration does not include a display port cable, yet the drive will not start. Other than a few capacitors on the power supply rails all of the connections are passive straight-through between the SATA connector and the drive connector.
I hypothesize that the proximity of these capacitors (both bypass and electrolytic) are providing enough current for the drive to start properly even with the current surge.
To test this hypothesis I'm going to modify the internal SATA cable to have a set of buffering capacitors soldered directly across the power supply rail pins on the drive SATA connector. Probably this weekend.
The assertion from ken-intel is consistent with the power supply theory (although the his conclusion may be more coincidental rather than causal) if the display port cable is drawing on the computer supply enough to bring the reserve capacity of the power supply below the threshold of the SSD start up current.
If the additional capacitors solve the problem and indeed start up current is the problem, perhaps a firmware change can be made to sequence startup of internal components of the SSD to reduce the initial start-up current.
-
zack
nagyúr
válasz
bobalazs #13882 üzenetére
DVI-HDMI-vel hibátlan.
(#13883) radi8tor1
Szerintem kevered a dolgokat, mert ezek alapján egy darab követ is nevezhetünk hardvernek. A kábel az kábel. Az IRQ-t és az ütközéseket ne keverjük ide, mert az alaplap osztja ki a csatornákat, tehát igen. Ez hardveres hiba, mert szorosan az alaplaphoz kapcsolódik. A kábel probléma pedig nem hardveres. Az, hogy a kábel a VGA-ba csatlakozik, az már egy más kérdés, és hogy ennek mi köze az SSD-hez, és miért csak 19 tűs kábellel jó. Ha hardveres gond van, akkor azt az Intelben kell keresni. Mert ezzel a DP kábellel a 840 Evo tökéletesen működött.
-
zack
nagyúr
válasz
AxBattler #13874 üzenetére
Én se. Pedig csak az változott, de eszembe se jutott. Ha a kést a torkomhoz rakták volna, akkor sem tudtam volna megmondani, hogy egy display port kábelnek mi köze az SSD-hez.
És persze amivel működik biztosan, azt baromi bonyolult beszerezni. SIIG CB-DP0012-S1 High-Quality DisplayPort Digital Monitor Cable
-
zack
nagyúr
Megvan a hiba. Atyaég. Sosem jöttem volna rá google nélkül.
Nem fogjátok elhinni.
A hiba oka: Display Port kábel. Amikor látta, akkor még DVI-HDMI volt. Majd jött a kábel csere. De eszembe se jutott hogy egy Display Port kábelnek köze van az SSD-hez.
Azt írják a Display kábel az oka, és hogy a noname 20 pinesekkel van gond, ha jól értem.
Pedig az én kábelem nem noname.Forrás: [link]
-
zack
nagyúr
A probléma ott kezdődik, hogy az SSD működött. Nálam is, gondolom olvastad.
Semmi változás nem történt, csak leállítás, újraindítás.
Olyan portokon is megnéztem, ami IDE módban van. De egyébként amikor megvettem AHCI portra tettem.
Igazából ezek mind függetlenek a problémától, mert a BIOS sem látja fizikálisan. A legfrissebb firmware van rajta. Beletettem egy PCI-E 2 portos SATA kártyát, amin ugyebár külön vezérlő van. Az se látja.
Egyébként ha nem megfelelő valami, az azonos vezérlőn levő Evo 120-ast miért látja a lap? -
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
BomiBoogie #13868 üzenetére
Tök jó. Gondolom van rá gari bőven.
Azért off, mert nem a milyen SSD-t vegyek topicban vagyunk.
-
warezxts
senior tag
Vettem egy Intel 520-as SSD-t. Nincs problémám vele, mitöbb a bencmark értékek is elég jók, de egyet nem értek. A win7 gyári ahci drivere (amit nem is piszkáltam, nem telepítettem semmi 3th party drivert) 2006-os évjáratú. Akkor ez ennyi, és működik tökéletesen vagy kicsit elvesztem abban hogy nekem valamit is frissíteni kellene? Előre is kösz!
-
zack
nagyúr
Srácok...Nagy a gond.
Nincs ötletem.
Azért hívtak, hogy mehetek mert az SSD jó.Odamentem, kihoztak egy Z77-es lapot, összedugták, és láttam a Win mappát amilyen néven telepítettem.
Ebből arra gondoltam, hogy hazahozom, és nálam is jó lesz, mert "magától" megjavult...De nem. Nálam továbbra sem látja. Másik SATA kábel, másik port, azonos vezérlőn levő SATA kábel átdugása, amit tökéletesen lát a gép (Samsung Evo 120GB), clear CMOS, minden volt. Nem látja. Ilyennel én még a 15 éves pályafutásom alatt nem találkoztam.
Tehát hazahoztam, látta rendesen, Win-t rátelepít, és használ. Majd 2,5 nap múlva egy leállást követő újraindításnál kiírta hogy nem tud bootolni az eszközről, és onnantól kezdve semmi.
Ipon-ban ráadásul 2 gépen is nézték, és jó volt.
Inkompatibilitással találkoztam az évek folyamán, de ott első másodperctől kezdve fenállt a probléma. De olyannal, hogy ment, majd X idő múlva nem, csak másik gépben, még nem.Ilyenkor mi van?
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Zlin50 #13823 üzenetére
Válaszoltam a másik topicban.
-
Doky586
félisten
válasz
janos666 #13858 üzenetére
Ha ilyen egyszerű lenne a dolog nem kérdeztem volna... DE nem ilyen egyszerű az esetem.
Sok helyen sokszás fórumozó közt te vagy az első aki talán tudja hogy kell egy HDD vagy SSD-t szoftverből (beiktatott spéci hardverkütyü nélkül) írásvédetté tenni. Úgyhogy mostmár ne titkolózz tovább!!! Hogy tegyem írásvédetté? A vírusok se használnak ehez drága programokat: lásd centaurium esetét akinek ezen okra hivatkoztál..
-
janos666
nagyúr
Mindazonáltal én sem vennék már SF-22xx vezérlős SSD-t, bárki címkézi fel.
Tényleg inkább Samsung >=830 (még ha nem is csípem a Samsung-ot).
Vagy esetleg egy Vector-t próbálnék még ki (bár van itt olyan, aki szerint az is érdemben elmarad a gyakorlatban attól, amit a szintetikus tesztek alapján várna az ember és elégedettebb a Samsung-al).De konkrétan a 840 EVO nekem sohasem tetszett ezzel a TLC NAND-al és SLC szerű cache résszel. Ez bennem azt az érzést kelti, hogy a szintetikus tesztek egyáltalán nem mértékadók a gyakorlatra nézve. Persze érzésre a gyakorlatban lehet, hogy mégis kb. ugyan azt adja, mint a Pro verziók, még nem próbáltam.
-
djculture
félisten
válasz
Doky586 #13854 üzenetére
Ez a rutin nem törli az adatokat az a baj hanem irásvédetté teszi, magyarán a te problémádra nem megoldás. Ugyanis minden adatot lehet róla menteniu ami rajtavolt a lockolás időpontjában.
Az más kérdés hogy minden ssd képes a secure erease módra amit aktiválva tényleg eltünik róla az összes adat. Gondolom erre gondoltál.
-
Doky586
félisten
válasz
djculture #13789 üzenetére
Erről mesélhetnél kicsit többet.
Már évek óta keresek módszert arra hogy hogyan lehet egy HDD vagy SSD-t írásvédetté tenni, de eddig csak adatkábelbe betoldható kis hardveres kütyüket találtam, ami nem felel meg részemre.
Erre most azt mondod hogy az SSD önmaga dönti el hogy mikor töröl és mikor nem, a PC vezézlésétől és minden mástól függetlenül. Eddig nem hallottam ilyesmiről egy kivételtől eltekintve (amikor a flash eléri a maximális írásmennyiségét -200eTB körül- és onnantól csak olvashatók a nandok).
-
djculture
félisten
Akkor vigyázban állva jelents nekik csak, másképpen megvonják a garanciádat
Különben nem nagyon értem interneten megnézve az iponnál a legdrágább minden hardver, ilyen árakon már aki hajlandó tőlük vásárolni annak kezet kellene csókolniuk .. Eszembe nem jutna ilyen árakon vásárolni. -
zack
nagyúr
válasz
djculture #13845 üzenetére
Elküldtem nekik email-ben ezt:
"A Legf. Bír. Kfv. III. 37.027/2007. számú ítéletében kimondta, hogy a Korm. rendelet 7. §-ának rendelkezése alapján érvényesített három munkanapon belüli csereigény esetén a forgalmazó nem választhatja az áru kijavítását, hanem köteles a meghibásodott árut - amennyiben van ugyanolyan árucikk a forgalmazónál – előzetes vizsgálat nélkül azonnal kicserélni, az előzetes vizsgálatot igénylő kijavításra nem ad a jogszabály lehetőséget, ebből értelemszerűen következik a meghibásodott fogyasztási cikk azonnali kicserélésének kötelezettsége a forgalmazó részéről.
„Ha az azonnali csere azért nem lehetséges, mert a fogyasztási cikk átmenetileg nincs a forgalmazó üzletében vagy raktárában, a GKM rendelet 4. §-ának (2) bekezdése irányadó a Korm. rendelet szerinti kicserélés tizenöt napos határidejére is.” (EBH2007. 1744)
A Legfelsőbb Bíróság ezen álláspontját későbbi Legf. Bír. Kfv. IV. 37.206/2007. számú ítéletében is fenntartotta, mikor kimondta, hogy a Korm. rendelet 7. §-a tehát kizárólag a Ptk. 306. §-ára hivatkozik, ezen rendelkezés pedig nem tartalmaz semmilyen olyan lehetőséget, miszerint az igény jogosságát a forgalmazó megvizsgálhatja, illetve ezen § prioritást, és kvázi megkülönböztetett elbánást biztosít az egyes, a Kormányrendelet mellékletében felsorolt tartós fogyasztási cikk meghibásodása miatti, 3 munkanapon belüli csereigényt érvényesítők részére. (BH2008. 257)"
2 perc múlva jött a válasz email, hogy mehetek a termékért. Most ezt hogy?
-
djculture
félisten
Helyszini vásárlás volt? Mert ha igen akkor már nem létezik a 3 nap. Már úgy 6-7 éve kikerült ez a fogyasztó jogait felsoroló passzusból sajnos. Interneten kell rendelni úgy érvényes a távollévök közötti szerződés visszaküldési joga. Ha helyszínen személyesen veszed akkor hiába viszed vissza aznap az vonatkozik rá mintha x hónap múlva tennéd ugyanezt.
-
zack
nagyúr
Visszavittem...Szerintetek kaptam újat?
Pedig tegnap direkt megrendeltem a 250-es Evo-t, hogy ott legyen a csere. Egy 3 napos gariba napokat kell várnom míg levásárolhatom?? Vicc ez az ország úgy ahogy van.
-
zeusz55
senior tag
Egy kérdés.. ha egy adattörölt (üres nem formázott) ssd, vagy pendrive-on végzek egy sebesség tesztet (ami ugye ir és olvas) utána vissza tudom vajon állítani a teszt és a törlés előtti adatokat, vagy a sebesség teszt irt adatai lesznek ilyenkor az utolsó fellelhető adatok!?
-
TA68
őstag
HyperX 3K AMD AHCI driverrel.
-
tapuah
csendes tag
Sziasztok!
Egy adata sx300-as (128gb) msata ssd van a laptopomban (lenovo y580), amelyet augusztusban tettem a gépbe. Eddig rendesen működött problémamentesen, viszont ma nem volt hajlandó arról bootolni, illetve a gép nem látja, se a biosban, se az eszközkezelőben, eltűnt...
Kivettem, visszaraktam, de semmi változás. Amit még észrevettem, hogy egy kék led világít rajta (D1 felirat van mellette) ha bekapcsolom a gépet. Nem tudom, hogy annak kell-e alapból világítania, vagy hibát jelez. Sajnos sehol se találtam információt erről, ezért fordulok hozzátok, hátha vki, tud tanácsot adni, hogy mit tudok tenni az ügyben. -
Longhandd
tag
válasz
BomiBoogie #13827 üzenetére
Ha ennyit várhatok akkor nincs gond, mert elégedett vagyok a rendszerem gyorsulásával. A gyári 500/500 ezek szerint nem nálam fog előfordulni
-
Longhandd
tag
Sziasztok! Tegnap vettem és beüzemeltem egy 120GB-os Kingston HiperX FURY-t. A gyári sebesség értékektől messze vagyok és számomra érdekes, hogy az írási eredmények jobbak az olvasásnál.
Vélemény? Ennyit tud? -
-
Müszi
senior tag
válasz
AxBattler #13807 üzenetére
Szia!
Sajna mSATA témában úgy gondolom még nincs túl nagy tapasztalata itt senkinek, ill akinek van az meg ritkán látogat erre. Nekem pl. ilyen gondom akadt. Beírtam a gépem topikjába is,de onnan sem tudtak segíteni és bár egy informatikus szaki ajánlotta, hogy vegyek inkább mSATA csatolásút, a problémámat ő sem tudta megoldani, ugyanis úgy néz ki, hiába van a csati a laptopomban sajnos a biosom olyan buta, hogy nem tud onnan bootolni. Csak tárként tudnám onnan használni, arra meg manapság SSD-t venni luxus. Megoldottam innen az apróról egy mSATA-SATA átalakítóval és szerintem teljesen ok.
Nincs külőnbség a 2,5"-os és az mSATA képességei között. Ami a gyári spec-nél meg nem egyezik azt is a csatoló különbözőségének a számlájára írnám.
Csak azért írtam le az esetemet, hogy mielőtt belevágsz a vásárlásba valahogyan érdemes letesztelni egy példánnyal, hogy jó mükszik-e onnan a géped.
Egyébként ritka, hogy egy új példánnyal gond van, azért egy Cyistaldiskmark-ot ill. egy ATTO-t érdemes ráengedni. -
Zlin50
senior tag
válasz
Sk8erPeter #13822 üzenetére
Én például ezt [link] a fórumot kerestem meg. Szerintem elég közvetlen. Meg lehet nézni milyen sűrűn látogatott. Amúgy az azonnali kérdéses talán még lehet célravezető, csak az még nem ugrott be korábban , nem úgy mint az SSD-s amit viszonylag rendszeresen nézek. Főleg akkor ha SSD vétel merülne föl nálam. A webfejlesztős topic sem SSD ugyebár.
, de az azonnali kérdéses az jó ötlet. Látod, ezért írtam be ide (ha még nem is SSD témában), mert sűrűbben látogatott téma és gyorsabban kapok választ, és adódhat javaslat.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Zlin50 #13821 üzenetére
Olvastam, hogy mit írtál, de ettől még ha én mondjuk beírok a "Milyen monitort vegyek" topicba, hogy segítsenek már, milyen alaplapot vegyek, mert a másik topicban nem reagáltak, akkor érthető, hogy furcsán fognak rámnézni.
Ez ugyanilyen. Nem bántásként írtam. Milyen topicban próbálkoztál? Pl. a Weblapkészítés topicban egész biztos, hogy többen is reagáltunk volna erre a kérdésedre. De még az amúgy elég látogatott PHP programozás vagy HTML-szerkesztés topicokhoz is jóval több köze van, mert aki webfejlesztéssel foglalkozik, az nyilván használ FTP-t is (klienst legtöbbször, de szervert is telepíthet). Vagy ott a Milyen program, ami..., az Azonnali kérdések órája, és így tovább... ezek mind pörgős topicok. Én azt javaslom, hogy tedd fel a kérdésedet a webfejlesztős topicok valamelyikében (ott én is tudok reagálni neked
).
-
Zlin50
senior tag
válasz
Sk8erPeter #13818 üzenetére
Olvasd el kérlek hogy mit írtam... Ha nem vetted volna észre megírtam, hogy azért fordultam ide mert sűrűbben látogatják ezt a fórumot és akadhat közöttük olyan aki használt/használ ftp-t és teljesen tisztában vagyok vele hogy ez SSD fórum, mint ahogy már írtam is ide SSD témában. Azt is írtam hogy a vonatkozó topicon meglehetősen ritka a hozzászólás, és így nem szeretnék hetekig várni. Szóval jó reggelt kívánok!
Centaurium : szintúgy -
zeusz55
senior tag
válasz
Tappancs2001 #13819 üzenetére
Bármilyen sata kábel jó hozzá (csak értelem szerűen ne legyen törött stb...) Ha van külön tápcsatid a tápról satás (tápod leirása alapján van) akkor az jó rá! Nincs különbség sata 2 és sata 3 kábel között, csak szeretik ezt reklámozni a gyártók!
↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓
-
Tappancs2001
senior tag
Sziasztok! A következő lenne a kérdésem. A napokban vásároltam egy Samsung 850 Pro 128 GB ssd-t, de kábelt nem mellékeltek hozzá. Milyen fajta sata 3 kábelt szerezzek be hozzá? Csak simát, vagy olyat ami adat és tápkábel is egyben? A számítógépházam Centurion 5 II (a HDD beszerelési helyek "keresztben" találhatók benne), a tápom Chieftec GPS450A. Előre is köszönöm a segítséget.
-
zack
nagyúr
válasz
janos666 #13813 üzenetére
Igazad van, ezt így gondolom én is. De.
Eleve amikor hazahoztam, sok minden nem tetszett a Samu-hoz képest, és bántam egy kicsit hogy nem Evo-t vettem. Most hogy megadta magát, a sors igazságot szolgáltatott, és 6k-val olcsóbban lesz +10GB. Ebben a típusban (még) nem csalódtam, mert azt hozta ami papíron is le van írva.
Az Intel hozzá képest döcögősebb volt, boot utáni progi betöltéseknél pl. Bár lehet már akkor nem úgy működött ahogy kellett volna neki. -
janos666
nagyúr
Nem vagyok Intel márka fanatikus, de ez a hozzászólás így butaság.
Az is egy dolog, ha valaki azt mondja, hogy több éven át többféle termék típusból és kategóriából is legtöbbször csalódott egy bizonyos márka cuccaiban, így alapvetően kerülöd a márkát (én pl. a Samsung-al vagyok így, a telefonom és az SSD-m viszont mégis Samsung, mert ezeket széles körben méltatták a tesztelők és vásárlók, így meg mertem kockáztatni és meg is tartottam őket).
Az is belátható dolog, ha azt mondod nem érdekel a márka, de nálad vagy közeli ismerősöknél már nem egyszer fordult elő probléma egy adott termékkel (pl. egyszer már cserélték volna az SSD-det ugyan olyanra, de a cseredarab ismét kipurcant), így abban már nem bízol (akár szereted a márkát, akár nem, akár megbízhatónak tartja a nagyközönség, akár hulladéknak).
De véletlenül belenyúlni egy hibás termékbe, mint egy zsák bózába és pont kiemelni belőle az egyetlen apró kavicsdarabot a sok sok búzaszem egyike helyett, aztán elkiáltani magad, hogy ezek hülyének néztek és búza helyett salakot árulnak, így biztos az egész boltban is minden hasonlóan hamis, talán kicsit túlzás, nem?
Amúgy szerintem a SandForc-os OCZ-k után talán a régi Intel SSD-kkel (még a házon belüli SATA2 vezérlővel szerelt modellek) volt a legtöbb köztudott probléma (többnyire firmware problémák, pl. 8Mb-ra zsugorodtak, vagy durván belassultak, míg nem törölted le őket SE-vel, ilyesmik - a laptopoban egy ilyen SSD van, de azután vettem, hogy lepergett pár firmware). De ez sem jelenti, hogy tényleg ezekkel volt a legtöbb gond, csak hogy ez kapott viszonylag nagy publicitást ott, ahol én véletlenszerűen olvasgattam.
Ja, meg hát persze a consumer SSD-k hajnalán az a jó öreg Marvell vezérlő, ami folyton lagolt, de azt már viszonylag kevesen ismerik. -
Zlin50
senior tag
válasz
Sk8erPeter #13810 üzenetére
Miért is?
-
-
zack
nagyúr
Sajnos kapufa lett a döntésem.
3 napot ment a 240GB Intel 530.
Teljesen összefosta magát.
Pont kész lettem a telepítéssel, és egy újraindítás után a "boot failure" fogadott. Azóta BIOS szinten se látja a gép. Holnap viszem vissza, de Intel ezek után nem kell. 120-as 840 Evo nagyon bevált, ebből lesz egy 250GB -os helyette, és pont.
Nem játék a rendszer SSD, pláne amíg nincs róla mentés. Azt gondoltam az Intel-nél megbízhatóbbat nem választhatok. Óriási tévedés volt. -
Zlin50
senior tag
Tisztelt nagyérdemű!
Ftp-ben kérnék segítséget valakitől aki használja (mit érdemes haszálni server/kliens és hogy), akár pm-ben is, azért ezen a fórumon keresztül , mert a topic-on amit ez ügyben találtam nem sűrű a forgalom.
A segítséget előre is köszönöm.
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Az SSD kondíciója, tények és tévhitek
- Tudástár Windows 7/8/10 SSD-vel! Hogyan is?
- Elemzés Átfogó elemzés az SSD-k természetéről
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Szétveri a kritikus gondolkodás képességét a ChatGPT
- Helldivers 2 (PC, PS5)
- Battlefield 6 - Bemutatkozik a többjátékos mód
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- OTP Bank topic
- További aktív témák...
- Egyedi ékszerdobozka
- Frederick Forsythe: Isten ökle (nem olvasott)
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Bomba ár! HP EliteBook X360 830 G6 - i5-8G I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I Cam I W11 I Garancia!
- Új Dell 13 XPS 9315 FHD+ IPS i7-1250U 4.7Ghz 10mag 16GB RAM 512GB SSD Intel Iris XE Win11 Garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest