Hirdetés
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Apple notebookok
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Fujifilm X
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Nikon Z MILC fényképezőgépcsalád
- Videós, mozgóképes topik
- E-book olvasók
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
-
PROHARDVER!
Ide várunk:
- minden saját tapasztalatot/tesztet, észrevételt a már megvett, és használatban lévő SSD-vel kapcsolatban, illetve mindenféle, megbízható forrásból való cikket/tesztet/érdekességet.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Doky586
nagyúr
válasz Tappancs2001 #15798 üzenetére
Most hogy inicializáltad máris keresztbetettél magadnak..
Vissza kell csinálnod hogy ne legyen rajta partíció (ne lássa a meglevő win meghajtóként). Így megkíméled magad pár hibaüzenettől. Fent az összefoglalóban ott a leírás hogy kell telepíteni, azt kövesd.. -
Tappancs2001
senior tag
Sziasztok! Abban kérném a segítségeteket, hogy hol találok egy olyan szájbarágos leírást az ssd-k telepítéséről, ami alapján tuti nem fogonm elrontani az ssd-re (Samsung ssd 850 Pro 128 GB) win 8.1 pro op. rendszer telepítését. Az ssd már be lett rakva a számítógépbe, csak az op. rendszer telepítésénél, félek, hogy elrontok valamit Előre is köszi a segítséget
-
Ice&Lime
veterán
És a sata módot, ha ahci-ben illetve raid-ben volt, visszaállítottad ide-be és úgy indítottad el?
(#15789) ledgeri: Ugye eleve formázva és particionálva van az ssd telepítéskor, ez lehet csak c vagy c és d, és stb. partíciókkal, az egészből mindig figyelsz arra, hogy maradjon kb. 10% szabadon, és ennyi. (Sam.-oknál van is erre lehetőség, hogy a program csinál egy elkülönített "láthatatlan" részt).
[ Szerkesztve ]
-
Vakegérke
félisten
válasz Tappancs2001 #15792 üzenetére
Ha betűjelet adsz neki, akkor látni fogja.
Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)
-
Ueda
senior tag
válasz Tappancs2001 #15792 üzenetére
Ez normális, mert semmi sincs rajta. Inicializálni kell . Win7 alatt ez az útvonal : Start menü / Vezérlőpult / Felügyeleti eszközök / Számítógép-kezelés / Lemezkezelés és hozzál létre partíciót.
OS : EndeavourOS KDE . . . . . . Parancs menü : https://pastebin.com/u/txt444
-
Tappancs2001
senior tag
Sziasztok! Tegnap be lett szerelve a gépembe egy Samsung HD103SJ 1 TB-os merevlemez helyére egy samsung 850 pro 128 gb ssd, még nincs op. rendszer telepítve rá. A gépben lévő 322 GB Samsung hdd-n lévő win 8.1 op. rendszer észleli az eszközkezelőben, de a gépben lévő merevlemezek között nem. A lemezkezelés menűben is megtaláltam, de a lemezek felsorolása között nem. Ilyenkor mi a teendő? Előre is köszi a segítséget.
-
ledgeri
nagyúr
Üdv!
Csak annyi lenne a gyors kérdésem, hogy az "SSD hagyandó szabad hely" milyen szintre vonatkozik az alábbiak közül:
-Maradjon hely a memóriachipeken: Szóval tök mindegy, hogy particionált-e vagy sem csak maradjon mert a firmware pakolja a dolgokat, ahogy kell;
-Maradjon hely, particionálva: akár úgy, hogy pl egy 120 GB-os SSDn ha a rajta lévő oprendszer hajlamos lenne növekedni, fékezzük meg úgy az ajánlott méretű hely megtartását, hogy pl 15%-nyi külön particiót kap (a hely);
-Maradjon hely a partición: Mivel pl a Firmware nem akar kipakolni adatot az általa detektált partició területén kívülre, így pl egy 120-as SSDn lévő 100Gigás partición illene hagyni azt a 15%-nyi helyet, 15 gigát?Ha ez firmware specifikus akkor egy 120-as 840-es samura gondolok.., ami a legfrisebbel megy.
// #ublockO-HardMode // anti-blockadblock-er // PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Találtam sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest) https://youtu.be/XQnmMjYHgcM //
-
Predator2
addikt
válasz Ice&Lime #15784 üzenetére
Nem akartam felrakni alapból sem, csak a chipset drivert. De amikor kicsomagoltam, hogy majd úgy hozzáadom akkor ez fogadott:[link] Így kénytelen voltam feltelepíteni.
"Ezeréves IRST van fent(ez önmagában nem gond, de ezt -vélhetően- a chipset-el együtt pakoltad fel"
Hogyan tudom kiszedni és kipróbálni a gyárit?>> Ha érdekel valami, vagy nem tudok valamit, akkor Kérdezek << >>McLaren Forever.<< >> Az első és legfontosabb a megbízhatóság, minden más csak sokadik tényező!<<
-
Vakegérke
félisten
válasz The_biGGamer #15781 üzenetére
Nincs mit.
Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)
-
Predator2
addikt
válasz Ice&Lime #15779 üzenetére
Érdekes amit írtok mert elméletben mindenből a legfrissebbet tettem fel.
Valóban egyben tettem fel a chipset drivert, mert kibontva nem talált benne semmit.Nos ivel ezt a drivert szerettem volna használni win8.1-nél is így a segítségeteket kérem.
Melyik most a legfrissebb INF driver (linkeljetek nekem)? Hogyan tudom ezt win7 esetében javítani?
Arról már nem is beszélve ha felrakott egy ezer éves IRST drivert akkor mi az az 1 az eszközkezelőben?THX
>> Ha érdekel valami, vagy nem tudok valamit, akkor Kérdezek << >>McLaren Forever.<< >> Az első és legfontosabb a megbízhatóság, minden más csak sokadik tényező!<<
-
Ice&Lime
veterán
válasz The_biGGamer #15781 üzenetére
Te már formáztad egyszer a hdd-det.
-
The_biGGamer
csendes tag
-
Vakegérke
félisten
válasz The_biGGamer #15777 üzenetére
Szia.
"Azt tudom, hogy az SSD-t 0-s portra kell bekötni, illetve célszerű a HDD-t telepítéskor nem csatlakoztatni a géphez."
Az alap már meg is van. A sikeres telepítés után (kikapcsolt gépnél) újra csatlakoztathatod a HDD-t, gond egy szál se. Minden adat elérhető lesz rajta.
-
Ice&Lime
veterán
válasz Predator2 #15776 üzenetére
Tudod komplett chipset driver csomagot nem szoktunk feltenni, de legalább nem befolyásol jelen esetben fontos dolgokat. Ahogy FSCD is írta, adminként kell elindítani a parancssort és úgy beírni.
(#15778) Fire/SOUL/CD: de ha már feltette, legalább nem befolyásol úgy néz ki semmit.
(#15777) The_biGGamer: miért kellene formázni a hdd-t? Az ssd lesz az os. meghajtó, a hdd pedigg mellette tárhelyként szolgálhat. Ami megmaradt rajta win partíció, én megszoktam hagyni, mert jó lehet később, például akkor, ha meghibásodik az ssd, hogy mégis legyen mivel használni addig a gépet, ameddig kapsz egy új csere ssd-t.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz Predator2 #15776 üzenetére
1. Nem ADMIN joggal indítottad a parancssort(admin-ként bejelentkezve, nem egyenlő az Admin-ként indított alkalmazásokkal, így a parancssort is külön joggal kell futtatni, kiadni a POWERCFG -H OFF parancsot, majd restart)
2. Ezeréves IRST van fent(ez önmagában nem gond, de ezt -vélhetően- a chipset-el együtt pakoltad fel...)[ Szerkesztve ]
Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
The_biGGamer
csendes tag
Sziasztok!
Karácsonyra érkezik hozzám egy Samsung 840 EVO 120GB-os SSD. Az a helyzet, hogy az SSD egy WD Green 1TB-os HDD mellé kerülne, de vannak rajta adatok. Jócskán. Néztem videókat, de számomra nem vált egyértelművé: formázni kell a HDD-met, ha SSD mellett akarom használni? Persze boot drive lenne az SSD, tárhely meg a HDD. Másrészről, mikor indul a gép, a boot során olyat is kiír a rendszer, hogy "Master" és "Slave". Egy alap felhasználó számára fontos ezek mély ismerete? Azt tudom, hogy az SSD-t 0-s portra kell bekötni, illetve célszerű a HDD-t telepítéskor nem csatlakoztatni a géphez.
Válaszaitokat köszönöm. Ha kell még valamilyen információ, igyekszek válaszolni rá
-
Predator2
addikt
válasz Ice&Lime #15775 üzenetére
THX a választ.
Az a driver amit a win7 hiányol az a IRST akar lenne jól gondolom?
Illetve hiába adtam ki a parancsot a hibernálás kikapcsolására mégis azt írja az ssdok, hogy engedélyezve van.
Mit tehetek ilyenkor?>> Ha érdekel valami, vagy nem tudok valamit, akkor Kérdezek << >>McLaren Forever.<< >> Az első és legfontosabb a megbízhatóság, minden más csak sokadik tényező!<<
-
Predator2
addikt
Helló
Új SSD új rendszer, kíváncsi vagyok a véleményetekre, hogy minden rendben van e.
Egy driver-em hiányzik, de ez talán az IRST (javítsatok ki ha tévedek) amire azt mondtátok nem feltétlen fontos, ha az alap driver hozza az elvárt sebességet.
Tesztek:
Alignálás:
Ha valami nem stimm írjatok!
THX>> Ha érdekel valami, vagy nem tudok valamit, akkor Kérdezek << >>McLaren Forever.<< >> Az első és legfontosabb a megbízhatóság, minden más csak sokadik tényező!<<
-
félisten
válasz jozsef8 #15771 üzenetére
1. Alaplap pontos típusa?
2. Hardveres- avagy szoftveres RAID tömb-ről van szó?
3. RAID driver pontos verziója?Ezen infók hiányában nem sok minden lehet javasolni(SMART RAID-nél nincs, mert az 1 adott meghajtóra vonatkozik, mivel a RAID tömböt több meghajtó alkotja, így ez értelmetlen is lenne, csak ha szétszeded(annak meg nem örülnél, ha egy progi megtenné ezt ))
UI: AMD-s portokon nincs TRIM jelenleg(legjobb tudomásom szerint, de a legújabb developer edition RAID driver-t még nem volt időm vizsgálni)
Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
Vakegérke
félisten
válasz jozsef8 #15771 üzenetére
"Egyáltalán nem biztos, hogy a TRIM működik. Két probléma van. Az egyik az AMD AHCI-drivere: ez még mindig nem támogatja a TRIM-et (az 1.2.0.164-es verzió biztosan nem). A második a RAID tömbökbe rendezett SSD-k: ezek sem támogatják a TRIM-et. Az elsőre van megoldás, a másodikra egyelőre nincs."
-
jozsef8
aktív tag
-
Dare2Live
félisten
Samsung EVO msata 500gbnél magican ilyet dob:
[link]kb fél éve lett belerakva egy Samsung 9es notiba ami kb hetente 2* van bekapcsolva pár órát...
don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
MeSKA
aktív tag
Jajj jajj azt hiszem elrontottam az SSD-met. Egy Kingston V100 64GB-ról van szó. Elég gyorsan romlott a kondíciója, ezért gondoltam frissítem a firmware-t. (a gyári 110225 volt amit rá akartam tenni az pedig 120504) El is indult a formázás, de a preformamt résznél error-t írt ki és onnantól nem ismeri fel semmi. Lehet ezzel még kezdeni valamit, vagy már csak a kutyákat dobálni? Garancia sajnos már nincs rá... Kérlek segítsetek!
-
jozsef8
aktív tag
Hali!
Segítséget kérnék. Most vettem 2db 120 GB-os SSD-t. (OCZ Agility 3)
Összekötöttem a két SSD-t és nem azt a sebességet kaptam, amire vártam. Lehet még állítgatni kéne a dolgokat, de BIOS-ban nem találtam semmi érdemleges dolgot. TRIM-et, sem találtam hol lehet bekapcsolni mikor raidba mennek az SSD-k.Rendes RAID 0 sebesség: [link]
Saját mérésem: [link]
Valamit még biztos állítani kell, mert egybe a kettő hozza szinte azt a sebességet, amit egynek kellene. Köszönöm!
-
Doky586
nagyúr
válasz Tommedli #15756 üzenetére
A Rapid Mód-nak gyakorlati haszna nem nagyon van, azaz valójában inkább csak egy plusz hibaforrás (vagy se plusz se minusz értéke nincs). De való igaz a tesztprogramokat becsapja, mert így csak a RAM-cache sebességét jelzik ki, nem a valós ssd sebességet. De sokaknak a nagyobb számok látványa élvezetet okoz.
A hardver élettartamát nem növeli, nem csökkenti, az adatok elvesztésének esélyét minimálisan megnöveli.
-
Ice&Lime
veterán
válasz Borat7 #15758 üzenetére
Ez nem ssd specifikus probléma, windows 7 topikban segítenek neked.
-
Borat7
tag
Sziasztok!
Kérlek segítsetek! Elérkezett, hogy új Windowst 7-t telepítsek mert teljes "kóma" a gépem! Vettem ssd-t (intel 520 240 gb) így már erre szeretném telepíteni az új windowst-t. Fel is telepítettem a win 7-et az ssd-re. El is indul a gép vele de nincs hálózat, pendrivot se lát semmi. Nem tudok alaplapi drivert sem telepíteni. Ez valami Bios beállítási probléma lehet vagy mi? Úgy emlékszem régen mikor telepítettem a wint-t automatikusan megcsinált mindent magától( hálózatot be lehetett állítani alaplapot felismert stb..). Van valami tippetek mi lehet a baj?
-
Ice&Lime
veterán
válasz Tommedli #15756 üzenetére
SSD tudástár nagy cikk - BŐVÍTVE! - Rapid mód.
"Ez gyárilag kikapcsolt állapotban van. Jelzett is mindig, hogy nem ártana bekapcsolni."
Ez így elég érdekesen hangzik.A másik dolog, hogy ebben a progiban nem kell semmit sem beállítgatni, mert felesleges, a programot sem kell feltenni, mert nem szükséges az ssd használatához, csak a rapid módhoz, ha egyáltalán van rá szükség..
[ Szerkesztve ]
-
Tommedli
csendes tag
Tisztelt fórumozók és szakértők.
A segítségeteket szeretném kérni, immáron másodszor. (Itt leírnám, hogy az angollal hadilábon állok.)
2014. november 08. -án vásároltam egy SAMSUNG 850 PRO 256 GB -os SSD -t
A 14632 -es hozzászólásban leírtam, illetve belinkeltem az általam kapott írási, olvasási eredményeket.
A SAMSUNG által kapott programban (SAMSUNG MAGICIAN) elvégeztem a szükséges beállításokat.
A Current Status: Maximum Performance állásban van.
A bal oldalon lejjebb van egy olyan sor, hogy ADVANCED FEATURE azon belül egy olyan hogy RAPID MODE.
Ez gyárilag kikapcsolt állapotban van. Jelzett is mindig, hogy nem ártana bekapcsolni.
Nos én ezt most megtettem és indítottam egy új mérést a Crystal Disk Mark programmal.
Óriási megdöbbenésemre a mérő szinte kiakadt. Ezek után mértem egyet a SAMSUNG programjával is és hála istennek hasonló értékeket kaptam. Tehát a kérdéseim:-Mi ez a RAPID MODE?
-Hogy lehet, hogy amíg ez a funkció nem volt bekapcsolva (csak) átlagos értékeket kaptam?
-Ezek a számok valós értékűek?
-Ez a RAPID MODE csökkentheti e az SSD-m élettartamát?A gép: Asrock 990FX Extreme3, AMD 8350 Octal Core 4.0GHz, Corsair 1866MHz 16GB (2x8).
-
Nálam a SiL 3512 PCI Sata RAID kártyán ezt produkálta Asus A8V Deluxe lappal és AMD Athlon 64 3000+ al
/HDD -hez képest jó, ami alaplapi IDE porton van, SSD meg nem ment a sima alaplapi Sata porton csak Sata RAID-en (alaplapi) , de azt nem próbáltam... PCI-os a tuti/ (TRIM OK)ADATA XPG SX-900 356GB (Sata I)
Seagate 120GB HDD (7200rpm) IDE
L
◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
Ice&Lime
veterán
-
Chalez
őstag
válasz Ice&Lime #15746 üzenetére
Köszönöm a tippet! Én is errefelé hajlottam...
Az árakat meg amiket írtam, azért ilyen magasak, mert az Extreme Digitalból valók, ugyanis ajándékutalványon szeretnék vásárolni, így kicsit az árak magasabbak, mint egy számtech üzletben.
Amúgy a Basic Evo és a Fury közül melyik lenne jobb választás? -
Ice&Lime
veterán
válasz hackeeeee #15743 üzenetére
Ha az ssdok 99%-ot, a hdsentinel 100%-ot, az ssdlife szintén 100%-ot mutat és nem jelez egyik program sem semmi hibát, minden rendben, addig felesleges a smart-tal foglalkoznod szerintem. Én nem szoktam figyelgetni.
Az előzőekben pedig korrektúrázom az évi 14-et 7TB-ra. Tehát használd ki rendesen.[ Szerkesztve ]
-
fer
őstag
-
Ice&Lime
veterán
válasz varmi2 #15742 üzenetére
Igen, 72TB.
(#15744) ati888: Rendben vannak az értékek.
(#15745) Chalez: mivel az első lehetőségben már kezdi a végét járni a hdd elmondásod szerint, így szertintem a második verzió a jobb. Nyugodtan lehet particionálni az ssd-t. Ezen az áron inkább, intel 520, hyperx 3k, sx900 vagy a legolcsóbb m500.
[ Szerkesztve ]
-
Chalez
őstag
Sziasztok!
A napokban SSD-t vásárolnék. Eddig egy Samu F3 1TB vinyót használtam, ketté partícionálva. 100GB rendszernek, a maradék pedig játékoknak.
Az lenne a kérdésem, hogy melyik megoldás lehet a jobb....1. Veszek egy 120GB SSD-t rendszernek, és az F1 marad a játékoknak (nem szeretném, mert néha beugrik egy ablak, hogy kezd tönkremenni a HDD, mentsem az adatokat. RRER növöget....)
2. Veszek egy 240-250GB SSD-t rendszernek és a játékoknak. (érdemes-e ketté partícionálni?)
3. Veszek két 120GB-s SSD-t, egyik a rendszernek, másik a játékoknak?
Ezek a kiszemelt alanyok:
HyperX FURY 120GB 2,5" SATA3 SSD ( SHFS37A/120G Kingston ) 20.490 Ft
Samsung Basic SSD 120GB SATA3 MZ-7TD120BW (840 Series, SATA 6Gb/s) 19.990 Ft
HyperX FURY 240GB 2,5" SATA3 SSD ( SHFS37A/240G Kingston ) 34.990 Ft
Samsung 840 EVO Basic SSD 250GB SATA3 MZ-7TE250BW (SATA 6Gb/s) 33.490 FtKöszönöm, ha egy tapasztalt fórumlakó megosztja ezekkel kapcsolatosan a gondolatát!
-
ati888
senior tag
Hello!
Most cseréltem le a 60 GB-os 830-asomat egy 120 GB-os Intel 520-ra, ezeket az eredményeket kaptam a teszten, ez így renden lévőnek tűnik, ugye?
ati
-
varmi2
nagyúr
A crucial mx100-nak van írási korlátozása?
Klaustrofóbia- Félelem a zárt helyektől, például, ha zárva van a KOCSMA!
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz Ice&Lime #15739 üzenetére
Értem, köszi!
Alapból Én is azt használom, csak valami alternatívát kerestem még az említett 2 programon kívül.
Valószínűleg a sok ki-bekapcsolás nem tetszett Neki annyira, és ez miatt csökkenhetett az érték, bár, lehet, hogy csak az elhasználódás. Mondjuk, Én kímélem, amennyire lehet.. Tudom, nem feltétlen muszáj már.
[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
-
Ice&Lime
veterán
-
Ice&Lime
veterán
válasz hackeeeee #15736 üzenetére
Rendben, csak gondoltam megkérdezem, hátha régebbi verzió, de a legfrissebb.
2 hónap alatt 2.3TB az nem rossz, az 1 év alatt 14TB, még így is bírni fogja a strapát nálad.
Egyébként, ha ajánlhatom, inkább illetve még az ssdok vagy hdsentinel-t használd.[ Szerkesztve ]
-
Robyka
aktív tag
Hali!
Melyik alaplap ezek közül Intel vezérlős? (Samsung 840 Pro 128GB-os SSD-hez)
Asrock B85m pro4 - ha jó látom ezen asmedia ASM1085 vezérlő van
ASUS B85M-G
Gigabyte GA-B85M-D3H
ASUS H97M-E -
Davidof92
senior tag
válasz Plasticbomb #15727 üzenetére
köszönöm!
-
Plasticbomb
addikt
válasz Davidof92 #15725 üzenetére
Annyira nem kell kímélni, inkább csak arra figyelj, hogy legyen ?15%? szabad helyed az SSD-n. Ha jól emlékszem, 15% az ajánlott. Nekem egy 64GBos van, Azon WIN8164bit WoT és LoL van, meg pár kis program, mint MPChc, VLC, Winamp, XBMC/Kodi. És elfér az említett szabad hellyel együtt. Mondjuk mostmár simán vennék egy 120ast, és akkor a WoT teszt szerveres verzió is fel menne SSD-re.
ArchLinux, Star Citizen, Subnautica+BZ, ASTRONEER, Grounded, DRAG, VOLCANOIDS, Space Engineers, Elite:Dangerous, Beyond Blue (TK-Glitch Proton)
-
Davidof92
senior tag
Még annyit, hogy érdemes játékot inkább hdd-re telepíteni az ssd kímélése végett? Gondolok itt ilyen 15 Gb méretűre, mint pl GTA IV.
-
HIJ
őstag
válasz Fire/SOUL/CD #15721 üzenetére
[ Szerkesztve ]
-
Ice&Lime
veterán
válasz Fire/SOUL/CD #15721 üzenetére
Én is kíváncsi lettem volna az újabb mérésre.
-
félisten
Mondjuk az SSDOK-ról sem ártott volna kép, mert a korábbi képed alapján még az sem biztos, hogy valóban AHCI üzemmódban van az a SATA port, amire az SSD rá van kötve, mivel a 4K és 4KQD32 szegmensben szinte azonos sebességértékek vannak. Ha valóban AHCI-ben vagy, akkor a 4KQD32 eredményeknek lényegesen magasabbaknak kell lenniük, mint a 4K-ban mérteknek. Természetesen az is előfordulhat, hogy pusztán a nem 0x00 Fill mérésből származik ez az anomália(vagy az épp adott SSD "sajátossága"), de azért érdemes lenne leellenőrizni az SSDOK-al.
[ Szerkesztve ]
-
HIJ
őstag
Hali!
Már régóta van egy Vertex3 -am, amivel meg is vagyok elégedve, egy Win8.1 fut rajta szépen. Ma viszont kíváncsiságból rámértem CM -al és feltűnt, hogy nagyon kevés az írási sebesség.
Megnéztem az alaplapom (Gigabyte Z77) Sata3 - 0 portjára van dugva, AHCI engedélyezve, TRIM is működik. Kipróbáltam a lap Marvell sata3 portján is, de sem volt sok változás csak az olvasási sebesség csökkent 15% -al... Mi lehet a gond?
-
Davidof92
senior tag
Sziasztok!
Vettem egy Crucial M500 120Gb ssd-t, szépen fel is települt a rendszer, trim működik, alignálás jó. mértem egy sebességet:
Viszont nincs meg 1 napja sem és megfigyeltem, hogy már több mint 69 Gb adatot írtam rá, holott csak egy win telepítés volt meg néhány frissítés.
Nem sok ez egy kicsit? A letöltés a hdd-re megy. -
Csak.TnT
tag
válasz Ice&Lime #15711 üzenetére
Hááát...én úgy letöröltem a drivert hogy összeomlott a rendszer egyszerűen nem akart bejönni a win
De gyorsan újraraktam, itt a kép, nem tom hogy végülis mi oldotta meg a problémát de állítottam 0ra.
Így már azt mondom oks...köszi szépen"Csak is a PitBull mert a telepi kutyáknak egy forintot nem ér a vérük."
-
Doky586
nagyúr
válasz Csak.TnT #15709 üzenetére
Jó volna ha mindenki elolvasná jobboldalt a sebesség problémásoknak szóló cikket..
Valóban nagyon unalmas hogy mindig annak tanácsait kell újra és újra és újra ide bemásolgatni. És persze azon programokkal és úgy mérni ahogy írja (az összehasonlíthatóság kedvéért).Fent az összefoglalóban is hasznos dolgok vannak leírva.
[ Szerkesztve ]
-
Csak.TnT
tag
válasz Ice&Lime #15706 üzenetére
komplett chipset drivert cseréltem, de a régivel is ugyan ez volt az érték.
Crystaldiskmarkkal mértem, mértem 1000mbban és 50mban is. szinte ugyan az az érték. read 200-212körül write 100 körül. :/ Azért ez távol van a gyáritól"Csak is a PitBull mert a telepi kutyáknak egy forintot nem ér a vérük."
-
Ice&Lime
veterán
válasz Csak.TnT #15705 üzenetére
Az ssd gyári értékei ezek: Sequential Reads 525 MB/s, Sequential Writes 500 MB/s.
Komplett chipset driver csomagot tettél fel (pl. .exe-ből) vagy csak külön az amd sata ahci vezérlő driverét cserélted le az eszközkezelőben? Egyébként egyiket sem lett volna fontos, de most már mindegy.
Milyen programmal mértél és hogyan?
Minden rendbennek látszik.
Valakinek az oldotta meg a problémát, hogy állított valamit a bios-ban, optimisation-t (valami ilyesmi) és megjavult. Vagy esetleg nézd meg van-e újabb firmware. Egyenlőre más ötletem nincsen. -
Csak.TnT
tag
Sziasztok. Ocz Agility 3 120GB ssd-nek milyen gyorsnak kellene lenni?
Crystal diskmark szerint... SEQ: Read: 211, Write 99. Ez így jó vagy gyorsabbnak kellene lenni? Ha nem jó segíthetnétek mit tehetnék.
Köszi előre is."Csak is a PitBull mert a telepi kutyáknak egy forintot nem ér a vérük."
-
Ice&Lime
veterán
Akkor viszont leegyszerűsítem a dolgot. Ha tömörítős vezérlős, ha nem tömörítős vezérlős az ssd, minden esetben az All 0x00 (0 Fill) mérés lesz az opció és akkor kimarad a program használatából a random.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Az SSD kondíciója, tények és tévhitek
- Tudástár Windows 7/8/10 SSD-vel! Hogyan is?
- Elemzés Átfogó elemzés az SSD-k természetéről
- MP600 PRO NH 1TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7000-6500 MBs - Eladó!
- AKCIÓ! 1TB Samsung 990 PRO NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Western Digital 8TB RED Plus - SATA3, 5640 Rpm, 256MB - Gari 2026.05.19. -ig - Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! 3TB Western Digital RED SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! 1TB Samsung 990 PRO NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest