- Tajvani mintára alakíthatná át a chipgyártást Dél-Korea
- MoDT alaplapok 16-magos CPU-val, a Minisforum gondozásában
- Bemutatkozik az ASUS új, belépőszintű gaming notebookja, a V16
- Költséghatékonyságra törekszik a Patriot legújabb, PCI Express 4.0-s SSD-je
- Játékok futtatásán segít a legújabb GeForce driver gyorsjavítása
- Jó, jó, mechanikus billentyűzetet... de milyet?
- Megköveteli a hardveres sugárkövetést az új Indiana Jones
- Egérpad topik
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen alaplapot vegyek?
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Dell notebook topic
-
PROHARDVER!
Ide várunk:
- minden saját tapasztalatot/tesztet, észrevételt a már megvett, és használatban lévő SSD-vel kapcsolatban, illetve mindenféle, megbízható forrásból való cikket/tesztet/érdekességet.
Új hozzászólás Aktív témák
-
King Unique
titán
válasz AxBattler #28741 üzenetére
Ez a kérdés eleve az adott OS / hardver (gép) topikjába való inkább, illetve előbbiben szintén megkérdezted és választ is kaptál. Sőt eleve oda volt előbb berakva. Tehát inkább azt kellett volna eldönteni, hogy hova való a kérdés! Illetve ebből adódóan rendszerint elég 1 topikban feltenni és nem feltétlen kell szétszórni ugyanazt több másikban!
[ Szerkesztve ]
-
Frawly
veterán
válasz AxBattler #28741 üzenetére
A Win10 WHQL-t szerintem nem kell bekapcsolnod, de próbából megteheted, baj nem lesz belőle, legfeljebb nem bootol, és visszaállítod.
A Boot option controlnál ugyanez a helyzet, valószínű, hogy UEFI-módban telepítetted a Windowst, szóval legyen UEFI-n, de ha nem bootolna, mert mégis BIOS MBR módban települt, akkor átnyomod.Ha most bootol, meg nincs vele probléma, akkor inkább semmit nem kéne a BIOS-ban nyomkodni. Pláne nem nagyon sürgős jelleggel.
-
zack
nagyúr
válasz AxBattler #13874 üzenetére
Én se. Pedig csak az változott, de eszembe se jutott. Ha a kést a torkomhoz rakták volna, akkor sem tudtam volna megmondani, hogy egy display port kábelnek mi köze az SSD-hez.
És persze amivel működik biztosan, azt baromi bonyolult beszerezni. SIIG CB-DP0012-S1 High-Quality DisplayPort Digital Monitor Cable
[ Szerkesztve ]
Honor Magic V3 5G 12/512GB <<>> Vsonic GR07 + Sony Hi-Res WI-H700 + Sony Hi-Res WI-1000X <<>> Spotify Premium<<>> LG 65" C31LA + LG S80QR 5.1.3
-
Müszi
senior tag
válasz AxBattler #13807 üzenetére
Szia!
Sajna mSATA témában úgy gondolom még nincs túl nagy tapasztalata itt senkinek, ill akinek van az meg ritkán látogat erre. Nekem pl. ilyen gondom akadt. Beírtam a gépem topikjába is,de onnan sem tudtak segíteni és bár egy informatikus szaki ajánlotta, hogy vegyek inkább mSATA csatolásút, a problémámat ő sem tudta megoldani, ugyanis úgy néz ki, hiába van a csati a laptopomban sajnos a biosom olyan buta, hogy nem tud onnan bootolni. Csak tárként tudnám onnan használni, arra meg manapság SSD-t venni luxus. Megoldottam innen az apróról egy mSATA-SATA átalakítóval és szerintem teljesen ok.
Nincs külőnbség a 2,5"-os és az mSATA képességei között. Ami a gyári spec-nél meg nem egyezik azt is a csatoló különbözőségének a számlájára írnám.
Csak azért írtam le az esetemet, hogy mielőtt belevágsz a vásárlásba valahogyan érdemes letesztelni egy példánnyal, hogy jó mükszik-e onnan a géped.
Egyébként ritka, hogy egy új példánnyal gond van, azért egy Cyistaldiskmark-ot ill. egy ATTO-t érdemes ráengedni.[ Szerkesztve ]
-
-
félisten
válasz AxBattler #1326 üzenetére
Valaki ERRE esetleg?
Annyit még megfigyeltem, hogy csak akkor jön ez a remegés, ha látszik az Asztal, és éppen nem csinálok semmit. Ha elkezdek "dolgozni" (mozgatom az egeret), vagy ha fut egy teljes képernyős alkalmazás (PowerDVD, Firefox), akkor megszűnik a jelenség.
Illetve indulás után gyorsan betölt az asztal, meg minden, de a programokat hiába indítom el, azok még nem indulnak úgy fél percig.SSD lehet a ludas?
[ Szerkesztve ]
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
félisten
válasz AxBattler #1151 üzenetére
Nem gond, csak ha esetleg külső backup/restore progit használsz, akkor arra kell ügyelni, hogy a 100MiB-os és a Rendszerpartíciót együtt kell menteni.
zkiss0
A hőmérséklet a C2 SMART attribútumban van tárolva, de a RAW érték tartalmazza. EZ a RAW érték 3 darab 16bites szám (WORD) hexadecimálisan a képed alapján 0x002C/0x000D és az utolsó pont nem látszik, vélhetően 0x0025 volt a képen, ez decimálisan 37 és így jön ki a hőfok.fero02
Sokszor le lett már ez írva, tényleg nagyon sokszor. A topik 0. hozzászólásában linkelt első két linkben keress rá a CrystalDiskMark-ra és egyből világos lesz mit kell tenned.Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
zkiss0
tag
válasz AxBattler #1151 üzenetére
HI!
Nem gond az neki kell, [link] itt azt mondják, hogy feleslegesen aggódunk sokszor az írás-olvasás műveletek lehetőségei miatt.
Nem gondolom, én is úgy tettem fel. 1859 órája hibátlan...csak most hűtési problémám van (egyelőre elméleti).Üdv.
[ Szerkesztve ]
Windows XP, mert megérdemled! :-)
-
félisten
válasz AxBattler #1099 üzenetére
Az gondot jelent, ha a telepítő az SSD-n mégiscsak létrehozna egy 100mb-os partíciót a rendszerfájloknak?
Én magam nem partícionálnám az ssd-t, és más meghajtó sincsenek a gépben...
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Az SSD kondíciója, tények és tévhitek
- Tudástár Windows 7/8/10 SSD-vel! Hogyan is?
- Elemzés Átfogó elemzés az SSD-k természetéről
- Synology NAS
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Filmvilág
- Samsung LE40A536T1F LCD TV képhiba
- Okos Otthon / Smart Home
- Autós topik
- Jó, jó, mechanikus billentyűzetet... de milyet?
- Asszociációs játék. :)
- Megköveteli a hardveres sugárkövetést az új Indiana Jones
- Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- AKCIÓ! 1TB Samsung 990 PRO NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! 1TB Samsung 990 PRO NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Samsung 980 PRO NVMe 2TB M.2 PCIe SSD
- Toshiba KIOXIA XG8 1TB M.2 Gen4 NVMe SSD! 7000-5600MB/s
- kiváló állapotú 500GB USB3.0 külső 2,5" hordozható merevlemezek .
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest