Aktív témák
-
-
válasz
Jack@l #28600 üzenetére
"nem 14000 az az 1400?"
Nem. Az bizony 1400. (Linkeltem volna a gyári oldalt, de ebben a pillanatban valamiért nem elérhető)Balage76
Hát majd kiderül. Remélhetőleg (ha esetleg beigazolódik), akkor egy új FW megoldja majd a gondot, ha viszont maga a JMicron vezérlővel van/lehet gond, az már nagyobb gebasz. -
sz.j
nagyúr
válasz
Jack@l #28437 üzenetére
"...SSD-vel meg pláne illene azt rakni."
Lehet, hogy win7-et "illene", de én nagy valószínűséggel mégis xp-t fogok rakni az SSD-re, mert számomra kb. 3 havi win7 használata után is sokkal szimpibb az xp.
Mindezt annak ellenére mondom, hogy a különböző infók alapján tudom, hogy az xp lassabb mint a win7.Ami miatt vajúdok még az SSD vásárlásán (az árán kívül), hogy az xp alatti megbízhatósága, stabilitása és élettartama vajon milyen lehet. De ez csak évek múlva derül ki...
-
kerekfej
őstag
válasz
Jack@l #28382 üzenetére
Legalább ne írnál olyat ami nem igaz!
Az elmúlt hónapból pár elégedetlen tulajdonos és OCZ-t nem ajánlás (a teljesség igénye nélkül): [link] [link] [link] [link] [link] [link] [link] [link] [link] [link] [link] [link] [link] [link] [link] [link] [link]
Ajánlgatjátok ezeket utána meg a szerencsétlenek itt szomorkodnak.
-
kerekfej
őstag
válasz
Jack@l #28378 üzenetére
Nem értem, hogy mi köze van ehhez... A másik meg, hogy ezek tények és realitás is van benne.
Én nem az OCZ meg a Corsair meg a Sandforce ellen vagyok, csak egyszerűen nem szeretem a vacak gyártókat. Egyébként van Corsair márkájú termékem amivel meg vagyok elégedve ha ez számít valamit nektek, de az semmiképp se egy SSD!
-
kerekfej
őstag
válasz
Jack@l #27819 üzenetére
Szerintem hatalmas eltérés van a Samsung javára ezt a topicot megvizsgálva fél évre visszamenőleg, ha a megbízhatóságot vizsgáljuk. Intel-nél is az vált be nagyon ilyen téren, hogy az utolsó csavarig házon belüli az összes komponens, ahogy Samsung-nál is így van. Nézd át te is!
Az a 2-3%-al tisztába vagy te is, hogy nem reális, csak valamiért sajnos nem akarod beismerni.
-
Zlin50
senior tag
válasz
Jack@l #27272 üzenetére
Azt mondhatnám hogy van benne valami hogy driver probléma, na de két HDD közötti átvitelnél nincs ilyen terhelés. Amúgy minimális használat mellett (még egy nap sincs) a böngésző sebességgel nem látom hogy gond lenne, csak van egy mellékhatása, a terhelés. Igaz ez akkor is megvan ha nincs is bekötve az SSD. Amúgy weboldaltól is függ, mert nem mindegyik okoz nagy terhelést. Nem úgy mint ez [link] például. Ennél tűnt föl először az ugrás. (Még az ipon oldalánál is jobban terhel - ez itt a reklám helye).
-
makkai
aktív tag
válasz
Jack@l #27088 üzenetére
Köszi! Végül is megvan a drágábbra is a pénz, de ha nincs mindennapi használatban érezhető különbség SATA3-as lapban sem, akkor minek adjak ki több pénzt rá. Lehet, hogy az új géphez, majd veszek újabbat, gyorsabbat, ez meg jó lesz majd az MSI wind netbookba. igaz kevesebb lesz a tárhelyem, most 120 -as vinyó van benne, de szerintem bődületeset fog gyorsulni, az aksi időről nem is beszélve.
-
hesszan
aktív tag
válasz
Jack@l #26903 üzenetére
másik gépben formázva: a telepitő fájlokat másol, Első mappa létrehozása sem sikerül. egész egyszerűen megáll.
(mivel laptop ezért sem kábelcsere, sem másik dugasz nincs ha az a baj akkor nagy a baj)
Igen a ghostot akarom próbálni, a kölcsönvinyó kezemben (80gb sata+külső ház)
azért lenne jó usbről bootolni hogy a win lássa az SSD-t azon a pontot, ahol lenne érdemben. Nah de ez a jövő zenéje, most pár napig nem fogom nyasztatni (más okok miatt) -
hesszan
aktív tag
-
válasz
Jack@l #25695 üzenetére
"Superfetch, prefetch, search mehet mind a levesbe"
Kizárólag SSD szempontjából igaz, viszont az ezen szolgáltatásokat használó alkalmazások szempontjából viszont már közel sem. Ez a kijelentés úgy helyes, hogy csak akkor, ha nem használsz olyan alkalmazást, amelyek ezen szolgáltatásokra támaszkodnak, ezeket (ki)használják
Pl Outlook és a Windows Search igen komoly kapcsolatban vannak, mint ahogy az 3ds MAX indításán és működésén is tekintélyes nyomot hagy az előtöltés tiltása.
(Az a registry turka értelmetlen, az előtöltést a szolgáltatásoknál (start->szolgáltatások vagy start->services.msc) lehet tiltani, superfetch néven is erre hivatkoznak, nem másra)"SSD-n a töredezettség alig számít"
Konkrétan semmit, mivel minden blokkot ugyanakkora eléréssel és ugyanakkora sebességgel képes írni/olvasni az SSD. Az időzített töredezettségmentesítést azért célszerű kikapcsolni, mert amit a defragment megcsinálna számára optimálisan, azt a GC úgyis "összekócolja"... -
St3venson
tag
válasz
Jack@l #25696 üzenetére
Én leveleztem erről a mssupporttal, mert nekem anno 2 hdd volt a gépben, az 1-en volt a win7 a másikon többi, és nem engedte rátenni a másodikra a backupot, mert rendszervinyo volt(/lett).
A support szerint a win7 egy másik fizikai vinyóra teszi a bootot, ha van ilyen, ezért lett az én esetemben belőle rendszermeghajtó. Az hogy milyen sorrend alapján választ azt nem tudom, de a support szerint ez a megoldás.Szerk: Megmondom az őszintét, nem tudom, hogy akkor melyik lemez melyik portton volt, ezért lehet.
Mogyi: a te problémáddal én nem találkoztam, mert nekem 1ből ment minden, de lehet hogy szerencsém volt????
-
Rick4
félisten
-
ro_bert17
őstag
válasz
Jack@l #25637 üzenetére
Végül is ha kb. reálisak, tehát másnál is hasonlóak a teszt eredmények, akkor megnyugodtam. Pár számmal jobb mért értékek meg gondolom úgy sem sokat dob az élményen átlagfelhasználáskor. Legalább is egyelőre nem érzem azt magamon, hogy 0,2 s különbséget érzékelni tudnék egy alkalmazás megnyitásakor.
(#25641) DJZoliboy: a telepítőmédiád rendben van? A bios beállítások rendben?
-
samu74
addikt
válasz
Jack@l #25618 üzenetére
Köszi hogy foglalkozol vele,és nem csak papolsz a levegőbe.
Holnap ha lesz kedvem/energiám megnézem vinyóval,most visszaraktam a dirt2-őt,az full hd avg 63,1280x1024-be 70,viszont a minimum mindkét felbontásban 48.Megnézem a vinyón a dirt3-at meg az F1 2011-et is.
fagy53:
-
samu74
addikt
válasz
Jack@l #25579 üzenetére
Nem,
60 hz-en megy és a driverben alkalmazásvezérelt opcióra van kapcsolva minden.
fagy53: igazad van a linkekben mindig csak ketten szereplünk,mert még a youtobe-on is "megtaláltuk" egymást.
Másrészt viszont nem kellene személyes sértésnek venni ha valakinél probléma merül fel és ezt hangoztatja is.
Pont annyira tartozik a témához mint az hogy ez az ssd szerinted a bestbuy,és az lehetetlen hogy probléma legyen vele.
-
samu74
addikt
válasz
Jack@l #25426 üzenetére
Á,nemnagyon...Próbáltam már mindent,bios/driver/win reinstall is megvolt a megszakítást is állítgattam.
Amúgy mükszik ez csak vannak itt kisebb-nagyobb anomáliák.
Hétvégén ráérek,és van egy particióm az egyik vinyón amire megint rápakolom a wint,és az ssd-t meg kiveszem,mostani F1 2011-es méréseket összehasonlítom.Próbaképpen csak. -
Hunork
veterán
válasz
Jack@l #25415 üzenetére
Hm, sejtettem, hogy ez lesz a válasz...
Akkor még spórolok. Lett volna egy Kingston használtan, de arról itt lebeszéltek, meg én se hajlottam rája nagyon...
Mondjuk az biztos, hogy akkor inkább 64GB, mert azért a játékok nem nagyon férnének el így se-úgy se rajta. (Crysis2, Rage, BF3= min. 30GB)
Viszont a mostani teljes C meghajtó igen, és az is valami.
Köszönöm a válaszodat! -
soldi3r
veterán
válasz
Jack@l #25068 üzenetére
egyszer megmértem én is a bootracer-rel
time to logon 15 sec
time to desktop 27-2 sec
dell e6400 + samsung 470(#25069) Scholes9, mert ahci-ban lett telepítve, próbáld így
-
fsb1000
nagyúr
válasz
Jack@l #24718 üzenetére
Akkor ez a tipus kerülendő.
--------------
A fizika mai állása szerint hang csak energia befektetéssel keletkezik.
Ez a leggyakrabban valamilyen mozgó/rezgő test mechanikai energiájából származik, amelynek egy része átadódik a közvetítő közegnek és hangként érzékeljük
De a hang energia forrása lehet közvetve hőenergia (Rijke-cső) vagy valamilyen elektromágneses fluxus változás is.
Ez utóbbit néha megtapasztalhatjuk PC-kben is: tápegységek, VGA kártyák és CPU feszszabályozók környékén. Általában valamilyen induktiv alkatrész hibájához/tulajdonságához kötik ezt a jelenséget. A frekvencia vagy áram mértékével változik a hallható hang intenzítása és frekvenciája is.
Az előbbi pl. VGA-k esetén VSYNC=OFF töltőképernyőknél (1-5 Khz-es fps) az utóbbi meg CPU tuning stressz ellenörzésénél fordul elő. Ezek a "zizegés" szerű hangok nem üzemszerű állapotra jelemzőek.Természetesen nem kizárt, hogy némely SSD-ben lévő elektronika egyes részei is okozhatnak ilyen zajt pl nagytömegű adat kiolvasásakor. Vagy közvetlenül az SSD-ben, vagy közvetve más alkatrészeknél, hiszen az adatátvitel sebessége többszöröse a HDD-khez képest.
Ezt egyszerű kiteszteltelni, csak bele kell rakni másik gépbe (más alaplap, más I/O vezérlő) és ott is megfigyelni a hanghatást.
Ha géptől függetlenül az SSD a hang forrása, akkor az valószínüleg tervezési hiba következménye lehet, jobb az ilyentől megszabadulni (mákdaráló, nejlonharisnyázás / gariztatás) ha zavaró a hang.Hiszen az SSD-k egyik pozitivuma a zajtalan működés (felépítéséből adódik). Ennek nyilván a legtöbb SSD eleget tesz, ahogy a VGA-k vagy az alaplapoknak is csak igen kis százaléka ad ki hangot üzemi körülmények között. Ezért nem lehet általános jellemzőként felróni egyik említett alkatrésznek sem, az SSD-knek sem, hogy "zajosak".
----------------
-
Neu77
csendes tag
-
Ronin-
senior tag
-
Crias
senior tag
válasz
Jack@l #23681 üzenetére
Hát mindig is tudtam hogy nem vagyok normális
De amúgy csak xp menne rá ezért is gondoltam azt hogy egy olcsó tizenpárezer forintos 30GB-os SSD bőven megtenné, de ha ezzel nem sokat nyerek akkor tényleg felejtős, az úgy már sokba kerülne ha vennék ssd-t is (96-os tényleg a minimum mert sok projekt fut egymás mellett amikhez rengeteg cucc kell) + külsőt (mert az a vinyo ami a notiban van azt azért nem lehetne hurcikálni biztonságosan) ez így cirka 50k körül lenne, annyit meg céges gépre nem áldozok, pedig elég tetű lassú már szegénykém, az újratelepítés is csak ideig óráig oldja meg a helyzetetDe ha majd kapunk új laptopokat amin lesz USB3 arra érdemes lehet egy kis ssd-t venni csak rendszernek és ezen csatlakozni? vagy igazából az is felejtős, mert itt is lassú lenne a reakció idő (mondjuk egy HDD-hez viszonyítva nem normálisan csatlakoztatott SSD-hez) ?
De akkor hogy a topic-hoz is hozzászóljak asztali gépbe inkább azért ajánlotok sata2-eseket mert ezek megbízhatóbbak mint az újonnan megjelent sata3-as SSD-k?
Pl.: A Corsair Force/GT SATA3-as SSD-it azért nem ajánljátok mert kiforratlan/nem tudni van-e hibája vagy csak szimplán a SATA2-esek ár/érték aránya jobb, illetve nem lehet annyira észrevenni a különbséget? Mert én az asztalimba ezekkel szemeztem.Jah és köszi szépen az eddigi segítséget és türelmet hozzám
-
Crias
senior tag
válasz
Jack@l #23676 üzenetére
Értem köszi akkor felejtős
vagy nagyobb ssd kell... csak az most még elég drága, a 96-os kingstone elég szűkös lenne, még a 120-as is határeset.Csak arra gondoltam hogy értem én hogy 40-50mega/sec az alacsony viszont a kis fileok olvasását jelentősen megnövelné (a hdd-knek meg főleg a kis fileok olvasásával van baja nem? azt meg növelné) és arra elegendő lenne az usb2 sávszélessége is nem?
Jobb linkeket hirtelen nem találtam.
Ezt úgy linkelték be de itt is látszik hogy 4k-ban mennyivel gyorsabb az ssd (tudom hogy tudjátok
) és az elvi usb2-es korláton belül van,de akkor rosszul gondolom hogy a rendszernek a 4k számít és ha beáldozom a nagyobb szekvenciális sebességet akkor se kapok jobb eredményt a nagyobb random 4k-val?
-
-
föccer
nagyúr
válasz
Jack@l #23522 üzenetére
Akkor már vegyük bele azt is, hogy az elektronoknak hosszabb utat kell megtenniük, ha a meghajtó távolabbi pontjáról történik az írás. Mondjuk RGB simán ezzel érvelne az ssd-k ellen
A prefech-re azt mondják, hogy ildomos kikapcsolni. Bár, én nem vagyok meggyőződve ennek szükségességéről.
üdv, föccer
-
samu74
addikt
válasz
Jack@l #23448 üzenetére
Lehet,de már vagy 10x leírtam hogy ez a probléma másnál is fenn áll úgy,hogy az lényegesen erősebb konfig.És szinte minden játéknál tapasztalom ezt a bugot...
Kicsit bosszant a dolog mert ha csak nálam lenne gond simán ráfognám a konfigra vagy a tuningra,de sajna más is tapasztalja ezt.[link] Még itt is tárgyaltuk.
A processzor használat pár százalék,párszor a wint is újraraktam miatta,drivereket is próbáltam csereberélni,meg még a biost is...Semmi nem változik. -
törölt tag
válasz
Jack@l #23339 üzenetére
Szerintem én voltam az a srác.
Titkon olvasom a topicot, hátha írtok okosságokat.
De nem azért nem szólok hozzá a dolgokhoz, mert irigy vagyok információból.
Szimplán csak az SSD tudásom a béka segge alatt van. Visszatérve oda h én vagyok az a srác, Total Commanderben gondoltam elindítok egy 10 gigás mkv másolását érdekességből, h a valóság mit mutat. 56MB/s-el másoltam a vinyóról az Agility 3-ra... Most épp hirdetem és nem tudom mit vegyek helyette. Nem játszok a gépen, szóval engem egyenlőre bőségesen kiszolgál egy Asus Maximus II Gene / E8400@3.0Ghz / 4GB DDR2@800Mhz. Szóval nem égető számomra egy SATA III-as SSD. A lentebb írt erre fordítható keretből szívesen veszek akár SATA II-est is, ha az azok között van jobb ajánlat. Mivel csak rendszer van rajta, így bőven elég a 60GB/64GB (alatta a 40-es van, ami már azért kicsi). Nem vennék nagyobbat a 60 vagy 64-esnél azért, mert azok gyorsabbak. Sokan úgy is azt mondják, h ha nem ezzel keresem a kenyerem, mindegy milyen SSD-t vegyek. Inteléknél 40-es és 80-as van, viszont a 80-as már 40 ezer. Na ez sok. Max 30-ért szeretnék venni másikat, amint eladtam az Agility 3-ast. Igazából ha veszek egy Samsung 470 64GB-t, akkor nem igen kell ráfizetnem. De ha 30e-ig mondtok egy olyat, ami megéri, akkor lehet elgondolkozom rajta. Csak kérdés, h nekem szükség van-e ennél a Samunál jobbra. Mondom nem vagyok annyira ott még az SSD iparban, pedig próbálkozom.
-
martin66
senior tag
válasz
Jack@l #23332 üzenetére
Azt igen kötve hiszem!! A dobozán is rajta van, hogy atto-val mérték ezt 525/475MB/sece-t. De ha minden igaz akkor a SATA II (SATA 3Gbps<--- remélem ez a SATAII) ha igen akkor itt a bizonyíték, hogy a SATAII fogja vissza: ( kicsit utána kellett volna néznem :S )
[link]
60GB Peak/Maximum Performance
Max. Read: up to 525MB/s (SATA 6Gbps) - ATTO Disk Benchmark
Max. Read: up to 280MB/s (SATA 3Gbps) - ATTO Disk Benchmark
Max Write: up to 475MB/s (SATA 6Gbps) - ATTO Disk Benchmark
Max Write: up to 260MB/s (SATA 3Gbps) - ATTO Disk Benchmark(#23333) radi8tor1 :
Nem hiszem, hogy az lenne a baj nem egy régi az alaplapom, de minden ott van az adatlapomon: Ga-EP45 UD3RL kis giga lap nem rossz. -
törölt tag
válasz
Jack@l #23241 üzenetére
Bocsi igen, ez egy 60 gigás. Ez normális?
Viszont csináltam egy ATTO-t is (lásd alább), itt már azért közel van a 300-hoz a SATA II-es lapomban. Most akkor én ezt már nem értem. 55MB-al írtam rá egy egy 10 gigás file-t tcmd-be gyakorlati teszt gyanán, amit le is állítottam fél perc után.
-
-
Dragon27
senior tag
válasz
Jack@l #23230 üzenetére
CORSAIR Force GT Series 60GB a befutó ? adatok szerint igen
Egyébként a Force GT és Force 3 közt csak 5 MB/s +- változás van ? vagy más is
OCZ Vertex 3 és OCZ Agility 3 mit jelent a 2 megnevezés ?árban elég közel van CORSAIR Force 3 Series 90GB ez csak végső esetbe mert ha így folytatom könnyen 200 Euró lesz a tervezett 90-130 ból
Aktív témák
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Milyen program, ami...?
- Yutani: YRHA - Yutani Retró HAngkártyái: IBM mWave
- PlayStation 5
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- BestBuy topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Nők, nőügyek (18+)
- Nokia N900 - egy kategória újraértelmezése
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! 4TB Toshiba P300 SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Kingston NV3 1TB (SNV3S/1000G)
- Lexar NM790 4TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7400-6500 MBs - Eladó!
- Crucial T500 PRO 2 TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, Hűtőbordás - 7400-7000 MBs - Eladó!
- WD SN850X 2TB Nvme SSD (garis 2028-ig)
- Telenor 5G Indoor WiFi Router (FA7550) + töltő (bolti áruk 100.000Ft)
- Apple iPhone 14 Pro Max / 256 GB / 88% akkumulátor / 1év Garanciával / Gyári Független
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation4 PRO 1TB fekete konzol extra játékokkal garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP EliteBook 850 G1 - i5-4GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULLHD I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest