Hirdetés
Aktív témák
-
janos666
nagyúr
Én is beáltam az SSDnyúzó kísérleti alanyok közé egy 30Gb-os MLC-s Buffalo-val. Lenne pár kérdésem:
- Méretéből adódóan csak windows+pagefile lesz rajta, ehhez 4k-s allocation unit-al formázzam, ugye?
- Hacsak mód van rá, akkor natív, és ne legacy módban üzemelő SATAII portba dugjam, ugye?
- ACHI-val mire számítsak, ajánlott bekapcsolni, vagy inkább irdomos kikapcsolni?Az utolsó két kérdéssel az a probléma, hogy az első 4 port ami natív módban hajtható, az mind foglalt, mert csak 90˙-al tört kábel fér hozzá, és párosával álnak, így a 2 kábel lefedi mind a 4 dugaszt.
Továbbá, a két bedugott SATA dugaszon lévő winyók RADI0-ban vannak, ami automatikusan ACHI módot is jelent, tehát ha nem szereti az ACHI-t, akkor az ICH9R vezérlő eleve kilőve.
Ha így állunk, maradt még az alaplapon egy SATAII-es Jmicron vezérlő is, aminek a SATA portjai szabadok, és csak a PATA portján van egy DVD író. Viszont erről a vezérlőről nem tudom, hogy natív SATA vagy legacy módban fut-e.
Javaslat? (pakoljam fel a winyókat a felsrő rekeszekbe hogy sima kábel is elérje a SATA portokat? ez csak végszükség, mert ahhoz csavart kell barkácsolnom...)
Aktív témák
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Micro Four Thirds
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- BestBuy topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Ubuntu Linux
- Luxuspóráz: okosláncot akasztana a nyakadba az Apple
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- alza vélemények - tapasztalatok
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Z390 i7 9700K 16GB DDR4 512GB SSD RX 7600 8GB Kolink VOID ADATA 600W
- Apple iPhone 13 /128GB /Kártyafüggetlen / 12 Hó Garancia / akku: 85%
- Dell Latitude 7320 i5-1145G7 16GB 256GB 1 év garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Új könyv: Grandpierre Attila: Az élő világegyetem könyve
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs