Hirdetés

Aktív témák

• janos666

nagyúr

Én is beáltam az SSDnyúzó kísérleti alanyok közé egy 30Gb-os MLC-s Buffalo-val. Lenne pár kérdésem:
    - Méretéből adódóan csak windows+pagefile lesz rajta, ehhez 4k-s allocation unit-al formázzam, ugye?
    - Hacsak mód van rá, akkor natív, és ne legacy módban üzemelő SATAII portba dugjam, ugye?
    - ACHI-val mire számítsak, ajánlott bekapcsolni, vagy inkább irdomos kikapcsolni?

Az utolsó két kérdéssel az a probléma, hogy az első 4 port ami natív módban hajtható, az mind foglalt, mert csak 90˙-al tört kábel fér hozzá, és párosával álnak, így a 2 kábel lefedi mind a 4 dugaszt.
    Továbbá, a két bedugott SATA dugaszon lévő winyók RADI0-ban vannak, ami automatikusan ACHI módot is jelent, tehát ha nem szereti az ACHI-t, akkor az ICH9R vezérlő eleve kilőve.
    Ha így állunk, maradt még az alaplapon egy SATAII-es Jmicron vezérlő is, aminek a SATA portjai szabadok, és csak a PATA portján van egy DVD író. Viszont erről a vezérlőről nem tudom, hogy natív SATA vagy legacy módban fut-e.
    Javaslat? (pakoljam fel a winyókat a felsrő rekeszekbe hogy sima kábel is elérje a SATA portokat? ez csak végszükség, mert ahhoz csavart kell barkácsolnom...)

Aktív témák