Hirdetés
- Hírértékűvé tette a Lenovo, hogy az ASUS támogatja a kézikonzolját
- Mobilhálózatokra szabott EPYC-kel ugrik az 5G-s homokozóba az AMD
- Kiemelt figyelmet fordít a biztonságra az MSI szélsebes SSD-je
- Kis híján zsebre vágható 2 az 1-ben gépet villantott a TENKU
- A végletekig optimalizálja a SensorPaneleket az új AIDA64
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen asztali médialejátszót?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- OLED monitor topic
- Idővel kicsúszik az aljzatból a 12V-2x6 tápkonnektor?
- Projektor topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Aktív témák
-
gregus021
tag
Sziasztok! Sikerült karácsonyra beszereznem egy Samsung 840 120GB SSD-t (MZ-7TD120). Frissítettem rajta a firmware-t a legfrissebbre, és átklónoztam rá a Windows-t. Ezután regeditben átírtam az msahci-t és átváltottam biosban AHCI módra Native IDE-ről. Ilyenkor kezdődtek a problémák. A boot idő 2x annyit áll a pulzáló windows logónál mint az IDE-nél. (SSD-vel és HDD-vel is) Letöltöttem az alaplaphoz az AHCI drivereket, de semmi nem javult. Ezután a Windowsos Üdvözöljük képernyő villámgyorsan betölt, és minden teljesen jól megy. Csináltam több programmal is tesztet és eléggé furcsa dolgot tapasztaltam.
Hamarosan megpróbálok IDE módban is tesztet csinálni, lehet, hogy jobb lesz.
Win 7-et használok Gigabyte MA770T-UD3P alaplappal(tudom, hogy csak SATA 2-es, de akkor is gyorsabbnak kéne lennie), biost nem frissítettem, megnéztem a changelogokat a bios frissítésekhez, az AHCI-n elméletileg egyik sem változtat. Több helyen olvastam, hogy a Gigabyte alaplapokkal problémák vannak az AHCI módban. SATA kábelt még nem próbáltam cserélni, most azzal használom amivel az optikai meghajtót használtam. Remélem ti tudtok segíteni.
A válaszokért előre is köszi!
Update: IDE módban sokkal gyorsabban bootol, de az írási sebesség ugyanolyan lassú.
gregus021
Aktív témák
- Okos Otthon / Smart Home
- Autós topik
- Vezetékes FEJhallgatók
- Battlefield 6
- Milyen asztali médialejátszót?
- Építő/felújító topik
- Samsung kuponkunyeráló
- Arc Raiders
- Honor Magic8 Pro - bevált recept kölcsönvett hozzávalókkal
- Itt Galaxy S26 széria: az Ultra fejlődött, a másik kettő alig
- További aktív témák...
- Dell Precision 7550 i7-10850H 32GB 512GB Nvidia RTX3000 6GB 1 év garancia
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Keresünk iPhone 16/16e/16 Plus/16 Pro/16 Pro Max
- Bomba ár! HP ProBook 430 G6 - i5-8265U I 8GB I 128SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W10 I Gari!
- Apple iPhone 17 256GB Sage használt újszerű 100% akku 32 ciklus Apple garancia 2027.01.06-ig
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest