Hirdetés
Aktív témák
-
Bogyó bá'
nagyúr
Szevasztok!
Kimerítőbb segítséget szeretnék kérni SSD-ügyben. Sok mindent elolvastam, de egyre tanácstalanabb kezdek lenni. Egy-két hónapon belül szeretném a Win7 64bit-et és az össze programjaimat (PS, Office, Autocad, stb... nem játékok) egy 64GB-os SSD-re pakolni, "némi" gyorsulás reményében.
A gépem elég kicsi, AthlonII-250, 2x2GB ram, az alaplapomon AMD780G chipkészlet van.
Tanácstalanságom fő oka, hogy ami teszteket láttam, azoknál 780-as chipset esetén elég lehangolónak tűnik a sebességnövekedés. Erre van valami megoldás? (Mármint azon kívül, hogy váltsak Intelre... )
Továbbá, hogy ezen alaplap esetén érdemes-e egy drágább, pl. OCZ Vertex2-őt venni, vagy úgysem lesz számottevően gyorsabb, mint mondjuk az "olcsó" SNV-425-ös, (sima V) Kingstonnál? Az ár sajnos döntő tényező...
Kisebb SSD nemigen jöhet számításba, a mostani 64GB-os rendszerpartíciómon 35-38GB a foglalt hely, némi üres helyet viszont illik hagyni a trim és egyebek miatt. Arra meg nem érzek kedvet, hogy hetente karbantartsak, takarítsak...
Milyen kompatibilitási gondok lehetnek az alaplapommal?Bármilyen, kimerítőbb segítségnek nagyon tudnék örülni!
(Sokat visszaolvastam, de több helyütt egymásnak nagyon ellentmondó következtetésekre jutottam...)
Aktív témák
- Samsung Odyssey G5 C32G55TQWR 32 Ívelt 1000R WQHD Gamer Monitor 6 hó garancia Házhozszállítás
- Samsung Galaxy S22 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Eredeti DELL 330W töltők (ADP-330AB D)
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 512GB Deep Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen
- Apple iPhone 14 Pro Max / 128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku: 87%
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest