Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Peterhappy

    őstag

    Az elmúlt napok termése:

    God's Crooked Lines
    (epsdub hunsub)

    Én 26-ára túlcsordultam, így kellett valami, hogy helyrebillentsük a lelki békémet. Egy pszichiátriai intézményben játszódó pszichothriller erre épp alkalmasnak tűnt :D
    Remek alapötlet, egészen parádés főszereplő. És bizony a mellékszereplők is kitettek magukért.
    Ugyanakkor a kevesebb néha több. A rendező korábbi filmjeit nagyon szeretem (El cuerpo, Contratiempo), de itt annyira túl akarta bonyolítani a történetet, hogy szerintem túllőtt a célon.
    Pedig mestermű lehetett volna.
    A vége viszont szerintem elég egyértelmű - valamelyik sajtóorgánum (talán az index?) cikke sérelmezte, hogy a nézőnek kellene eldöntenie, most akkor százas-e a nő vagy sem - szerintem ez nincs így.

    Idővel mindenképpen újranézős lesz - és ha egyszer a mozi alapjául szolgáló könyv magyarul is megjelenik, annak beszerzése is kötelező.

    ---

    Némileg off: Tegnapelőtt a Dug Days c. minisorozatot néztük meg, öt rész, összesen kb. 40perc játékidő - az Up! című animációs meséből az Apó és kutyusa szerepel benne. Ajánlott, könnyed szórakozás volt.

    ---

    Tegnap este pedig a Christmas in August volt soron. Eredeti nyelven, magyar felirattal.
    Egy igazi koreai gyöngyszem, amelynek minden kockájából süt a nemzeteink közötti kulturális különbség.
    A múltkor futottam bele, mint karácsonyi film, ami annyira nem is karácsonyi, de attól még nagyon jó. Nos, ezt meg tudom erősíteni, azzal a kiegészítéssel, hogy a leghalványabb fogalmam sincs, mitől lett volna ez legalább minimálisan karácsonyi film :)
    Inkább nevezném művészfilmnek, a bő 90 perces játékidőt is sok "felesleges" (de nagyon nem az!) jelenet tölti ki. Valójában egy nagyon kedves romantikus filmecske volna - ha nem derülne ki a film harmadánál, hogy a főszereplő nem éri meg az utolsó snitteket.)
    Részemről ajánlott, mert egyébiránt egy nagyon szép elbeszélés. De cseppet sem bánom, hogy végül nem erre esett a választásunk karácsonykor.

Új hozzászólás Aktív témák