Új hozzászólás Aktív témák
-
King Unique
titán
Nyilván nem kell, meg akiknél jól működik a rendszerük és megelégedve használják évek óta, vagy akár a megjelenése óta, nem fogják erővel az ellenkezőjét írni.
De egyébként neked akkor ki fizet, hogy egy több hónapos cikkhez kommentelj olyan témában, amiben eleve nincs és nem is lehet igazad?
Mert ugye míg a frissítés mellett vannak észérvek és maga a Microsoft, IT biztonsági és egyéb szakértők is amellett foglalnak állást, addig a végleges nemfrissítés mellett nem nagyon vannak és azt hivatalosan nem nagyon fogja támogatni semmilyen IT szakértő. Amiből következik az is, hogy a házi "nem frissítek x ideje és mégis minden oké" példák max. olyan szinten állják meg a helyüket, ellenben az ilyenekkel az olyan általános érvényű állításokat miszerint javasolt frissíteni, nyilván nem lehet cáfolni.Egyébként ez a "napi szinten erősködik, hogy frissíteni kell" mármint úgy értendő, hogy ha előtte sokáig nem volt frissítve a rendszer, mert egyébként nyilván nincsenek naponta Windows-frissítések. Ahol elég csak megnézni pl. az update history-t a Windows 10-nél, ott világosan látszik, hogy havonta van 1-2 db kumulatív frissítés, amiből az egyik eleve csak választható (preview) és nem telepíti automatikusan a Windows Update, vagyis automatikusan csak havonta 1x telepít "B" kumulatív frissítést. Naponta max. a beépített antivírus szoftverhez, a Windows biztonsághoz (Defender) érkeznek frissítések, ha az van használatban és nincsen lecserélve külső antivírus szoftverre, de az kb. semmi és annál nem meglepő a napi többszöri definíciófrissítés.
-
ricsi99
addikt
Win10-nél átok a frissítési procedúra... viszont a 11-nél már tűrhető... hogy az ms-meg erőszakoskodik azon 23 év tapasztalattal mit csodálkozol?
Nem vagyok ms fan... rühellem a hozzáállásukat is de mivel az user-ek 99% azt használja így ismerni kell a finomságotEgy Gyűrű mind fölött, Egy Gyűrű kegyetlen, Egy a sötétbe zár, bilincs az Egyetlen...
-
Aurig@
őstag
válasz King Unique #188 üzenetére
Fizet neked a Microsoft, hogy ennyire isteníted és tolod a rendszerüket?
Rossznak nem rossz, de mikor napi szinten erősködik, hogy frissíteni kell, meg hűha mi lesz nem frissül az bosszant.
Én az egész frissítési procedúrájukban azt nem szeretem, hogy jobban tudják, mikor, mi a jó nekem, mint én magam!
Hadd én döntsek arról, hogy szükségem van e arra a frissítésre, amit le akarnak nyomni az ember torkán.
Nekem 50 hónapja volt utoljára telepítve a Win 10, azóta nem frissült, nem szeretem, ha b@szogat a rendszer.
Mielőtt azt írnád, hogy fogalmam sincs a dolgokról, cirka 23 év informatikai tapasztalat van mögöttem.
Cégnél is néhány száz gépet összeraktam és telepítettem rá Windowst /Win7, Win8 majd Win10/ 11-et nem mert addig mire megjelent, másik céghez mentem. Sajnos ott bekapcsolva kellett hagyni az update-et.
Bárkinek telepítettem gépet, akár asztali, akár laptop, mindig megkérdeztem és a mai napig is megkérdezem, hogy kell e neki a frissítés, ha nem, akkor kikapcsolom.
Sosem volt probléma a kikapcsolt frissítésekkel. -
Thronks.90
tag
Pár hónapja áttértünk Nobara- ra. Asszony és én is. Vannak játékok amik nem tökéletesek, vannak amik ugyanolyanok mint Windowson, és ami a durva, hogy több játék (WoW, War Thunder, Diablo 3 és 4, Warhammer Vermintide II, szóval amikkel sokat játszunk), gyorsabban, akár +20-30FPS futnak. Szóval a W10-11 utáni életre ajánlom.
-
Alaaf Pi
senior tag
válasz King Unique #230 üzenetére
Na, most egy frissítés miatt ki lett próbálva, még csak azt sem lehet mondani, hogy lófasz és esti fény a session restart. 4 word dokumentumot, egy one note-t elindított, de a 20 Excel közül egyetlen egyet sem, csak egy üres új fájlt, PowerPointból pedig 15-ből egyet nyitott meg restart után. Vagyis használhatatlan funkció.
-
King Unique
titán
Igen, valóban felesleges félremagyarázni, mert a tények önmagukért beszélnek, pl. nem rémlik hogy bármikor is lett volna olyan hír, hogy a Windows 12-nél nem kell majd UEFI + Secure Boot, TPM 2.0, kompatibilis CPU és egyebek, már csak ezért is.
Ilyen alapon felesleges lenne bármit is bevállalni...Apropó, "Vagy csak álmodtam", akkor további jó álmodozást.
[ Szerkesztve ]
-
zseko
veterán
válasz King Unique #330 üzenetére
Nem kell félremagyarázás.
Én bevállaltam.
Te nem.
Ennyi.A többi csak süket duma.
HR24.hu
-
King Unique
titán
Nem, te konkrétan általánosítottál és tényként próbáltad bekamuzni, ami ilyen formában nyilván nem állja meg a helyét, max. a tévképzeteidben.
Te inkább ne emlegesd a szavak értelmét, ha még a rendszerkövetelmény szót sem vagy képes megfelelően értelmezni és egy webes keresőt sem tudsz használni. Az pedig már le lett írva, hogy felesleges utólag magyarázkodnod, attól még ugyanolyan ciki lesz, hogy egy márciusi hírben közölt információra egy ellentétes állítást írsz le decemberben, holott az azóta sem változott, akárhogyan is próbálod csűrni és csavarni.Azokat a topikokat inkább ne emlegesd, oda leginkább csak kérdezni jársz és olykor a mostani stílusosodhoz hasonlóan acsarkodni egyet, ami után korábban már helyretettek páran, vsz onnan a frusztrációd, meg nem te szoktál ott érdemben válaszolni a kérdésekre és hozzátenni a topik témájához, hanem ugye mások.
Az pedig különösen röhejes, hogy itt előtte senki nem írt neked, mármint én legalábbis nem, erre te kezdesz el a kéretlen válaszaiddal provokálni és személyeskedni, majd ezek után még te akarod ezt ráfogni a másik félre, még neked áll feljebb ha utána annak megfelelő választ kapsz, holott eleve te kezdted az egészet.
Igen, egy hazug troll vagy, illetve bocsánat egy L. troll, ami után megint nincs min meglepődni, amikor egy ilyen megjelenik egy Windows témájú hír topikjában.Ha már ennyire aktív vagy, akkor inkább a cikk témájához kellene érdemben hozzászólni, de persze az már láthatóan nem nagyon megy, max. a trollkodásra és a személyeskedésre futja, ennyi a szint.
[ Szerkesztve ]
-
zseko
veterán
válasz King Unique #328 üzenetére
Szerintem, tök egyértelmű a hozzáírás nélkül is hogy természetesen csak szerintem. Nem statisztikát hoztam, vagy közvéleménykutatást. Csupán attól hogy nem írtam le oda a véleményem már akkor sem volt más, nem azért mentem oda.
Nem tudom, melyik szavak értelmét nem érted az állítólag és a lehet rosszul emlékszem közül, de láthatóan nem érted a szavak jelentését. Utána tudtam volna nézni, ahogy meg tudnám keresni a cikket is ahol erről olvastam, de tök fölösleges. Nyilván még sosem fordult elő hogy (egy cég) állított valamit és később mégse pont az lett.
De ha már ennyire szar, troll, meg hazug vagyok, szavaztassuk meg a többieket, itt, vagy akármelyik win topikban hogy kettőnk közül ki a troll és ki sértegeti a másikat Én bele merek állniHR24.hu
-
King Unique
titán
Lemaradt a >>>szerinted<<<, mert kb. annyit (0) is ér így bemondásra, meg a 70 is nyilván nettó túlzás és csúsztatás, csak hogy igazold valahogyan a tévképzeteidet és megpróbálj érvényt szerezni a hazug állításaidnak, így a pontos.
Az pedig külön megmosolyogtató, hogy még te firtatod ezt a standard topikok kapcsán, holott nemrég pont neked kellett ott is alapvető dolgokat elmagyaráznom a licencelés és aktiválás témában, mert még azokkal sem voltál tisztában X év után, ott akkor érdekes módon nem hőzöngtél és személyeskedtél ennyire, akkor más volt a stílus.Persze, magyarázd csak utólag a bizonyítványt, az ne zavarjon hogy az előbb linkelt cikk is 2023. márciusi és már akkor ismert információ volt a Windows 12-nél a legalább azonos vagy valamivel nagyobb rendszerkövetelmény, amit amúgy egy webes kereső is simán megjelenít, vagyis még arra sem vetted a fáradtságot, hogy legalább az utóbbiban megnézd, majd úgy próbálod itt osztani az észt.
Igen, azt újfent igazoltad, hogy valójában közöd nincs érdemben a Windows 10/11/12 témához és az ilyen topikokba is max. csak trollkodni és a hazugságaidat terjeszteni jársz, ha már a témához érdemlegesen hozzászólni nem nagyon sikerül.
[ Szerkesztve ]
-
zetor2000
őstag
válasz MasterDeeJay #316 üzenetére
Ezen volt valami matrica alul, de leszedtem, mert kezdett leválni. Azon volt midnenféle logó, köztük valami Windows is. Én sem írogattam be kódokat, csak aktiváltnak mutatja magát.
Ami érdekes, hogy csak a TPM izé megléte lehet a siker kulcsa, mert minden másban elmarad a minimum mkövetelményektől.Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.
-
zseko
veterán
válasz King Unique #324 üzenetére
"Nana, a trollokot és a kéretlen okoskodókat ne keverd azokkal a fórumtagokkal, akik ténylegesen segítséget akarnak kérni, megoldást akarnak egy adott problémára, vagy éppen információt valamiről amit nem értenek."
Ezért nem írtam 100, hanem csak 70%-ot Vannak akik valóban hasznos tanácsot kapnak tőled. Mondjuk a többiek egy része is - csak 'furább' stílusban... És nyilvánvalóan nem erre a topikra értettem, hanem a téma rendes - win10, win11 - topikjaira."de még abban is echte hülyeséget írtál"
Amiben rögtön be is ismertem, hogy állítólag, és még az se biztos hogy jól emlékszem. De ez ne zavarjon. És nem egy lassan egy éves cikkre emlékszem - Stingtől amúgysem olvasok semmit - hanem kb. hónapos. De még most sem tartom kizártnak, ahogy azt az eredeti hozzászólásban is írtam, hogy pusztán rosszul emlékszem.Mindenesetre köszönöm hogy tökéletesen igazoltad mindenki előtt a valóságtartalmát (vagy legalábbis egy részét) annak amit írtam
HR24.hu
-
King Unique
titán
Nana, a trollokot és a kéretlen okoskodókat ne keverd azokkal a fórumtagokkal, akik ténylegesen segítséget akarnak kérni, megoldást akarnak egy adott problémára, vagy éppen információt valamiről amit nem értenek. Ráadásul duplán is el vagy tévedve, mert azt nyilván nem egy ilyen mellékes, flame topikban fogja az értelmesebbje, hanem a téma rendes topikjaiban.
Mármint mi is a problémád, hogy jogosan le lett írva tévedésben élsz és ne hazudozz, ami vélhetően nem tetszett és azért trollkodsz meg személyeskedsz itt primitív módon? Valamint ha ismeretlenül ráfogsz másra ezt-azt, akkor ilyen alapon rád is gyakorlatilag akármit rá lehet, ki tudja neked mentális zavarod lehet a "Nálam másféle van" alapján és milyen kisebbrendőségben szenvedsz, hogy próbálsz itt ócska módon másba kényszeresen beleállni, lehet fel kellene keresni egy szakembert.
Az egy tipikus troll taktika szokott lenni, hogy a saját magára jellemző megnyilvánulást próbálja a másikra is ráfogni, azzal próbálva hitelteleníteni az irományát, holott jelen esetben most pont te provokálsz, te kezdted el az egészet úgy, hogy nem is lett neked előtte semmi írva, majd amikor annak megfelelő választ kapsz, akkor utána még neked áll feljebb. Na ebből is látszik, hogy csak ócska troll vagy itt semmi más.
Aztán ha már ennyire bele akartál menni, akkor amúgy mégis mire fel osztod itt az észt és kritizálsz másokat?
Jóformán csak 1 db érdemi, a témához kapcsolódó hozzászólásod volt itt, de még abban is echte hülyeséget írtál, mert nem lesz kisebb a Windows 12 rendszerigénye a Windows 11-énél, sőt talán még kicsit nőni is fog, amit már korábbi hírekben is világosan leírtak.
Na erre aztán igazán büszke lehetsz.[ Szerkesztve ]
-
zseko
veterán
válasz King Unique #320 üzenetére
Kiket is? Úgy a 70-90%-át annak aki segítséget kér. Van akit már rögtön az első, van akit harmadik válaszodban. Néha nem lehet eldönteni hogy trollkodsz, kisebbrendűségben szenvedsz, szándékosan provokálsz, egy 12 éves gyerek vagy-e aki így éli ki magát, vagy egyéb.
Nem, az enyémmel nincsen. Legalábbis ilyen szintű mint nálad. Nálam másféle van
Az utolsó mondatodig egy tök korrekt és elfogadható választ adtál, azzal viszont megint csak az lett, hogy te láthatóan szándékosan provokálsz, ha kell, ha nem. Lehetett volna máshogy is lekezelni amit írtam, te a provokálást választottad.HR24.hu
-
King Unique
titán
Persze, ha elfogytak az érvek és nem sikerül értelmes választ produkálni, akkor jön a "Bla-bla-bla", világos. Na ez a mellébeszélés a javából, ami valóban a kutyát sem érdekli...
Igen, te aztán jól be tudod fejezni, néhány napja már írtad ezt itt, aztán valamiért csak nem sikerült és újra elkezdted, de reméljük most már talán menni fog.[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
Hát ezek szerint te még rákeresni sem tudtál a neten, meg ha olyan alapvető dolgokat kellett itt szájbarágósan magyarázni és leírásokkal szemléltetni, hogyan lehet a Windows Update-nél az illesztőprogram-frissítéseket blokkolni, újraindítási ütemezést beállítani, alvó módból történő ébresztés okát megnézni és szükség esetén letiltani, stb., de persze ezek után még te firtatod és szapulod más tudását, holott a tied kanyarban sincsen az olvasottak alapján, na erre céloztam az imént.
[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
Mármint kiket is, akik láthatóan trollkodni járnak ide, meg akik a leírtak alapján úgy próbálják itt osztani az észt és kritizálni a más által leírtakat hogy közben alapvető dolgokkal nincsenek tisztában?
Ja, hát ilyenkor nem meglepő, ha az ilyen megnyilvánulásokat annak megfelelően kezeli az ember.
Mert a tieddel aztán nincsen... -
ha3flt
tag
válasz King Unique #314 üzenetére
Bla-bla-bla... Ez a soha véget nem érő mellébeszélés mintapéldája, mert mint tudjuk, mindig az utolsó hozzászólás számít a legjobban. Pedig a kutyát nem érdekli, minek minősíted magad és a hozzászólásaidat. Én viszont tényleg be tudom fejezni, csak figyelj. Te nem tudnád. :-)
[ Szerkesztve ]
-
ddekany
veterán
A tudásával is van... Ugye morogtam, hogy egyáltalán miért downgrade-el a Windows Update drivereket, sok éve, mekkora hülyeség. Erre kb. rákeres a neten, minta én nem tudnék, és meghivatkozza az ott kismillió példában található gáz megoldást, ami minden WUP-ról való driver frissítést és telepítést letilt. Meg betesz vmi kétes Intel IGP-s megoldást (holott ez jellemzően AMD-nél gond). Aztán úgy tesz, mintha ez így fasza lenne, mert hát Windows nem lehet hibás. Tehát ha nekem ez nem fejel meg, akkor én vagyok a hülye. Ehhh. Mellékesen van egy elég körülményes módszer device ID szerinti tiltásra... Majd kipróbálom, de pfff... abszurd, hogy ezzel küzdeni kell.
-
zseko
veterán
válasz King Unique #314 üzenetére
Te lenézed az embereket. Ezt mindenki azonnal levágja aki két mondatot is beszél veled vagy olvas tőled. A tudásoddal nincs gond az nem kétséges, a személyiségeddel ellenben igen.
HR24.hu
-
válasz zetor2000 #312 üzenetére
Kínai lapokon elég gyakori hogy integrálnak valamilyen kulcsot. Ott nem érdekel senkit hogy megvetted-e vagy sem. Gondolom kínai márkás notikon is ez lehet a helyzet. Nekem most olyan kulcs van a gépemen (win11 pro) aminek az eredetét sem tudom. (Van win 7 pro matrica a gépemen de nem írtam be).Retailnak írja. Ms fiókom összeszedett kulcsokat, valahonnan még office2013-asom is van.
Persze a kulcs megléte még nem igazolja hogy eredeti lenne. -
ddekany
veterán
válasz zetor2000 #312 üzenetére
Mármint a Windows Update az Windows 11 kompatibilisnek mondta, és hajlandó volt frissíteni 10-ről 11-re, vagy pedig valami MS által elhanyagolt módon feltetted rá (mint pl. hivatalos telepítő médián "setup /product server")? Ha már felment, akkor persze aktiválható, ez nem meglepő.
[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
Nekem nincsen? Veled ellentétben én ismert információkat és tényeket írtam le, amiket ki is fejtettem, nem feltételes módban képzelegtem itt a nagy semmire, amire nem véletlenül lett javasolva, hogy azt inkább a konteó topikban vagy más hasonlóban kellene.
Égeted te saját magad az "okosságaiddal", nem kell azt másnak külön.
Ja, értem, mármint nem tetszik a magadfajta ki tudja honnan szalajtott trollnak, hogy a több esetben pontatlan, túlzó vagy éppen hazug állításai jogosan meg lettek kérdőjelezve és azért hőzöngsz itt még utólag is, világos.
Hát kedves csendes tag, ezek után lehet inkább csendben kellene maradni.[ Szerkesztve ]
-
ha3flt
tag
válasz King Unique #262 üzenetére
Neked nincs egyetlen józan érved sem, titánember, és te személyeskedsz az első pillanattól kezdve értelmes eszmecsere helyett, ahogy más is írta - a k.rva gurulós smiley-jaid is a megalázásra szolgálnak. Nem tudom, honnan szalajtottak, de nem kicsi a probléma.
-
zetor2000
őstag
Nekem van egy Xiaomi laptopom, valami Notebook Air 13", TiMi1603 néven is találni róla valamit. Nos, ebben egy 6. gen. i5 lakik, és a Windows 11 nemhogy felment rá, de aktiválódott, pedig nem nyomkodtam aktivátort.
Ez egy senki által nem támogatott platform, de működik rajta minden, ami a W11 újdonsága volt - remélem. Ha a W12is felmegy majd rá, akkor éljen!Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.
-
ddekany
veterán
válasz hevepapa #310 üzenetére
Nyilván technikailag nem kell új OS, nem is mondtam ilyet. WinML API, meg DirectML, stb. már van Windows 10 alatt is.
Aztán hogy üzleti megfontolásból milyen szívózást talál majd ki az MS, azt ki tudja. Pl. bizonyos Windows-ba beépített "AI" alapú szolgáltatások csak Windows 12-n lesznek (mit tudom én... jobb kereső, fotó retus Paint-ben, stb.). Ha az kell, akkor meg persze lehet azzal szívózni, hogy a Windows 12 hivatalosan csak NPU-val rendelkező gépre megy fel. Nem állítom, hogy ez lesz, csak példa.
-
-
martonx
veterán
De hiszen pont te írtad feljebb, hogy milyen ősrégi géped van. Attól nehéz is elvárni, hogy a Zoom simán menjen rajta
Én Zoom, Skype, Google Meet, MS Teams, Slack (eh néha a kardomba dőlnék, hogy ennyit kell párhuzamosan használnom) mindenhol használok virtuális háttereket / háttér homályosítást, abszolút zokszó nélkül, hibátlanul működnek.
A Ryzen 7 5800x ventillátorát se hallom felpörögni ezektől.Én kérek elnézést!
-
ddekany
veterán
"Videó leiratozó, meg fénykép háttér photoshop? De hiszen ezek évek, évtizedek óta velünk vannak, akár még mobilon is"
De a minőség nagyon nem mindegy. Én pl. 1 éve nem tudtam használni a Zoomban a háttér kitakarást, mert meg volt zavarodva a látványon. Leiratozás minőségén is bőven van mit javítani. Meg amúgy még ott vannak az ilyen szemantikus keresés funkciók is. Ezzel együtt sem vagyok optimista én sem az "AI PC" irány kapcsán (ami alatt a helyben futtatott AI-t értik). Mármint mostanában. Majd ha sokszoros NPU teljesítmény, meg 128 GB RAM lesz egy átlagos PC-ben, na akkor már több lehetőséget látok.
[ Szerkesztve ]
-
-
hapakj
őstag
válasz MasterDeeJay #297 üzenetére
Asszem az benne a logika, hogy ezek a CPU-k benne vannak a saját Surface cuccaikban
-
martonx
veterán
"a helyben futni képes "AI" funkcióktól nem fognak hasraesni az emberek" - végülis csak napok óta kérdezgetem, hogy mégis mik lesznek ezek, és azon kívül, hogy bármi lehet semmi értelmes választ nem kaptam.
Videó leiratozó, meg fénykép háttér photoshop? De hiszen ezek évek, évtizedek óta velünk vannak, akár még mobilon is (lásd snapchat filterek) Ezért kell új win és új proci, hogy ilyeneket tudjon?Én kérek elnézést!
-
fatpingvin
addikt
válasz Glaz-dozfhut #299 üzenetére
na ezt így nem akartam leírni, de amúgy nem irreális. a Core2 szériából pl egy az egyben kitakarítható az IME, Ivy Bridge-ig is viszonylag kényelmesen megoldható, utána kezdenek elszaporodni a parazita koprocesszorok és egyéb mocskok.
A tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)
-
fatpingvin
addikt
figyelembe véve hogy pl az IME is eléggé ementáli sajt... a legnagyobb biztonság tényleg az ha a lehetséges legminimálisabb alaplapi firmware-t használod illetve hagyod egyáltalán futni, és normális titkosító algókat használsz.
A tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)
-
ddekany
veterán
válasz MasterDeeJay #297 üzenetére
Én ilyen magasztos dolgokra tudnák tippelni, hogy amelyik 7xxx CPU-ból (vagy azt használó márkás konfigból) sok volt felhalmozódva, arra szerettek volna egy Win11 Ready plecsnit, hogy ne ragadjon a nyakukon... de csak ötlet.
-
Win11-nél:
i7 7800x benne van, ami Skylake, ugyan ezen foglalatban az újabb KabyLake proci 7740X nincs benne, asztali foglalatos i7 7700 is újabb mégsem támogatott. 7820HQ mobil Kaby lake meg támogatott... látszólag nincs benne logika.
Valami mélyebb dolog lehet mint a TPM megléte, vagy nyomtak egy táblázaton Random függvényt.[ Szerkesztve ]
-
ddekany
veterán
válasz Fire/SOUL/CD #295 üzenetére
Ha "bátrak" lesznek (azaz meg kockáztatják a netes háborgást), akkor én inkább olyanra számítok, hogy az NPU megléte lesz az alapfeltétel, ezért minimum Meteor Lake (bocsánat, Core Ultra), vagy 8-as Ryzen. Nem pedig arra, hogy a nyers erőben szabnak minimumot (W11 sem a teljesítmény nézték - Celeron N4xxx belefért, i7 7xxx nem). Ha ez lenne, akko rmeg utána arra tippelnék, hogy a helyben futni képes "AI" funkcióktól nem fognak hasraesni az emberek, aztán majd visszavesznek...
-
félisten
Én majd arra leszek kíváncsi, hogy milyen min./javasolt hardverkövetelményeket fognak megint megadni (TPM 3, 16GB RAM, 256GB Nvme, GTX 1080 kategóriájú VGA stb stb) csak hogy szopassák a jó népet...
AI-tól meg a "jó Isten mentsen meg minket elvtársak" (Hofi)...Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
Noti i7 ivyből azért van a fapad 2 magos ami i3 szint sincs. De a fullos model is le van folytva egy igazi asztali i7hez képest. Nem összehasonlítható az asztalikkal.
C2Q amit írtam hogy még megkötésekkel használható. Cégnél raktárosnak olyan van 8gb ram 256gb ssd, gt610, és simán nezetik meg nézegeti a szervizes bazi nagy pdf-eleket. Jó persze pár lap van chromeban, a szervízprogi (
~16gb sql adatbázissal és 35gb pdf/kép), levelező és egy rdp. Ugyanezen szervizes cucc pár másodperc alatt nyílik meg, nála kb 5-6 sec. Tehát lassabb de nem ezen múlik a munkája.[ Szerkesztve ]
-
niof
addikt
Igen, de mi van akkor, ha még nem láttunk mindent? Ezért írtam, hogy feltételezem. De mint a másik hozzászólásban írtam, magam sem gondolom komolyan, hogy igazából HW limitje lenne. De elképzelhető.
Igazából nem tudjuk, mit hoz a 12. Lehet, hogy ezzel az AI marhasággal pont ki fog derülni, hogy valójában miért ez a gen. lett a végső supportált.Egyelőre nem szelem fel az almát egyenlőre.
-
dabadab
titán
Na de egy processzoron nincs mit "támogatni", nem kell külön code pathekat csinálni a gen 7 Inteleknek (ahogy az látszik is, mert amúgy simán működik rajta: ha tényleg technikai oka lenne meg "támogatni" kellene, akkor nem menne, ahogy nem megy pl. a 32 bites CPU-kon).
[ Szerkesztve ]
DRM is theft
-
niof
addikt
válasz hevepapa #282 üzenetére
Ez már többször ki lett tárgyalva, hogy a frissítés továbbra is ingyenes, feltéve, hogy a követelményeknek megfelel a HW. Én továbbra is azon a véleményen vagyok, hogy nem feltétlenül a nyers teljesítmény hiányára kell gondolni. Egyszerűen húztak egy határt, ami nem túl régi, nem túl új, de élhető. Mikor jött ki a 11? 2021? Akkorra a 8.Gen. procik 3 évesek voltak. Egyszerűen úgy kalkuláltak, hogy ez a generáció lesz az, ami teljes mértékben támogatott marad a kezdetektől. Mostanra 5 éves, mire kifut a 11, 6-7-8 éves lesz? Szerintem ez így teljesen rendben van. Sosem volt az kérdés, hogy elfut e a régebbi procikon, mert mindenki tudja, hogy igen. De nem támogatott. Fel lehet warezolni? Fel, csak kérdés, hogy mennyi értelme van.
Egyelőre nem szelem fel az almát egyenlőre.
-
ddekany
veterán
"Feltételezem (tehát nem tudom), azokban látták azt a HW-es teljesítményt, amivel teljesen biztosan működtethető az összes kezdeti és jövőbeni funkció"
Pl. a Celeron N4020 (2 magos olcsó/passzív notebookba CPU) támogatott... az kb. egy i3-540 (egy 1. generációs "i"-s CPU) sebességben, csak persze sokkal későbbi típus. Rakás nem támogatott CPU meg annál többszörösen gyorsabb. Szóval nem teljesítmény alapján vágtak.
[ Szerkesztve ]
-
hapakj
őstag
válasz fatpingvin #280 üzenetére
Ne bántsuk azért a MS fejlesztőit. 1001 példa van neten és saját tapasztalatom is, hogy régebbi gépeken is kiválóan megy a Win 11. Ez a korlátozás egy üzleti / management döntés volt.
-
hevepapa
senior tag
"Feltételezem (tehát nem tudom), azokban látták azt a HW-es teljesítményt, amivel teljesen biztosan működtethető az összes kezdeti és jövőbeni funkció, amit a 11 kapott/kapni fog."
Az i7-8700K átlagosan 5%-kal gyorsabb az i7-7700K-nál.
https://cpu.userbenchmark.com/Compare/Intel-Core-i7-7700K-vs-Intel-Core-i7-8700K/3647vs3937
A 7700K nem támogatott. Nehéz elhinni, hogy pont az a 5% különbség kell a W11-nek. Főleg annak a fényében, hogy pár extra felhasználási módtól eltekintve ritka hogy a CPU használat 50% fölött legyen.
Én inkább arra tippelek, hogy az MS kapott egy kalap pénzt fű alatt a CPU gyártóktól a CPU forgalom felpörgetésére + mellékesként jó ziccert láttak abban hogy újra tudjanak pénzt kérni az oprendszerért. -
dabadab
titán
Amúgy a TPM megkövetelése miért is nem fontos biztonsági feature?
Miért lenne az? A lemezt titkosítani TPM 2.0 nélkül is lehet (akár TPM 1.2-vel, akár sima jelszóval, sőt, ismerve, hogy a TPM chipekről is folyamatosan jönnek a sérülékenységek, akár ajánlott is mellőzni és inkább csak jelszót használni, de ennek is inkább csak ellopott laptopok esetén van jelentősége), a firmware elleni támadásoknál segíthet, de ott sincs döntő szerepe.
[ Szerkesztve ]
DRM is theft
-
fatpingvin
addikt
az, hogy egy 8. generációs Intel proci kelljen mint minimum hardver egy operációs rendszer alá, ez a cég fejlesztőgárdájának teljes inkompetenciáját és maximális alkalmatlanságát sejteti.
(mielőtt félreértés esne, ezt még a microsofttól sem feltételezem, ez részemről inkább egy proof of contradiction levezetésének első lépése próbál lenni )A tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)
-
niof
addikt
Pont az említett laptop esetén nem talált a Mint hozzá pár drivert, tehát pl. így a 7730M videókártya teljesítménytöbblete kapásból felejtős volt azon a gépen, be kellett érni a jóval szerényebb Intel kártyával.
Amúgy a TPM megkövetelése miért is nem fontos biztonsági feature? Szerintem az.
Az meg, hogy miért a 8.gen? Feltételezem (tehát nem tudom), azokban látták azt a HW-es teljesítményt, amivel teljesen biztosan működtethető az összes kezdeti és jövőbeni funkció, amit a 11 kapott/kapni fog. Tehát, ez future proof annak a támogatásának a végéig. Az meg mikor lesz? 2026? 2027? Nem cserélnél le már addigra egy közel 10 éves HW-t? Szerintem de. Szerintem a tévédet nem használod 10 évig, pedig a műsorszórás nem igazán hozott új dolgokat az elmúlt néhány évben.Egyelőre nem szelem fel az almát egyenlőre.
-
hevepapa
senior tag
Én vegyes környezetben mozgok. Tényleg az a tapasztalatom, hogy az átlagot totál hidegen hagyja "mitől megy a villamos". Van ismerősöm, aki egyébként humán területen elég expert, de amikor megkérdeztem milyen telefona van, annyit tudott mondani róla hogy valamilyen ájfon. Céges cucc, nem érdekli jobban.
Egyébként én is elgondolkodtam olyan apróságokon, hogy kell-e nekem a TV-m firmware frissítése vagy sem? Főleg, hogy nem írtak semmi konkrétumot miért kellene telepíteni. -
fatpingvin
addikt
egy ilyen laptopot simán használatba vennék még akkor is ha teszem azt már csak az alaplapja működik...
nyilván ha szükségem lenne még egy gépre, most inkább selejteznem kéneA tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)
-
niof
addikt
válasz fatpingvin #273 üzenetére
Most mondanám, hogy eladnám, de nincs olyan állapotban. Volt használva keményen, modolva lett a ház és a hűtés is, mert elég forrófejű volt a kicsike. Ilyen egyébként, csak 16GB RAM-al és Intel SSD-vel is pimpelve lett. A Mint még egész jól ment rajta. De pl. DPC problémák miatt a wifi kártya is ki lett belőle dobva, ezért csak LAN-al használható. Akkor még Win futott rajta persze...
-
dabadab
titán
Nekem a "felelős júzereknek ezt is figyelembe venni, nem csak azt, hogy "semmivel nem tud többet, mint a 10" meg hogy "most ezért váltsak platformot?"... Nonszensz." részből az jött át, hogy szerinted a Win11-nek nagyon fontos, csak új processzorokkal megvalósítható biztonsági feature-ei vannak. Mik lennének ezek?
A Linux-ot meg hagyjuk már.
FYI: "Linuxot", nem kell kötőjel
A Linux teljesen valid összehasonlítási alap a technikai alapok szempontjából, hiszen sok szempontból nagyon hasonló kihívásokkal szembesülnek, szóval ha a Linuxnál sikerül valamit megoldani úgy, hogy az fut régebbi HW-ken is, az erősen kétségbevonja azokat a magyarázatokat, hogy de hát ezt nem lehetett megoldani.
DRM is theft
-
niof
addikt
válasz hevepapa #272 üzenetére
Lehet, hogy van benne igazság. Így végiggondolva, a szinte teljes ismerősi körömben mindenki ért valamilyen szinten a számítógépekhez. A melóban meg nyilván, mindegyikünk. Lehet, hogy nem tudok átlagJóska fejjel gondolkodni. Mea culpa.
-
fatpingvin
addikt
" Nemrég selejteztem a 3.gen I7-es laptopomat"
az ilyen megnyilvánulásoktól mindig meghalok belül egy kicsit... Ivy Bridge procis az összes gépem ami a sajátom, ezen kívül még használatban van egy-két régebbi is...
pont ahogy dabadab írta a 270-esben. ez egy racionális határhúzás, amit a microsoft csinál az NAGYON nem az. ha sebezhetőségekről beszélünk, tessék olyan szoftvert írni ami egy Pentium 4-estől kezdve a legmodernebb prociig tartalmazza a megfelelő mitigation szettet, ami meg valami hardveres/platform agybaj (khmmm Intel ME... csak hogy oly' messzire ne is rohanjunk...) arról dobjon egy warningot minden rendszerdiagnosztika hogy ott van és a júzer tudjon róla.[ Szerkesztve ]
-
hevepapa
senior tag
Elitista a hozzáállásod. Mondhatni: majdnem hülyeség.
Az, hogy te értessz ezekhez a dolgokhoz, az egy dolog. Az, hogy fel tudod mérni a frissítések szükségességét, az egy másik dolog. De az átlag user - a felhasználók minimum 85-90%-a! - ezt nem tudja, de nem is érdekli. Lehet hogy a környezetedben mindenki ilyen expert, de ha kicsit távolabra nézel: a legtöbb user azt se tudja pontosan milyen alkatrészek vannak a gépében. De nem is érdekli: csak annyira hogy menjen amit akar használni. Nem tudja, de nem is érdekli, hogy hányadik generációs intel CPA-ja van - vagy akár AMD. A firmware frissítésektőll meg annyira fél mint az ördög a szenteltvíztől, mert valahol fél füllel hallotta, hogy elromolhat tőle az eszköze. BIOS frissítés? Távozz tőlem sátán...
DE: ezek az emberek nem lusták és nemtörödömök - ahogy te jellemezted őket, hanem egyszerűen nem IT érdeklődésűek és csak használják az eszközeiket. Ha elromlik, nem kezdik el piszkálgatni, hanem szólnak valakinek aki rendbehozza. -
niof
addikt
Én nem azt állítottam, hogy felelőtlenség használni a 10-et, csak azt, hogy felelős júzer ezt figyelembe veszi, hogy ezek az új funkciók, és ott húztak egy vonalat, ezután csak ez lesz. Ennyi.
A Linux-ot meg hagyjuk már. Már írtam, hogy egy Windows-on szocializálódott felhasználó, amennyiben nem csak minimális médiafogyasztás a cél, meg egy kis böngészgetés, nagyon hamar diszkomfort érzése lesz a használata miatt. Teljesen lényegtelen, hogy egy kenyérpirítón is elmegy, ha egyébként meg az ember nem találja meg a megszokott programjait rá. Mert ugye töredékük elérhető mindkét platformra, és ez tény. Pláne, ha a használt szoftvereinek licencei mondjuk épp Windows-hoz kötik, és azokat nem is lehet átvinni.
[ Szerkesztve ]
-
dabadab
titán
Egyébként a Win11-nek milyen olyan biztonsági feature-ei vannak, ami miatt a Win10 használata felelőtlenség?
Hatáhúzáshoz pl. jó példa az Ubuntu, ott kell egy darab x64 processzor, mint kemény követelmény (legalábbis a PC-s változathoz) és... ennyi (meg nem annyira kemény követelmény az 1 giga RAM és a 2,5 giga háttértár).
[ Szerkesztve ]
DRM is theft
-
niof
addikt
Jó, de akárhogy is csűrjük-csavarjuk, valahol meg kellett húzni egy határt. Szerintem a 8. generációs cuccok még a 10 ciklusának a végéig, ha döcögve is, de kihúzzák. Akkor meg már olyan 7 éves lesz nagyjából az a platform, megérett a cserére.
Persze nyilván van mögötte üzleti érdek, sőt, még azt sem zárom ki, hogy a hardvergyártókkal meg is egyeztek, de szerintem szépen kapott mindenki elég átfutási időt, meg hát meddig akarsz egy vasat használni, ami felett eljárt az idő?Egyelőre nem szelem fel az almát egyenlőre.
-
niof
addikt
válasz MasterDeeJay #255 üzenetére
Igen, akkor még sokat játszottam, mikor a 7700K repült (valaki itt a HW aprón vette meg), CPU limites voltam. Manapság már keveset játszom, havi pár órát, ha nagyon unatkozom, de mégis észreveszem, hogy bizonyos területeken kevés a 10600K. De ezt a platformot már nem fejlesztem, nincs értelme. Jövőre meglátom mit domborít az Intel, szeretnék PCIe5-re, illetve DDR5-re váltani.
Azért azzal nem értek egyet, hogy C2D-ban látod a minimumot. Inkább én 3rd gen i3-i5-nél lejjebb nem. Nemrég selejteztem a 3.gen I7-es laptopomat, hiába csak böngészős gép volt, Windows-al Mint-el egyaránt lassúcska volt már szegényem."Win11-nek is inkább csak biztonsági funkciók miatt van ekkora minimum gépigénye."
Ez pontosan így van, és szerintem 2023-ban egyszerűen illendő lenne már a felelős júzereknek ezt is figyelembe venni, nem csak azt, hogy "semmivel nem tud többet, mint a 10" meg hogy "most ezért váltsak platformot?"... Nonszensz.#254 ddekany
Itt nem is az a lényeg, hogy egy-egy task-ra többet kell várni, bár az is baromi dühítő. Itt amit tetten lehet érni, hogy teljesen átlagos feladatok is lényegesen lassabban működnek, mint kellene. Akár egy mezei böngészőhasználatnál is lazán érezni. Pláne, hogy több, egymástól teljesen eltérő generációjú géppel van napi szinten dolgom, és mikor egy öregecske gép elé kerülök, hiába a sok RAM meg az SSD, egyszerűen lassabbak.Egyelőre nem szelem fel az almát egyenlőre.
-
ddekany
veterán
Az lenne a beteg, ha nem lenne negatív visszhangja, hogy 8. generáció a minimum. Úgy általában mindenben keresik, hogy hol az egyensúly az közvetlen üzleti érdek (mint fogyasztás ösztönzés, MS fiók használat, stb.) és a negatív PR közt. Szóval kell az ellennyomás. Persze, nincsenek illúzióim, előbb-utóbb ugyan olyan kiszolgáltatott lesz az kisember, mint Android-on (előre telepítve, lényegében zárt hardver, nem vagy rendszergazda).
-
niof
addikt
válasz hevepapa #251 üzenetére
Hát, elnézést a kifejezésért, de ez legyen az ő nyomoruk. 2023-ban (lassan 24-ben inkább) a frissítéseken vinnyogni, mondjuk úgy, szánalmas. Még vállalati környezetben megértem, mi is használunk 1 hét delay-t a WSUS-on, annyi idő alatt ki szokott bukni, ha valamelyikkel gond van, de még utána is vissza tudjuk ugyebár vonni, vagy ha nem, akkor a problémás gépeken megcsináljuk kézzel. De idejét nem tudom, mikor volt olyan probléma, ami a felhasználók tömegeit érintette volna negatívan. Olyan viszont nem kevés volt, ami olyan súlyos sebezhetőségeket foltozott, amik világszerte kihasználás alatt álltak.
Szóval, igazából ezek az emberek valószínűleg nem tudnak elfogadható magyarázatot adni arra, hogy ezt miért csinálják. Valószínűleg lusták, és nemtörődömök. És ide persze ne értsük bele a warezolókat, akik pl. emiatt herélik ki a Dózert, hogy ne is frissítsen. Addig, míg párhuzamosan fut a M$-nál a két főverzió, addig még valószínűleg ellesznek vele, de amint a 10 alól kihúzzák a szőnyeget, ezeknek az embereknek is valamit lépni kell majd. Azt is valószínűsítem, hogy 1000 emberből 1 kezemen meg tudnám majd számolni, hogy hányan fognak fizetni a plusz 1+1+1 év supportért.
De 2025 végéig még mindig van majdnem 2 év, szóval addig a 10-et használók vidáman ellesznek, Satya bá' addig fogja a kis kezüket. 2 év még elég idő arra, hogy kitalálják, hogyan tovább. Váltanak az addigra valószínűleg szintén tetszhalott állapotba kerülő 11-re, vagy valamire, ami aztán jön. De ennek meg meglesz megintcsak a HW követelménye. És akkor persze lehet tovább fanyalogni. Szidni a Microsoft-ot, mer régen minden jobb vót!...Egyelőre nem szelem fel az almát egyenlőre.
-
hapakj
őstag
Mi a fenének fejlesszek, amikor átlagos használatra bőven jó és az 1080 Ti-al minden játék amit játszok ~100 FPS-sel megy? Még a legújabb Mortal Kombat 1 is.
S felhackeltem Windows 11-et is a gépre és természetesen teljesen jó sebességgel megy, szóval ez a biztonság címszóval elavultatni ezeket a CPU-kat abszolút mesterkéltnek érzem. Főleg úgy, hogy a saját Surface cuccaikra valahogy sikerült Kaby Lake-re is kiadni a Windows 11-et.
S ahogy kolléga is mondta nem kell váltani. Lehet linuxot is használni. Nem vagyok opensource huszár, de az tiszteletreméltó, hogy amíg lehet valamit támogatni addig támogatják is. S a Valve + Steam törekvései miatt egyre alkalmasabb játékra is. -
King Unique
titán
Mármint aminél szemléltetve lett több módszer is hogyan lehet beállítani hogy ne legyen driver downgrade, amit már csak megfelelően alkalmazni kellene. Ha nem akaródzik, vagy nem sikerült, akkor meg azt kellene írni, nem egyebet...
Hát mondjuk nem is nekem kellett itt magyarázni az új Windowsok alapvető beállítási lehetőségeit beleértve egy egyszerű újraindítási ütemezést is, nem én kevertem az alvó módból ébresztés okának meghatározását mással, szóval hagyjuk hogy kinek a véleményét mennyire kell itt komolyan venni. -
ddekany
veterán
válasz MasterDeeJay #260 üzenetére
Nekem ez jön át, hogy ezt akarják, hogy helyben is fusson, és hogy az NPU jóval hatékonyabb erre, mint a GPU. Szóval lehet, hogy az utóbbival már hardver alapon kapásból buknák az egész "AI PC" dolgot, mert nonszensz fogyasztás társulna egy hasznos szintet megütő "AI" funkcióhoz. Aztán persze erős kétségeim vannak, hogy mi hasznosat tudnak kihozni ebből kliens oldalon az elkövetkezendő években... Egy dolog a számítási kapacitás, amin segít az NPU (korlátosan), de pl. RAM méretett is lehet kilőni a csillagos égbe, mert egy értelmesebb LLM sokszor 10 GB-t simán elfoglal (és persze lehet, hogy tovább tömörödnek, de egyben okosabbnak is kéne lenniük, mint most).
[ Szerkesztve ]
-
Erre használjanak videókártyát, gyakorlatilag ott van készen mindegyik gyártónál megoldás. Bővíteni meg egyszerűbb videókártyával egy régi gépet mint kompletten cserélni. Más kérdés hogy alig van ma már olcsó videókártya. (AI-t legolcsóbban Intel A380-as tud de az is 50eft)
Illetve valami előfizetéses megoldást, erre is már van millió egy féle nem is drágán. Ha már notiról van szó, ne localba menjen az AI számolósdi akksiról.[ Szerkesztve ]
-
Csupingo
veterán
válasz sz.balazs.95 #256 üzenetére
Ennyire "motiválatlan" már rég voltam operációs rendszer leváltásával kapcsolatban. Mindjárt itt a 12, ezért kijelenthetem, hogy talán nekem minimum ki fog maradni a 8, 10, 11. Ez nagy szó, mert eddig kb. csak minden másodikat léptem át.
Villám Shakesespeare... Főnök, ha zavarja a fogsora, vegye ki! (M-N)
-
ddekany
veterán
válasz sz.balazs.95 #256 üzenetére
Valószínűleg lesz valami kézzel foghatóbb oka az új névnek. Pl. minimum hardver követelmény emelése, vagy akár MS fiókba bejelentkezésre erősebb kényszerítés, ilyenek.
-
ddekany
veterán
válasz MasterDeeJay #255 üzenetére
Ezért is szeretnék nagyon ezt az "AI PC" dolgot, mert akkor van egy konkrét képesség, ami nagyon lassú és akku zabáló mindenen (ha egyáltalán megy), amit nem valamikor jövő év közepén veszel. Sőt, ezzel majd várhatóan lesz egy gyors fejlődés szakasz, mint CPU téren a 90-es években, csak most NPU-val. Szóval jövőre veszel egy gépet, reményeik szerint rákattansz az "AI" funkciókra (hát... meglátjuk), és egy évvel később azt látod, hogy ismerős új gépén ezek 2x gyorsabban futnak.
-
sz.balazs.95
veterán
Van annak egyébként bármi jelentősége, hogy amire legközelebb nem fognak átállni az emberek, azt Windows 12-nek, vagy Windows 11 24H2-nek hívják?
Don't sing if you want to live long, they have no use for your song, you're dead, you're dead, you're dead, you're dead and outta this world.
-
Szerintem modern újabb játékokra értette.
Nyilvánvaló hogy átlag használatra játékok nélkül 10+ éves gép is teljesen alkalmas. Cégnél 4gen i5-ösökket használunk 8gb rammal 256 ssd-vel (kb 30-40%-ban) és senki nem panaszkodik hogy a gép lassú lenne* úgy hogy lenne keret cserére totál új gépekre is. Miközben otthon meg fullos új gépeik vannak. (aki kérte az kapott 6-8gen-eket.)
Ma valahol a minimumot nagyobb c2q vonalon húznám meg, vagy inkább 2gen i5, 8Gb ram (4Gb már azért sarkos mondjuk a full bloatolt facebook esetén) SSD szintén már minimum bár amúgy is a 128gb-osokat már dobálják utánad). Videókártyából meg ha kellene akkor a totál minium GTX950-M2000 VP9 gyorsítás miatt, 4K-ra meg Intel A380 AV1 miatt.
2 magos c2d-at már nem használnék szívesen (cégnél van belőlük még 4db).*irodai használat a cégnél:
4-8 Chrome lap nyitva (facebook is!)
Outlook (1-6 fiók, 10-30Gb adatfileokkal)
word, excel pár darab nyitva (excelből van 10-30 munkalapos is)
2-3 speckó .net program nyitva, útvonaltervezők, nyilvántartások stb.Szevernek meg igen nagy a skála hogy kinek mire van szüksége. Van cégnél elsőgen i5 alapú xeon is, de van skylake xeonos is, de egyik telephelyen HP Z620 van szervernek (2698v1, 32gb). Tönkre nem mennek, azaz az egyik új Dell T20-asban cseréltem tápot de csak a ventije miatt mert zörgött. Viszont core2 alapú szervert kiselejteztem, de csak azért mert 8gb volt a max amire tudtam bővíteni és a feladatához kevés volt.
Win11-nek is inkább csak biztonsági funkciók miatt van ekkora minimum gépigénye. Mert amúgy amint ment a win10 (x64) azon ugyan úgy megy a win11 is (trükközve telepítve persze). TPM és secure boot-ot sem tudom mire használja a win11 mert én rendszeresen ki be kapcsolatom (nem szándékosan csak a cmos clear néha kikapcsolja aztán elfejeltem visszakapcsolni)
[ Szerkesztve ]
-
ddekany
veterán
Nálam egy i5-4570S + 16 GB RAM + SDD dübörög... Átlagos felhasználásra gyakorlatilag teljesen jó. (Sőt, én fejlesztésre is használom, de igaz, ott már nem mindegy a project jellege.) Persze biztos, hogy naponta néhányszor 1 helyett 4 másodpercet várok itt-ott, de gyakorlatilag olyan mindegy ám, kb. mérhetetlen időveszteség. Pénzt meg lesz*rom, csak fájna kidobni, ami még működik.
MS sötét zöld meg mindenre-de-érzékenyek-vagyunk PR-jával kombinálva rohadtúl bicskanyitogató, hogy nyomják az átlagfelhasználót, hogy dobja ki a cuccát (meg szabotálják a használt piacot is), miközben ügyesben simán felmegy, és működik a 11. Szóval nem kell őket kímélni még véletlenül sem. Most ugye a12-vel lehet, megint eljátsszák ezt a "hivatalosan nem támogatott" nyomulást...
-
ddekany
veterán
válasz King Unique #231 üzenetére
A Windows baromságok még egy ilyen tiszta esetén is nekiállsz vitatkozni, mint a felhasználó által feltett display drivert automatikus downgrade-elése. Nem lehetett még ezt sem úgy hagyni, hogy hát ja, az el van cseszve. És akkor bárki vegye komolyan az árnyaltabb kérdésekben kifejtett véleményedet.
[ Szerkesztve ]
-
ha3flt
tag
válasz King Unique #249 üzenetére
"Mindenre ráfogod, az szar, semmire nem jó" Mivel képtelen vagy megérteni mondatokat és eljutni egy értelmes vitáig, csak panelekből állsz, így igazából csak magadnak válaszolgatsz... befejeztem.
-
hevepapa
senior tag
A frissítésekről: ha tudnád mennyien használják frissítés nélkül a legtöbb ilyen-olyan eszközüket... Nagyobb tétet rakné fel arra, hogy ha random megállítanál az utcán 100 embert és megnéznéd a telefonját. Minimum 90-nél nem lenne fenn a legújabb frissítés ami elérhető a telefonra. Ismerek olyan embert akinek S22 van és még mindig a gyári 12-es droiddal használja. Kérdeztem miért? Azt mondta: fél hogy tönkremegy a frissítésben.
Azt gondolom, hogy a power usereken kívül a W10 userek nagyrészét hidegen fogja hagyni ha megszűnik rá a támogatás és csak ezért nem fognak rohanni a boltba 2025-ben (sem). -
niof
addikt
Húh... Hogy bírod még a 7700k-val? Én évekkel ezelőtt lecseréltem, mert kevés volt a 4 mag már. Lassan a 6 is karcsúnak érződik...
Igazából nem tart senki pisztolyt a fejedhez, hogy váts. Vagy megteszed, vagy nem. De most őszintén. Mi a francot tudsz tenni? Ha egyszer jött egy ilyen döntés (bármi okból), két dolgot tehet az ember. Fejleszt, akár lassacskán, akár instant, vagy addig használod a jelenlegi konfigot, míg kapsz rá frissítést. Ha annak vége, akkor meg eldöntöd, hogy abban az állapotban tovább használod e a vasat, vagy nyugdíjazod az egészet a fenébe. Ha kötöd az ebet a karóhoz, egy idő után akkor is elveszted a szoftveres támogatásokat, úgyhogy, kb. ennyi.
Mondjuk azt sosem értettem, ha valaki egyszer felült a számítástechnikai mókavonatra, annak miért meglepetés az, hogy időnként fejleszteni kell? Ez nem egy konyhai robotgép, vagy egy kanapé, amit egyszer megvesz az ember, és kész. Ebbe tolni kell a lóvét, akár így, akár úgy. Ennyi a történet.Egyelőre nem szelem fel az almát egyenlőre.
-
King Unique
titán
Az már a saját problémád, ha nem követed a fejlesztéseket és láthatóan alapvető dolgokkal nem vagy tisztában, nem sikerült még megnyitni egy gépházat és megnézni az ottani beállítási lehetőségeket, meg ócska troll módjára úgy próbálod a tényeket félremagyarázni, hogy mindenre ráfogod az szar, semmire nem jó és egyéb egybites "okosságok", holott nem feltétlen úgy van minden, ahogyan azt próbálod itt előadni. Igen, ez valóban elég nevetséges.
Tudatlan összevisszaság az amit itt előadsz, a bugyuta okfejtésed miszerint jóformán kb. semmi nem jó benne, erre és arra sem alkalmas stb. következő nagy bukfence pedig ott van, hogy asztali operációs rendszerként hosszú ideje mégis eleve a Windowsokat használják többségében a PC-s munkaeszközökön is, meg nyilván korántsem minden beépített programot külső programokra cserélve, de persze a nagy többség biztos tévúton jár, csak az ilyen egybites trollok tudják otthon a fotelből mi merre és hogyan.
[ Szerkesztve ]
-
ha3flt
tag
válasz King Unique #246 üzenetére
"az elmúlt egynéhány évben pont hogy elkezdte komolyabban fejleszteni a Microsoft az egyes beépített alkalmazásokat"
Ja, "jön", "bővül", "nemsokára", "elkezdte", "már majdnem", "ez jobb lesz", "a felhasználóknak megfelel"... Ezt hallgatom úgy harmincöt éve mindig új és új formákban. :-)) Csak éppen a jelenség ettől még létezik, hogy a világ egyik legnagyobb szoftvercége egy szűk évtized alatt nem volt képes egy koherens, jól használható, amúgy viszonyítva elég egyszerű applikációt összehozni a meglevő beállítások értelmes kezelésére, ha már a "Gépházat" emlegetted, ahogy egyébként a jelenség a ventilátornál is létezik. De ez csak a jéghegy csúcsa. Most éppen az MI oldja meg a problémákat? Annyira nevetséges.
A többi (is) tudatlan összevisszaság és bájos feltételes módú ömlengés, túl nagy energia lenne ideírni csak egy részét azoknak, amiknek rohadtul nem így kellene lennie a világ nagy részének munkaeszközén.
[ Szerkesztve ]
-
hapakj
őstag
Továbbra sem látom okát, miért egy Windows miatt kéne gépet venni. Őszintén én sem örülök neki, hogy a 7700K-m nem jó Windows 11-nek s őszintén szólva utána néztem miért, de semmi egetrengető okát nem találtam...
Én is megtehetném, hogy cserélek gépet, de mi a fenének, ha teljesen elégedett vagyok vele.
-
King Unique
titán
Hát igen, a feladatkezelőben és a szolgáltatások lapnál ezek szerint rétegigény lehet a kereső, ha több évtizedig nem volt rá szükség és nem zavart kb. senkit a hiánya, max. az ilyen trollok firtatják ezt, nem is a felhasználók tömegei.
"Nincs szakértői vagy power user UI", hú... Akkor vajon a csoportházirend, PowerShell, beállíásszerkesztő (registry), gépházban a fejlesztői eszközök vagy akár maga az egyre több beállítási lehetőséggel bővülő gépház és társai vajon micsoda? Meg ha "szemét alapszoftvereket", akkor vajon a rendszergazdák hogyan használják a Windowsokat és Windows szervereket, talán fullra telepakolják 3rd party programokkal és minden egyes feladatot külső programmal intéznek? Nem, nyilván nem!
A "mezei felhasználót" és "úgyis valami mást fog megtanulni/letölteni helyette" egy lapon említése megint nem feltétlen reális, mivel pont a laikus, mezei felhasználók azok, akik nem feltétlen akarnak minden egyes beépített alkalmazást 3rd party programra cserélni, számukra megfelelhetnek akár az előbbiek is, max. esetleg pl. egy másik böngészőt / egyéb kommersz programot telepítenek, vagy azt se mindenki.
A "szemét alapszoftvereket" mantránál a következő bukfenc ott van, hogy az elmúlt egynéhány évben pont hogy elkezdte komolyabban fejleszteni a Microsoft az egyes beépített alkalmazásokat és jött az MI integráció is, emiatt már nem feltétlen kellenek mindegyik helyett külső programok, a felhasználók egy részének a beépítettek is bőven megfelelhetnek. Másrészt ha a Windowsoknál az hiányosság, hogy egyes beépített alkalmazások nem feltétlen felelnek meg minden egyes felhasználónak és egyesek inkább 3rd party programokat telepítenek, akkor ennyi erővel ugyanez megvan más operációs rendszereknél is, szóval ez pont nem érv. Ja, az meg a másik, hogy a Windowsokra legalább bőven vannak külső programok a-tól z-ig, mert desktop OS szinten eleve a Windowsok szoftveres támogatottsága a legjobb, ellenben ugyanez már nem feltétlen mondható el egyes más platformok rendszereiről...Hát azért nyilván nem is addig ameddig ellátsz, meg az olvasottak alapján még a jelen sem teljesen tiszta, pont ezért felesleges ilyen alapon a jövőt nekiállni fejtegetni.
[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
Nem, ezek szerint te nem érted itt egy ilyen operációs rendszer működését, ha azt gondolod hogy nem kell közben semmilyen rendszerfolyamatnak futnia, meg a "beállítási lehetőségeket se adva" alapján az alapvető beállítási lehetőségekkel sem vagy tisztában... Mert aki igen, az tudja, hogy szükség esetén pl. a gépházban is pár kattintással tiltható a built-in appok háttérben futása, szüneteltethetők a frissítések, külön a Microsoft Store Appok frissítése ha esetleg annyira zavarná a kedves felhasználót, stb. De ugye akkor még ott vannak a 3rd party programok, amit működése az előbbiektől független, futtathatnak a háttérben XY folyamatokat, frissíthetnek is, amit már felesleges lenne a Windowsra fogni.
Zúg a laptop ventije és hangos, nagyon melegedik használat közben? Lehet tele van porral és nem ártana kitisztítani, meg lehet egy újrapasztázás sem ártana.
[ Szerkesztve ]
-
ha3flt
tag
válasz makszutov.hu #237 üzenetére
Köszi. :--)
-
ha3flt
tag
válasz King Unique #239 üzenetére
Ja, csak az MS az összes szoftverét ilyen igénnyel csinálja - érdemes lenne észrevenned, hogy egy példa nemcsak saját magáról szól, azért példa. De amúgy is rétegigény egy keresés? Keresés nélkül egyetlen program sem szoftver, csak talicska.
Nincs szakértői vagy power user UI, ez az alapprobléma, a mezei felhasználótól a programozóig és rendszergazdáig mindenki ugyanazokat a szemét alapszoftvereket használja a beállításokon kezdve. Az nem érv, hogy úgyis valami mást fog megtanulni/letölteni helyette.
A jövő sem addig tart, ameddig ellátsz, én nem mondtam valószínűségeket, sem az MI-vel nem hoztam össze, csak lehetséges irányokat nagyon is valódi technológiák, fejlesztések, és a szereplők magatartása alapján.
[ Szerkesztve ]
-
flexxx2
őstag
válasz King Unique #232 üzenetére
nem érted, hogy nem a pdf-el van a probléma, hanem azzal, hogy az MS/Windows önkényesen és megkérdezés nélkül, beállítási lehetőségeket se adva (pl nem akarok időjárás appot frissíteni soha az életben) indítja el a folyamatait, legyen az update v. akármi, nem törődve azzal, hogy a user mit csinál éppen, pl halkan, venti zaj nélkül és sokáig akkuról szeretne olvasni valamit.
megj:
1., a task managerben látom, hogy az MS zabálja a gépet, képzeld, nem szoktam vakon kiabálni valamire
2., foxit-ot használok pdfre[ Szerkesztve ]
-
Dr. Akula
félisten
válasz Steve_Brown #238 üzenetére
Az ipari szereplő fogja előtelepíteni arra a gépre amit te megvásárolsz.
-
King Unique
titán
Itt most nem az a lényeg, hogy lesz-e ilyen vagy egyéb hasonló warez megoldás, mert az amúgy is esélyes lehet ha a Windows 7 ESU-nál is volt, hanem hogy a Windows 10-nél magánszemélyek is igénybe vehetik majd legálisan az ESU-t, amire eddig ugye nem volt lehetőség, mert hivatalosan csak szervezeti használatnál volt opció díjfizetés ellenében.
-
King Unique
titán
Ó hát persze, nagyon kellett a feladatkezelőbe és a szolgáltatásokba plusz keresési opció, ha vélhetően eddig sem volt rá akkora igény, de legalább a Windows 11-nél már ezt is megoldották, ami akkor ugye a Windows 12-nél is adott lesz.
Az hogy a plusz védelmi vonalként szolgáló Secure Boot veszély lenne és a felhasználói adatokhoz az illetéktelen hozzáférést megakadályozó BitLocker-meghajtótitkosítás és BitLocker-alapú eszköztitkosítás, amik amúgy eleve be- és kikapcsolhatók, meg hogy az AI miatt mi minden lesz lekorlátozva, amikor ilyenekről a jövőre megjelenő Windows 12-nél sincsen szó, megint érdekes, lehet inkább a konteó topikba kellett volna...
Már megint a L..., így már minden világos
[ Szerkesztve ]
-
Steve_Brown
senior tag
Egy furcsa kérdés: Ha a Windows eladások nagy része az ipari felhasználók felé történik, akkor mi értelme van ilyen gyakran új oprendszert kiadni, ha maguk az ipari szereplők azok akik nem váltanak rendszert?
-
ha3flt
tag
Bár arról ilyenkor alig szokott szó esni, hogy a háttérben a Windows-ban mennyi fejlesztés zajlik más rendszerekkel való együttműködésben, az új hardverekkel, új szokásokkal, közben több alapvető, tökéletesen indokolható félelme van az embereknek a változástól:
- hogy nem lesz-e a UI-on olyan változtatás, ami megszüntet megszokott funkciókat, nehezebben átlátható és használható felületet eredményez, vagyis kevésbé lesz ergonomikus,
- hogy több adatot lapátol ki a felhasználóról, mert a törvények lehetővé teszik az olyan megfogalmazásokat a felhasználói szerződésekben, amik alapján akármit is lehet gyűjteni. Ez kicsit javult, de bizalom rég nincs (csak csukott szemek), ami nélkül nem lehet létezni,
- aztán hogy kényszerít, kevesebb mozgási lehetőséget ad, hogy third-party toolokkal megoldhatók legyenek az ember munkáját könnyebbé tevő módosítások, hackelések, vagy egyszerűen alternatív szoftvereket használjon, vagyis hogy még inkább az egyre ostobább tömegek szokásaihoz, hiedelmeihez és az MS+partnerek üzleti érdekeihez kell alkalmazkodni.A Windows mindig is úgy készült, hogy akár az operációs rendszer üzemeltetéséhez is más is elkészíthesse a szoftvereit pénzért, meglehessen körülötte a nyüzsgés, érvényesülhessenek üzleti válallkozások meg saját maguk - nem úgy, hogy odatesszük mindazt, amire szükség van a hatékony és kényelmes használathoz, és azt reszelgetjük tovább, mint a Linuxban. (Persze ott is vannak túlkapások, csak azok sokkal hamarabb képesek megbukni...) Érdekes, azokat is le tudják tesztelni sokkal kisebb szervezetek, közösségek, mint a világ vezető szoftvercégei.
Sok alapvető hiány mellett, amilyen funkciókat egy operációs rendszernek mindig is tartalmaznia kellett volna, Windows-ban 40 (!) év után lett keresési lehetőség a Task Manager-ben. WTF? Ezt semmiféle kompatibilitási igény nem foghatta vissza... Tudom én, hogy létezik NET START | find /i "...", meg van SysInternals pslist.exe, meg van WMI és PowerShell - de közben a Linuxot tartják még mindig szakértőknek való rendszernek. Miközben a fél világ automatizált rendszereiben gyakorlatilag felhasználói karbantartás nélkül fut így vagy úgy. ROTFL. :--)
Sok más téma lenne még, pl. hogy az igazi veszély az AI-os profilozás mellett a törvényekkel megtámogatott Secure boot és a kikapcsolhatatlan titkosítás, mikor egy hardveren csak a jóváhagyott operációs rendszer futhat, azon csak a jóváhagyott programok, valamint az egyedi azonosítás miatt minden információ névre szóló lenne, más olvasni sem tudná, küldeni pedig szintén ugyanígy lehetne, vagyis minden, de minden követhető és személyre szabható, ill. tiltható és engedélyezhető lenne kiszolgáltatva a szolgáltatónak és az azt irányító erőknek, az államnak. Eljöhet ez az idő is, meg is oldana problémákat, cserében viszont...
-
niof
addikt
válasz King Unique #233 üzenetére
Szerintem biztos lesz mód a csomagok letöltésére az update catalog-on kívülről is. Tuti lesz valaki, aki megcsinálja.
-
King Unique
titán
válasz King Unique #215 üzenetére
Három évvel meghosszabbítja a Windows 10 támogatását a Microsoft
"Egy fontos eltérés azonban van a Windows 10 és a Windows 7 támogatásának kibővítése között. Az, hogy az elődrendszerrel szemben, aminek esetében ezt a lehetőséget a Microsoft csak vállalkozásoknak biztosította, a Windows 10 esetében magánszemélyek is élhetnek majd a lehetőséggel, és előfizethetnek a plusz javításokra."
Ha annyira Windows 10-et akarsz használni az általános támogatás megszűnése után is, akkor adott lesz a lehetőség magánszemélyként is igénybe venni az ESU-t.
-
King Unique
titán
Mondjuk az sem derült ki a leírtakból, hogy pontosan milyen programmal történt a PDF-fájlok megnyitása, milyen folyamatok futnak akkor, de persze egyből valami másra kell gondolni.
Sumatra PDF használatánál eddig nem igazán sikerült ilyet tapasztalnom, de pl. ha a beépített Edge böngészővel lett megnyitva, akkor sem rémlik, hogy megfőtt volna a laptop. -
King Unique
titán
Pont az volt kifogásolva, hogy minek módosítja (downgrade / upgrade) a Windows Update a drivert, aminél adott a lehetőség azt tiltani. Ha nem cél a teljes tiltás, akkor csak a VGA drivernél beállítás kérdése is lehet a telepítésnél (példa).
Ez a "WUP" gondolom a Windows Update (WU) akar lenni.Az a leírás azt szemlélteti hogyan lehet megnézni mi ébresztette fel alvó állapotból a rendszert, nem világos annak mi köze az egyéb dolgokhoz.
Azért olyan sok mindent nem kell, alapesetben elég csak pl. ezeket átnézni.
-
King Unique
titán
válasz Alaaf Pi #226 üzenetére
Ha megfelelően van az beállítva pl. csoportházirendben, akkor normál esetben nyilván működik is, ahogyan az előző válaszokban szemléltetett beállítások is.
Oké! -
"- olvasok pdf-et rajta, erre elindítja a (legtöbb ebből semmire se jó) processeit, beindul a venti, a t*k*m meg leég miatta, kikapcsolni nem lehet, a user hülyének van nézve"
Persze, mert pont akkor lopja az adataidat, és küldi el a MS központnak, hogy épp miket nézel, milyen oldalakat látogatsz, stb. -
Dr. Akula
félisten
válasz makszutov.hu #227 üzenetére
Leírás nem nagyon volt, ceruzás rajzok igen. Emlékszem a konyhaasztalnál állandóan ragaszgatta a NYÁK-ot ilyen speckó szigszalaggal (karika a furatoknak, vonal a vezetékezésnek), majd maratás, és jöhetett a páka + ón. Hónapokig-évekig tartott mire kész lett (hobbi volt, nem meló). Már a készt ilyen microsoftos módon kell érteni, mindig volt még mit tákolni rajta. Nagyjából akkor lett vége, amikor megvettük a 286-ost, készen.
-
Alaaf Pi
senior tag
válasz King Unique #216 üzenetére
A rendszer úgy van beállítva, hogy kézzel keresse a frissítéseket, ne telepítsen semmit automatikusan. Leszarja. Mint minden más user beállítást.
Az alkalmazás újraindítást megnézem. -
ddekany
veterán
válasz King Unique #168 üzenetére
"Enable or Disable Include Drivers with Windows Updates in Windows 11"
Csak ez nem jó, mert így meg semminek nem frissít a driver-ét, meg új ismeretlen eszköznél sem keres WUP-on! Saját gépemre elmegy, de pl. átlag ember rokon gépén ez ciki. Plusz, alapértelmezett viselkedés kéne legyen, hogy a WUP nem downgrade-el drivert!
"Find Wake Source for Windows 11 Computer", stb.
Igen, van is egy listám, hogy mi mindent kell átállítani Windows telepítés után. De az épelméjű viselkedés kéne legyen az alapértelmezés. Plusz, céges gépen ezeket valószínűleg nincs is jogod beállítani, ezért pláne fontos, hogy mi az alapértelmezés.
[ Szerkesztve ]
-
Dr. Akula
félisten
Az 1. Windowsom a 95 volt, és azzal győzött meg, hogy a Command & Conquer gyorsabban futott rajta 640x480-ban, mint DOS-on 320x200-ban. A 3.1 meg semmivel nem tudott meggyőzni. Az NT 4.0 is jó volt már az XP előtt, miután megkapta a DirectX 3.0-t, és lehetett játszani is rajta.
Arra leszek kíváncsi, hogy most hogy mindjárt itt a 12, de LTSC még csak a 10-ből van, vajon a következő LTSC-t még 11-nek, vagy már 12-nek fogják elnevezni. Eddig 11-nek akarták, de mindig csúszott, most meg már minek reklámoznák 11-ként.
#218makszutov.hu: Nekünk annál is menőbb volt: saját készítésű számítógép. Kézzel mart NYÁK, 2 db Intel 8088 processzorral, amiből az egyik a chipset szerepét töltötte be. A billentyűzettől a monitorig minden házibarkács volt. Mire kész lett, addigra már boltban is lehetett venni hasonlót, tehát nem nagyon érte meg, de akkor még ugye COCOM lista volt, nem a polcról vásároltál ilyesmit.
[ Szerkesztve ]
-
-
King Unique
titán
válasz Alaaf Pi #214 üzenetére
• Nem feltétlen kell azt külön jelezni, mivel eleve ismert információ, hogy minden hónap 2. keddje a patch kedd helyi idő szerint 19 órától, akkor települnek automatikusan a havi "B" kumulatív frissítések, ami a Microsoft weboldalán is nyomon követhető, lásd pl. Windows 11 update history és .NET Framework Updates for Windows 11, version 22H2 / 23H2. Vagyis már jó előre lehet tudni és úgy kalkulálni, beállítani szükség esetén előtte a szüneteltetést, nyilván nem akkor kell, amikor már telepítve lettek a frissítések és újraindítást kér a Windows...
• Az aktív időszak arra való, hogy azalatt ne legyen automatikus újraindítás, nem arra, hogy ne települjön semmilyen frissítés.
• De, tudja menteni az aktuális munkamenetet, a megnyitott egyes alkalmazásokat újraindítás, kijelentkezés és bejelentkezés után újraindítani mind a Windows 10, mind a Windows 11.[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
• A Windows verzióinak összehasonlítása
• Windows 11 vs Windows 10: A Comprehensive Comparison of Features and PerformanceAzért vannak a Windows 11-ben olyan újítások és új funkciók, amikkel szemben a Windows 10 már elmarad, ahol a linkelt leírásokban lévő újítások csak a kommersz funkciók és nem a teljes lista.
• Nagyon durva lett az ehavi foltkedd, azonnal frissíteni kell a Windows-okat
A biztonsági frissítések hiánya és az egyre szaporodó biztonsági rések előbb-utóbb egyre nagyobb biztonsági kockázat lesz majd a Windows 10-nél, amiket egy külső antivírus szoftver sem feltétlen fog tudni ellensúlyozni, pl. most a novemberi patch kedden kiadott kumulatív frissítés is egy rakás dolgot javított, számos biztonsági rést zárt le.
+ Ha véget ér a támogatás, akkor a szoftvergyártók és a hardvergyártók is majd fokozatosan húzzák ki a talajt az EOL / EOS Windows alól, böngészők és egyéb szoftverek új verziói sem fognak települni, új PC-knél már nem lesznek driverek Windows 10-hez, stb. De itt még jobb lehet a helyzet, mert ugye + 3 évig lesz fizetős ESU a Windows 10-nél, addig jó esetben támogatni fogják még a programok, mint ahogyan a Windows 7-et is a népszerű böngészők (példa).• Windows 11 telepítése inkompatibilis gépre
Az előző válaszban leírtaknak egyébként az lett volna a lényege, hogy akár új PC vásárlása nélkül is megoldható a Windows 11-re váltás, használható akár nem támogatott hardverkonfiguráción is, nem az, hogy a Windows 10 támogatásának megszűnése után Windowsból muszáj lesz a már nem támogatott 10-est használni.
[ Szerkesztve ]
-
Alaaf Pi
senior tag
válasz King Unique #204 üzenetére
Szüneteltetni nem tudom, ha nem jelzi, hogy kéne frissíteni, hanem csak újraindítást kér. Ha nem indítom újra, fokozatosan tönkreteszi az alkalmazások használatát.
Az aktív időszak valami 7-22 van beállítva, ezen belül rinyál állandóan, hogy akkor indítsam már újra. Ami azért nem túl jó, mert képtelen sessiont menteni, vagyis nyithatom újra a millió filet, amit használok. -
Victorio
aktív tag
Amit a mai napig nem sikerült rendesen összehozni a Windowsban az a normális támogatás a hangnak.
5.1 csatornánkénti külön hangerőállítás, minden szoftvernek egyedileg beállítható hangerő, csak hangkimenetként kezelhető HDMI csatlakozó - hogy csak a legfájóbbakat említsem.Kíváncsi vagyok hogy a 12-ben az égetően hiányzó AI támogatás mellé befér-e végre a hang szekció rendbetétele.
Hiába nem szereted, - mondta a Macska - itt mindenki bolond. Én is bolond vagyok. Te is bolond vagy. Honnan gondolja, hogy én bolond vagyok? - kérdezte Alice. Ha nem volnál bolond, - válaszolt a Macska - nem jöttél volna ide.
-
carl18
addikt
válasz King Unique #207 üzenetére
Egyenlőre én nem látok semmi olyat ami miatt értelmét látnám Windows 11-re váltani.
Aztán 2025-ben ráérek át gondolni váltsak-e az újabbra vagy teszek egy próbát a linuxal.Meg mi van akkor ha 2025 után nem kap az ember frissitést?
Facebook/youtube és társai azért biztonságos oldalak amikről nem kap az átlag ember vírust. Én sose katintok kéttes eredetű linkre se, így user error kilőve.
Van AVG+ a Google/Chrome /Firefox is kapja folyton az updatet.Azért manapság ha egy gépet nagyon akar valami hacker úgy is feltöre.
De elvagyok én még Windows 10 mellet, nekem ez mindenre elég.
[ Szerkesztve ]
Hiába szúr, itt Ryzen a úr!
-
X2N
őstag
válasz King Unique #207 üzenetére
Nem kell a windowst se beaktiválni. Minek. Csak egy felirat van a képernyő jobb sarkában, már megszoktam.
-
King Unique
titán
Windows 11 telepítése inkompatibilis gépre
Nem is kell feltétlen új PC-t vásárolni, lecserélni a régi hardverkonfigurációt, mivel akár nem támogatott hardverkonfigurációra is megoldható a Windows 11 telepítése, ami nem újdonság...
+ Új termékkulcs sem feltétlen kell, mert a Windows 10 termékkulccsal ingyen aktiválható a Windows 11 is. Sőt, még termékkulcsot sem feltétlen kell megadni, mivel ha van már a PC-nél Windows 10 digitális licenc, akkor azzal automatikusan aktiválódni fog a Windows 11 is, ha passzol a kiadás (pl. Home - Home / Pro - Pro).[ Szerkesztve ]
-
X2N
őstag
Tapasztalat frissítésre nincs(én nem kapcsoltam be soha eddig), van neki win 11-es verziója, ezt nem próbáltam, csak 1x raktam fel véletlenül, utána visszatettem a 10-est. Időnként újratelepítem a windows-t, pl hardvercserénél, akkor megy mindig fel az aktuális új verzió. Eddig problémám nekem nem volt vele..
carl18-Te csinálod jól, felesleges mindig mindenből a legújabbat megvenni.
[ Szerkesztve ]
-
carl18
addikt
"Nem értem mi bajod van!... Már 2 éve, hogy megjelent. 2025 október még majdnem 2 év. Ennyi idő alatt nem tudsz összespórolni annyit, hogy le tudd cserélni a konfigodat? Mikor kiderült, hogy nem lesz kompatibilis a géped, ha akkor elkezdesz ezen dolgozni, 2025 végén egy HEDT gépet össze tudnál rakni. Csak mondom."
Jó vicc ez, mint ha szerinted ez a pénzről szólna? Szép ez a materialista gondolkodás.
Ha én nem akarok Windows 11-re váltani akkor biztos a pénz a oka. Hmm
Ryzen 5 3600-as processzorom van 4 éves, és én elégedett vagyok vele nekem mindenre elég. Én akkor váltok cpu-t mikor már nem elég az igényeimnek vagy hatalmas az előrelépés például 100% magonként.I5-3470-ről mentem R5 1600-ra onnan meg R5 3600ra.
HEDT gép mi a fenének egy átlag embernek?
Ismerek embert aki összerakott gépet "Megteheti miért ne"
I9 cpu több stb rog alaplap. Kérdezem mire kell neked?
"Benchmark gép" nettezni filmet nézni valóban kell egy 300E forintos cpu.
Inkább tartom magamat tudatos felhasználónak és gondolkodok is vásárlás elött.
Persze válthatok Am5-re meg egy 7600X-re vagy 13600K-ra de minek? hogy 0,3 másodpercel hamarabb jöjjön be a Google Chrome.Most is vehetnék új gépet, akár de nem látom értelmét mikor a jelenlegi is mindenre elég.
Heti 3-6 órát gépezek alkalmanként vagy néha megnézzek valamit ezért megéri 1 milliót kidobni a ablakon. Én általában 5-8-10 évente váltok platformot vagy cserélek cpu-t.
Biztos nem a Windows 11/12 miatt fogok hardvert fejleszteni.
Akkor inkább felrakok másodlagos rendszernek egy Linuxot és akkor hagyom a Windowst a fenébe.Mostanság kezdett foglalkoztatni a elavulás vagy hogy egy eszköznek nekem kell megfelelnie.
Jelenleg a R5 3600/16gb ram/1660 Super mindenre elég.Alan wake 2 nem izgat és társai mert ritkán játszok.
Csak itt az a gond 2025 végén lejár a Windows 10 update aztán mi lesz alternatíva.[ Szerkesztve ]
Hiába szúr, itt Ryzen a úr!
-
King Unique
titán
válasz Alaaf Pi #191 üzenetére
Miért, pontosan mi van beállítva?
Az előbb még aktív időszak lett írva, ami arra való, hogy azon belül ne legyen automatikus újraindítás az azt igényló frissítések telepítése után, nem arra hogy egyáltalán ne telepítsen a Windows Update Windows-frissítéseket. Ha az utóbbi a cél, akkor a szüneteltetést kell beállítani, meg értelemszerűen még a frissítés megkezdése előtt.
Ha céges PC és az ottani IT felügyeli, akkor meg ugye elsődlegesen ott kellene érdeklődni, hogy mit állítottak vagy mit nem állítottak be.[ Szerkesztve ]
-
Kansas
addikt
A kedves felmenőidet tulkozd, és mielőtt beböfögsz ide valamit, esetleg olvasd el mi lett már leírva. A kérdőjel csak annyira ment fel, mint az elakadásjelző a KRESZ alól: semennyire.
Nincs olyan MI, ami képes lenne szimulálni az emberi hülyeséget... ha valaha lesz, annak tuti az emberi hülyeség lesz az oka... A Föld erőforrásai közül a legjobban az ész van elosztva - mindenki meg van róla győződve, hogy több jutott neki, mint másoknak.
Új hozzászólás Aktív témák
- Akció! Dell Latitude E6230 laptop (12,5/i5-G3/8GB/256SSD) - 1 év garancia, 27 % számla
- Akció! Dell Latitude E6230 laptop (12,5/i7-G3/8GB/128SSD) - 1 év garancia, 27 % számla
- Konica Minolta Bizhub C227 fénymásoló
- Yamaha NS-555 hangfalpár + opcionális HiFi - házimozi cuccok
- Lenovo ThinkCentre M93p SFF PC, Quad Core i5-4570 CPU, 8 GB DDR3 RAM
- Lenovo Legion Go Z1 Extreme, 512GB játékkonzol ELADÓ
- Sony 35 1.4 GM (SEL35F14GM) összes tartozékával + garancia papírjával együtt
- 4x8GB (32GB) Patriot Viper, 4400 Cl19 - 3800 Cl14 DDR4, Samsung B-die
- Eladó Dell Dock WD19S USB-C !!töltő adapter nélkül nélkül!!
- Hot Wheels Premium Knight Rider makett bontatlan