- TCL LCD és LED TV-k
- RAM topik
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Kivégzi a Firewire-t az új macOS verzió?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- CPU léghűtés kibeszélő
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- SSD kibeszélő
Új hozzászólás Aktív témák
-
niof
veterán
válasz
MasterDeeJay #255 üzenetére
Igen, akkor még sokat játszottam, mikor a 7700K repült (valaki itt a HW aprón vette meg), CPU limites voltam. Manapság már keveset játszom, havi pár órát, ha nagyon unatkozom, de mégis észreveszem, hogy bizonyos területeken kevés a 10600K. De ezt a platformot már nem fejlesztem, nincs értelme. Jövőre meglátom mit domborít az Intel, szeretnék PCIe5-re, illetve DDR5-re váltani.
Azért azzal nem értek egyet, hogy C2D-ban látod a minimumot. Inkább én 3rd gen i3-i5-nél lejjebb nem. Nemrég selejteztem a 3.gen I7-es laptopomat, hiába csak böngészős gép volt, Windows-al Mint-el egyaránt lassúcska volt már szegényem."Win11-nek is inkább csak biztonsági funkciók miatt van ekkora minimum gépigénye."
Ez pontosan így van, és szerintem 2023-ban egyszerűen illendő lenne már a felelős júzereknek ezt is figyelembe venni, nem csak azt, hogy "semmivel nem tud többet, mint a 10" meg hogy "most ezért váltsak platformot?"... Nonszensz.#254 ddekany
Itt nem is az a lényeg, hogy egy-egy task-ra többet kell várni, bár az is baromi dühítő. Itt amit tetten lehet érni, hogy teljesen átlagos feladatok is lényegesen lassabban működnek, mint kellene. Akár egy mezei böngészőhasználatnál is lazán érezni. Pláne, hogy több, egymástól teljesen eltérő generációjú géppel van napi szinten dolgom, és mikor egy öregecske gép elé kerülök, hiába a sok RAM meg az SSD, egyszerűen lassabbak. -
ddekany
veterán
válasz
MasterDeeJay #255 üzenetére
Ezért is szeretnék nagyon ezt az "AI PC" dolgot, mert akkor van egy konkrét képesség, ami nagyon lassú és akku zabáló mindenen (ha egyáltalán megy), amit nem valamikor jövő év közepén veszel. Sőt, ezzel majd várhatóan lesz egy gyors fejlődés szakasz, mint CPU téren a 90-es években, csak most NPU-val. Szóval jövőre veszel egy gépet, reményeik szerint rákattansz az "AI" funkciókra (hát... meglátjuk), és egy évvel később azt látod, hogy ismerős új gépén ezek 2x gyorsabban futnak.
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- TCL LCD és LED TV-k
- Argos: Szeretem az ecetfát
- RAM topik
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Vicces képek
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Kivégzi a Firewire-t az új macOS verzió?
- World of Tanks - MMO
- További aktív témák...
- DDR5 GAMER PC: Új RYZEN 7 8700F +RTX 4060/5060/4070/5070 +16-32GB DDR5! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ!
- Dell Latitude 7410 Strapabíró Ütésálló Profi Ultrabook 14" -80% i7-10610U 16/512 FHD
- Szép! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 32/512 Iris Xe FHD Magyar
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 8/512 Iris Xe FHD Magyar
- 512 Gb-os NVME-k
- Microsoft Surface Laptop 3 - 15 col - Fekete
- Honor Pad X8 64GB, Wi-Fi, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- AKCIÓ! ASUS MAXIMUS VIII HERO Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- 120 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest