Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• niof

veterán

válasz MasterDeeJay #255 üzenetére

Igen, akkor még sokat játszottam, mikor a 7700K repült (valaki itt a HW aprón vette meg), CPU limites voltam. Manapság már keveset játszom, havi pár órát, ha nagyon unatkozom, de mégis észreveszem, hogy bizonyos területeken kevés a 10600K. De ezt a platformot már nem fejlesztem, nincs értelme. Jövőre meglátom mit domborít az Intel, szeretnék PCIe5-re, illetve DDR5-re váltani.
    Azért azzal nem értek egyet, hogy C2D-ban látod a minimumot. Inkább én 3rd gen i3-i5-nél lejjebb nem. Nemrég selejteztem a 3.gen I7-es laptopomat, hiába csak böngészős gép volt, Windows-al Mint-el egyaránt lassúcska volt már szegényem.

"Win11-nek is inkább csak biztonsági funkciók miatt van ekkora minimum gépigénye."
    Ez pontosan így van, és szerintem 2023-ban egyszerűen illendő lenne már a felelős júzereknek ezt is figyelembe venni, nem csak azt, hogy "semmivel nem tud többet, mint a 10" meg hogy "most ezért váltsak platformot?"... Nonszensz.

#254 ddekany
    Itt nem is az a lényeg, hogy egy-egy task-ra többet kell várni, bár az is baromi dühítő. Itt amit tetten lehet érni, hogy teljesen átlagos feladatok is lényegesen lassabban működnek, mint kellene. Akár egy mezei böngészőhasználatnál is lazán érezni. Pláne, hogy több, egymástól teljesen eltérő generációjú géppel van napi szinten dolgom, és mikor egy öregecske gép elé kerülök, hiába a sok RAM meg az SSD, egyszerűen lassabbak.

• ddekany

veterán

válasz MasterDeeJay #255 üzenetére

Ezért is szeretnék nagyon ezt az "AI PC" dolgot, mert akkor van egy konkrét képesség, ami nagyon lassú és akku zabáló mindenen (ha egyáltalán megy), amit nem valamikor jövő év közepén veszel. Sőt, ezzel majd várhatóan lesz egy gyors fejlődés szakasz, mint CPU téren a 90-es években, csak most NPU-val. Szóval jövőre veszel egy gépet, reményeik szerint rákattansz az "AI" funkciókra (hát... meglátjuk), és egy évvel később azt látod, hogy ismerős új gépén ezek 2x gyorsabban futnak.

Új hozzászólás Aktív témák