Új hozzászólás Aktív témák
-
Háááát a 11 sincs kész, rakás dolog félig ilyen félig olyan vagy kevesebb tudású.
ddekany
Külön kedvencem amikor homeuser rakja el a notit közben meg megy az update, aztán a táskában meg forr a gép, rosszabb esetben lekapcsol update közben mert lemerül. Aztán hozza hozzám, rendszervisszaállítás...ja az nincs mert update letiltja..na akkor legutolsó build visszaállítása error...ennyi volt a windowsod.
Szóval kiegyeznék egy kevésbé öngyilkos hajlamú update móddal is.Ja meg most ez a HP lett az összes nyomtató bug, nem lett kijavítva. Frisstettem mindent, sokadik restart és továbbra is minden nyomtatóm HP és a Canon nyomtatók lapjai sem jönnek be.
[ Szerkesztve ]
-
-
-
válasz Glaz-dozfhut #143 üzenetére
Ha bitlocker futott akkor belekeverhet a TPM.
Amúgy kapcsolgathatnád oda vissza, nem történik semmi. Legalábbis nálam párszor tuning profilokat próbálgatva sokszor volt ki és be kapcsolgatva cmos clear után, Win11-et nem érdekelte. Ugyanígy secure bootot is ki be kapcsolgattam. Update is lemegy TPM és secure boot nélkül is. Még csak nem is szól érte hogy valami történt.secretgarden
Ai gyorsítás ahogy tudom videókártyán szokott lenni. De mindegyik gyártó máshogy hívja és valószínű máshogy is működnek. Win11 támogatott a (6gen?) skylake-x i9-es procim is [link] (7980xe), kíváncsi leszek 12-eshez is támogatják-e.
A képgenerálós ai-t stable diffusiont használtam nvidián (Tesla P4) és Intelen is (a770) utóbbival kellettek extra lépések hogy működjön, AMD-vel nem próbáltam. De ilyen chatgpt klón szöveges szintű dolgokhoz elég volt a proci is.[ Szerkesztve ]
-
Szerintem modern újabb játékokra értette.
Nyilvánvaló hogy átlag használatra játékok nélkül 10+ éves gép is teljesen alkalmas. Cégnél 4gen i5-ösökket használunk 8gb rammal 256 ssd-vel (kb 30-40%-ban) és senki nem panaszkodik hogy a gép lassú lenne* úgy hogy lenne keret cserére totál új gépekre is. Miközben otthon meg fullos új gépeik vannak. (aki kérte az kapott 6-8gen-eket.)
Ma valahol a minimumot nagyobb c2q vonalon húznám meg, vagy inkább 2gen i5, 8Gb ram (4Gb már azért sarkos mondjuk a full bloatolt facebook esetén) SSD szintén már minimum bár amúgy is a 128gb-osokat már dobálják utánad). Videókártyából meg ha kellene akkor a totál minium GTX950-M2000 VP9 gyorsítás miatt, 4K-ra meg Intel A380 AV1 miatt.
2 magos c2d-at már nem használnék szívesen (cégnél van belőlük még 4db).*irodai használat a cégnél:
4-8 Chrome lap nyitva (facebook is!)
Outlook (1-6 fiók, 10-30Gb adatfileokkal)
word, excel pár darab nyitva (excelből van 10-30 munkalapos is)
2-3 speckó .net program nyitva, útvonaltervezők, nyilvántartások stb.Szevernek meg igen nagy a skála hogy kinek mire van szüksége. Van cégnél elsőgen i5 alapú xeon is, de van skylake xeonos is, de egyik telephelyen HP Z620 van szervernek (2698v1, 32gb). Tönkre nem mennek, azaz az egyik új Dell T20-asban cseréltem tápot de csak a ventije miatt mert zörgött. Viszont core2 alapú szervert kiselejteztem, de csak azért mert 8gb volt a max amire tudtam bővíteni és a feladatához kevés volt.
Win11-nek is inkább csak biztonsági funkciók miatt van ekkora minimum gépigénye. Mert amúgy amint ment a win10 (x64) azon ugyan úgy megy a win11 is (trükközve telepítve persze). TPM és secure boot-ot sem tudom mire használja a win11 mert én rendszeresen ki be kapcsolatom (nem szándékosan csak a cmos clear néha kikapcsolja aztán elfejeltem visszakapcsolni)
[ Szerkesztve ]
-
Erre használjanak videókártyát, gyakorlatilag ott van készen mindegyik gyártónál megoldás. Bővíteni meg egyszerűbb videókártyával egy régi gépet mint kompletten cserélni. Más kérdés hogy alig van ma már olcsó videókártya. (AI-t legolcsóbban Intel A380-as tud de az is 50eft)
Illetve valami előfizetéses megoldást, erre is már van millió egy féle nem is drágán. Ha már notiról van szó, ne localba menjen az AI számolósdi akksiról.[ Szerkesztve ]
-
Noti i7 ivyből azért van a fapad 2 magos ami i3 szint sincs. De a fullos model is le van folytva egy igazi asztali i7hez képest. Nem összehasonlítható az asztalikkal.
C2Q amit írtam hogy még megkötésekkel használható. Cégnél raktárosnak olyan van 8gb ram 256gb ssd, gt610, és simán nezetik meg nézegeti a szervizes bazi nagy pdf-eleket. Jó persze pár lap van chromeban, a szervízprogi (
~16gb sql adatbázissal és 35gb pdf/kép), levelező és egy rdp. Ugyanezen szervizes cucc pár másodperc alatt nyílik meg, nála kb 5-6 sec. Tehát lassabb de nem ezen múlik a munkája.[ Szerkesztve ]
-
Win11-nél:
i7 7800x benne van, ami Skylake, ugyan ezen foglalatban az újabb KabyLake proci 7740X nincs benne, asztali foglalatos i7 7700 is újabb mégsem támogatott. 7820HQ mobil Kaby lake meg támogatott... látszólag nincs benne logika.
Valami mélyebb dolog lehet mint a TPM megléte, vagy nyomtak egy táblázaton Random függvényt.[ Szerkesztve ]
-
-
válasz zetor2000 #312 üzenetére
Kínai lapokon elég gyakori hogy integrálnak valamilyen kulcsot. Ott nem érdekel senkit hogy megvetted-e vagy sem. Gondolom kínai márkás notikon is ez lehet a helyzet. Nekem most olyan kulcs van a gépemen (win11 pro) aminek az eredetét sem tudom. (Van win 7 pro matrica a gépemen de nem írtam be).Retailnak írja. Ms fiókom összeszedett kulcsokat, valahonnan még office2013-asom is van.
Persze a kulcs megléte még nem igazolja hogy eredeti lenne.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! HP ProDesk 600 G5 SFF számítógép, CPU: i7-9700, 16 GB RAM, 512GB SSD, Win10/11 PRO, telepítve
- 31.5" 2K QHD AORUS FI32Q G-Sync Super Speed (SS) IPS Panel 170Hz HDR400 + HLG Valós 1ms Garancia
- Hibátlan Lenovo Thinkpad X270 (I7-7500U, 16GB/256GB, 12,5 FHD) eladó!
- -50% Bontatlan Lenovo Yoga Slim 7i Pro Prémium Fémházas Ultrabook 14" i5-1240P 16/512 2,2K
- Samsung Galaxy Watch 6 Classic ezüst 47mm bluetooth okosóra
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest