- Hamarosan megkezdődik a nubia 2,8K-s táblagépének szállítása
- Barátokká váltak az eddig rivális AI-óriások
- ASUS blog: Ideális olcsó utazós gép lett az új Vivobook S14
- Az Aura Displays hordozható monitorhármasa jól felturbózhatja a produktivitást
- Dual Mode-os IPS monitorral adott magáról életjelet a Gigabyte
- CPU léghűtés kibeszélő
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen TV-t vegyek?
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Epson nyomtatók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Everest / AIDA64 topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
niof
veterán
Pont az említett laptop esetén nem talált a Mint hozzá pár drivert, tehát pl. így a 7730M videókártya teljesítménytöbblete kapásból felejtős volt azon a gépen, be kellett érni a jóval szerényebb Intel kártyával.
Amúgy a TPM megkövetelése miért is nem fontos biztonsági feature? Szerintem az.
Az meg, hogy miért a 8.gen? Feltételezem (tehát nem tudom), azokban látták azt a HW-es teljesítményt, amivel teljesen biztosan működtethető az összes kezdeti és jövőbeni funkció, amit a 11 kapott/kapni fog. Tehát, ez future proof annak a támogatásának a végéig. Az meg mikor lesz? 2026? 2027? Nem cserélnél le már addigra egy közel 10 éves HW-t? Szerintem de. Szerintem a tévédet nem használod 10 évig, pedig a műsorszórás nem igazán hozott új dolgokat az elmúlt néhány évben. -
niof
veterán
Én nem azt állítottam, hogy felelőtlenség használni a 10-et, csak azt, hogy felelős júzer ezt figyelembe veszi, hogy ezek az új funkciók, és ott húztak egy vonalat, ezután csak ez lesz. Ennyi.
A Linux-ot meg hagyjuk már. Már írtam, hogy egy Windows-on szocializálódott felhasználó, amennyiben nem csak minimális médiafogyasztás a cél, meg egy kis böngészgetés, nagyon hamar diszkomfort érzése lesz a használata miatt. Teljesen lényegtelen, hogy egy kenyérpirítón is elmegy, ha egyébként meg az ember nem találja meg a megszokott programjait rá. Mert ugye töredékük elérhető mindkét platformra, és ez tény. Pláne, ha a használt szoftvereinek licencei mondjuk épp Windows-hoz kötik, és azokat nem is lehet átvinni.
-
King Unique
titán
Dehogy kell 1 év halasztás a havi kumulatív frissítéseknél, ilyen hülyeséget max. az ír, aki totál fogalmatlan a témában, ami ugye esetedben nem meglepő az eddig olvasottak alapján.
"nem veszed észre, ha újraindul a rendszer?"
Ennél hülyébb érvelést ritkán olvasni, mivel az újraindítást eleve észleli a felhasználó, azt nem lehet nem észrevenni, max. akkor ha nem indul újra.
"Ez egyébként elég hülye megoldás, pont azért van, mert a frissítés béna. Simán futhatna a frissítés akár óránként is"
Mármint ha alapesetben csak havonta 1x kell frissíteni, havonta 1x telepít a Windows Update automatikusan kumulatív frissítéseket, akkor az a fals logikád alapján hülye megoldás, mennyivel jobb lenne, ha óránként zargatná a frissítésekkel a felhasználót. Júj, ekkora ökörséget is ritkán olvasni.
"normálisan meg lenne csinálva és nem kellene minden vacak miatt újraindítani a gépet"
Minden vacak miatt nem is kell, jellemzően a havi "B" kumulatív frissítés és olykor (nem mindig) a .NET kumulatív frissítés telepítése után kell újraindítani a Windows 10/11-et, amik letudhatók egyszerre, meg esetleg egyes illesztőprogram-frissítések miatt, már ha éppen települ olyan. Na meg akkor ha verziófrissítés van, de az ugye ráér évente 1x, illetve 2-3 évente 1x, mivel ugye kiadástól függően 24 és 36 hónap egy-egy Windows 11-verzió támogatási ideje, ahol támogatott verziónál a Windows Update első körben csak opcionálisan ajánlja fel az új funkciófrissítést.
Hát ilyen "okosságok" írogatása után nem is kell, sőt ez esetben inkább csendben kellene maradni.
-
King Unique
titán
Persze hogy nincs, mert a Windows 7 egy majd 15 éves rendszer, ami a rögzített életciklusnak - már ha mond valamit ez neked - köszönhetően nem is kapott sok fejlesztést, ellenben a Windows 10/11 modern életciklusával, ami folyamatos fejlesztést tesz lehetővé, ahol még pl. a Windows 10 jelenleg is kap a havi kumulatív frissítésekkel kisebb újításokat úgy, hogy már lesz annál 23H2 vagy újabb verzió.
Tehát akkor a logikád szerint nem baj ha a 7-es már alapvető dolgokat nem tud és nem támogat, nem jelent az semmit, minek virtuális asztal és egyebek, jó az úgy, ja már akinek."Egyébként ha még sokáig faragják, talán a Windos 15-ben már regedit faragás nélkül is be lehet kapcsolni, hogy az óra a másodpercet is mutassa"
Mármint azt akartad írni, hogy többek között még ezzel sem vagy tisztában és úgy próbálod itt osztani az észt, holott már eleve beállítható a gépházban.
Na, azért ne túlozzunk a grafikai felülettel, amit eleve folyamatosan fejlesztenek és modernizálnak, a Windows 12-ben pedig további újítások lesznek.
Igen, többek között a WSL is olyan funkció, amit a régebbi Windowsok nem tudnak, meg ugye a 7-esnél még Microsoft Store sincsen. Ennek említése még elmegy és nem is úgy volt szó ott a Linux kapcsán, ahogyan azt azt előadták itt egyesek.
-
-
King Unique
titán
• Mármint neked a 35 nap egészen rövid idő (meg pláne hogy ügyes kattintgatással lehet akár több is), talán 365 napig akarod szüneteltetni és mellőzni a biztonsági frissítéseket, vagy mi?
• Ha nálam alkalmaként több Windows 10-es és Windows 11-es PC-n is be van állítva szüneteltetés, ami hatására a beállított X hetes időtartam teljes ideje alatt nem telepít Windows-frissítéseket és illesztőprogram-frissítéseket a Windows Update, max. csak a Defender frissül, akkor mégis kinek akarod itt bemagyarázni hogy "mégsem szünetel. Vagyis igazából nem nagyon", ennyire fogalmatlan vagy a témában?
• Felhasználói élmény, hűha, egy normális hardverkonfiguráción kb. észre sem venni a frissítést, meg pláne ne egy eKB-t, max. ha jelez az újraindítás miatt, meg ugye havonta csak 1x települnek automatikusan kumulatív frissítések. Aztán a technikai megvalósítás is pont hogy sokat fejlődött mióta kumulatív frissítések és azon belül is különbözeti frissítések vannak, + mióta a havi kumulatív frissítésekkel integrálják az egyes új verziók fejlesztéseit, ami után csak egy kis méretű engedélyező csomag (eKB) letöltése és telepítése kell a verzióváltáshoz a korábbi standard in-place upgrade helyett, ami jóval gyorsabban lefut, Windows 11-nél nemrég a 22H2
—►
23H2 upgrade is ilyen volt.Dettó, látszik itt is a hozzáértés, ha ezeket külön magyarázni kell...
-
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Engem a fekete tálcára rakott rikító fehér kereső téglalap visz ki az észből. Azt ki találta ki és miért pont rikító fehérre kellett állítani...
Ráadásul hiába kapcsoltad át, hogy csak a szimbólumot rakja oda, pár hete jött egy frissítés és újra előjött a fehér téglalap. Persze megint el lehet rejteni, de na...
*boomerek... dos meg Norton Commander... az volt még a szép világ.
-
Chiller
őstag
Ja, ugyanaz mind. a Win3.0, a Win95, a Win2000, a Win8.1, mind. mind mind ugyanaz .
Hogy lehet ilyet leírni?
Nem is értem, minek erőlködik az MS, már 25 éve lehúzhatták volna a rolót, elereszthettek volna 20ezer "fejlesztőt".
szerk: szerintem értetted, mire gondolt a kolléga.
Mondjuk engem a GUI aztán tök nem érdekel, a win2000-el nekem elért a csúcsra
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- CPU léghűtés kibeszélő
- Autós topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Path of Exile (ARPG)
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen légkondit a lakásba?
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- További aktív témák...
- RTX 4080 SUPER,16GB. Ryzen 7 7800X3D, 32 RAM Fury RGB! Garancia!
- Asztali PC , i7 9700K , RX 5700 XT , 32GB DDR4 , 500GB NVME , 1TB HDD
- Dell Inspiron 5406 2-in-1i5-1135G7 16GB DDR4 3200 512GB NVME 14" FHD Érintőkijelző W11Pro
- Eladó MacBook Pro 14" M1 Pro (2021) 16/512 99% akku Makulátlan állapotban!
- Újszeru GIGABYTE G5 - 15.6" FullHD 144Hz - i7-13620H - 48GB - 1TB - RTX 4050 - Win11 - 1,5 év gari
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG Ally Z1 Extreme 512GB SSD játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Dell Latitude 7390 2in1 - i7-8G I 16GB I 256SSD I 13,3"FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gar
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 Touch - i5-6300U I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- LG 65QNED87T / 65" - 164 cm QNED / 4K UHD / 120Hz & 3ms / HDR 10 Pro / FreeSync Premium / HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest