- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Hobby elektronika
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Házimozi belépő szinten
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Milyen notebookot vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
King Unique
titán
Hát ezek szerint te még rákeresni sem tudtál a neten, meg ha olyan alapvető dolgokat kellett itt szájbarágósan magyarázni és leírásokkal szemléltetni, hogyan lehet a Windows Update-nél az illesztőprogram-frissítéseket blokkolni, újraindítási ütemezést beállítani, alvó módból történő ébresztés okát megnézni és szükség esetén letiltani, stb., de persze ezek után még te firtatod és szapulod más tudását, holott a tied kanyarban sincsen az olvasottak alapján, na erre céloztam az imént.
-
martonx
veterán
De hiszen pont te írtad feljebb, hogy milyen ősrégi géped van. Attól nehéz is elvárni, hogy a Zoom simán menjen rajta
Én Zoom, Skype, Google Meet, MS Teams, Slack (eh néha a kardomba dőlnék, hogy ennyit kell párhuzamosan használnom) mindenhol használok virtuális háttereket / háttér homályosítást, abszolút zokszó nélkül, hibátlanul működnek.
A Ryzen 7 5800x ventillátorát se hallom felpörögni ezektől. -
martonx
veterán
"a helyben futni képes "AI" funkcióktól nem fognak hasraesni az emberek" - végülis csak napok óta kérdezgetem, hogy mégis mik lesznek ezek, és azon kívül, hogy bármi lehet semmi értelmes választ nem kaptam.
Videó leiratozó, meg fénykép háttér photoshop? De hiszen ezek évek, évtizedek óta velünk vannak, akár még mobilon is (lásd snapchat filterek)Ezért kell új win és új proci, hogy ilyeneket tudjon?
-
Win11-nél:
i7 7800x benne van, ami Skylake, ugyan ezen foglalatban az újabb KabyLake proci 7740X nincs benne, asztali foglalatos i7 7700 is újabb mégsem támogatott. 7820HQ mobil Kaby lake meg támogatott... látszólag nincs benne logika.
Valami mélyebb dolog lehet mint a TPM megléte, vagy nyomtak egy táblázaton Random függvényt. -
niof
veterán
Igen, de mi van akkor, ha még nem láttunk mindent? Ezért írtam, hogy feltételezem. De mint a másik hozzászólásban írtam, magam sem gondolom komolyan, hogy igazából HW limitje lenne. De elképzelhető.
Igazából nem tudjuk, mit hoz a 12. Lehet, hogy ezzel az AI marhasággal pont ki fog derülni, hogy valójában miért ez a gen. lett a végső supportált. -
niof
veterán
Jó, de akárhogy is csűrjük-csavarjuk, valahol meg kellett húzni egy határt. Szerintem a 8. generációs cuccok még a 10 ciklusának a végéig, ha döcögve is, de kihúzzák. Akkor meg már olyan 7 éves lesz nagyjából az a platform, megérett a cserére.
Persze nyilván van mögötte üzleti érdek, sőt, még azt sem zárom ki, hogy a hardvergyártókkal meg is egyeztek, de szerintem szépen kapott mindenki elég átfutási időt, meg hát meddig akarsz egy vasat használni, ami felett eljárt az idő? -
King Unique
titán
Mármint aminél szemléltetve lett több módszer is hogyan lehet beállítani hogy ne legyen driver downgrade, amit már csak megfelelően alkalmazni kellene. Ha nem akaródzik, vagy nem sikerült, akkor meg azt kellene írni, nem egyebet...
Hát mondjuk nem is nekem kellett itt magyarázni az új Windowsok alapvető beállítási lehetőségeit beleértve egy egyszerű újraindítási ütemezést is, nem én kevertem az alvó módból ébresztés okának meghatározását mással, szóval hagyjuk hogy kinek a véleményét mennyire kell itt komolyan venni. -
Erre használjanak videókártyát, gyakorlatilag ott van készen mindegyik gyártónál megoldás. Bővíteni meg egyszerűbb videókártyával egy régi gépet mint kompletten cserélni. Más kérdés hogy alig van ma már olcsó videókártya. (AI-t legolcsóbban Intel A380-as tud de az is 50eft)
Illetve valami előfizetéses megoldást, erre is már van millió egy féle nem is drágán. Ha már notiról van szó, ne localba menjen az AI számolósdi akksiról. -
Szerintem modern újabb játékokra értette.
Nyilvánvaló hogy átlag használatra játékok nélkül 10+ éves gép is teljesen alkalmas. Cégnél 4gen i5-ösökket használunk 8gb rammal 256 ssd-vel (kb 30-40%-ban) és senki nem panaszkodik hogy a gép lassú lenne* úgy hogy lenne keret cserére totál új gépekre is. Miközben otthon meg fullos új gépeik vannak. (aki kérte az kapott 6-8gen-eket.)
Ma valahol a minimumot nagyobb c2q vonalon húznám meg, vagy inkább 2gen i5, 8Gb ram (4Gb már azért sarkos mondjuk a full bloatolt facebook esetén) SSD szintén már minimum bár amúgy is a 128gb-osokat már dobálják utánad). Videókártyából meg ha kellene akkor a totál minium GTX950-M2000 VP9 gyorsítás miatt, 4K-ra meg Intel A380 AV1 miatt.
2 magos c2d-at már nem használnék szívesen (cégnél van belőlük még 4db).*irodai használat a cégnél:
4-8 Chrome lap nyitva (facebook is!)
Outlook (1-6 fiók, 10-30Gb adatfileokkal)
word, excel pár darab nyitva (excelből van 10-30 munkalapos is)
2-3 speckó .net program nyitva, útvonaltervezők, nyilvántartások stb.Szevernek meg igen nagy a skála hogy kinek mire van szüksége. Van cégnél elsőgen i5 alapú xeon is, de van skylake xeonos is, de egyik telephelyen HP Z620 van szervernek (2698v1, 32gb). Tönkre nem mennek, azaz az egyik új Dell T20-asban cseréltem tápot de csak a ventije miatt mert zörgött. Viszont core2 alapú szervert kiselejteztem, de csak azért mert 8gb volt a max amire tudtam bővíteni és a feladatához kevés volt.
Win11-nek is inkább csak biztonsági funkciók miatt van ekkora minimum gépigénye. Mert amúgy amint ment a win10 (x64) azon ugyan úgy megy a win11 is (trükközve telepítve persze). TPM és secure boot-ot sem tudom mire használja a win11 mert én rendszeresen ki be kapcsolatom (nem szándékosan csak a cmos clear néha kikapcsolja aztán elfejeltem visszakapcsolni)
-
King Unique
titán
Pont az volt kifogásolva, hogy minek módosítja (downgrade / upgrade) a Windows Update a drivert, aminél adott a lehetőség azt tiltani. Ha nem cél a teljes tiltás, akkor csak a VGA drivernél beállítás kérdése is lehet a telepítésnél (példa).
Ez a "WUP" gondolom a Windows Update (WU) akar lenni.Az a leírás azt szemlélteti hogyan lehet megnézni mi ébresztette fel alvó állapotból a rendszert, nem világos annak mi köze az egyéb dolgokhoz.
Azért olyan sok mindent nem kell, alapesetben elég csak pl. ezeket átnézni.
-
King Unique
titán
• Enable or Disable Include Drivers with Windows Updates in Windows 11
• Find Wake Source for Windows 11 Computer
• Enable or Disable Modern Standby Network Connectivity in Windows 11
• How to Shut Down the Computer in Windows 10/11
• Turn On or Off Fast Startup in Windows 11
• Set Active Hours for Windows Update in Windows 11
• Schedule Restart for Windows Update in Windows 11stb.
A felsoroltak nagyja már most is beállítható a Windows 11-ben és a Windows 10-ben is, amit szükség esetén már csak alkalmazni kellene.
-
niof
veterán
Amúgy én tudok még mondani pár ilyen fókusz típusú rém idegesítő dolgot.
- Nem lehet eltávolítani az eszközt mert egy alkalmazás használja (pendrive). Nem írja ki, hogy mi használja, hogy le lehessen állítani a process-t, illetve nem ad lehetőséget, hogy force le lehessen választani az eszközt.
- Nem lehet egyszerűen leválasztani a külső lemezeket, mert nem ismeri fel, hogy az külső eszköz, nem jelenik meg az USB tálcaikon.
- Ha le akarom állítani a gépet, ez+az akadályozza a leállítást. Namost, ha én azt mondtam, hogy álljon le, akkor álljon le, nem érdekel, mi fut a háttérben.
És ha nagyon agyalnánk rajta, szerintem még tudnánk ilyeneket. És az a vicc, hogy ezek valószínűleg apróságok lennének fejlesztési szempontból, de óriási QoL jelentőségük lenne. -
niof
veterán
PC Fórum cikk, Fejlődik az asztal és a tálca is bekezdés.
-
niof
veterán
Ismerek "pár" számítógépeket aktívan használó arcot, de ha a melómat is nézzük, akkor a 600+ céges user is hozzá tartozik, mégis kb. egy kezemen meg tudom számolni, hogy hány olyat ismerek, aki máshova szereti helyezni a tálcát, mint az alapértelmezett, de még olyat is nehéz mondanom, aki "eldugdossa" azt. Szóval, meghagyhatta volna a M$ ezt a lehetőséget, de ez annyira rétegigény, hogy hoztak egy ilyen döntést. Most meg, ahogy olvasom, vissza is lépnek majd egyet, mert ezt megint engedni akarják. Vihar a biliben...
-
hevepapa
senior tag
Sose értettem ezt az erőltetést. Tudom nagyon boomer felfogás, de szerintem az oprendszer elsődleges feladata hogy a háttérben meghúzódva koordinálja a hardverek és szoftverek működését meg ilyesmiket. A kinézet alapvetően nem lenne a dolga. Legyen benne pár skin, de alapvetően az user dolga lehetne akár 3rd party megoldásokkal hogy nézzen ki a design. A Win7-nél ez elég jól meg volt oldva.
-
hevepapa
senior tag
Az említett W12-ről szóló cikkben volt még valami az AI-ról, amitől lefontam a lábamat.
"Mi több, a rendszer állítólag fel fogja tudni ismerni, hogy mikor jön zöld vagy megújuló forrásból származó energia jönni a fali hálózati csatlakozóból, és akkor és abból feltölteni az akkut, ha a felhasználó erre kéri őt."
Édes faszom.... ekkora bullshitet is régen olvastam. Az oprendszer fel tudja ismerni, hogy a mátrai szénerőműből származik a delej a konnektorban vagy a napelememből???
De ilyen zöldítő bullshitektől az összes sötétzöld pöcörője megmerevedik és rohannak a boltba windows 12-t venni.
Megérett az emberiség a pusztulásra.... -
nubreed
veterán
Egyre idiótább irányba megy a Windows. Ha felülre is raknak valami sávot az nálam már nagyon kiveri a biztosítékot. Mégis minek? A Windows nem MAC, aki nem MAC-en szocializálódott annak teljesen felesleges, ellenben vizuálisan visszataszító lenne és feleslegesen foglalná be a helyet. Én a taskbart is úgy használom, hogy automatikusan rejtem.
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Tőzsde és gazdaság
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Linux kezdőknek
- Vezetékes FEJhallgatók
- Motoros topic
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- iPhone topik
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASRock FORMULA OC RX 6900XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- iKing.Hu - Apple iPhone 14 Pro Max - Gold - Használt, szép állapot
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 9600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf Gamer laptop! R5 3550H / GTX 1650 / 8GB DDR4 / 500GB SSD
- ÚJ Apple Macbook Air 15,3 M4 10C CPU/10C GPU/16GB/256GB - Ezüst -(2025)- 3 Ciklus-3 év gari - MAGYAR
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest