Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Martin97

    aktív tag

    Sziasztok!

    Gratulálok az elmúlt néhány hónap kiemelkedő eredményeihez, és a fokozott aktivitáshoz! :C

    Néhányotokkal már beszéltem egy-két mondatot a fórumon még régebben. Achi ajánlotta, hogy forduljak ide segítségért. (Amit azért nem tettem meg, mert nem volt túlságosan nyugodt a légkör a topikban.)

    De ezt a mulasztást most megteszem, és néhány kérdéssel fordulnák felétek, hogy lépjek egy lépcsőfokot a komolyabb tuning irányába.

    Extrém felszerelésem nincsen, mégis úgy gondolom, hogy ez már nem a kezdőknek való topikba való. (Azért sem, mert ott próbálok segíteni, ha tudok.)
    Amivel próbálkoztam eddig: fagyasztóban előre hűtött folyadék + peltier télen kint a teraszon. Ezzel sikerült elérnem a -15 °C körüli hőmérsékletet (multiméterrel mértem). Volt még szárazjéggel, de kudarcba fulladt (egy fém poharat próbáltam használni pot gyanánt sikertelenül). A szigetelés papírtörlő + szigetelőszalag. Eddig elégnek bizonyult.

    Valamint a hardvereim sem a legjobbak erre a célra: Néhány S775-ös celeron 1 és 2 magosak, egy E7200 ami egész jó késői darab, és egy E8200, ami szintén korrekt chip (Q807). Ezek mellé társul egy p35-ös lap, ami egész jó fsb-t tud, és két pár 800mhz-es memória kit (amik csak 1040-1060 mhz körül mennek max). És egy r7 260x típusú vga.

    Az egyik problémám az alaplappal kapcsolatos: Sajnos a gyári biosában nincsenek gtl feszek, és a ram feszt is "csak" 2.2 voltig engedi emelni, pedig mehetne feljebb is. Ezt lehet valamilyen módszerrel orvosolni? Módosított bios, vagy valamilyen szoftver, amik engedik ezeket változtatni nagyobb skálán is?

    A másik problémám a vga-t érinti.
    Annál egy tweak segítségével ki tudom tolni a tdp limitet akár 80%-is. Amit szépen hasznosít is, de a feszültséget csak 100mv-al tudom emelni az msi ab-vel. Erre már nézegettem megoldásokat, de sajnos nem találtam, csak hardmod leírást, amitől egy kicsit ódzkodok. A bios editorok többsége sajnos nem támogatja a kártyám típusát. Erre a problémára milyen megoldások létezhetnek?

    Valamint egy kicsit szeretném megismerni a tweakeket és azok használatát.

    Néhány év múlva (4-5) tervezem az ln2-őt is de az most (suli első szemesztere mellett) nem fér bele. Anyagiak és idő szempontjából sem. Egyébként erősáramú villanymérnökként milyen előnyöm származhat ilyen téren? Gondolok itt arra, hogy saját tervezésű vmod és hasonlók. Vagy ehhez hasonló dolgokat nem oktatnak csak az alapokat?

    Elnézést a kisregényért, és a segítségetek előre is köszönöm! :R

    Valószínűleg apránként lesz még néhány kérdésem, mert még "csak" az elmúlt 1-2 évben foglalkoztat komolyabban a téma. Azért remélem nem rugdaltok ki értük. :)

    Egy eredmény: [link]

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák