Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Achill3uS

nagyúr

na kéremszépen, akkor nézzük meg mit kínál a non K bclk tuning egy i6 6700 esetében Maximus VIII Gene bclk feloldós tesztbiossal.

ezek az ismert hibák, hiányosságok:

* No IGPU
    * No dynamic change of CPU frequency
    * No C-states
    * No Turbo Mode
    * CPU temperature reading is incorrect
    * AVX instructions have very low performance
    * Windows XP ACPI not supported

nekem továbbra sem sikerül a szorzót csökkentenem se bios-ból se OS alól se a cpu sem az uncore-ból, ami azt eredményezi, hogy előbb utóbb az uncore meg fogja fogni a cpu frekvenciát. ez léggel nagyjábol az 5G/5G tartományban várható. ln2 alatt nehéz megmondani, lehet h a bclk is limitbe fut valahol, ha ez nem történik meg akkor 6G/6G+ körüli elméleti eredmények elérhetőek. de ezt nem látom értelmét kitesztelni. azért próbáltam rá a sima 6700-ra hátha konkurencia lehet-e nekünk extrém tuningra a K procinak, de jelenleg még túl sok kompromisszummal és bizonytalan csúcs kihajtással járna hiszen a legmagasabb uncore rekordok is 6.3G körül tetőznek. és a ram osztásra folyamatosan figyelni kell, könnyű túlszaladni a bclk emeléssel a stabil maximumon. továbbá a bugok sajnos érintik az XTU benchmark ami az egyik legjobban pontozott tesztprogram jelenleg hwboton, és használja az AVX utasitaskeszletet. szóval ott a pontok 30%-át kapja a tesztekben bármilyen cpu miután felraktuk a beta bios-t, viszont ugye feloldódik a bclk limit. ami ha nekünk nem is, de ezektől az áldozatoktól eltekintve az otthoni usereknek hatalmas teljesítménynövekedést jelenthet.

ez volt a legmagasabb órajel ahol hwbotprimeot tudtam futtatni:

6746.58 pps with Intel Core i7 6700 at 4997MHz

mai nap átjön over és megnézzük a kis i3 6100-at ln2-vel :K

Új hozzászólás Aktív témák