Hirdetés
- A konkurens hardvereken is működőképessé tette az XeSS 2-t az Intel
- Rengeteg monitor kapott G-Sync Compatible hitelesítést az új GeForce driverben
- Kinyitja a pénztárcáját az Apple, hogy behozza a nagy lemaradását
- Kína bekérette az NVIDIA-t, de szerintük nincs hátsó kapu a chipekben
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- Apple MacBook
- Bluetooth hangszórók
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
eattila
őstag
En toltam ma egy majd 30-as teszt kort. Ugye fix nyeregcso vossza es vagott kormany. Utobbit tulnyestem. 1-1 centivel kevesebbet kellett volna, de igy sem veszes. A kezem nem zsibbadt.
Az ulet kell meg jol belonom, mert bar nem fajt, de ereztem a hatsom es ficeregtem. Hatrebbtoltam picit es majd meglatjuk. Lehet emelni is kell rajta egy centit.Szoval kab : hete nem tekertem ertekelhetot. De ma lattam aok ozet, meg darvakat is. Kellett mar ez.
-
Jahno
veterán
Felkeltem, elmentem hoztam pár levest, meg némi kaját, aztán csináljuk a semmit. Este még úgy volt, hogy haverral elmegyünk üstököst lesni aztán már nem nagyon akarja. Néztem pár tömegközös helyet, de az rizikós, Limora nem költenék annyit, meg sok kicsi összeadódik, hogy ha szabad autó is lenne a környéken meg occsóbb is lenne, akkor talán, de most ennyit megint éppen nem ér az egész, tele a világ értelmes alkotásokkal, most már úgyis csak a vége lenne értelmes helyszín nélkül. Csak a falu széléig 15ezer forintból lehet kimenni és akkor van benne logisztika meg tömegköz is, ez továbbra sem lesz arányban.
Lehet idehaza a router, NAS, szervert átpakolom másik polcra aztán megy alá néhány láda könyv.
-
-igu-
veterán
válasz
Jahno #148791 üzenetére
Mi tegnap kimentunk az erdore, tul vagyunk az elso gombavadaszaton.
Biztosra mentunk, csakis rokagomba ment a kosarba (kezdok magabiztossagat most kivetelesen felretettuk).Brutto 3.5 ora es kb. 11k lepes, ebbol 2 ora az erdon, es jo haromnegyed ora, amig besetaltunk az istallotol - merthogy volt segitsegunk is:
Otthon aztan hamar a tanyerra kerult a preda:
A kupac masik fele erdei gombaszoszkent vegzi ma, disznosult melle.
-
Jahno
veterán
Haverbál voltunk pizzázni, annyit zabáltam éppen csak túlélem a napot. Meg persze 1-2 sör, Kilkenny és fröccs. Még padlizsánt is ettem, meg mascarpone alap valami zseniális. Nem volt túl rakva feltéttel, pont így jó.
Bazsalikomot frissen metszette rá a teraszról, tudunk élni. -
Grillo
őstag
válasz
npera #148784 üzenetére
Van az Outdoor boys yt csatorna, Alaszkában kempingezik, buskráftozik egy srác, meg sokszor a gyerekei is. Elsőre nem túl megkapó, de a fazon olyan imádattal tudja enni a bármit, amit süt/főz ezekben a helyzetekben, hogy na. Amikor este összerázza a lisztet, a porélesztőt, kis cukrot, meg az olvasztott havat egy gyorszáras zacsiban, majd reggel a megkelt tésztát megsüti lepénykenyérnek, és megeszi mézesvajjal, akkor megjön a kedvem hozzá.
-
-NoVa-
veterán
válasz
zetor2000 #148786 üzenetére
Egészen vicces kombináció, elevenszülő, és ragadozó. A szülés alatt kezdődik a Darwini fajnemesítés, amelyik kicsi elég bamba és óvatlan, azt megeszi. Kell az energia regenerálódni. Utána is kell vagy két hét, mire kinövik a prédaméretet, de dús növényzetben ügyesen rejtőzve túlélik sokan. Az elkülönítő inkább az anya túlélésének segít, ugyanis a hímeknek a minél nagyobb darab nőstény az extravonzó dolog, ilyenkor folyamatosan kergetik, végkimerültségbe hajszolják szerencsétleneket. Pár óra pihenés után már esélyesen regenerálódik.
-
npera
addikt
Én segítettem egy idős nénikének megmetszeni az almafát. Legalább 17 ágat levágtam, a nénike nagyon örült
-
eattila
őstag
En ma kifestettem a garazst. Meg osszeraktam a meglevo polcokat. Es rendet is raktam benne. Kezdetnek jo
-
npera
addikt
-
npera
addikt
Ma reggel 9:30-tól kábé délután 3-ig judo versenyen voltam a fiammal. Nyomott egy ippont, meg kapott kettőt sajnos. De a két srác aki ellen ment a második és harmadik fordulóban előtte úgy csapdosták le a többieket, mint a rongybabákat, szóval lehetett sejteni, hogy nem lesz könnyű dolga. Kissrác szemüveg nélkül kell harcoljon, mert félnek az üvegtől a szőnyegen. Mivel közel 7-es a szeme, ezért nem igazán jól lát ilyenkor. Kis hendikepp....
-
Jahno
veterán
Gyááá, milyen világvégi helyek és még nincs is messze. Falu az valahol ott a távolban és nem, mögöttem sincs semmi, csak kereszteződés és másik irányba megálló:
Ezt csak így tudtam kivágni, balra látható a falu. Vagy valami:
Érdekes lehet innen közlekedni. Most néztem meg, elvileg még este 9 után is hazajutnék, max. kicsit kacifántosan.Itt is lehet sarkítani, hogy laza 35 perc busszal a Moszkváról, vagy 5+ óra Csepelről.... Azért meglepődtem, hogy szükség esetén éjszakai járat is megy oda de gyalog gyorsabb....
-
Jahno
veterán
válasz
zetor2000 #148780 üzenetére
Napközben körbejárjuk a fél várost, nézünk valami sütőfélét. Most szervezem az útvonalat, mert MM, Euronics, hétfőn beesünk a Candy boltba meg mittomén mit írjak még fel megnézni, GRX talán jöhet de szép kör lesz az biztos.
Esetleg Kelenföldön a márkabolt, ott előre tudok szűrni olyanra amik léteznek a bemutatóteremben is.
Nap végéig lehet valami jedi erőt is beveszek, úgyis villamosozunk összevissza a világba. Esetleg szívok egy sört két cikkszámfotózás közt.
Délutánra haverhoz vagyok hivatalos pizzát auditálni. Szerzett valami csoda sütőt, tanulja a tudományt, tegnap bekészítette a tésztát és este partit csapunk. Ehhez majd a ház előtti SPARban megveszem a szükséges dolgokat utolsó pillanatban, akkor lesz hideg sör, bizserevíz és kölköknek gránátalmás limonádé. Végén még padlizsános pizzát is fogyasztok vastag és vékony tésztával is, hogy rendes átfogó képet kapjak mindenről
Mondtam Neki, hogy itt már úgyis mindegy, 2 napig semmi dolgom és este csajokat magukra hagyjuk pletykázni mi meg leugrunk "csakegysörre". Bár egyre nehezebb a dolog, nekiállt lakást felújítani és kocsmát rögtön átrendezték mini TÜZÉPnek. Visszatérhetnének az Unikumfröccs kombókhoz a glett és hasonlókról.
-
zetor2000
őstag
válasz
npera #148775 üzenetére
Itt holnap sültebb cucc készül, vettem vaddisznó combot, aztán megpörkölődik.
A napokban a rádióban említette valami smses koma, hogy maradék vaddisznópörköltöt tett pitába, meg saláta mellé, meg akármi, és nekem bekattant a vaddisznó. Úgyhogy most vettem, azt akkor holnap cselekvésre szánom magam. Szerintem lesz mellé valami fehér kenyér, meg csemege uborka vagy felezett barack... majd kialakul.
Instant 2óra+ alvás, ha beüt a kajakóma. -
Jahno
veterán
Na, kimentem falu szélére Limoval, de nem teljesen sikerült a projekt.
Ha nem lett volna a közelben akkor el sem indulok, de jó 1 kilométerre akadt a zóna szélén. Ez az egy szem volt egész Csepelen, oda valaki hazajárhat vele, mert hétköznap estefelé szokott megjelenni az utca végén.
Nem teljesen értem ki és milyen módszertannal használja rendszeresen, de erre bőven vagyonokat kell elkölteni és akkor nincs rendszeres családlátogatás, fotós csavargás, semmi vidéki túra vagy csak egy kicsit hosszabb hétvége. Nagyon meg kell húzni mikor és mire használnám és most is úgy jöttem haza, hogy Budán ahogy beértem a zónába már raktam is le és hazadöcögtem 1es villamos + HÉV kombinációval, ezek bőven túl vannak a kényelmes opciók határán és sokszor a kicsi autóba be sem férnék.
Továbbra is az van, amit sejtettem sok évvel ezelőtt, ráadásul azóta előnyöm lehetne, hogy a zóna határa már kiér a ház elé. Csak autó nem szokott lenni és +500 forint bünti van, ha itt rakom le.
Kipróbáltam, néha folyt a vér a fülemből, innentől aki csak úgy fél vállról benyögi és bérautót emleget az menjen a picsába. Szóltam előre.
-
npera
addikt
Nem túl sebes áttétel....
-
npera
addikt
válasz
zetor2000 #148755 üzenetére
Ez a szuperhibrid nem tudom milyen. De a V12-es 812 Superfast elég tartós AutoTopNL szerint. Tesztelt egy 165k km-t futott példányt, amiben minden működik, semmi nem esett szét és megfutja a 350-et ma is.
Én szerintem vagy egy Superfastot vagy egy 12 Cilindrit vennék, ha most hirtelen kellene dönteni. De tutira Novitec kidörrentő lenne rajta, mert az úgy ordít, mint egy F1-es.....
-
npera
addikt
Wizard, ez nincs túlsütve?
Vajaskenyérrel és vöröshagymával nyomattam, elég jó lett
(2 szeletet vágtam le a húsból, a maradékból pörkölt lesz. Azt a kontraszt kedvéért kábé 3 órát főzöm, hogy jó omlós legyen. Hagyma, hús, paprika, só, bors, vörösbor, tejföl.... Aztán alacsony gázon sokáig sutyorog....)
-
Jahno
veterán
válasz
blueboi69 #148773 üzenetére
Valaki a tömegböl. Szerintem ez sem veszélyezteti a köreinket. Biztos egy szupertitkos algoritmus alapján. Amúgy használt régi verziót simán kapsz, de a Mig-21 akkor is olcsóbb volt csak kevésbé gazdaságos fenntartású és +1 fő kötelező.
Most azon angyalok, hogy busszal menjek-e ki vasárnap este Pátyra vagy este jöjjek le bicajjal Normafától. Meg kinek írják szolgálati közleményt, hogy mindenki menjen a picsába
-
zetor2000
őstag
válasz
Samott #148758 üzenetére
Úgy tűnik, ha van már pár lovacskás autód, akkor se biztos, hogy kapsz belőle...
"Nincs viszont jó hírünk: ha épp a nyakadba szakadna a lottó ötös, ebből az autóból akkor sem kaphatsz. Mint a marketing vezetőtől megtudtuk, ötszörös a túljelentkezés az autóra. Így most az a fő problémájuk, hogyan mondják meg a nem kiválasztottaknak, hogy nekik nem jut. Pedig a legtöbbjük olyan vevő, akit nagy becsben tart a márka, nem szimplán gazdag, de kötődik a Ferrarihoz."
[link] -
zetor2000
őstag
válasz
Jahno #148763 üzenetére
Van az "old money", akik nem 2 nap alatt lettek gazdagok, hanem az őseik kirabolták a... a... azt. IS. De régen, és sok pénzük van azóta is. Ott nem divat az, ami a "kőgazdag fiatalok" műsorban megy. Tudják, hogy amit hordanak, esznek, stb. az "drága", azt ennyi. De nem kérkednek vele.
Általában márkajelzés sincs azon, amit hordanak, mert _tudod_, hogy minőségi. -
-
Jahno
veterán
válasz
-igu- #148762 üzenetére
És ha randalírozol vele az utcán vagy rossz helyre teszel matricát, akkor hivatalosan is megköpködnek. Ilyen ez a sóbiznisz. Meglepő módon vannak a tulajok közt teljesen jó arcok és nem az jön le belőle, mint a kő gazdag fiatalokról meg pénzük alatt is lóvé van, pedig szerintem van bőven. Ide-oda turnéznak a világban, hol Ferrarival hol hajóval aztán bejött az élet. Egyik sem tűnt egy idegbeteg vállalat igazgatónak.
Élet nagy problémái. Én közben szopolok az autószerelővel, ma vagy valamelyik haverral elmegyek üstököst lesni vagy szerzek Limot és beszámolok. Hétfőn még felhívom a figurát aztán max. tréleren elhozom és vakarózom tovább. Haver ajánlott egy másik szerelőt, nyáron már dumáltam Vele, legfeljebb ott folytatom a témát. És kb. 2 hét múlva a műszaki is lejárna, de így még időpontot sem tudok kérni sehol...
-
Samott
addikt
válasz
WiZARD #148757 üzenetére
Azt hiszem ezeket csak ugy nem lehet megvenni. Kell elobb venned nehany hetkoznapi ferrarit, es majd ha torzsvasarlo leszel akkor vehetsz az ilyenbol.
Vecsesen volt kaposztafesztival, az ilyen nagy fozos kozosen zabalos esemeny, csorogtam at raja a fouton es a kerekparsavon volt letamasztva egy Ferrari Purosangue. Jol megy nekik, na.
-
WiZARD
addikt
válasz
zetor2000 #148755 üzenetére
Ezeket kb kizárólag befektetésnek veszik, a garázsban nézegetni/mutogatni.
Esetleg valami felkapott youtuber megveszi hogy csinálhasson róla pár videót, de kb ez is befektetés.Ezzel nem fognak se boltba járni, se dolgozni, se versenypályára, de talán még luxusétterembe ebédelni se.
Utcánkban is van egy neres köcsögnek ferrarija, nyilván valami hétköznapibb darab (Portofino).
De még ezt se tartja otthon, mert nincs helye a mindennapi SUV-k mellett, hanem valahol máshol van, onnan gondolom néha elviszi egy körre, de ritkán látni vele. Idén talán nem is láttam még. Instán menőzni jó így is.Amúgy valami ilyesmi jöhetne, tetszik is. De csak úgy ha itthon tudom tartani, nem kell titkolni mert nem lopott pénzből vettem. De a lottószámokat sose találom el.
-
blueboi69
őstag
Ezeknél nem jönnek ki a hibák, olyan keveset használják, inkább faszméregetésre jók. Egyébként nekem tetszik, a belseje is
-
-
npera
addikt
-
zetor2000
őstag
válasz
Bujdy81 #148746 üzenetére
Nekem egy ilyen van: [link]
Távirányítható, meg aplikációból is basztathatod, én ezeket nagyjából elengedtem, mert az app képes automatikusan be/kikapcsolni a lámpát, illetve beállíthatod, hogy a hét napján mikor kapcsoljon be/ki. Ezt egyszer beállítottam, aztán úgy van. Mivel kínai, néha elfelejti, de többnyire a módot, nem a be/kikapcsolást.
Mindent tud, amit kell, 140cm magas, de van talapzata, egy pici 3szög alakú valami. A kínaiaknál van ilyesmi "corner mood light" vagy mi, van, aminek 2 lába van, amin áll, és betolható csont a sarokba, ez nem annyira, ~5centit eláll. -
Bujdy81
aktív tag
Asszem az okos kapcsolókat elengedem, annyit nem ér.
Viszont tudtok-e olyan LED lámpát ajánlani, aminek caak 230 V kell és mehet a sarokba, élbe. Tehát egy háromszög keresztmetszetű hosszú, akár toldható/sorolható lámpát keresek, ami pl. egy sarokban függőlegesen, padlótól plafonig tartana.Nem trafó+LED szalag lenne a cél.
Ötlet?
-
Samott
addikt
#enkerekelnezest -
WiZARD
addikt
Ha egy ügyintézéshez 30 napnál nem régebbi adóigazolást kérnek, és mellé október20 előtt elég az első féléves céges főkönyv. Akkor október 17én leadva ezeket miért közlik hogy hát majd kell új adóigazolás és 3/4 éves főkönyv is, mert mire ez végigmegy a rendszeren addigra okt20 is elmúlik és a 30 napos igazolás se lesz már elég friss
Ezt nyilván tudják előre, és mindig így van. Akkor miért nem olyan határidőket adnak meg, ami nekik is megfelel?
-
Jahno
veterán
válasz
-igu- #148742 üzenetére
Hátezaz. Faterék szóltak, hogy jönnek egy csomó fröccsel, betolhatnám az arcom mert csak kora délután játszanak 25 percet, az nem vészes és akkor törlesztenék a jutalékom.
Most megnézem a menetrendet, Krumplikat sem láttam ezer éve, azt sem tudom most honnan kerültek elő, de az biztos jó lesz. Már megérte :-D Mellé lesz még S.Ö.R. meg Söralátét, mindegyik rendes békebeli punk aztán ennyivel már el is menne a nap. Meglátom mire jutok.
-
Jahno
veterán
válasz
zetor2000 #148737 üzenetére
Yajj! Esnyócban lesz valami 2 napos sok termes ordibátorozós nyüszítős cunami. Réteg zenekarokkal, ez nyilvánvaló
Faterék jönnek nekem egy sörrel, valamikor az elején lépnek fel és röviden, arra lehet benézek annyira molesztálnak. Többiek mellett szerintem az egyik legigényesebb produkció lészen
Na jó, a Guruló burgonyák is jók lesznek. Udvarias Tömeggyilkos meg akár jó is lehetne, de kár, hogy ilyen direkt trollos pógárpukkasztós magát sem értős hülye stílust nyom, pont nem adja ki.
-
-NoVa-
veterán
Telefonos pro raw fotózós:
Az ott egy kb 6mm-es törpeguppikölyök. Nem teljesen használhatatlan, de azért... A DSLR-el előre gondolkozva fókuszálok, majd amikor az éles zónába ér a téma, katt. Telefonnal ez esélytelen, van ugyan manual focus, de az expo nem olyan instant, több réteg SW húzza az időt.
Aztán ha fanyalgok is az 50D gyenge fényben sokkal rosszabbul dolgozik. Szóval elégedetten amatörködök telefonnal. -
zetor2000
őstag
-
npera
addikt
-
npera
addikt
-
npera
addikt
válasz
-NoVa- #148701 üzenetére
Kábé ennyire okos nálunk is a cucc. A gyerekek meg vannak tanítva, hogy ha hideg van, akkor nem hagyjuk nyitva az ablakot és ajtót. A törölközőszárító megy egész évben kábé langyos hőmérsékleten, van rajta potméter alul. Meg a fürdőszobai padlófűtés is, lábbal állva rajta éppen érezni, hogy nem hideg (langyos).
A tényleges fűtés hőpunepa, azt nyáron szellőztetős üzemben használom és tipikusan le van kapcsolva, de egy hónapban egyszer bekapcsolom pár órára, hogy ha akarja, akkor futtassa fel magát és tudjon karbantartani a szivattyú.
Amikor jön a hideg, akkor meg hőpunepa üzemben fut.
-
npera
addikt
Ma egy olyan rendszert teszteltem, ami valami teljesen varázslatos és egyedi. Még körülírni sem lehet, de Jahno is elégedetten csettintene a nyelvével vélhetően. Kábé ennyit mondhatok. Az izgalom a tetőfokon hág.
-
Sipi-
őstag
Ha már szóba került a Home Assistant: ajánljatok olyan wifis hőmérőt amit be lehet Home Assistant-ba kötni. Nyaralóba leraknék 1-2-t és vpn-en keresztül az otthoni Home Assistantban figyelném azt, hogy hány fok van, megy-e a fűtés.
-
-
blueboi69
őstag
ha már téma.... gázóra olvasás.
[link] itt egy sima reed relé miért kerül ennyibe? van valami más megoldás? vagy tudtok ajánlani olyan reed relét, ami megfelelően érzékeny lehet? -
blueboi69
őstag
ami egyébként az egész automatizálástól visszatart, hogy egyszer meghalok akkor ezt a büdös életben nem látja át senki... szóval remélem még addig életben leszek amíg a fiúknak át nem adom a tudást...
múlthéten volt itt szaki, aszondja mieza sok kábel a kazán környékén. mondom hát ezek mind hőmérséklet érzékelők, ne foglalkozzon velük, ez egy saját fejlesztésű fűtésvezérlés. nem volt több kérdése, úgyhogy már pirospont.
-
blueboi69
őstag
válasz
-igu- #148717 üzenetére
amúgy nekem sem lenne baj, ha hűvösebb van, de amikor a gépnél ülök órák hosszat az nem mindig kellemes, viszont ha kellemesen meleg a padló, az jó érzés itt is
ezért is lesz most upgradelve a gépészet, hogy külön lehessen a két szintet és a padlófűtést kezelni, eddig minden ment egyben, most ezen sztem fogunk tudni takarékoskodni, mert éjszaka nem kell fűteni a padlót csak nagyon hidegben, és az alsó szintet meg véképp nem.... kivéve, ha vendégek alszanak lent a nappaliban -
-igu-
veterán
válasz
WiZARD #148709 üzenetére
Amea ilyentajt mar fel szokta tekerni a padlofutes termosztatjat 3-asra a furdoszobaban. Nekem arra se nagyon van igenyem, nem hogy “kellemesen meleg torolkozore”.
1-2 heten belul kezdodik a strandszezon, arra keszulve en jo vagyok egy rovid hidegvizes tusolassal reggel fel 5-kor. -
blueboi69
őstag
válasz
Jahno #148714 üzenetére
Nem túl nagy szopás, de most 20-22fok közt ingázik a hőfök a napsütéstől függően, egyszerűen nem száradnak meg a törülközők. Van mellette 60%-os pára, hiába szellőztetünk. Mondjuk ez a vízszivárgásunk sem segít, de az már sznte biztos, hogy nem a fűtés szivárog. És mivel ezt most így kijelentettem, tuti 1év múlva sírva fogom mondani, hogy de, mégis az volt a ludas...
amúgy gyerekek fürdése kiszámítható, ők szinte mindig ugyanakkor fürdenek, nekik érdemes lehet időzítetten bekapcsolni, asszony meg én teljesen random időpontokban fürdünk.
-
Jahno
veterán
válasz
blueboi69 #148711 üzenetére
Oda akkor olyan kell, ami azt érzi, hogy rá van-e akasztva, ez esteben megy fél órát :-P De ebben is látok némi szopószorzót, ha útközben kétszer kicserélik és nem tudja, hogy ugyanazt vagy másikat akasztottak vissza rá, vagy 28. percben mellé a 2. törölközőt. Jobb nem szórakozni vele, van ezer más dolgom, mindenki mással szívatja magát. Én odahaza kb. betekerem a radiátort, lakatlan kisszobában le, nappalis élettérben fel, ilyen huncut dolgokkal, mint törölközőszárítás nem is kell foglalkoznom. Kapok némi hőmennyiséget a háztól, nyílászáróknál jön a huzat és meg is vagyunk. Szellőztetés manuális módszertannal, ha éppen úgy adja akkor kitárom az ablakot.
-
Samott
addikt
Bakker, biztos hogy mindent automatizalni kell? En pl. a radiatorszelepekhez szinte soha nem nyulok hozza. Majd, most a pesti lakasban gondolokozm azon ha eppen nem vagyok bent akkor tekerje le teljesen. Bar olyan jo fekvesu a lakas es annyira szigetelt, hogy tavaly telet letekert radiatorokkal tolta vegig. Igaz csak elvetve voltam bent, de amikor ott voltam nem faztam.
Egyedul a redonyok le felhuzgalasa maceras, mert vegig kell menni minden szoban, azt kozpontositanam.
-
-
WiZARD
addikt
válasz
blueboi69 #148708 üzenetére
Na de akkor pont se a törölköző nem lesz még kellemesen meleg, a fürdőszobát se fűti be még az ott tartózkodás idejére. Persze utána az üres fürdőben 2 órával hamarabb lesz száraz a törölköző, és jó meleg is lesz neki
Én a fűtés hőfokokat óránként resetelem, így nem gáz ha asszony nyomkodja
De lehet inkább a kijelzett hőfokhoz kellene offset -
blueboi69
őstag
válasz
Sipi- #148705 üzenetére
Én most a melegvíz lehülési sebességéből (5fok/5perc ) tippelek arra, hogy valaki zuhanyzik/fürdik és akkor fél órára bekapcsol a törölközőszárító. Egyelőre jó.
Ezt egyébként lehet manuálisan is bekapcsolni és eddig a gyerekek random nyomkodták (már leszoktak róla), de volt, hogy asszony úgy felejtette fél napra, akkor már kb olvadt a falról a szárítószóval mostmár detektálom, hogy be van e kapcsolva és ha igen, akkor fél óra után lekapcsol. Mennyivel jobb lenne egy offline hőkapcsoló, dehát abban nincs se wifi, se szerver ami elromolhatna...
-
-
blueboi69
őstag
válasz
-NoVa- #148701 üzenetére
Túlgondoltam, de nem eléggé, úgyhogy lassan minden ablakra amit szoktunk nyitni, arra teszek nyitásérzékelőt
(majd azt fogja nyitni,amelyiken nincs)
de teszek bele valami védelmet, hogy ha az adott szobában fél órán belül a fűtés ellenére sincs melegedés, akkor ignorálja az onnan jövő kérést. -
-NoVa-
veterán
válasz
blueboi69 #148700 üzenetére
Ja. Ha nem lenne smart minden, akkor simán csak a kb belőtt hőmérsékletre igazodva termosztát alapján menne a fűtés, abban a szobában meg hidegebb lett volna az ablak miatt, de hát na, valaki túlgondolkozta a projectet
Mentségemre legyen, nem tudok bízni a wifi hálózaton garázdálkodó random kínai komponensekben, nálam a legokosabb otthonautomatizálási kellék a kilincs. Van ajtón, ablakon, nem fogyaszt, és nem kell benne elemet cserélni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Asus V16 V3607VH 16" FHD+ IPS Core 7 240H RTX 5050 MaxQ 16GB 1TB NVMe magyar vbill gar
- Ryzen7 8700F/ 96GB DDR5/ RTX4080 alapú konfig/ garancia/ ingyen foxpost
- Hibás Sony A6000 (sn: 6323299) alkatrésznek - kérlek olvass leírást alaposan
- Samsung Galaxy A04s 32GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Kedvező Áron! MacBook Pro M1 Pro 14.2 Istyle gari 2026.07.27-ig
- AKCIÓ! MSI Z390 i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Corsair Carbide Series 200R 600W
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 5600 / RX 6700XT 12GB / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- AKCIÓ! ASRock Z370 i5 8500 16GB DDR4 512GB SSD 2060 Super 8GB Zalman Z9 Plus Enermax 750W
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G4 - i5-7GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest