- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen monitort vegyek?
- Asztrofotózás
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Milyen processzort vegyek?
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen notebookot vegyek?
- OLED TV topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
-
PROHARDVER!
🔦Üdvözöllek!🔦
A topik elsősorban az elemlámpákról, fejlámpákról, akkukról és a velük kapcsolatos technikai és tapasztalati beszélgetésről szól.
Új hozzászólás Aktív témák
-
macikos
addikt
Ennél jobb, erősebb lámpát ennyiért nem tudok: [link]
XP-G LED, sima felületű reflektor, szóval jó lesz.
Az egész $38. Ennél olcsóbban nem lehet igazán jót.
Ja és a lámpa szabványos P60 drop-in-t tartalmaz, tehát bármikor cserélhető egy másikra, amiben mondjuk SSC-P7, SST-50, stb. LED van.
[ Szerkesztve ]
-
Pelican
őstag
Van egy régi Mini MAGlite lámpám, nem nagyon használom, mert hamar leszívja az akksit/elemet és az égőt is folyton cserélni kell benne (már a hatodik van benne). Barkácsolnék bele valami LED-es megoldást, gondoltam előbb itt rákérdezek, hátha már csinált valaki ilyet.
Ötlet?
Vagy inkább vegyek egy újat, mert nem érdemes vacakolni vele?[ Szerkesztve ]
http://pel.hu/eoscard http://pel.hu/bdedit
-
Chosen
addikt
A lámpa nagyon jó, viszont a töltő amit linkeltél sold out, tehát az kilőve. Ahogy néztem helyette csak OEM töltők vannak, amik nem túl biztatóak.
[link] Ez nem lenne jobb az előzőhöz képest? Mindössze 7$-al kerül többe, de már gyárilag P7 900 lumennel. Megérne egyébként egy P7+10$-t 320 lumeneshez képest?
Ami viszont nagyon fontos, lehetőleg In Stock lámpát keresek, mert minél gyorsabban kell, a Typically-s pedig ki tudja mikorra érkezik meg.
-
macikos
addikt
Természetesen megéri a +$10. Főleg hogy ez nem egy rövid időre szóló befektetés, akkor meg már érdemes a legjobbat venni, pláne ha csak egy kicsin múlik.
Akkor már inkább ez: [link]
Nekem is ilyen van. Elektronika nélküli, ennek van igazán fénye. Amiben elektronika van, az nem megy maximumon.Ez is nagyon jó töltő: [link]
Gyorsabban is tölti fel az akkukat, viszont ebbe csak 18650-es jó.Akkuból pedig azt vedd, amit linkeltem.
Pelican: A neved honnan van, a lámpa után?
MAGlitetal nem érdemes foglalkozni! Az izzóssal pláne! Vehetsz egy olyan összeállítást, amit most írtam, az kb. 20-30-szor erősebb fényű lesz mint a mostani lámpád Kb. 10 ezer forint, de örök életű befektetés.
-
macikos
addikt
Még ezek vannak: [link] meg az SSC-P7-es lámpák. De az SST-50-es leddel szereltek most a legjobb LED-esek.
Ez a legeslegerősebb (3500lumen), bár ez az árán is látszik és ez nem LED-es, hanem HID-es (fémhalogén): [link]
Nagyon durva fénye van!TheChos3nOne: Úgy 50 percet bírja. Azért az nem rossz. Két akkut veszel hozzá, úgy meg 2x50perc, szóval...
Hogy vízálló-e? Hát persze! Nagyon igénytelen lámpa. Esőben, hóban, mindent kibír. Földhöz is vághatod, max az üveg törik ki, de a lámpának baja nem lesz.Pelican: Olyan fénye van, mint egy autó fényszórónak, szóval nem kevés egyáltalán az üzemidő, ennek tekintetében...
Ezt udvarra használom, meg ősszel/télen mindig ott van a kabátomban. De van még más lámpám is. Mindenesetre ezt szeretem a legjobban, mert ennek a legdurvább a fénye.
Lo módban jóval tovább bírja, mivel ott a max fényerő kb. hetedén, olyan 80-100 lumenen megy.Itt van egy teszt a Spiderfire SSC P7-ről: [link]
Pont egy MAG-gel van összehasonlítva, jól látszik a különbség
-
Berbatov
csendes tag
Sziasztok!
Nincs véletlenül valakinek felesleges P60-as drop-in-je?Egy ilyen lámpába kellene[link] -
Chosen
addikt
UniqueFire L2 Cree XPG-R5 320-Lumen Erről mi a véleményetek? Ez talán nem melegszik annyira, de viszonylag erős.
Az a bajom a Spiderfire P7-el, hogy nincs szükségem akkora fényerőre, és baromira melegszik, egy gyengébb P7-tel kiegyeznék ami legalább nem forró,de ami gyengébb, az gagyibb is. (ha nem így van, akkor link jöhet, mert elsősorban P7-et szeretnék, de egyelőre nincs más alternatíva)
[ Szerkesztve ]
-
macikos
addikt
Figyelj, ez is ugyanúgy ha nem jobban fog melegedni, mint a Spiderfire. Nekem van egy ilyenem is: [link], ebben csak egy 150 lumenes XR-C led van, de ez is olyan, hogy 10 perc után 60 fokos.
Minden lámpa melegszik, amelyik nem, az nem jól vezeti el a LED-től a hőt vagy pedig nagy méretű és a nagyobb lámpatestben jól eloszlik a hő.
Szóval ez ne legyen szempont.
Egyébként jó lámpának néz ki. Vagy itt van még ez: [link] igaz ez nem a legszebb, de van benne 5 világítási mód és a reflektora sima felületű.
-
Chosen
addikt
-
macikos
addikt
De azért abba gondolj bele, hogy a Spiderfire meg az SSC-P7-es lámpák melegszenek, de 12W-on mennek. Azért az nem kevés, pláne hogy viszonylag kis lámpák, nem ilyen nagy MAGliteok, stb.
Én most faterom Police lámpáját fogom modolni egy kicsit. Kb. azt fogom elkövetni, mint szaszlaci -igaz egyszerűbben-, tehát a kaki gyári ledet kicserélem egy XR-E R2-re, aztán hadd szóljon.
-
Chosen
addikt
"De azért abba gondolj bele, hogy a Spiderfire meg az SSC-P7-es lámpák melegszenek, de 12W-on mennek. Azért az nem kevés, pláne hogy viszonylag kis lámpák, nem ilyen nagy MAGliteok, stb."
Éppen ezért nézek XP-G-t is, amit nagyobb házba tettek, úgy talán nem melegszik annyira. Van nálam most egy Uniqfire S10, annak már nagyjából elég lenne a fényereje, de egyszerűen annyira kicsi fikizailag, hogy nem tudok normálisan ráfogni, és idegesít a sok módja.
Nem tudom eldönteni, melyik a jobb? A narancsos, vagy a sima reflektor?
A fórumon azt írják, hogy az XP-G nem jobb, mint az XP-E, inkább közelre jó, az XP-E pedig távolabbra, ez igaz?
[ Szerkesztve ]
-
Vasinger!
nagyúr
Ebbe a lámpába, ha rakok egy 2650-es Duracell Supreme újratölthető NiMH aksit, az jónak számít még ebben az 1.2 V-os kategóriában?
[ Szerkesztve ]
-
macikos
addikt
A sima inkább reflektor távolra világít, szűken, egy pontba, a narancshéjas pedig szórja a fényt, mivel nem sima a felülete.
Továbbá a sima felületűn jobban előjönnek a hibák, tehát nem olyan szép, sima a fény vetítési képe, mint a narancshéjas reflektornak.Jobb, nem jobb ez relatív, kinek mire van szüksége. Az XP-G kb. 1,5-szer több fényt bocsájt ki, mint az XP-E. Az XP-G nem egy "messzire" világító led. Arra ott van az XR-E és XP-E vagy pedig a nagyobb, erősebb ledek nagy lámpába.
Vasinger!: A Duracell Supreme-ról nagyon jókat írnak, többek között, hogy akár 7A-t is képes leadni.
[ Szerkesztve ]
-
Pelican
őstag
Na, pár napja megrendeltem én is a lámpát, köszönöm az itteniek segítségét!
(36357,
5790,
12594)
Meg berendeltem ebből hármat:
Meg még pár apróságot...Veszélyes ez az oldal, mert annyi kütyü van, hogy elsőre vagy 200 dollárnyit válogattam össze...
Ha megjön a cucc, majd beszámolok róla, bár szerintem ez nem mostanában lesz...
http://pel.hu/eoscard http://pel.hu/bdedit
-
macikos
addikt
Ingyenes Cree termékmintát lehet rendelni: [link]
Kérlek ne terjesszétek ezt annyira, hogy minden idióta rendeljen, olyanok, akiknek semmi szüksége nincs rá, mivel van ez az "ingyencuccok" mánia... Szóval nem hiányzik, hogy Magyarországra többé ne küldjön majd a Cree termékmintát.
-
TCs77
újonc
Üdv,
Egy kis segítségre lenne szükségem. Egy fejlámpát szeretnék. Átnéztem már úgy nagyjából az internetet (igen, az egészet de nem találtam olyat, ami az igényeimnek megfelel.
A legideálisabb jelöltnek az alábbiakat kellene tudnia:
- 50$ alatt van (na jó, ez annyira nem is feltétel)
- Állítható fókusztávolságú (ez fontos)
- SSC P7 vagy ST-50-es LED-et hajtanak az aksik benne
- 1x vagy 2x 18650-es aksival megy
- Fejlámpa, vagy olyan rúdlámpa, amihez van fejre tehető adapterA másodlagos jelöltnek, ha a fenti nem létezne:
- Q5-ös led a fényforrása
- Változtatható fókusztávolságú
- Fejlámpa
- AA vagy 18650-es erőforrás (sajnos ilyet csak AAA-st találtam, ami nagyon karcsú)Köszi előre is, ha valakinek van valamilyen ötlete.
-
TCs77
újonc
Nos igen, ha nem találok másikat, akkor én is a kínainál maradok. Ezt néztem ki utolsó megoldásként:
http://cgi.ebay.com/300-Lumens-Adjustable-CREE-Q5-LED-Headlamp-Flashlight-/110561336273?pt=LH_DefaultDomain_0
meg most rendeltem egy ilyet:
http://cgi.ebay.com/3-3XAA-4-5V-Battery-Case-Box-Holder-w-Switch-Cover-UM9-/120606749109?pt=LH_DefaultDomain_0És csak reménykedni tudom benne, hogy a lámpa akkutartójába a sárgák nem buheráltak bele semmilyen elektronikát, és egyszerűen ki fogom tudni cserélni erre a dobozra, hogy AA-ról tudjon működni AAA helyett.
Egy hasonlót már rendeltem egy ismerősömnek, csak annak egyben van az elemtartó része és maga a led-es egység. Gondolom ugyanaz a lencse, ugyanaz az elektronika. Nincs rossz fénye, és a lencse is egész tűrhetően szórja vagy fókuszálja a fényt. Kicsit erősebbet szeretnék, de eddig sehol nem találtam. Még rúdlámpában sem találtam olyat, ami olyan 900 lumen körüli és változtatható fókuszos.
-
macikos
addikt
"Még rúdlámpában sem találtam olyat, ami olyan 900 lumen körüli és változtatható fókuszos."
Akkor nem néztél szét elég jól!
LedLenser X21 + videó
ARCmania X6 + videó
Microfire Pioneer II videóEzek közül az ARCmania X6 a legjobb! Utána a Microfire Pioneer II.
[ Módosította: #65675776 ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Hirdetni (keresem típusú is) és reflinket beilleszteni az ÁSZF III/10/16-17 pontja alapján tilos, az ilyen tartalmú hozzászólások moderálásra kerülnek!
- Bemutató Convoy M1 és M2 elemlámpa bemutató
- Bemutató Convoy L2 2016 elemlámpa
- Bemutató Convoy C8 bemutató - Előre mutat
- Bemutató Convoy L2 - már majdnem prémium
- Bemutató Convoy S2+ bemutató - A szükséges plussz
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs