- Notebook / laptop alkatrészek cseréje (processzor, RAM, HDD)
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Minden USB-C kábel egyforma? Hát NEM. És ez a baj. – Tech Percek #7
- RAM topik
- Aktív hűtés és nagy aksi várható 9 hüvelyken
- Milyen videókártyát?
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- iPad topik
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
-
PROHARDVER!
🔦Üdvözöllek!🔦
A topik elsősorban az elemlámpákról, fejlámpákról, akkukról és a velük kapcsolatos technikai és tapasztalati beszélgetésről szól.
Új hozzászólás Aktív témák
-
vince
őstag
válasz
Gargouille #55897 üzenetére
Mindenképpen, köszönöm!
-
FBLLMAG
senior tag
Hogy könnyebb legyen a döntés, ócó fejlámpákkal összehasonlítva a Wizard PRO.
Remélem ezzel nem sértettem meg senkit sem.
-
vince
őstag
válasz
WestBam #55892 üzenetére
FB oldalukon kifejezetten ajánlják, hogy használjuk a plusz kódot
-
WestBam
Topikgazda
A promóció leírásában az van, hogy nem lehet plusz kupont használni. Csak szólok, hogy nehogy visszadobják a rendelést mert ment rá kupon is
-
vince
őstag
válasz
Gargouille #55890 üzenetére
Köszi neked is!
-
FBLLMAG
senior tag
Én már csúsztam így le, és várnom kellett. Az összes Armytek lámpám akciós. Több esetben a 60% -ot is megcsíptem.
De sokszor hónapokat vártam a kiszemelt lámpára.
Még a Barracuda PRO is 80 € alatt lett meg. Igaz az Acebeam T27 meg 18000 Ft -ba került.
Az Emisar D4 V2 meg 20000 Ft -ba jön.
-
holderes
tag
-
vince
őstag
Tudunk valami konkrétabbat az Armytek Wizard Pro led színhőmérsékletéről? Mennyire meleg a meleg és mennyire hideg a hideg?
-
vince
őstag
Válaszoltam minden PÜ-re, jelen állás szerint túl vagyunk a három lámpán
bwoay kollégának ezúton is köszönöm a tippet, működik a 45% kupon, így $44 árral lehet kalkulálni, Lengyelországból díjmentesen, áfamentesen jön a csomag.
Indítottam egy logout írást a dologról, annak a fórumában meg tudjuk beszélni a részleteket az érintettekkel, ott látjátok egymás írásait is, nem én privátozok mindenkivel egyesével -
-
Mai termést itt nem olvastam még, így nem láttam Vince kezdeményezését, de köszi a figyelmeztetést mindenkitől, írtam is neki privátot!
-
bwoay
nagyúr
csak szólok, hogy a Wizard pro akciós ára kuponnal 44 dollárra faragható.
-
válasz
FBLLMAG #55872 üzenetére
Honnan szoktad beszerezni a Fenix lámpáidat? Persze csak ha nem titok. 🙂
Tudom igen, hogy 95$, próbálom emésztgetni azóta is magamban és én simán berendelném a hivatalos oldalról, csak pluszban nem szeretnék 15$-t fizetni a szállításért. Ezért gondoltam valaki mellé becsapódni, ha véletlenül valaki pont mostanában rendelne onnan.
De majd ha valahonnan beszerzed azt a fejlámpát, próbálj már meg rám emlékezni és ha onnan is volna szallítási költség, osztozhatunk rajta! 🙂
-
FBLLMAG
senior tag
válasz
fery02 #55871 üzenetére
Én biztos, hogy nem külföldről fogom beszerezni. Bár a Fenix az egyik legbiztonságosabb, legkevésbé romló lámpákat gyártó cég, azért az ördög nem alszik. A lámpa ára 95 $, baj esetén nem rosz, ha az 5 éves garival tudok élni. 😉
De, ha tudsz angolul, a hivatalos beszerzés is járható út. 😉
-
Sziasztok!
Nagy háztartásbeli fejlámpa használóként, elgondolkoztam, hogy veszek valamit, mert igaz eddig nem volt különösebb bajom a Convoy S2+ + fejpánttal, de ahogy kíváncsiságból elkezdtem olvasgatni itt a topikban a fejlámpákról szóló diszkurzusokat, felkeltették a figyelmem a Fenix termékek és mivel már eleve vannak 18650 akkujaim, gondoltam ha már sűrűn használnám úgyis, áldozok rá "kicsit" többet, mint a jelenlegi Convoy szettem és hagy jöjjön egy Fenix HM65R. 🤗
A beszerzést illetően érdekelne, hogy honnan szoktatok Fenix termékeket rendelni?
Gondolom külföld és van olyan sejtésem is, hogy a hivatalos oldalról.
Ha innen szoktatok rendelni, akkor abban a reményben is írnék, hogy ha valaki tervezne rendelni innen, esetleg beszállhatnék-e a rendelésbe, így osztozva a 15$-os nemzetközi szállítási költséget.Köszönöm előre is! 🙂
-
FBLLMAG
senior tag
válasz
gyapo11 #55869 üzenetére
Akad pár lámpám. Volt már gondom is az évek során 1 - 2 db lámpával. Gond nélkül rendeződött a dolog. És ez a lényeg. Ennyi.
Én rendszeresen használom a lámpáimat, nyáron is. Mint munkaeszköz, hobbi céljából, és sajnos az egészségemből kifolyólag is. Ma már azért több lámpából tudok otthon választani. Ezek mind forgásban vannak, mindig a célnak a legmegfelelőbbet próbálom használni.
Nekem nem gond, ha 1 lámpa 1 időre kiesik (szerelgetni nincs időm, ha kell inkább fizetek, az is kevesebb pénzkidobás számomra). De vannak, akiknek 1, max 2 lámpájuk van. Na náluk probléma, ha elkezd össze vissza kapcsolni a lámpájuk, esetleg bedobja a törülközőt. Vehet másikat, szerelgetheti, odaadhassa másnak megszerelni. A vehet másikat otthonról a leggyorsabb megoldás, vagy kap másik lámpát a lámpájáért.
Itt a fórumon is volt akinek a napokban a H03 meghalt. (Javítás, csere, vagy pénzkidobás?) Esetemben, amit intéztem, a Tiara A1 PRO helyett jött a másik Tiara A1 PRO (éjjel 1 órakor küldtük az SMS -t a forgalmazónak, nekem meg volt másik fejlámpám, amit oda tudtam adni).
Magam részéről befejeztem. Mindenki el tudja dönteni, hogy mire van szüksége. Hazudni viszont nem fogok, érzéseimet továbbra is közölni fogom. Elnézést, ha valakinek ez nem tetszik. Láttam azért már pár lámpát.
-
gyapo11
őstag
válasz
FBLLMAG #55856 üzenetére
A garancia olyan mint egy biztosítás. Nem lehet pontos számot mondani, hogy 1 éven belül hány termék fog meghibásodni. Hosszú távú adatok vannak, azok átlagával érdemes számolni.
Hűtőgépre én is vettem plusz garanciát, az két évre volt kb. 5 %.
Az meg egy mellékterméke a folyamatnak, hogy lehetséges a régebbi lámpa helyett újabbat kapni, mert már nincs a régiből. Ez nyilván nem sorolható a lámpa előnyei közé, mert pont a meghibásodás miatt állhat elő ilyen helyzet. -
ZozzV6
senior tag
válasz
Gargouille #55866 üzenetére
És a Ti jóval nehezebb is.
-
Gargouille
őstag
Na igen, pont ilyesmiket látok mindenhol. Pedig nagyon szép lámpákat csinálnak.
(#55865) ZozzV6:
Az alut is néztem, a Ti-nek jobban tetszik az a mintázata a testen. Bár sokkal többe kerül, ami azért nem biztos, hogy ér ennyit. Viszont az jó hír, hogy nálad kibírt már egy évet!Nagyon köszönöm az info-kat
-
ZozzV6
senior tag
válasz
Gargouille #55861 üzenetére
Sima alu E02-m van. Az éleken az eloxálás gyorsan kopik. Magas CRI-s. Mindig a táskámban vergődik. Eddig bírja. Kb 1 éves.
-
Ra3
őstag
válasz
Nekem van Lumintop HL AAA, egy bajom van vele, és azt máshol is láttam emlegetni, hosszabb bekapcsolt állapot után nem lehet kikapcsolódni. Ilyenkor csak a tailcap leszedés segít.
-
Gargouille
őstag
válasz
WestBam #55862 üzenetére
A Nitecore MT06MD-t néztem, külsőre is tetszik de bevallom nagyon húzódozom ettől a márkától. Valamiért kifejezettem nem szeretem őket, pedig maga a lámpa nagyon szép és funkcionálisan is rendben van.
A pici pipalámpa az inkább szerelem. Nagyon tetszik. Tudom, hogy sok szempontból van jobb, nem is várok el tőle nagy fényerőt, viszont annyira kis apró, hogy ez valóban ráaggatva táskára, övere mindig nálam lehet kompromisszumok nélkül, amolyan másodlagos tartaléknak. A pipa kialakítás meg a mágnes miatt meg elég praktikus is, akár még fejlámpaként is simán használható. Arra gondoltam, hogy veszek LADDA akkuból AAA méretűt és azzal tolom majd.
A Lumintop-ról elég sok hibát olvastam mostanság azért kezdtem más márkából nézelődni. Manker lámpám sosem volt még, de remélem megbízható gyártó.
-
WestBam
Topikgazda
válasz
Toll lámpa: esetleg Nitecore MT06MD?
Pici pipalámpa: én nem szerettem meg ezeket. Pici fény, pici üzemidő. Inkább különlegesség, mint használati tárgy. Használatra 1000mAh körüli kapacitás kell, 14500, 18350, feltételekkel 16340. Persze ez is csak egy vélemény -
Gargouille
őstag
Nézegetem egy ideje, hogy mi az ami még hiányzik a lámpás repertoárból. Igazából 2 féle lámpa van amivel szemezek rég óta:
1. Toll lámpa, ami 2db AAA méretű akkuval tud működni. Ennél ami fontos lenne, hogy ne hideg fénye legyen és magas CRI-vel szeretném. Végignéztem a kínálatot és amik tetszettek:
- Manker PL21
- Sofirn SF02
- Klarus P202. WestBam Lumintop HL AAA ismertetője óta vágyom egy ilyen csepp kis pipalámpára. Ebből elég szűk a kínálat, de a Manker E02 Ti nagyon tetszik. A kezelőfelülete is meg maga a lámpa tudása is. És szerencsére ebből is van magas CRI verzió.
A kérdésem, hogy ezek közül van bárkinek bármelyikkel valami saját tapasztalata? Akár negatív, akár pozitív.
-
WestBam
Topikgazda
A meghibásodáshoz csak annyit fűznék, hogy van aki egy hónap alatt használja annyit a lámpáját, mint más egy év vagy több alatt. Azért ezzel is kalkulálnak a gyártók, mert a vevők jelentős része évente 1-2 akkunyi áramot használ el, alkalmi felhasználó, minimális az elhasználódás. Sok lámpám nekem is ilyen, van pár amit 10x annyit használok ha nem többet, mint a másikat, mert az egyik nagyon-nagyon bejön a másik meg jó-jó, de nem az igazi mégsem. Mostanában pl. többször került kezembe az ML300LX, pedig se nem apró, se nem könnyű és nem is sok ezer lumenes.
-
JHMEG
csendes újonc
Valaki véletlenül nem tudja,hogy most hol a legolcsóbb a Lumintop ODF30C?Nem,nem hibbantam meg!
Gearbesten már nem akciós és kellene vennem még egyet! -
FBLLMAG
senior tag
válasz
gyapo11 #55850 üzenetére
Az a garancia érdekes dolog. Nálam van lámpa ami 8 év után adta be a kulcsot. Javították. De volt ami a 2 évet sem érte meg.
A Te általad említett 5% -ot használom (és szerintem inkább az 1 - 2% a reális). Ez annyit jelent, hogy 5 meghibásodás 100 lámpából 1 év alatt. De lehetne 10 lámpából 10 év alatt 5 meghibásodott lámpa is. Pozitívan nézve, 50% -a a lámpáknak a 10 évet is túléli.
Ha meghibásodik, nincs raktáron, és a cserét választom, újra indul a garancia (pl 10 év)
Ha a meghibásodás után javíttatom, átvételnél ép a garancia végéhez értem, a javításra kapok fél évet.
Ezek a tények.
Mondjuk szerencsétlen vagyok, 3 évente romlanak a lámpáim, a 10 év garancia alatt 4 db lámpám lesz, és az utolsó a legmodernebb. Teljesen ingyen. Persze javíthatom a lámpát, kis + pénzért, de a technika a régi marad.
10 éve a XP-G, XM-L lámpák voltak forgalomban (esetleg Rebel ledek)
Ma meg XP-L2, XHP ledeket lehet kapni a CREE ledeknél. Azért fejlődött a világ.
Na így kellene ránézni rá erre a jótállásra.
-
FBLLMAG
senior tag
Amiket eddig rendeztem reklamációkat, abban az szerepelt, hogy ugyanazt a terméket ugyanolyanra cserélik (ha van raktáron), javítják (hosszabb idő), vagy a vételi árat beszámítják az új terméknél, vagy visszaadják a vételi árat. Olyat nem ajánlottak, hogy valamikor vettem 100 € -ért, most meg 120 € -ós termékre lecserélhetem meghibásodás esetén.
De kb ugyanannyiba került a V1, V2, és aV3 is. Mármint az adott termék, a fejlődés különböző fokán.
-
bwoay
nagyúr
válasz
gyapo11 #55850 üzenetére
a vita annyit tesz, hogy érvek, vélemények ütköznek. szerintem te összekevered a veszekedéssel. annak meg nem tudom, mi haszna van, hogy százalékosítjuk a 10 év garancia értékét, de ha 2 év után elromlik a termék, akkor egy új, azonos vagy helyettesítő termék aktuális vételárát éri, ami lehet akár 120% is.
-
gyapo11
őstag
Azt azért nem árt tisztázni, hogy melyik szó mit jelent, ha ez nem egyértelmű. És az olcsó/drága nem volt az, tehát helyénvaló volt a vélemények ismertetése, hogy ne beszéljünk el egymás mellett.
Vita nem volt, az akkor van, ha meg akarom győzni a másikat, hogy nem neki van igaza, hanem nekem.
Ennyit a fogalmakról.A lámpa úgy 48 $, hogy még 30 a posta + ÁFA + vámkezelési költség, vagy még 15 $ Lengyelországból, és akkor már 63 $, ami kb. kétszerese az ingyen postás 30 $-os H03-nak.
A 10 év garancia maximum 50 %-ot ér, de lehet, hogy csak 30-at. -
FBLLMAG
senior tag
Lehet, hogy mást is érdekelhet a Fenix PD36R 21700 -as taktikai, tölthető lámpája.
-
Zoli-bácsi
senior tag
válasz
MittuDomain_ #55845 üzenetére
És milyen alaposan szemügyre tudnád venni a parkettát, az említett lámpa fényében...
-
vince
őstag
válasz
Tetőablak helyett a Wizard? Nyáron jóval kevesebb hőt enged ám be
-
Gargouille
őstag
válasz
És ha éjjel kell burkolni? Mivel fogsz így látni?
-
Ra3
őstag
válasz
MittuDomain_ #55842 üzenetére
Biztos nem kérsz? Még én is meginogtam egy pillanatra
-
MittuDomain_
őstag
-
Ra3
őstag
Szerintem ez nem vita, csak mindenki elmondja a véleményét
A Zanflare-el én is így voltam, 20-ért a tesztek fényében sokalltam, de mikor lement az ára akkor egy év alatt több részletben vettem összesen 8-at, a végén már 8 vagy 9 dollárért
Mondjuk nem jött be, szóval az első után már csak eladni, meg ajándékba vettem őket, de mindenki elégedett vele azóta is, nekem már nincs is belőle.Szerk.: engem talán azért zavar kicsit hogy túl sokat látom mostanában itt a prémium lámpákat, mert mikor idetévedtem akkor még egy amolyan akcióvadász bestbuy lámpa topic volt tesztekkel meg tapasztalatokkal, ez vonal kicsit háttérbe szorult.
Persze ez nem baj, és valószínűleg az akciók hiányának is betudható. -
bwoay
nagyúr
erről az jut eszembe, hogy én is sokalltam a 20 dollárt a Zanflare F1-ért, de amikor lement az ára 10-13-ra, akkor vettem 3-at. így költöttem a lámpára 20 helyett 33-36-ot, egy géniusz vagyok!
ne vitatkozzunk többet azon, hogy kinek mi mennyit ér meg, teljesen rossz irányba viszi a beszélgetést. valaki inkább 6 lámpát vesz adott összegért, van aki egyet, kinek mi a jobb. fogadjuk el, hogy mindenki máshogy gondolkodik, eddig sem volt ebből gond! a másik dolog meg az, hogy én akkor is szívesen olvasgatok egy lámpáról (pláne személyes tapasztalatokat), ha soha nem venném meg a szóbanforgó darabot, akár az ára, akár a tulajdonságai miatt.
-
FBLLMAG
senior tag
válasz
gyapo11 #55831 üzenetére
"Otthon ez nem nagy gond, de ha távolabb vagyok, már problémával járhat."
Ezt az utolsó mondatot, szerintem nem vetted figyelembe."A biztosítással egyetértek, semmit nem kell számolni ha van a zsebedben töltött pótakku."
Ez is rendben lenne. Csak az élet tartogat meglepetéseket. Nekem Nitecore F1 töltőm is van, ami 18650 -es akkuval power bank -ként is használható. Megesik, hogy áram nélkül maradtok, a rádió, mobil, GPS fontosabb, és már huss az akkuban tárolt energiának. Ha a közelben van valamilyen üzlet, valószínűleg AA elem kapható lesz. De az a legjobb, ha a lámpában található akku végig bírja a kalandot (nyilván feltöltve indulsz, napi 5 órával számolva, előre tudsz tervezni). Az 5 óra elég a sétára, sütögetéshez, egyéb tevékenységhez. Ha már várrom is van tervben, nyugodtam triplázhatod a napi üzemórát, mert a magasabb fokozatok is ki lesznek használva, vagy nagyobb hatótávú lámpát is vihetek magammal. Így lehet a FIX lámpákkal előre tervezni.
Hétvégi, 3 napos várrom látogatás:
Armytek Predator, Viking, Prime esetében
3 x 5 x 30 lm > 15 óra x 30 lm (3 x 15 x 30 lm > 45 óra x 30 lm) (nekem a lámpáim tudják ezt a fokozatot, és számomra használható) 3 napon át, 5 órán keresztül használhatom a 30 lm fokozatot. 900 lm órám még mindig maradt. Pl ezért, elég lenne a Vikinget vinni magammal, a többivel már csak túlbiztosítom magamat.Fenix PD35 TAC
3 x 5 x 60 lm > 15 óra x 60 lm (3 x 15 x 60 lm > 45 x 60 lm) (a Fenix PD35 TAC 25 órát tud 60 lm fokozaton)
Fenix TK15 UE
3 x 5 x 150 lm > 15 x 150 lm (a TK15 UE 11 órát tud 150 lm fokozaton)A 2 lámpa ki tudja egészíteni egymást.
Heti túránál, 8 nap:
a 30 lm esetén, 8 x 5 = 40 óra (a Prime C2 PRO elegendő) és hozzá mondjuk a Viking PRO lámpám. A többi lámpám már csak a biztonság kedvéért lenne velem.
A Fenix PD35 TAC esetében kell a +1 akku minden képen, és kell mellé a Fenix TK15 UE is.
Remélem így már érthetőbb.
-
vince
őstag
Szeretne venni valaki az Armytek Wizard Pro Magnet USB lámpából az akciós $48 áron?
Szervezhetnénk magunknak egy csoportos vásárlást. Ha kettőt veszünk, akkor kell mellé egy $7.5 értékű akku az ingyenes szállításhoz, ha legalább hármat, akkor alapból díjmentes a szállítás. Ha jól látom, Lengyelországból jön, így nincs áfafizetési kötelezettség. Ha megérkezett, személyesen vagy foxposttal szétdobjuk.
Én beszállnék egy lámpával.
-
Gargouille
őstag
válasz
gyapo11 #55832 üzenetére
Szubjektív dolgokról beszélünk. Neked a 20000 lumen az ami megéri a felárat, másnak meg semmi szüksége rá. Mondjuk egy barlangásznak például aki gyakran víz alá is merül akár, viszont létkérdés lehet a masszív vízállóság, neki meg az éri meg a felárat. Ahány ember és felhasználás annyi szempont.
Attól, hogy valamiben nem találsz számodra értéket, másnak az még fontos tulajdonság lehet.
-
Ra3
őstag
válasz
gyapo11 #55832 üzenetére
Amik itt az elmúlt napokban elhangzottak pl. a UI kapcsán azért elég rétegigények, de aki nem tud ezek nélkül élni és megfizeti a 3-4x árat hát lelke rajta.
Az már más kérdés hogy a plusz árral járó egyéb extrákat mennyire használja ki a vevő.Kicsit az az érzésem hogy ezeket az igényeket a gyártók is generálják, amíg nem tudtunk róla hogy ennyi funkció létezik addig jól megvoltunk nélküle, esetleg két lámpát használtunk, vagy adott esetben vittünk tartalék akksit.
Nálam van egy lélektani 50 dolláros határ ami felett nem költök lámpára, de az is olyan hogy ott már kell valami nagyon extra legyen benne, hatótáv, fényerő, méret vagy egyéb funkciók terén.
Persze nincs most sem olyan amit ennyiért vettem volna, csak efölött árban nem is nézegetek.bwoay: nekem van kettő Skilhunt H03 is, de a 30 dolláros árat is sokalltam volna érte, 20 és 22 dollárért vettem őket, ennyiért szerintem tökéletesek.
-
bwoay
nagyúr
válasz
gyapo11 #55832 üzenetére
tök érdekes, hogy ez a vita még véletlenül sem az 50e. Ft-os Olight S2, hanem egy 48 dollárra leárazott Armytek lámpa kapcsán alakult ki, és már arról beszélgettek, hogy milliomosoknak meg a milliárdosoknak mi drága és mi nem
teljesen szubjektív, hogy kinek mi mennyit ér meg. nem lehet kijelenteni, hogy ez meg az nem ér ennyit/annyit, max amikor saját magadról nyilatkozol. szerintem ezt a kérdést így érdemes megközelíteni. máskülönben belemehetnénk olyan parttalan vitákba is, hogy ki miért költ annyit utazásra, autóra, házra, bármire. az emberek különbözőek, különböző dolgok foglalkoztatják őket, mindenki más prioritással rendelkezik. most tényleg nekiállunk azon vitatkozni, hogy ez akkor drága-e vagy sem? ennyi erővel azt is vitassuk már meg, hogy melyik színhőmérséklet jobb. ilyen kérdésekben nincs egyetemes igazság.
viszont azt hozzátenném, hogy nem egészen értem azt a logikát, ami szerint a 30-40 dolláros Skilhunt H03 az egyik legnépszerűbb, többször ajánlott fejlámpa, ugyanakkor az Armytek csúcsmodellje (!) akkumulátorral együtt (!) 10 év garanciával (!) 80 helyett 48 dollárért túl drága. szerintem ez pont egy olyan példa, amikor nyilvánvaló, hogy miért fizetsz többet. ha úgy érzed, hogy nem ér annyit, szíved joga. de kijelenteni, hogy ez másnak sem ér ennyit....? -
gyapo11
őstag
válasz
Gargouille #55816 üzenetére
Azt figyeltem meg, hogy a sok pénzűek is mérlegelnek, és van amit nem vesznek meg. Persze nem azért mert nincs rá pénzük, hanem mert úgy ítélik meg, hogy nem éri meg azt a pénzt az a valami. Szó sincs arról, hogy akinek van pár milliója a bankban, annak már minden olcsó és mindent megvesz, mert megteheti.
Lámpára vetítve, ha egy gazdag nem sík hülye, és pl. megismeri a lámpapiacot, műszaki paramétereket, elmegy boltokba megfogdossa kipróbálja a lámpákat, utána megkérdezzük tőle hogy melyek az olcsó lámpák és melyek a drágák, akkor szerintem pontosan meg fogja tudni mondani, hogy a 10 $-os Convoy az olcsó, a 20-30 $-os Astrolux már nem olcsó, a 100 $-os Armytek meg drága.
És miért tudja? Mert amiket leírtál előnyöknek, azok nem érnek annyit, mint amennyit kérnek értük.
Ha egy 100 $-os 20 ezer lumenes lámpát nézünk, ott van valami, ami indokolja az árkülönbséget, az már nem biztos, hogy drága, hanem árában van. Az olcsók között nincs ekkora fényerő, a még dárágabbak között meg még nagyobb is van. De az Armytek nem ad ilyen, ebben-abban jobb a minőség, de ugyanúgy világít. Ha kétszer addig megy, az sem ér sokat, mert egy mozdulat egy másik akkut beletenni. De 20 ezer lumenre kapcsolni az nem egy mozdulat, azt a képességet bele kell építeni a lámpába. A garancia sem ér annyit. Volt szó a meghibásodások számáról, nem tudom mennyi, de minden gyártó tudja pontosan, legyen mondjuk egy év 5 %. Tehát az első pár évre nyugodtan adhat garanciát plusz 5 %-ért évente, nem bukna rajta. De nem 300-700 %-ot, úgy már drága. Itt most a drágát a többihez viszonyítva kell érteni. -
gyapo11
őstag
válasz
FBLLMAG #55810 üzenetére
Megkerestem, erről a hozzászólásról van szó.
Nem tudod, hogy mennyire meríti az akkut az aktuális fényerővel.
Szóval számolod az időt, hogy mennyit ment már a lámpa és mennyi van még hátra, de ehhez kell a fix fokozat ismert fogyasztással.
A biztosítással egyetértek, semmit nem kell számolni ha van a zsebedben töltött pótakku. -
peestike
senior tag
ha valakinek eddig kimaradt volna: most banggood-on akciós, 29.99 usd az Astrolux FT03 SST40-W.
nem emlékszem ilyen árra eddig. -
WestBam
Topikgazda
Jó olvasgatni ezeket az eszmecseréket, nekem a “felismerés” tetszik a legjobban, ha valaki prémium lámpát kezd használni, hogy milyen sok apróság van amiben több, mint budget társai
-
WestBam
Topikgazda
válasz
papucsiga #55821 üzenetére
Reklamálj az importőrnél ha valóban problémád van, nekik a vevői elégedettség nagyon fontos. Hamisat nem kaphattál, közvetlen a gyártótól kapják az árut ez 100% biztos. Ha a gyártó változtatott arról mi nem tudunk, szerintem tip-et mindenki régebben vásárolt az itteniek közül.
-
i-sti
senior tag
válasz
Gargouille #55785 üzenetére
Hogy szedtek ki az F1-ből azonnal a moonlight-ot?
Ahogy tudom a driver nem tudja, pedig ezt nagyon hiányolom.
Nagyon sokszor kellene, hogy abból induljon és ne vakítson el. -
i-sti
senior tag
Tudtok linkelni olyan "fejet" F1-hez, hogy szobában jobban tudjam használni gyertyaként, és ugyan erre egy rendes csuklópántot?
Amit adtak azt sikeresen elszakítottam. -
papucsiga
csendes tag
válasz
ZozzV6 #55822 üzenetére
Egyik sem CRI típus. A bolti szürkében nagyobb és úgymond kerekebb van, mintha a dóm alatt nem négyszögletes led csücsülne, míg az ezüstben kisebb és szemmel láthatóan szép a led. Holnap csinálok mindháromról képet. Az ezüst kellemes inkább már semleges fehér, a szürke kemény hideg fehér. Az arany színűt csak holnap tudom megnézni.
-
papucsiga
csendes tag
Ezt nem hiszem el, hogy most tényleg csak rám jár a rúd vagy ennyire nagyok lennének az elvárásaim ...?! Tip tulajdonosok, főleg akinek több darab is van. Vett észre bármiféle különbséget köztük? Megfordult a kezem között 3 darab. Két darab innen való a hazai importőrtől egy darab magán kézből . Na most, ami magánkézből van azt minőségibbnek érzem mint a boltit, igaz abból az egyiket csak holnap tudom megnézni. A boltinak mintha gyengébb lenne a klipsze, ami lötyög is rajta. Továbbá ahogy néztem nem is egy színhőmérsékletűek a ledek. A bolti sokkal hidegebb már már lilás. Plusz ahogy belenéztem nem is egyformák a ledek. Most tényleg én várok el túl sokat?!
-
papucsiga
csendes tag
válasz
ZozzV6 #55819 üzenetére
Alkatrészek vannak, védelem nélküli Flat top akkumulátorok. Basen márka. A két cella együtt vagy három milliméterrel hosszabb mint a 18650 es cella. De hát gondoltam két rugó van benne nem kéne problémának legyen. Az egyik cellának az oldalán van egy pici lyuk. Nem tudom mikor került oda de nem hinném hogy az gondot okozott volna.
-
FBLLMAG
senior tag
válasz
Gargouille #55817 üzenetére
+1😉
-
Gargouille
őstag
válasz
gyapo11 #55806 üzenetére
"Olyannak érzem ezt a van rá pénzem akkor miért ne indokot, mint az angoloknál a kidobott fél doboz vajat. Miért dobtad ki? Mert morzsás lett. Szomorú ez."
Azért ez egy picit sántít, de elfogadom, ha így érzel. Én is ugyanígy érzek például a PC-s gamerkedéssel, a Facebookkal, labdarúgással és még ezer - szerintem - haszontalan dologgal kapcsolatban. A lámpát (egyik lámpámat sem) viszont nem érzem pazarlásnak mert ez nálam használati tárgy és munkaeszköz is.
-
Gargouille
őstag
válasz
gyapo11 #55808 üzenetére
Így is meg lehet közelíteni persze, én arra gondoltam, hogy leginkább az ember pénztárcája szabja meg, hogy mi az ami olcsó számára és mi nem. Egy milliárdosnak például egy lakás is lehet olcsó, mert bármikor röhögve kifizeti, míg egy átlag családnak elérhetetlenül drága ugyanaz a lakás. Én erre gondoltam, de nem vitatom, hogy lehet ezt úgy is nézni, hogy a lámpák árát egymáshoz viszonyítjuk.
-
FBLLMAG
senior tag
válasz
gyapo11 #55806 üzenetére
Azért ne keverjük.
Nekem azért fontos a FIX fokozat, mert ha az Armytek Prime A2 PRO lámpámat 18650 -es akkuval használom, akkor tudom, hogy a 95 lm fokozattal 20 órát bírja, nyugodtan sétálhatok. A Prime C2 PRO a 180 lm fokozattal, kb 10 - 11 órát bírna. Szemre meg nagyon hasonló a 2. Tudok számolni, a túrán, kiránduláson, tudom a fejeket cserélni. Ilyen rövid idő alatt lehet nagyjából fejben számolni, hogy kb mennyire használtam már el az energiát. De inkább a tervezésre szoktam felhasználni. Nagyjából tudom, hogy mire számítsak, 2x, 3x -osan túlbiztosítom magam, és kész. Túrára ezért az Acebeam L16 helyett inkább az Armytek Predator PRO, Nitecore MH23 helyett a Viking PRO jön velem. És még pár a biztonság kedvéért.
-
papucsiga
csendes tag
Most igazán nagyot csalódtam a Skilhuntban! Tudom nem egy felsőkategóriás termék, de elég szomorú, hogy a specifikáció szerinti két darab rcr123-tól meghaljon a driver...
-
gyapo11
őstag
válasz
Gargouille #55801 üzenetére
Nem, hanem a lámpák halmazának árban alsó része. Hogy kinek mennyi pénze van, annak ehhez semmi köze.
-
gyapo11
őstag
válasz
Gargouille #55796 üzenetére
Szerintem maradjunk meg a normális stílusnál.
Mégis ki a franc fogja fejben számolgatni, hogy melyik lámpát mikor és meddig és milyen fényerőn használtam a legutóbbi töltés óta és vajon azóta mennyit merült még meddig fog elmenni... ne vicceljünk már.
FBLLMAG írta valamikor, hogy a rampingnek az a baja, hogy nem tudja követni az energia fogyását, mert nem tudja, hogy éppen mennyit fogyaszt a lámpa, a fokozatoknál meg tudja. A többit vele beszéld meg.
Én se tudom követni, de ezek szerint van aki igen.Olyannak érzem ezt a van rá pénzem akkor miért ne indokot, mint az angoloknál a kidobott fél doboz vajat. Miért dobtad ki? Mert morzsás lett. Szomorú ez.
-
FBLLMAG
senior tag
válasz
Gargouille #55801 üzenetére
+1
Nagyon igazad van.
De ha megveszed, és nem használod, az is kidobott pénz. Az már mindegy, hogy 5 € vagy 50 €.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Hirdetni (keresem típusú is) és reflinket beilleszteni az ÁSZF III/10/16-17 pontja alapján tilos, az ilyen tartalmú hozzászólások moderálásra kerülnek!
- Bemutató Convoy M1 és M2 elemlámpa bemutató
- Bemutató Convoy L2 2016 elemlámpa
- Bemutató Convoy C8 bemutató - Előre mutat
- Bemutató Convoy L2 - már majdnem prémium
- Bemutató Convoy S2+ bemutató - A szükséges plussz
- Stellar Blade
- Linux kezdőknek
- PlayStation 5
- Egyéni arckép 2. lépés: ARCKÉPSZERKESZTŐ
- Telekom mobilszolgáltatások
- Notebook / laptop alkatrészek cseréje (processzor, RAM, HDD)
- E-roller topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- További aktív témák...
- LG 45GR65DC-B - 45" Ívelt 1500R / 5120x1440 / 200Hz 1ms / Adaptive Sync / AMD FreeSync / HDR 600
- 19.900 Ft/szett - DELL Universal Dock D6000 docking station (452-BCYH) (DisplayLink)
- Panasonic CF-XZ6 AIO all-in-one laptop tablet 2k touch i5-7300u speciális ütésálló
- Xbox Ultimate előfizetések
- AKCIÓ! ASUS PRO WS W790E-SAGE SE alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest