- SSD kibeszélő
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA® driverek topikja
- Fellép a hamisított paszták ellen az Arctic
- Apple asztali gépek
- Házimozi belépő szinten
- Minden USB-C kábel egyforma? Hát NEM. És ez a baj. – Tech Percek #7
- Megemeli a GPU-k árát az NVIDIA?
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Milyen notebookot vegyek?
-
PROHARDVER!
🔦Üdvözöllek!🔦
A topik elsősorban az elemlámpákról, fejlámpákról, akkukról és a velük kapcsolatos technikai és tapasztalati beszélgetésről szól.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lacerta
aktív tag
válasz
Lacerta #55945 üzenetére
Köszönöm mindenkinek a válaszokat!
Nekem flat top teteje még nem horpadt be, viszont több eneloopomnak is be van nyomódva az alja egy kicsit. De ott tudom hogy a gyerekek játszottak a lámpákkal.
Ez a 35E akku esetleg jó lenne olyan lámpába ahol horpad a Sanyo GA. Még megfontolom.
-
Lacerta
aktív tag
válasz
gyapo11 #55983 üzenetére
Rofis R sorozat. Csak mondom.
Nekem amúgy Foltosban egy régi orosz autós szerelőlámpa van erre rendszeresítve. Autentikus darab, piros-fekete műanyagból, és bele van öntve hogy: "Cena x Rubl" ( sajnos fejből nem emlékszem, hány rubel is van rajta, de ha valakit érdekel, megnézem majd
)
Kurblival a házba feltekerhető vezetéke van, úgy 4m, szivargyújtóról megy, és van egy kb. 120 fokban hajtogatható mágneses talpa. Az égőt kicseréltem egy BA9S foglalatos COB ledre, hogy legyen fénye is.
Egy baja van, a nagyobbik fiam tudja, hogy hol található, és mindig előszedi -
Gargouille
őstag
válasz
gyapo11 #55995 üzenetére
Igazából nem ördögtől való amit felvetettél. Ha jól értem arra célzol, hogy túl nagy a szakadék a "prémium" kategória és az "olcsó" szegmens között. Ezen én is gondolkodtam már, de sajnos nincs rá jó megoldás, maximum ha te alapítasz egy céget erre és betöltöd a piaci rést.
Ebben a szakadékban szerintem - a műszaki paramétereken túl - benne van egy bizonyos "sznobizmus" is. Arra gondolok, hogy aki prémium terméket gyárt (legyen az ruha, autó vagy lámpa) az szánt szándékkal nem akarja, hogy "az egyszerű pórnépnek" a kezébe kerüljön a termék, mivel a fizetőképes tehetős réteg (akik a potenciális vevői) részben azért is vásárolják, hogy "megkülönböztessék magukat" (státusszimbólum) tőlük és őket elvből taszítja ha azoknál is ilyen termék van "akik fölé helyezik magukat". Nyilván ez egy lesarkítása a dolognak, de valahol itt van a magyarázata, hogy egyes gyártók miért oda pozicionálják magukat ahová, és miért nem fogja soha reálisabb áron árulni a portékáját. Nem szabad elfelejteni, hogy ők profitot akarnak termelni, lehetőleg minél többet, bolond lenne olcsóbban adni, ha drágán is van rá vevő.
A konkrét példádat nézve ha jobban belegondolsz egy ilyen "lebutított" Armytek lámpa már nem lenne Armytek, mert nekik pont ez a névjegyük, hogy nincs kompromisszum semmiben, mindent bír, mindent tud stb. tehát a lényege veszne el ezzel. Mikor én vettem az enyémet, akkor le is írtam, hogy szerintem is mennyire túlárazott de ennyibe kerül és kész, hiába nem tetszik az ára. Vagy kidobok rá ennyit az ablakon vagy nem lesz ilyen lámpám. Én akartam ilyen lámpát, de totál megértem, ha valaki meg hülyének néz miatta.
-
gyapo11
őstag
válasz
Gargouille #55994 üzenetére
Jó, akkor így már értem a mágnes kérdéskört.
Az utolsó mondatod jól rámutat arra, hogy a lámpa tulajdonságai egy csomagban érkeznek, nem lehet válogatni, pedig erre pl. a gépkocsi gyártók már milyen régen rájöttek, hogy többet lehet eladni ha variálhatók a dolgok. Persze költségesebb a gyártás, ha sokféle összeállítást kell nyilvántartani, többféle driver és egyéb alkatrész is mehet a lámpába.
De biztosan olcsóbb lehetne, ha minden nem szükségest ki lehetne hagyni belőle, és akkor mások is megvennék. Itt van példának az Armytek, adja a szuper vízállóságot, az ejtésállóságot, a dupla áramkört, a 10 év garanciát stb. Ha csak annyi lenne, hogy szimpla elektronika, mint mondjuk egy Sofirn SP32a-ban, csak annyit bír vízből és esésből mint a többi egyszerű lámpa, 1 év garancia, lehet hogy máris a felébe kerülne és többen megvennék. Ja, és Kínából már megszoktuk az ingyen postát, úgyhogy azt is be kellene vezetniük. Ha 41 $ alatt van, akkor meg már áfát se kell fizetni (egyelőre), és akkor szépen versenyezhetne a többi olcsóbb gyártóval, akiket vélhetően ronggyá verne a minőségével ahogy írjátok. -
Gargouille
őstag
válasz
gyapo11 #55988 üzenetére
Azért szempont a mágnes mert egyrészt nem csak az esetek 5%-ban jó, hanem kis kreativitással (mint írták többen is) szinte minden esetben el lehet helyezni megfelelően ahol van hozzá felület. Másfelől filléres dolog, nem drágítja a lámpát, nem növel jelentősen méretet és súlyt.
Én például a fejlámpát mindig fejen használom ha szerelek, a mágnest csak olyankor amikor nem csak magamnak világítok, hanem fixen akarok fényt egy helyiségben vagy területen ahol többen is vagyunk. Például rack szekrény szerelésnél sokszor feldobom a tetejére úgy, hogy lefelé világítson, aztán onnantól van fény a kollégáknak szerelgetni, kábelezni. Amúgy nyilván nem kardinális szempont a mágnes, de annyira "nem kér kenyeret", hogy igazából minden pipalámpába bele lehetne rakni.
Például én holdfényt is keveset használok, vagy ilyen a vízállóság, ami szintén ritkán kell de akkor meg fontos.
-
Ra3
őstag
válasz
gyapo11 #55987 üzenetére
Valami túrázós fórumon láttam bevett szokásként hogy beleállítják a kést a fába megfelelő szögben, és arra tapasztják mágnessel.
Amúgy én a H03-at izzócseréhez is használtam, fejről olyan szögben nem világított be, viszont az egyik merevítő aljára pont jó helyre tapadt.
Nem mindenre jó a mágnes, de sokszor hasznos. -
FBLLMAG
senior tag
-
ZozzV6
senior tag
-
ZozzV6
senior tag
válasz
gyapo11 #55983 üzenetére
Én mindig találok valami jó irányba néző felületet. Pl a motorháztető biztonsági rögzítő füle. Abbak az oldalára téve a pipalámpát oda forgatom ahova kell. Más helyzet hogy az MX5 gépteteje alumínium így hiába van mágnesem
Én gyakran használom a mágneseket így szeretném ha lenne benne. -
gyapo11
őstag
válasz
Gargouille #55986 üzenetére
Ja így már értem, tehát akkor kell a mágnest használni, ha éppen olyanok a körülmények, hogy jó helyre világít. Minden más esetben föl kell tenni fejre. De akkor miért szempont a mágnes, ha az esetek 5 %-ában használható? Ezért nem is hiányzott nekem sose.
-
gyapo11
őstag
válasz
Gargouille #55984 üzenetére
Hogy ez nekem hogy nem jutott eszembe!?
A mágnes a kérdés veleje, keresgéljek olyan felületet, ahonnan rá tud világítani a célpontra? Vagy ti hogy csináljátok? Megelégedtek a spill fényével? Egy 60 fokban világító lámpa is csak a reflektor tengelyétől 30 fokig ad hotspot fényt. Nekem az a megoldás, hogy föltapasztom és oda világítson ahova kell, ezért a pipalámpák kiestek.
-
-
bwoay
nagyúr
válasz
Gargouille #55984 üzenetére
ja, de ahhoz nem kell mágnes a talpba, márpedig onnan indult a gondolatmenet.
-
gyapo11
őstag
Sokszor emlegetitek a fejlámpáknál a mágnest a talpában. Kerékszerelésnél még jó is lehet, de a motortérben ha pl. akkusarut kell levenni/fölrakni, akkor pont nem oda világít ahova kellene. Mert vagy a ferde motorháztetőre lehet tapasztani, vagy az autó oldalának a tetejére, de sehogyse fog mondjuk 45 fokban lefelé világítani egy pipalámpa. Erre a 90 fokban dönthető fejű lámpák jók, az fölmegy a motorháztetőre, és egy félgömbön belül bárhova lehet vele világítani.
-
Gargouille
őstag
válasz
ZozzV6 #55978 üzenetére
A legtöbb műszaki cikkel ez a gond, hogy a gyártó megálmodja, hogy szerinte mi kell a felhasználónak, ahelyett, hogy először felmérné, hogy mi az amire szükségük lenne és az alapján csinálná meg. Nyilván nem egyszerű mert ahány user annyi féle igény, de azért van sok közös pont és a piaci eladásokból, egy-egy lámpa népszerűségéből is elég jól lehet tudni, hogy mi az amitől sikeres lesz és kelleni fog az embereknek.
Például az idióta stroboszkóp egy kitűnő példája ennek. Szerintem mérhetetlenül kis százaléka használja az embereknek, mégis belerakják szinte az összes lámpába, nyilván azért mert könnyű műszakilag megoldani és oda lehet írni mint plusz feature-t, tehát a gyártó és a marketing oldalról jó ötletnek tűnhet. Felhasználói oldalról viszont inkább bosszantó, főleg ha úgy oldják meg, hogy belekerül a normál fokozatok közé, vagy könnyen be tudod kapcsolni.
Remélem Simon azért hajlik a jó szóra, mert a H1 amúgy nekem is nagyon tetszene.
-
FBLLMAG
senior tag
válasz
elprimo #55973 üzenetére
Nem nagyon értelek. 2- 3 m -t világítson meg jól körülötte. Vannak lámpások, amik sokkalta jobban megvilágítják a környezetüket, de sajnos nem távvezérlésűek. Nitecore, Fenix gyárt minőségi lámpásokat, de LL ML6 sem rossz. Miért kellene felfelé világítania? Ma már abba az irányba tartanak a lámpások, hogy csak az adott területet világítsák be.
-
WestBam
Topikgazda
válasz
ZozzV6 #55978 üzenetére
A Convoy szerintem irreálisan nehéz, nem feltétlenül csak a fejpánt a baja, de jobban örülnék neki, mint a Sofirn-nak, aminek meg a bevonata iszonyú gyenge. Frankón mondom - konteóhívők előnyben- szerintem a "nagyok" adnak a kicsiknek pénzt, hogy maradjanak csak gagyik, nehogy a bevételi forrásukat kockáztassák.
-
ZozzV6
senior tag
válasz
Gargouille #55970 üzenetére
Én tök szívesen csinálnék, meg amelyik gyártókkal kapcsolatban vagyok mindig mondom nekik mi lenne a jó de mindnek van valami beidegződése, hogy szerintük mi kell az adott lámpában és sokszor van, hogy már majdnem jó de valami hülyeséghez ragaszkodnak és abból nem engednek.
Azért egy utolsó próbát teszek Simonnal mert a H1-ből a töltés lehet hiányzik de ha a firmware-ben engedne változtatni az is lehetne tök jó és egyszerű. Plusz kaphatna egy jobb fejpántot.
Vagy Sofirn egészen jó csak kicsit a módok elosztása lehetne jobb és kell bele egy szélesebb TIR lencse meg mágneses talp, és abban a töltés is adott. Mindegyiknél kell valami kompromisszumot kötni sajnos. -
WestBam
Topikgazda
válasz
elprimo #55973 üzenetére
Nem tudom milyen speciális célra szeretnéd felhasználni, mert gondolom valami alternatív megoldásnak keresed ezt. Én a mostanság divatos éjjeli fényeket és gyertyafényt utánzó lámpásokat nézném meg a helyedben, szerintem megoldást jelenthetnek számodra. ITT találod meg őket, a xiaomi-k (vagy yeelight-ok) nagy része telefonos appról vezérelhető.
-
WestBam
Topikgazda
válasz
-szabi- #55972 üzenetére
Az van, hogy ebben az olcsó kategóriában egyre gyíkabb fejlámpák vannak. Valóban van valami baja mindegyiknek, mi több, míg ki nincs próbálva addig nem szabad elhinni ezeknek semmit, mert szemrebbenés nélkül oda hazudnak bármit.
Ezért is jó a fórum, így legalább nem egy embernek kell mindent megvenni és kipróbálni, valamennyire osztódnak a költségek, és gyűlnek a tapasztalatok.
Ez az Utorch H09 ígéretes volt, de ebben a formában szerintem gyenge eresztés, nem éri meg ennyi pénzért megvenni, ahogy nagyjából az összes többit sem szerintem, tehát a minimum pipalámpa az a Skilhunt H03 és variánsai, vagy lehet menni feljebb árban, és akkor kapunk mindenféle jóságot. -
elprimo
tag
Üdv . Megkérdezem itt,mert ez az egyetlen lámpás fórum van. Szükségem lenne egy éjjeli lámpára, ami a körülötte levő 3 métert jól megvilágítja, kellemes a szemnek. Ami fontos hogy irányítható legyen távolról . Hanggal,tapssal, mobil appal, egyenlőre mindenre nyitott vagyok, legjobb a hangvezérlés vagy app lenne. Ezekből a legegyszerűbb ,legolcsóbb kellene, mindegy milyen anyagból van stb. A lényeg ellássa a fent említett funkciót . Ami fontos! Ezen kívül bármi érdekelhet ami fényt ad ki, és a fent leírtaknak megfelel, nem ragaszkodom a dedikált éjjeli/olvasó lámpához.
-
-szabi-
addikt
válasz
WestBam #55965 üzenetére
Múltkor említettem budget fejlámpákat, de mindegyiknek van valami gyengéje, ekkor ajánlották várjam meg H09-et.
Ez így elég gyenge. -
Gargouille
őstag
válasz
WestBam #55965 üzenetére
Ez így elég lelombozó, viszont nagyon köszönjük az info-kat! Eddig azt hiszem az EagleEye X1R a befutó. Ha lehetne kérni gyárilag tir lencsével is akkor azt hiszem ezen az áron az lenne a nyerő olcsó fejlámpa. Annak baromi jó a kezelése, olyan egyszerű mint a faék. Esetleg egy holdfény mehetne még bele és tényleg perfekt.
Úgy látszik nehéz igazán jó fejlámpát gyártani, pedig most már van bőven a piacon annyi megoldás, hogy csak
össze kéne lopni belőlük a jó ötleteketihletet kellene meríteni.Zozz, nem akarsz Te csinálni egy jó fejlámpát? ZozzLight márkanéven letaroljuk vele a piacot! Na?
-
WestBam
Topikgazda
válasz
MittuDomain_ #55966 üzenetére
Nem próbáltam. Teszt majd hetek múlva, ha majd lesz rá időm
Az viszont biztos, hogy megváltani ezzel sem fogják a világot. -
WestBam
Topikgazda
Megjött tegnap az Utorch H09
Biztosan én vagyok nagyon elkényeztetve, de:
Nem tetszik:
- mindig turbó (vagy magas?) módban indul
- nincs módmemória
- nincs valós holdfény mód
- nem érhető el a holdfény mód közvetlenül
- leírásban ennyi szerepel: egyszerű kezelésKöszönjük az információkat!
- 4 világítási és 4 villogási mód, mert a sok villogás fontos
- védelem nélküli cella rövid bele, kocogtatásra módot vált/kikapcsol
- fejpánt szerintem nagyobb fejre már kicsi leszPersze vannak jó dolgok is:
- akku töltöttség visszajelzés
- egészen kellemes a színhőmérséklete (nagyjából NW lehet)
- elég jó erős is a fénye turbó (magas?) módban
- a mágnes jó erős, simán megtartja
- fejpánt kényelmes
- klipsz tartozékEzek az első benyomások, majd csiszolódik biztosan még ha lesz időm használni, mert most ezt nem fogom még pár hétig nyúzni.
-
vince
őstag
válasz
UberMutant #55960 üzenetére
Valóban, a promotion-nel kevertem
-
-szabi-
addikt
Arra a mennyiségre kevés az esély, ehhez kicsi közösség vagyunk.
Anno a sokkal olcsóbb Zanflare F1 is megállt félszáz darab után. -
vince
őstag
válasz
UberMutant #55957 üzenetére
Szerintem az akciós árból adnak még 20%-ot. get 20% off from a whole sale price
-
vince
őstag
Az imént lezártam az Armytek Wizard Pro csoportos vásárlásra a jelentkezést, 27 darab
lámpa jött össze végül.
Futottam egy kört a gyártóval, hogy ilyen mennyiségnél (akkor még 18-20 darabról volt csak szó) ad-e valami extra kedvezményt - pofátlanság lv l99
A válasz: For our dealers and distributors we offer the following conditions - place an order for 100 pcs of Wizard Pro Magnet USB and get 20% off from a whole sale price with Wizard Pro.
Ehhez kicsik vagyunk
-
DigitXT
félisten
Rég írtam ide, de úgy látszik fejlámpám is a Ti ajánlásotokkal lesz! Köszi!
A C8 azóta is kiválóan üzemel, nincs is másik zseblámpám, végül nem kellett. -
-
-
gyapo11
őstag
válasz
FBLLMAG #55943 üzenetére
Igen, 40 cm-ről mértem, ebből számítva 1 m-re az jön ki amit írtál.
A LL MH5-höz hasonlóak az adatok, kb. 60 fokos a széles fénykör, 2.4-szer akkora fókuszálva (10 helyett 24 cm), a szórt fény ereje hasonló, viszont a nagyobb fókuszált felület ellenére nagyobb fényerő, tehát kevesebb a zoom vesztesége.
-
pengwin
addikt
Szervusztok!
Egy Astrolux C8-as lámpába elég Panasonic NCR18650GA (10A) vagy Samsung NR18650-25R (20A) típusú akksi?
Elemlámpablog alapján úgy gondoltam, hogy az ott mért 5,2A-es áramfelvételt tudnák biztosítani ezek a típusok is.
Azért ezt a két tipust néztem, mert ezek készleten vannak boltban ahová el tudok értük menni, és szorít a beszerzési határidő (péntek). -
Gargouille
őstag
válasz
Lacerta #55945 üzenetére
Nekem bontott akkujaim vannak többségében, de néhánynál nekem is be van horpadva. Én bringán nem használom, meg különösebb erőhatások se érik a lámpákat. Eddig nem is szenteltem neki figyelmet, ezért fogalmam sincs melyik lámpában történt és mikor, de majd figyelni fogom, mert kíváncsivá tettél. Ha esetleg találok összefüggést (melyik lámpa vagy milyen behatás okozza) akkor mindenképp megírom.
-
benfolds
őstag
Zozz, mikor lesz beszámoló a TIP2-ről.
-
Lacerta
aktív tag
válasz
Lacerta #55920 üzenetére
Köszönöm mindenkinek a válaszokat!
Az a fura, hogy úgy behajlik a lemez, hogy nem tudom kiegyengetni. Illetve próbáltam egy hibátlan példányon, nem lehet csak úgy behorpasztani sem. Szóval alapvetően kóser a cucc, a BG-ról vettem.
Egyelőre gondot nem okoz, csak meglepett.@pittlaren:
Aha! Neked ez a lámpa is mindkét végén rugós érintkezésű? Mert nekem olyan lámpáknál jött elő. És a negatív oldalon dupla rugósak.
Más.
Samu 35E akkukkal van valakinek tapasztalata? A Sanyo GA-hoz képest jelentene valami előnyt/különbséget ha beszereznék párat?
-
Gargouille
őstag
válasz
bringasisti #55942 üzenetére
Igazából a feleségem hajcsattja is robbanásbiztos, csak sokba kerül, hogy ezt hivatalosan is papírral megerősítse az erre rendelt szerv.
-
bringasisti
őstag
válasz
Gargouille #55939 üzenetére
Kocsi benzin tankja is robbanás biztos. Anyagminőség kérdése
-
Gargouille
őstag
válasz
Gargouille #55939 üzenetére
Azért lehet ilyesmit kapni olcsóbban is, például:
Szóval ez még önmagában nem indokolja a 150e Ft-os árat.
-
FBLLMAG
senior tag
válasz
gyapo11 #55933 üzenetére
Kösz szépen!
Én csak azokról a lámpákról tudok infót adni, ami nálam van. És nekem csak AA -s, 14500 / AA -s, belső akkus fejlámpáim vannak. ZL H53w (330 lm), Nitecore NU25 (360 lm), LL MH5 (400 lm), Armytek Tiara A1 PRO (450 lm), ez minden esetben az akku minőségétől függ.
Ami a lényeg a közeli munkánál, a szórt fény. Zárójelben az általam mért adatok, 10 cm távolságból mérve, és ez 1 m -re átszámítva. Fénykör mérésre én már régebben készítettem segédeszközöket.
- Led Lenser MH5 - (1 m távolságból 1 m 20 cm átmérőjű szórt fény) (nem találtam °-ot, így csak mértem)
- Zebralight H53w - 80° (1 m távolságból 1 m 80 cm átmérő)
- Nitecore NU25 - 100° (1 m távolságból 2 m 40 cm átmérő)
- Armytek Tiara A1 PRO - 120° (1 m távolságból 3 m 60 cm átmérő), (nehéz volt mérni, mozgatni kellett a lámpát)Fénykör, HOT SPOT mérését 1 m távolságból (lézeres távolság mérő segítségével) mértem.
- Led Lenser MH5 - (1 m távolságból 24 cm átmérő)
- Zebralight H53w - 12° (1 m távolságból 24 cm átmérő)
- Nitecore NU25 - (1 m távolságból 24 cm átmérő)
- Armytek Tiara A1 PRO - 70° (1 m távolságból 1 m 40 cm átmérő) (32 cm átmérőben még fényesebb)A fényerőt tekintve, 1 mérőműszerrel mérve, 1 m távolságból:
- Led Lenser MH5 - fókuszban 9600 lux / cd, szórt fényre állítva 520 lux / cd (ezért gondolom, hogy természetjárásra nagyon jó)
- Zebralight H53w - 1248 lux / cd
- Nitecore NU25 - 1600 lux / cd
- Armytek Tiara A1 PRO - 2296 lux / cdÉs ami nálam fontos, mármint az üzemidőn kívül, a tömeg (súly), mindenestől (fejlámpa + akku + fejpánt). Azért nem mindegy mi van a fejemen.
- Led Lenser MH5 - 92,6 g
- Zebralight H53w - 84,7 g
- Nitecore NU25 - 52 g
- Armytek Tiara A1 PRO - 106,8 g -
Gargouille
őstag
válasz
bringasisti #55938 üzenetére
Nyilván egy ilyen hivatalos minősítés nem kevés pénzbe kerül, tehát valóban értéknövelő tényező, de ez annyira réteg igény és a hétköznapi használatban zéró jelentősége van, hogy otthonra ilyen lámpát venni gyakorlatilag értelmetlen. Azt elhiszem, hogy egy erőműben vagy egyéb speciális ipari területen követelmény lehet, ott meg ugye minden csillagászati árban van, nehogy már a lámpa legyen olcsó.
-
bedvóter
tag
válasz
Gargouille #55935 üzenetére
Akkor ez csak nekem volt egyértelmű.
Az ATEX felirat egyértelműen erre utal. -
Gargouille
őstag
válasz
bedvóter #55934 üzenetére
Megtévesztő. Nem arról van szó, hogy maga a lámpa kibírna egy robbanást, hanemhogy olyan környezetben is használható ahol robbanásveszélyes anyagok vannak és a lámpa nem jelent kockázatot. Vagyis nem szikrázik vagy forrósodik fel annyira, hogy begyújtsa a környezetét. Ez azért lássuk be nem egy nagy fícsör, annak idején a 30 éves orosz bányászlámpám is rendelkezett ezzel a minősítéssel. Egy 10$-os kínai lámpa is röhögve teljesíteni tudja ezt (szinte az összes lámpa ami nem melegszik túl) csak nincs róla papírja.
-
gyapo11
őstag
válasz
FBLLMAG #55916 üzenetére
165 g akku nélkül.
40 cm-ről mértem luxot:
maximálisan szélesre zoomolva: 3300
maximálisan szűkre zoomolva: 46000Összehasonlításképpen
Boruit RJ-02 kb. maxon: 4700
Imalent HR20: 23400Ha az XQ-150-et akkorára zoomolom mint a HR20 hotspotja, akkor 29000 lux.
ZozzV6 táblázatban a HR20 8090 lux 1 m-re, az én mérésem a műszer miatt is lehet más, de az akku sem frissen töltött, hanem már használt ismeretlen mértékben. Az én adatom fölszorozva 1 m-re 3744 lux.
Maximálisan szűk zoommal a led képe 4x4 cm, széles zoommal a fénykör átmérője 45 cm, szintén 40 cm-ről mérve. Ez 59 fok szélesen, és 5.7 fok szűken. A két terület aránya 99, a fény arány pedig 14, vagyis a zoom veszteség 6/7, mert a 99-ed nagyságú területre koncentrálva az adott fénymennyiséget 99-szeres fényességet kellett volna mérni, ami 326700 lux, én ennek 7-edét mértem, 6/7 elveszett.
A számított lumen adatok a luxból és a felület nagyságából szűk zoommal 73.6 lumen, széles zoommal 524.7 lumen, itt is megvan a 7-es szorzó.Ilyesmi mérési adatokat jó lenne látni Brinyte, Lumintop, Fenix, Ledlenser zoomos lámpákról.
-
HardSanyeee
őstag
válasz
Gargouille #55930 üzenetére
Tiszta amatőrök dolgoznak a Petzl-nél, Kínában a 1000 Lumen / Ft a standard
-
WestBam
Topikgazda
válasz
Gargouille #55928 üzenetére
Ez gonosz volt!
Tervezés kb. 10000Ft
Szabványosítás 10000Ft
8 órás töltési idő 5000Ft
300 lumen feletti fényáram 1000Ft/lumen
Vacsi a szomszéd csajjal 30000Ft
Megvan az akárhogy is számolom -
Gargouille
őstag
-
WestBam
Topikgazda
Írtam már régebben a HA23-ról, végül úgy döntöttem, hogy megveszem, ki szeretném próbálni. Rákérdeztem, még nincs készleten, de 10e alatt elhozható az EBLOG kuponnal pár héten belül. Ennyit rászánok, elemes lámpát úgy is ritkán veszek
Az érzéseim még mindig kettősek vele kapcsolatban, de az egyik kollégám már jelentkezett mikor nézegettem, hogy ha bajom van vele átveszi árában, szóval bukni nem fogok rajta bárhogy is alakul.Most már a blognak is nekifekszem, sajna a szabim nem csak móka és kacagás volt, hanem úgy tűnik gerincssérv is lett a "szokásos" lumbágóm mellé, ami azért nem vicces kategória, zsibbad a bal lábam pár napja. Dokim külföldön oktat, csak MR-re tudtam bemenni tegnap, a jövő hetet még ki kell húznom míg haza nem jön, hogy kiértékeljen és megoldást javasoljon. Eddig nem aggódtam, mert 14 éves korom óta elő-elő jövöget a lumbágóm, de ilyet még egyszer sem tapasztaltam és ez elég ijesztő még számomra is.
-
iatti
aktív tag
válasz
Gargouille #55919 üzenetére
tavasz óta gyűjtöm az infót.még mindig nem vettem semmit.ha intravénásan nyomnám,biztos lenne már 2-4-...lámpám.jön az ősz,kell valami esti kutya sétáltatáshoz
az e07 tetszett meg,de elbizonytalanodtam a sok negatív infótól.talán emisar d4s? kiforrottabb technikának tűnik.vagy jön neki 21700-es változata?még mindig nincs meg az ultimate pilács
addig beugrónak jó lesz az armytek.
-
Lacerta
aktív tag
Van egy marék NCR18650GA akkum, nagy megelégedéssel használom őket.
Viszont!
Azt vettem észre, hogy egyiknek-másiknak behorpadt a tetején a button top lemez, ami rá van hegesztve. WTF?!
Végül rájöttem, mi okozza. Bicajozáshoz hordok magammal plusz lámpát tatyóban, és amelyik akku a bicajos lámpában van, annak behorpad a teteje. Felteszem a rázkódás teszi.Valaki tapasztalt már hasonlót?
-
Vegha
senior tag
Köszi a választ mindenkinek. Természetesen elolvastam már Westbam tesztjét, de őszintén szólva nem volt az a nagy HŰHA érzésem. (...m ivel számomra a borjú rj-02-n kívül még a Zanflare F1-em lehet viszonyítási alap, aztán slussz!) Egészen addig amíg bele nem néztem az azóta készült fejlámpák tesztjébe. Mindjárt más megvilágításba helyeződött ez a Wizard Pro. Jó lesz az nekem : )
-
FBLLMAG
senior tag
válasz
FBLLMAG #55915 üzenetére
A Boruit XQ150 -ről a következő adatokat találtam:
T6 led, gondolom XM-L T6 + 2 db COB
5000 lm helyett talán 500 lm
2 db 18650 -es akku
180 g akkuval?
250 m hatótáv? Figyelembe véve a használt fókuszáló technikát, fókuszálva akár 50% fényáramveszteség (vagy több) is lehetséges. 0,25 LUX -ra számítva kb 36 m fénykör átmérő jön ki. 1 LUX -nál 125 m távon 18 m átmérő. Szerinted, elég pontosak az adatok?
-
FBLLMAG
senior tag
Szerintem most többen is fognak Wizard PRO -t vásárolni, ha ez tetszene.
-
Gargouille
őstag
Egyrészt érdemes Westbam tesztjék elolvasnod ott képek is vannak ahol látod a fényét. Mivel nem reflektoros lámpa, hanem tir lencsés így nagyon egyenletes, hotspot mentes fénye van. Ebből adódóan viszont nem is visz el őrült messzire. Magad előtt 20-30 métert bevilágít erőssen, de 100 méterre mondjuk már nem az igazi. Nekem Armytek Elf C2 (vetítési képre kb ugyanaz) van, azzal szoktam éjjel rollerezni, arra még kb tök jó, de ha mondjuk bringáznék akkor kéne mellé valami hotspotosabb lámpa is, ami messzebbre elvisz.
A vetítési képe amúgy elég univerzális, a hotspot hiányának ellenére is viszonyleg messzire ellátni vele, de közelre is beterít mindent és úgy, hogy nem ég ki a szemed tőle. Szerelgetni, legózni, szöszmötölni is tökéletes.
Az 1800lm fényereje csak turbo amiből hamar visszavesz és 1000 alatt van amit tud is hosszan tartani.
Fontos különbség még, hogy nincs benne fokozat nélküli léptetés, ha ez szempont neked akkor tudjad.
Amúgy ha a kiváncsiság is hajt és belefér a keretbe akkor szerintem vedd meg nyugodtan, biztos, hogy tetszeni fog.
-
gyapo11
őstag
Nem tudom nem az RJ-02-re gondolsz-e. Az 300 lumen, túl messzire világítani nem alkalmas.
Megnézheted a Boruit XQ-150-est. A 3000 lumen az mese, a főfény kb. 500 lm, a két COB-led kb. 370 lm. Tehát ez se túl nagy fényű, viszont a zoom jól tud teríteni, a két COB-led meg még jobban. Kézzel végzett munkaterületet megvilágítani jó, és alin most látok 8 $-ért. Két akku (18650) is belemegy párhuzamosan kötve, sok óra üzemidőt biztosítva.
A másik versenyző az Imalent HR-20-as. Fokozatmentes fényerő 1-1000 lumenig, kicsit szűkebb a fénye, messzebbre is megfelelő. A mérete elég kicsi, az 1000 lument biztos nem bírja folyamatosan sokáig, túlmelegszik, van benne hővédelem. A fényerőt mágneses gyűrűvel állítja abszolút vízmentesen, könnyen jár, pillanat alatt át lehet tekerni a két szélső érték között. Alin most 42.78 $, akcióban 30 alatt meg lehet kapni. -
Vegha
senior tag
Felkeltette az érdeklődésemet ez az Armytek Wizard Pro (akár közös rendelésben). Eddig a borjú r02-t használtam megelégedéssel, de a tudományos kíváncsiság/perverzió miatt kipróbálnék valami magasabb kategóriát. Fényerőben, távolságban, terítésben hogyan viszonyul a kettő egymáshoz szerintetek ?
A felhasználás a borjú esetében eddig kimerült alulvilágított helyeken való szerelésben, ház körüli szöszmötölgetésekben. Nagyobb hatótávot bármikor szívesen vennék és akkor már bátrabban használnám akár bringán is (közlekedési célú). Igazából más hiány nem merült fel eddig.
Ha van más ajánlott vétel azt is szívesen veszem. Jelenleg nincs más megkötés (ár sem), csak hogy- lehetőség szerint 18650-es - fejlámpa legyen. -
papucsiga
csendes tag
Én csak nemrég kezdtem lámpázni még nem vagyok túl tájékozott. Úgyhogy nekem elég sok információ úgymond újkeletű. Ezért például ezt a kapcsolós dolgot is eléggé szomorúan nyugtázom, ugyanis régóta foglalkoztat az Odf30c. Lassan letisztul, hogy milyen lámpákra lenne szükségem és mint 'nagy lámpa' az egyik esélyes lett volna, de ezek után meggondolandó.
-
bwoay
nagyúr
válasz
papucsiga #55906 üzenetére
ja, csak szerintem ez városi legenda. nem tűnik nekem egy régi modellnek, review is alig van róla. ok, eleve nem tetszik az ötlet, hogy nem csak javít az eredeti koncepción, hanem bizonyos pontokban visszalépést jelent az elődhöz képest. nem hinném, hogy már most bejelentenének egy javított verziót publikusan.
-
vince
őstag
válasz
Gargouille #55901 üzenetére
Hálás köszönet!
-
Gargouille
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetni (keresem típusú is) és reflinket beilleszteni az ÁSZF III/10/16-17 pontja alapján tilos, az ilyen tartalmú hozzászólások moderálásra kerülnek!
- Bemutató Convoy M1 és M2 elemlámpa bemutató
- Bemutató Convoy L2 2016 elemlámpa
- Bemutató Convoy C8 bemutató - Előre mutat
- Bemutató Convoy L2 - már majdnem prémium
- Bemutató Convoy S2+ bemutató - A szükséges plussz
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Robot fűnyírók
- SSD kibeszélő
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Filmvilág
- sziku69: Szólánc.
- Háztartási gépek
- S.T.A.L.K.E.R.: Call of Pripyat
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi 10 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell Latitude 5495 Full HD IPS Ryzen 5 pro 2500u Radeon Vega Mobile Gfx i5-8350u verő Bp MPL Foxpost
- BESZÁMÍTÁS! 500GB Samsung 980 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- DDR5 8/ 16/ 32GB 4800-5600MHz SODIMM laptop RAM, több db- számla, garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest