- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Milyen monitort vegyek?
- Asztrofotózás
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Milyen processzort vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen notebookot vegyek?
- OLED TV topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
-
PROHARDVER!
🔦Üdvözöllek!🔦
A topik elsősorban az elemlámpákról, fejlámpákról, akkukról és a velük kapcsolatos technikai és tapasztalati beszélgetésről szól.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pá
addikt
Én a Varta mintaboltban vettem. A Váci úton van, az Árpád-híd tövében, jó nagy választék volt, meg az eladó srác is rendesnek tűnt, ajánlgatott mindenfélét.
Biciklilámpa is ok, egy időben volt, hogy azt használtam, de mindenképp ledeset vennék, mert a simában kb 2 óránként cserélgetni kell az elemet.
Ha viszont tényleg túrázni kell, akkor még egy fejlámpán is elgondolkoznék. Nekem a mostani túráról nagyon hiányzott egy, a következőre már tuti viszek.''Annyira vagyunk egészségesek, amennyire a gondolataink humánusak.''
-
Huma
addikt
Köszönöm! Már szemezgetek onnan is.
Közben azért nézelődök. Ezt találtam: [link]
De azért nézelődök tovább, Vartából is találtam jót csak a webshopban nem írják mennyibe kerül. Luxeon LED light a típusa. Egész barátságos árak vannak arrafelé.
[ Szerkesztve ]
Izospórás harasztok: Sporofitonjuk sporangiumaiban haploid meiospórák keletkeznek.
-
Huma
addikt
Még mindig nézegelődöm.
Fenix: Drága, de jó.
Olight: Szintén.
MagLite: Drága, elpusztíthatalan, de a elavult a többihez képest.
Ultrafire: Kb fele-harmada árban a többinek. Cserébe kicsit rosszabb minőség, de még így is sokkal jobb mint bármilyen noname.Egyelőre még csak ezeket néztem meg, a többi folyamatban.
Izospórás harasztok: Sporofitonjuk sporangiumaiban haploid meiospórák keletkeznek.
-
Pá
addikt
A Luxeon LEDet néztem ki eredetileg én is, tetszett a változtatható fényerő, de a mintaboltban nem lehetett kapni, azt mondta az eladó, hogy már kb 1 éve nincs, pedig nagyon vitték és Ő is ilyet akart magának.
Elméletileg ebben a webshopban kapható, csak nekem akkor már nem volt 4 napom kivárni, amíg megérkezik. 7600ft
''Annyira vagyunk egészségesek, amennyire a gondolataink humánusak.''
-
Huma
addikt
Na körülnéztem.
Csak a szívemet fájdítottam. Nagyon jó lámpákat találtam nagyon drágán.
Az egyik kis kedvencem: FENIX LD20 Q5 Premium LED [link]Ceruzaelemes lenne a tuti mert ahhoz van töltőm. (Mármint ceruzaaksihoz)
Találtam olyat amelyik 8 ceruzaelemmel működik. Az azért már vicces. Nem tudom kinek a fejéből pattant ki a megoldás.Az ultrafire nem tűnik rossznak, de nagyon kevés infót találok róla. Valaki nem tud valami jó helyet ahol minden le van írva róla? Kb olyan szinten mint a fentebbi linken.
-
attiLANte
tag
Sajnos magyar nyelvű részletes ismertetőt nem találtam, csak egy cseh bemutatót, ahol eléggé szétkapják(igaz ez még a P4-es leddel szerelt változat).
A CPF-on található topikjában is van pár info, érdemes megnézni - nem egy csúcskategóriás cucc, de mindenképpen használható minőség.
Ha jól értelmeztem, fix a fényerő és a fókusz, narancshéj mintázatú, műanyag tükre van. Az üzemidő a tapasztalatok szerint kb. 1-1,5 óra. Viszont a Q5-ös Cree XR-E az egyik legjobb hatásfokú led, ami mostanában kapható, és elég mély a reflektor is, tehát fényerő problémával nem kell számolni.
Kisebb hibák persze előfordulhatnak: a régebbi modelleknél gondok adódtak a kapcsolóval, az érintkezés is bizonytalanná válhat néhol, és a gumigyűrűk sem tömítenek mindig rendesen. A led felső kivezetéseit takaró műanyag lap elég vékony, és idővel - vagy egy erősebb szorítás után - átlyukadhat, rövidzárlatot okozva. Egy kis vastagítással orvosolható.
Mindent egybevetve egész jó cucc, 20$-ért főleg. Itthon nem tudom, mennyiért lehet hozzájutni...
Még két youtube videó: WF-606A Cree Q5, Ultrafire Vs Fenix.[ Szerkesztve ]
-
Huma
addikt
válasz attiLANte #58 üzenetére
Köszönöm az információt.
Sajnos nekem olyan érzésem van ezzel lámpával kapcsolatban mintha egy trabantba szereltek volna ferrári motort. Van benne kraft, csak előbb-utóbb szétesik.
Azok a kisebb hibák pont olyanok ami miatt akarok egy normális lámpát venni ami kibírja vagy 20 évig.
Amúgy eldöntöttem a lámpám nevét. Betty lesz, ill... Fenix lLD20 q5.
Baromi drága és 2 hónapig kenyéren és vizen fogok élni, de egyszerűen beleszerettem.
-
attiLANte
tag
"mintha egy trabantba szereltek volna ferrári motort."
Inkább Suzukiba - ha már itt tartunk, a Trabantot a kínai "noname" lámpák képviselik (persze annak is megvan a szépsége)
Egyébként megértem, tényleg jóval nagyobb a használati értéke a Fenix-nek.
Viszont ha nem akarsz kompromisszumokat, akkor sajnos zsebbe kell nyúlni, nincs mese. Sok szerencsét Bettyhez (remélem nem lesz rá szükség, és hű társnak bizonyul), egy beszámoló - ha gondolod - azért jöhetne alkalmadtán . -
Huma
addikt
válasz attiLANte #60 üzenetére
Jövő hét szerdán kapom kézhez. Beszámoló is lesz. Az április 17-18-i éjszakai túra után meg még több tapasztalatom lesz vele.
A kínai noname lámpák pedig megérnek egy külön misét, értsd:Imádkozni kell hozzájuk hogy működjenek.
-
attiLANte
tag
"A kínai noname lámpák pedig megérnek egy külön misét"
Vannak köztük azért egészen kellemes darabok is, egy "csepp" átalakítás után ezekkel is lehet meglepetést okozni - csakúgy, mint a tuning Trabikkal régen...
Akinek olcsó lámpa kell és nem ódzkodik egy kis barkácsolástól, annak megfontolandó alternatíva lehet. 3-3,5k körül össze lehet rakni egy egyszerűbb, cserébe üzembiztosabb (értsd:elektronika nélküli), használható fényerejű lámpát - ráadásul nem nagy veszteség, ha megsérül vagy elveszik.
Persze ha van keret és igény a minőségibb darabokra, akkor nem érdemes ilyesmivel foglalkozni, mert a nevesebb gyártók termékeit nem nagyon lehet felülmúlni otthoni körülmények között... -
Huma
addikt
Kipróbáltam a lámpát. Iszonyatosan erős fénye van a méretéhez képest. Kipróbáltam egy 17 ledes lámpa ellen, de az nem rúgott labdába mellette. A fenix leggyengébb fokozata van vele egálban kb és utána még van három fokozat. A gyári adatok szerint a leggyengébb fényerő 9 lumen a legerősebb pedig 180.
Rendkívül jól összerakott lámpának tűnik.
-
Huma
addikt
Tesztelgettem a lámpát. Két ceruzaelemmel működik. 2650-es duracelt másfél óra alatt szív le max fokozaton. Este hazafelé használtam biciklilámpa helyett. Nagyon jó volt. Kb mint ha egy motorral mentem volna.
-
Huma
addikt
Nagyon jól. Négyen voltunk a csapatban, Én ezt a lámpát használtam. Ketten két noname ledes fejlámpát (kb 10 ledeset). Egy ember pedig sima hagyományos izzós fejlámpát.
Eredmény a két ledes fejlámpával jól láttak közelre. Amikor a lábuk elé kellett nézni vagy térképet kellett olvasni akkor tökéletes volt. A hagyományos izzó majdnem olyan távolra világított mint az én lámpám viszont közelre siralmas volt. Komolyan mondom, hogy kb egy 4 centis pötty volt a földön mikor a lába elé világított. Ráadásul félúton le is merült. Ezután egy aksis batárnagy elemlámpát használt aminek kb olyan fénye volt mint az én 15-öd akkora lámpámnak.A jelzéseket a fán csak az én lámpámmal lehetett érdemben leolvasni. (Meg a naggyal)
Konklúzió: Lehet egy elemlámpában akár 17 led akkor sem fog a közelébe sem érni egy normális lámpának. Szóval ne vegyetek gagyi kínai lámpát mert kb annyit is ér. Persze ha csak 5 méterre előre akartok látni akkor azt is lehet. De itt a túrán nem egyszer volt olyan, hogy egy távolabbi pontot kerestünk és az én lámpám elvilágított 40-50 méterre is míg a többieké nem nagyon, vagy ha igen tizenötször akkora volt a lámpa.Ráadásul mivel ledes végig bírta elemmel. A vége felé cseréltem, de csak azért mert megálltunk és gondoltam hogy inkább kicserélem mint hogy csak ezért kelljen később megállni. Erre nem lett volna szükség mert kb 1 óra múlva már szürkület volt. De ezt az erdőben nem tudtam jól megsaccolni.
Szóval maximálisan elégedett vagyok vele. Az árát persze sokallom. Ha kibír pár évtizedet akkor megérte. Ha nem akkor is megéri csak nem nekem mert nem vagyok annyira eleresztve anyagilag. A maglite azért ennyiben lekörözi a vetélytársait. Örökéletgarancia van rá. Ha 20 év múlva áthajtasz rajta egy kamionnal akkor is kicserélik állítólag. Ráadásul olcsóbb is mint a fenix meg az olight.
-
EZoli752
tag
van egy Led Lenser P14 lámpám érdekel valakit?
-
EZoli752
tag
van most Led Lenser P17 és egy Led Lenser H7R lámpám érdekel valakit?
-
Veriakilis
senior tag
Van itt a topikban olyan ember aki épített nagy fényerejű LED-es lámpát?
Olyanra gondolok, aminél a nagy fényerő a lényeg, és nem számít az üzemidő.Veriakilis
A spagóca a kondenzátor, és az illesztőtrafó nevében térjetek meg. http://www.heatpipes.tk/
-
Veriakilis
senior tag
Mit szóltok ehhez a LED-hez ?
2537 Ft nem sok érte?
Én autóreflektort is akarok építeni LED-ekből...
Olyant, ami a 140/100W-os halogén égőmmel vetekszik...Veriakilis
A spagóca a kondenzátor, és az illesztőtrafó nevében térjetek meg. http://www.heatpipes.tk/
-
PHM
addikt
válasz Veriakilis #70 üzenetére
Nem tűnik vészesen drágának.
Reflektornak egy combosabb power ledet érdemes kipróbálni.
Valahol láttam egy olyat, ahol 4 db. 3 W-s chip volt egy közös tokban.
Az már reális alternatíva, persze egy 100 W-os halogén
fényerejét még nem éri el szerintem.Ma olyan bizonytalan vagyok... Vagy mégsem?
-
szaszlaci
addikt
válasz Veriakilis #70 üzenetére
70 Lumen-ek mondják? Hát az nem sok..
Akit érdekel, itt van 3 Watt-os, dupla chip-es 190 Lumen-es, szabvány csillag, olcsón.■■■ pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt
-
szaszlaci
addikt
Találtam valami (számomra) érdekeset.
Van ugye a Lumen és a Cadmium érték a fényerő meghatározására. Namost hogy is van ez? Mert érdekes dolgokat írnak róla: például hogy a kettő számszeri értéke ugyan az.
Akkor hogy is van ez?Például itt egy 280 Cm-os LED 280 Ft-ért. Vagy egy 380-as 490 Ft-ért. Akkor hogy is van ez? Mekkora fényerőr lehet itt számítani?
Mondjuk egy MagLite 4D-be való 3 Watt-os LED hány Cadmium, ha egyáltalán átszámolható korrekt módon?
[ Szerkesztve ]
■■■ pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt
-
szaszlaci
addikt
válasz szaszlaci #73 üzenetére
Na találtam róla egy leírást, érdekes.
Lumen, Candella■■■ pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt
-
szaszlaci
addikt
Nem sok infót találtam a huzallábas LED-ekről, írok hát tapasztalatot:
210 000 mCd-os melegfehér (sárga), 40 fokos szórású LED. Ez átszámolva 70 Lument jelentene. Mindez 0,35 Watton..
(Ez ugy 200 Lm/W lenne, hát a felét sem tudják a legjobb powerek még 'cool white-on' sem.)
Ára 260 Ft, Vatera.Gyakorlatilag kb 7 lument tud.
3x-os túlhajtáson világít, de nagyon melegszik, a lábai égetnek, azokon keresztül pedig lehetetlen lehűteni. Normál üzemen nincs gond a hővel. Színe olyan, mint egy 35 Wattos, 12 Voltos halogéné, nem bántja a szemet éjszaka sem, ha fel kell kelni..Egyébként meg azt gondolom, jobb elfelejteni őket, mert fényerejükhöz és hatékonyságukhoz képest drágák nagyon.
-
PHM
addikt
válasz szaszlaci #75 üzenetére
Hasonlót most láttam én is a Vaterán, 200 Ft.-ért.
Az igazsághoz viszont az is hozzá tartozik, hogy egy normális
1-3 W-os powwer led ára 1000 Ft. fölött kezdődik.
Nemrég egy ilyen lámpát vettem a piacon 700 Ft-ért:
5 chipes led van benne, alumínium csillagba integrálva.
Az áramfelvétele valahol 3-400 mA között volt.
Átalakítottam 18650-es lítium akkuhoz.
Tartósan ugyan még nem próbáltam, de eddig nem tapasztaltam
nála számottevő melegedést.[ Szerkesztve ]
Ma olyan bizonytalan vagyok... Vagy mégsem?
-
macikos
addikt
Üdv!
Rendeltem egy ilyet: [link]
Leírása alapján jónak tűnik, kérdés, hogy ez a 25W a gyakorlatban mit jelent. Majd írok róla.
-
runner 125
nagyúr
Noh, hát ilyen topik is van?!..
Dejó.
..a lámpáról majd számolj már be, valamikor nekem is be kellene szerezni valami kézi refit, vateran nézegettem őket, pont ilyen árban mennek a nagy kézi refik, egyesekben még neon fény is van. JeeKöszi.
Üdv.M
"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
golyani
őstag
25W névleges 3 AAA-ról?? itt valami sutaság van. vagy ez a 25W egy normál izzó értékére vonatkozna? az erős luxeon ledek pedig szépen étkeznek ilyen 0,5-1A körül is akár, tehát nekem az a akku időtartam is érdekes.
-
macikos
addikt
Igen, ez az ami nekem furcsa volt és ez az, amiért megrendeltem
Van az oldalon 30W-os is, de abba baby góliát megy, amit nem adnak hozzá. Ez gazdaságosabb az akkukkal.
Elképzelhető, hogy tényleg erős, különben miért hangsúlyoznák, hogy 100 méterre elvilágít, ne nézzünk be, melegszik, stb.Elemekkel lehet 140W-os lámpát is csinálni: [link]
Bár ha lenne pénzem, akkor egy ilyet vennék: [link]
Ezt pedig egy másik topikban linkelték, na ez már tényleg elmebeteg dolog :[link]
-
szaszlaci
addikt
25 Watt LED-lámpa 4000 Ft-ért?
Az nagyon durva lenne. Ami meg méginkább, az az üzemideje azzal a 3 AAA-val. Elméletben kb 4 percet bírna.. Gyakorlatban a felét.Azért hangsúlyozzák a 100 métert, hogy megvedd. Az nagyon sok lenne, ha igaz lenne.
Javaslom, építsd át a lámpát! Megtartod a burkolatot belőle, esetleg akksikat, töltőt, és veszel bele egy rendes LED-et, elektronikát hozzá.
Akkor lesz egy jó lámpád, kevés pénzből.
Jelenleg ez az egyik leghatékonyabb LED a világon.
Ez 9,5 Watt, 750 Lument tud. Ez borzalmasan sok, főleg fókuszálva.
Ezekbe a kínai lámpákba nem raknak igazán komoly LED-et (finoman fogalmaztam). Ez megy amúgy Vaterán, kinai piacon. Van bennük egy power szerűség, amiről hallottam az mind rákötve egyenesen az elemekre.. Lehet őket használni, de kézi reflektornak semmiképp sem szabad nevezni.Nekem is ez a tervem egy Police-al, egy kevésbé erős LED-el, lesz majd beszámoló róla, előbb-utóbb ideér, csak külföldről nem a leggyorsabb.
Ez a fórum elég jó, javaslom az olvasását mindenkinek!■■■ pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt
-
macikos
addikt
válasz szaszlaci #81 üzenetére
Na, hát igen, furcsa is volt
Közben reggel megjött a lámpa. Először is, kezdjük a rossz dolgokkal. Ez kínai. Főleg abból látszik, hogy ujjlenyomatos belülről az üveg A másik, hogy feltöltöttem az akksikat, erre csak nem kapcsolt be az istenadta. Mondom mi a franc van. Töltöttem még az akksikat, aztán gondoltam egyet és szétszedtem a lámpát. Hát az áram hozzávezető rúgónál el volt engedve a forrasztás.... bazz mondom, még jó hogy új
Visszaforrasztás után persze jó lett.Ami pozitívum: kva erős. Kis túlzással nappal szobában olyan, mint egy átlagos lámpa teljes sötétben. Majd még este kipróbálom az udvaron, mert ott derül ki, hogy mit is tud, de azt kell mondanom, hogy ez a 3W-os Luxeon LED nagyon jó. Továbbá maga a lámpa, hogy full alumínium, abból is a minőségibb fajta, jó megmunkálással. Tehát a kezdeti nehézséget leszámítva nagyon elégedett vagyok vele.
Azért ez a Luxeon LED is elég jónak számít... sokan azt a szót hallva, hogy LED lámpa, egyből a hagyományos LED-ekre gondolnak, azokhoz képest meg ez... hiába nem a világ legjobbja, de magasan veri a hagyományos LED-eket
Egyébként gondoltam rá, hogy tuningolom egy kicsit, de egyelőre még örülök neki
Szerinted ez a 3W-os Luxeon LED, ami most 3 AAA-ról van táplálva, 4 elemhez mit szólna? Tehát +1,2V hazavágná?Ez a LED meg amit belinkeltél jónak néz ki. Mekkora feszültség kell neki? Továbbá hogy történik ezeknek a beszerzése itthon?
A beszámolót meg várjuk
-
macikos
addikt
Közben beesteledett, jó sötét lett, kimentem kipróbálni. Általános használatra, tehát otthon, kiránduláson, stb. világítani tökéletes, annyi van, hogy az űrből nem fognak látni , de az a 80-100m amit írtak, IGAZ!
-
szaszlaci
addikt
Igen, a mechanikai rész egész korrektnek mondható ezeknél, én is úgy vettem észre.
Ezek a LED-ek 3,2-3,6 nyitófesszel működhetnek. Lehet hogy több, nem lehet megmondani.
Tehát már 3 AAA alkáli is szépen túlterhelnél, a 3 akksiavl még pont jó. Hogy mit szólna 4-hez? Kicsit világosabb lenne, de 2x úgy melegedne, fogyasztana. Dúrván túlhajtaná, nem hiszem hogy sokáig maradna életbe.Hőátadást megnézted a csillag és a test között? Szoktak még ott finomségok lenni, aztán elég ha nem teszed helyre.
Fogyasztást tudsz mérni?
Ha van multitd megméred az akksik üresjárati feszültségét egy kevés használat után, majd az áramot is sorba kötve az elemekkel, miközben ég a LED. És összeszorzod.Honnan az info, hogy 3 Watt, és Luxeon?
Az igazi így néz ki. Kinaiakban nem gyakori ez, ott ilyenek szoktak lenni.Pár fényképnek is örülnénk ám szétszerelt állatpotban!
Amit linkeltem: 3,2-3-,4 Volt az égésfeszültsége chipenként (négy van belőle sorba), ezzel már fullra hajtva is képes üzemelni.
De ehhez elektronika kell, ami leszabályozza az áramot 700 mA-re.
Rendelés: PayPal-al fizetsz, ingyen kihozzák bármit is veszel.
Vásárolhatsz még ChipCad-nél is, ott nem hallottam még hamisítottat.
Deal-en előfordult már, kinai bolt. De amúgy rendben vannak annak a cuccai is.[ Szerkesztve ]
-
EZoli752
tag
Új Led Lenser lámpák akár 30% olcsobban!
Weboldal -
EZoli752
tag
akkor nem neked szolt az írás
-
macikos
addikt
válasz szaszlaci #84 üzenetére
Annyira nem szedtem szét, hogy kivegyem a LED-et. De a kép alapján nekem a második "verzió" van... ennek ellenére nagyon jó. Persze egy 7-900 lumenes LED nagyon tetszene
Ahogy olvasgattam a Terminal fórumát az jött le, hogy a legnagyobb gondot a hőelvezetés okozza. Azzal még nem próbálkozott még senki, hogy a lámpafejet feltöltik alkohollal, ami ugye nem vezeti az áramot, így hatékonyan át lehetne adni a hőt a lámpatestnek. Elég lenne csak a fejet megtölteni, aztán valahogy leszigetelni, hogy ne folyjon ki. Szerinted?
Tehát akkor mindenképpen kell elektronika ezekhez a komolyabb LED-ekhez?
3,4V? Akkor az több, mint 13V? A kérdés az lenne, hogy az akkut hogy lehetne ilyennél megoldani?!
-
szaszlaci
addikt
7-900 lumen nekem is tetszene Meg hozzá az akkupark..
Azon a fórumon elmebeteg lámpák készülnek. 200 Lumen már fókuszálva meggyújtja a gyufát a fényárammal..
Nekik már a bordával vannak gondok, nem a hőelvezetéssel.
Szóval itt még bőven elég az a hűtés, amit ezek a lámpák tudnak. Ilyen téren elég jók a kínai cuccok, fém az egész, ráadásul korrekt hővezető ötvözetből vannak. (én gondolom hogy ötvözet)Alkohollal? Hát ez elég meredeken hangzik
De szerintem nem működne:
-hőtágulási problémák
-hosszútávon az akrill cuccokkal kérdés mit csinál..
-fénytörés, tükröződés, ki tudja
-ha nem áramlik, szerintem kevés hőt vezet
De érdekes ötlet, nem gondoltam volna rá az tuti.Elektronika: minden LED-hez kellene, ezért megy tönkre például a 4 elemes kínaiak 90%-a.
Ilyen elektronikák léteznek, az akkufesz alapján választhatsz:
-Sima áramkorlát: ha nagyobb az akkufesz, akkor beállítja és kész. Eldisszipálják a felesleges feszültségkülönbséget, ezért rossz hatásfokúak de olcsóak.
-DC-DC-k között:
-Step-down: röviden 90% feletti hatásfok, tekerccsel (vagy kondenzátorral) nagyfrekvencián alakítja át.
-Step-up: van, ami már egy ceruzaelemről képes meghajtani egy LED-et. 70-80% általában.
-Step-up-down: az előző kettő együtt.Én egy ilyet rendeltem, egy chipes, 3,7 Volt, 3,7 Watt, 250 Lumen.
-
macikos
addikt
válasz szaszlaci #89 üzenetére
PC építésnél szoktak olyat csinálni néhányan, hogy az egész számítógép házat feltöltik olajjal Legalábbis csináltak már ilyet.
Én arra gondoltam, hogy csinálok egy 700 lumen körüli lámpát. A mostanit megtartanám általános világításra, a 700 lumen-es (vagy akár mégtöbb) meg arra kellene, hogy kiéljem magam
Már csak az a kérdés, hogy milyen alkatrészeket szerezzek be.
A tiéd az milyen alkatrészekből készül?
-
szaszlaci
addikt
LED, elektronika, lítium akksi, töltő.
Ha megvárod, míg megérkezik az enyém, akkor tudok róla írni, hogy milyen így, mikre kell figyelni. Készítek majd egy leírást képekkel, úgy érthetőbb is lesz.Azt jó ha tudod, az elektronikák nagyrésze több fokozatos. Tehát nem muszály mindig fullon járatni, elég ha egy pillanatra kikapcsolod, akkor a következő fokozatra kapcsol.
700 Lumennel kiélheted magd, vagy 15x erősebb mint a mostanid, borzalmasan sok
De ahhoz már akku is kell. Kb 12 Watt elektronikával..■■■ pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt
-
EZoli752
tag
Érdekel valakit hogy mint tud a Led Lenser P17?
Csináltam esti képeket egyenlőre 150m 50m 30m 10m (kb. értékek) -
EZoli752
tag
Felkerültek a képek adatai a Led Lenser P17 tesztképeiről. (Fényképező, F, expozició idő, Iso, mm, stb.)
Led Lenser Weblap Katt[ Szerkesztve ]
-
Winner_hun
titán
Fenix LD20-as pilácsom van, hát valami brutális fénye van. Nem volt olcsó, de elemlámpákból sosem volt valami jó lámpám, valakinek vettem ilyet, kipróbáltam, kapásból vettem magamnak is. A változtatható fényerő nagyon jó opció benne, a villogás beszívott állapotban a hangulatra rakhat még egy lapáttal
► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ
-
szaszlaci
addikt
válasz Winner_hun #94 üzenetére
Csinálhatnál fényképeket a fényéről valamivel összehasonlítva, meg hogy szétszerelve hogy néz ki!
-
szaszlaci
addikt
válasz Winner_hun #96 üzenetére
Az nem baj, ha csak egy sokledesed van! A lényeg, hogy így látjuk, mit jelent 11, 50, 100 és 175 Lumen (ezek a fokozatok ugye).
Kínai sokledese sok embernek van, az jó viszonyítás. De lehet referencia egy 60-as izzószállas lámpabúrában, vagy egy halogán asztali lámpa, ...Amúgy jól néz ki, kicsi és elég jó az üzemideje.
[ Szerkesztve ]
-
macikos
addikt
Írjatok már valamit, hogy pörögjön a topik Senki nem akar világítani?
Na, a másik fórumon linkelték: [link]
Tehát ha 7000Ft-ért lehet venni egy ilyen lámpát, akkor minek építsen az ember magának? Annyi van, hogy kell hozzá egy töltő a spéci akkunak, de gondolom nem drága.
Lehet végül egy ilyet veszek majd. Már csak össze kellene őket hasonlítani, mivel jó pár ugyanilyen LED-es lámpa van. Kérdés, hogy melyiknek milyen reflektora van, a teljesen tükrös jobb, nem? A másik pedig a fényszórás, tehát ne egy pár fok alatt látszódó kis kör legyen 900 lumenes, hanem viszonylag szépen el legyen osztva.
Továbbá az egy dolog, hogy 900 lumenes LED van benne. De kérdés, hogy effektíve mennyit tud. Tehát mennyin van hajtva, mennyi a veszteség az elektronikán, stb.
[ Szerkesztve ]
-
szaszlaci
addikt
Igen, ez is egy megoldás, nem is rossz. De nézzük, én miért építek inkébb:
-Amilyen elektronikát ezekbe tesznek, gyakran hallani, hogy a fele áramot sem adják le, mint ami kellene a LED-nek. (Írják is amúgy kommenteknél.) Az SSC P7-es amúgy is erősen megjáratva tud csak 900 Lument.
-Egy darab 1865-ös akksi megy bele. Legyen egy erős, 2400 fölött nem tud egyikse a gyakorlatban. A LED 10 Watt fölött fogyaszt. Ha nem lenne elektronika, akkor fél óra üzemidő. De van, és ha jó hatásfokú, akkor 20 perc full fényen.
A gyártó 2 órát mond. Hazudik vagy nem adja le a 900 Lument. Szerintem mindkettő .
-Nem valószínű, hogy üveg az eleje, mégha azt is írja.Tényleg nem jó ha egy pöttyöt vetít csak. Szerintem ez meg túl szórt, nem világít messzire. De ez használat, ízlés kérdése.
A töltő nem drága. Én magam csináltam 500 Ft-nyi alkatrészből, trafóm volt. De 1500 Ft-ért deal-en is megkapod. (Ha előbb veszem ésre azt veszem.) Kell még akksi is, mert nem tartozék, meg kell nézni, mert sok a gyenge. Az se drága amúgy:8-10 dollár/2 db.
900 Lumen nagyon sok. Szerintem nem tudod, mit jelenthet ez valójában (nem leszólásképp írom, ne érts félre). A mostani kínai lámpád így látatlanban 50 legfeljebb 100 Lumen lehet, és az se használhatatlan..
Itt már lehet forrósodni is fog.Ezt a lámpát még nekem linkelték egy általam ajánlottra, amit a mechanika miatt említettem. Kétségtelen, masszív, okosan kitalált lámpának tűnik.
Én majdnem ezt vettem, de olvastam róla nem túl bíztató infókat, így hát lemondtam róla. 1 Wattot ad a LED-re a 3,7 helyett..
Első vásárlási szabály nálam mindenre: ne hidd el amit mondanak, mert mindenki hazudik. Én is. Meg győződni róla korrekt módszerekkel.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Hirdetni (keresem típusú is) és reflinket beilleszteni az ÁSZF III/10/16-17 pontja alapján tilos, az ilyen tartalmú hozzászólások moderálásra kerülnek!
- Bemutató Convoy M1 és M2 elemlámpa bemutató
- Bemutató Convoy L2 2016 elemlámpa
- Bemutató Convoy C8 bemutató - Előre mutat
- Bemutató Convoy L2 - már majdnem prémium
- Bemutató Convoy S2+ bemutató - A szükséges plussz
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest