- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Samsung LCD és LED TV-k
- Milyen videókártyát?
- Steam Deck
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Apple MacBook
- Mini-ITX
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- CPU léghűtés kibeszélő
-
PROHARDVER!
🔦Üdvözöllek!🔦
A topik elsősorban az elemlámpákról, fejlámpákról, akkukról és a velük kapcsolatos technikai és tapasztalati beszélgetésről szól.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
spileraaa
senior tag
ehez hasonlo lampat tudtok kinabol?
Varta LED DAY LIGHT 2AA elemlámpa
[link]mert egyet vettem es nagyon bejon hogy jol vilagit megis az elemel nagyon jol sporol lassan meriti le
-
Tamás9x
őstag
Beteg ötlet de: ha az s2+-t megtoldanám, akkor kell a driveren változtatnom? keresem de nem találom a felső határt, vastag kesztyűben kényelmesebb lenne fogni, és ha már legyártom a toldót akkor belepakolnék egy plusz cellát is.
Sok értelme tudom nincs, de így akkor nem a vakvilágba esztergálnék, lenne valami cél is gyakorlás gyanánt. -
FBLLMAG
senior tag
Manker T01 -ről mi a véleményetek? Nyáron mennyire tudná kiegészíteni a Zebralight SC5w MKII -őt?
-
HollyBoni
veterán
-
Masooo
aktív tag
válasz
Zoli-bácsi #42187 üzenetére
Szétszedném amúgy az akkut, de ahhoz kéne pl egy zanflare c4 töltő, hogy teszt is lemenjen rajtuk, mert azért elég hamar merültek már, biztosan nem mind rossz, de lehet bennük bőven.
Az akkuk amúgy majd 2 hete jönnek már, de még trackingje sincs bg szerint ez a fuvarozó hibája, de azért nehezen tudom elképzelni, hogy a fuvarozó irná be a trackinget a bg oldalára....
up:
most nézem, hogy jan 17-én feladták végre.
és az utolsó bejegyzések kissé érthetetlenek, inkább az utolsó
20.01.2018 --11:11:00 ---4 day
The item is on transport to the country of destination ----Post NL20.01.2018 --15:00:00 ---4 day
A bejegyzés üres, a felső sarokba Post NL helyett Magyar Posta.... ez most mi? -
gyapo11
őstag
válasz
beginnerguy #42182 üzenetére
Ha forrasztani kell, akkor ahelyett nem nagyon van más megoldás, pl. vezető ragasztó. Van ilyen, de a szilárdsága kétséges.
Viszont forrasztani lehet páka nélkül is, legegyszerűbb forrasztóónos pasztával, rákened, rögzíted a forrasztandókat és fölmelegíted 300 fok körülre lánggal. Kis gázpisztoly kell hozzá szúrólánggal. Működhet még a réz rúd gázlángon melegítve, és amíg le nem hűl, addig el kell készülnie a forrasztásnak. -
gyapo11
őstag
-
beginnerguy
tag
Beszereztem egy s2+-t. Lehet-e valahogy megoldani, hogy alacsony áramfelvételű világítást kapjon a bekapcsoló gomb? Láttam a megvehető szettet, ez kb. 8 mA-t fogyaszt (itt a fórumban visszaolvasva és a termék reviewjai között olvastam az értéket), amit kicsit soknak érzek. Oké, gondolom ha nagyobb ellenállást rakok (forrasztok?) rá, akkor csökken a felvett áram. Ezt forrasztással lehet gondolom felapplikálni, amihez nem csak hogy nem értek, de nincs is eszközöm hozzá (felteszem, azért nem nagyon bonyolult)
Valakinek valami ötlet (akár alternatív) megoldásra? Vagy le kell mondanom erről, mert ennél nincs egyszerűbb megoldás, és örüljek, hogy ez sem bonyolult?
-
-
Ra3
őstag
válasz
balazs1956 #42178 üzenetére
Nekem is ma jött meg az L2, minden szipi-szuper, annyi eszrevétel hogy ha össze van rakva a dupla cső, akkor van egy kis lépcső belül a két fél találkozásánál, és a Liitokala 26650-es nem megy át. Nem akartam megkockáztatni hogy lehántja a fóliát ezért inkább középről szétszedve raktam be az akksikat.
A forward clicky nekem nem gond, teljesen jól tudom használni.
Itt egy összehasnolító kép, Convoy L6 (és pár mostanában többet használt lámpa) mellett: -
Akasztott
csendes tag
zozz 42175-re valasz: ajanlasodra uton van az m1. kevesnek erzem az s3 fenyet sajnos, foleg ha esik is az eso.
maga a kdlight mint marka, megbizhato minoseg?
-
balazs1956
senior tag
Megjött végre a jólárúsított Convoy L2.
Nem bántam meg, hogy hagytam magam rábeszélni. Tényleg van létjogosultsága az L6, és a q8 mellett, bár az L6-tal még nem tudtam összevetni, mert az akkukat konkrétan csigák hozzák...
Tetszik a fénye, a fogása, a tökéletes kivitelezés, és persze a variálhatósága is.
Elmegy egy vagy két 18650-nel, és egy vagy két 26650-el is.
Adtak hozzá 18650-es adaptert, és mágnest is (2 db-ot) a flat top aksikhoz, meg jó minőségű csuklószíjat, és persze taktikai gyűrűt is.
Bár a mágnesek idétlenül kicsik, és magasak. Ezekre biztosan nem bíznám rá magamat.A hozzáértőket kérdezném, hogy a forward clicky kapcsolóját büntetlenül ki tudom cserélni egy világítósra, vagy ezek mások, mint a convoy kapcsolók általában?
-
Masooo
aktív tag
olyan hülyeségen nem filóztatok, hogy egy 1.5v sima elemet tenni az rj02-be?
mi lenne akkor?
-
kner
csendes tag
válasz
Masooo #42155 üzenetére
Nekem van D4-em. Már csak utazáskor használom, mert itthonra itt van az MC3000.
Szivargyújtó adaptere is van, a kocsiban is tudsz benne tölteni. Plusz beépített trafós, nem kell egy külön tápegységet is cipelni hozzá, mint mondjuk az MC3000-hez. Csak egy borotvazsinór kell, és kész.Érdemes róla tudni, hogy bár 4 slot-os, valójában két csatornás. Kettőnél több cella töltése esetén időosztásban használja valamelyik vagy mindkét áramgenerátort. Ez semmilyen gondot nem okoz, csak ilyenkor duplázódik a töltési idő, ezt nem árt észben tartani. (Beépített táp; olyan nincs, hogy kicsi is és nagy teljesítményű is egyben.)
A kijelzett mA az áramgenerátor árama, nem az effektív töltőáram. Tehát pl. a 750 mA-es módban valójában effektív 650 mA-rel tölt, mert a feszültségmérés idejére lekapcsol az áramgenerátor.
Nem PWM-es töltő, mint pl. az Opus. Ez jó.C-s cellákat töltöttem mát benne, bár kicsit játszani kell vele. D egyáltalán nem megy. 26650 úgy emlékszem nem volt gond.
NiMH akksikat AA méretben mindig max. áramon tölts (750 mA), hogy legyen rendes dV és észrevegye ha feltöltődtek. (Ha a multiplex felezi le 375 mA-re, az nem baj, mert valójában ilyenkor is 750 mA-t kapnak, csak 15 másodpercből 7,5-et pihennek a cellák - de így ugyanúgy van dV.)
AAA-hoz le lehet venni Low módba.C4-em nincs, az nem tudom, milyen, így nem is tudom összehasonlítani őket.
Szerintem a D4 egy minőségi, jó töltő. Utazáshoz is ideális. -
Akasztott
csendes tag
errol mi a szakvelemenye a tisztelt hozzaerto uraknak?
KDLIGHT BL70s: [link]
budapesti vagyok, varosban hasznalnam. amennyire lehet, lekorlatoznam a vetitesi kepet, hogy ne esz nelkul vilagitson balra es felfele. netan ekkora meretben kaphato tir lencse?
-
kner
csendes tag
válasz
gyapo11 #42169 üzenetére
X2-t használ ragasztva egy kolléga. Nem volt még vele baja. Van olyan diffúziós ragasztó, ami odafogja rendesen, le se tudod többet szedni a sisak roncsolása nélkül. Persze neki állandóban fent van, nem is akarja levenni.
Láttam itt a fórumon régebben egy megoldást, széles gyorskötözőkkel meg valami keményebb szivacsréteggel volt odaszorítva a lámpa. Valami hasonlóval próbálok majd kísérletezni.
Van egy Panasonic csőkamerám, annak van egy jó tartója, amivel fel szoktam tenni a sisakra. Az talán a lámpához is jó lenne. Széles tépőzáras pánt, rajta egy spanolható hurokbefogóval. A kamera még sosem esett ki belőle. Megfogja rendesen. Lehet a lámpával is kipróbálom.
-
gyapo11
őstag
OK, akkor nem erőltetem ezt a vonalat, maradok a fejlámpánál, van pár db.
A kerékpáros sisak+HR20 ügyben pont akartam kérni, hogy oszd meg a módszert, de látom te is ötleteket vársz. Nem tűnik túl egyszerűnek, a sisak bonyolult formájú, vékony és könnyű az anyaga, és a lámpa meg nem túl könnyű. Az enyémnek hátul tartozéka egy piros lámpa, bepattan egy erre kiképzett helyre, CR2032 hajtja, persze pille könnyű.
Szóval a befúrok két lukat és lemezcsavarral fölfogatok valami vaslemezt az nem működik. A ragasztástól félnék, hogy egy zökkenőnél leesik az egész. Nekem most a gyorskötöző vagy ahhoz hasonló bilincs ugrik be, amit átfűznék az egyik borda alatt, és fából vagy műanyagból faragnék ki valami alkalmas tartókonzolt. -
Masooo
aktív tag
válasz
beginnerguy #42166 üzenetére
mennyire hideg ennek a fénye?
ok megvan sorry -
emre
veterán
válasz
beginnerguy #42166 üzenetére
Köszi!
Ere vártam. -
beginnerguy
tag
Hátha valakinek segít.
Convoy C8 -- 13$
kód: bilakosJ96 -
emre
veterán
-
Czimby
addikt
válasz
Smith Ügynök #42158 üzenetére
Mikori rendelés? Csak nem novemberi?
Az enyém még sehol...
-
Gargouille
őstag
válasz
Smith Ügynök #42158 üzenetére
Legkisebb fokozatra rakod és vársz 5 másodpercet, ekkor villan egyet a lámpa magától. Ha pontosan a villanáskor vagy az azt követő kb fél másodpercen belül kikapcsolod (vagy csak félig benyomod a kapcsolót, mintha a következő fokozatra akarnál váltani), akkor váltottál a másik csoportra.
-
Gargouille
őstag
válasz
gyapo11 #42153 üzenetére
Én fejpánttal használom a Convoy S2+ és S3 lámpáimat, de egyetértek Kner kollégával, ez csak szükségmegoldásnak jó. Az még nem lenne gond, hogy oldalról jön a fény és nem a homlokodról, de a függőleges állítás körülményes. Én úgy tudom csak jó helyre irányítani ha egész letolom elöl a homlokomon a szemöldökig, hátul meg feltolom a pántot amíg még épp nem ugrik le a fejemről.
Szóval egy rendes fejlámpát nem pótol, de szükséghelyzetben hasznos. Mivel az S3-as mindig velem van, ezért a fejpántot meg bedobtam a táskámba (része a menetfelszerelésemnek a diffuzorral együtt), így nem hordok külön fejlámpát magammal.
-
Smith Ügynök
tag
Megjött végre a Convoy C8-am. Valaki elmagyarázná pontosan a módváltás hogy történik, mert nekem úgy tűnik, néha spontán vált módot, az meg nem túl jó...
-
Masooo
aktív tag
ajánlott? jobb mint a zan c4?
-
kner
csendes tag
válasz
gyapo11 #42153 üzenetére
Szerintem a csőlámpa+fejpánt inkább szükségmegoldás. Nem tudod normálisan beállítani, hova világítson. A semminél jobb, de nem helyettesít egy normális fejlámpát.
Az elöl lámpa-hátul akksi nekem mindig olyan macerának tűnt. Akkor már inkább az övre akasztható akkupakk, mint a barlangász lámpáknál. Persze itt meg a vezeték elvezetésére kell figyelni. Nem minden tevékenység esetén szerencsés.
A HR20-hoz szerintem rendelj kapásból egy Skilhunt fejpántot. Mert amit a HR20-hoz adnak, az nem valami jó.
Bármilyen ötletet szívesen veszek a HR20 kerékpáros sisakra rögzítéséhez. Oldható kötés kell, ragasztani nem szeretnék.
-
gyapo11
őstag
Várom a HR20-at, a vele együtt vett másik lámpa már megjött, kíváncsi vagyok rá. Képeken láttam, hogy elég szűk a fénye, meglátjuk a gyakorlatban mit mutat.
A pánt szorossága miatt lehet hogy nem is olyan rossz a lámpa elöl-akku hátul megoldás, mert valamennyire egyensúlyt tart, lazább pánttal sem hajlamos annyira az előrecsúszásra. Én is beállítottam az RJ02 pántját, aztán mikor dolgoztam vele, akkor kezdett előre csúszni, szorosabbra kell állítani. Majd még tesztelem, én elég keveset használok fejlámpát, de akkor semmi más nem jó helyette, mert kell a két kéz. Még esetleg a fogaimmal tarthatnám mint Winnetou a kését.
Mi a tapasztalat a csőlámpa+fejpánttal? Annak nyilván oldalt kell lennie, és így oldalra tud lefelé csúszni. Súlya nem kisebb, hacsak nem valami AA/14500-as kisebb lámpa, egyébként közelre azoknak is teljesen elég a fényük. Hogy működik azoknál a függőleges billentés? Vagy csak vízszintesen előre világít és kész? -
gyapo11
őstag
válasz
FBLLMAG #42149 üzenetére
Egy 60 W-os izzós fénye is vakít, ha az ember sötéthez szokott szemmel fölkapcsolja. Ez igaz, bár nálam nem ez a fő érv az elemlámpa mellett. Reggel simán fölkapcsolom a 40 W-os olvasólámpát, kicsit hugyorgok, de hamar megszokom.
A másik, hogy a Xiaomi usb-s lámpát annyit ajánlgatták a kuponos topikban, hogy 11.11 akcióban vettem egyet. Überállat jó, az 5 fokozatból 2-esen megy, megvilágítja a teljes billentyűzetet. Nem tudom mennyit fogyaszt, de azt hiszem 5-ösön 1.2 W, 2-esen lehet vagy 0.3. Nem kapcsolgatom, megy éjjel-nappal, a notebook usb aljzatáról, ami sleepben is kiadja az 5 V-ot. Aztán első nap fölébredek, és nézem mitől van ilyen világos, árnyékok a falon, hát a 0.3 W-tól. Teljesen jó éjszakai fény, mindent látok a szobában nem megyek neki semminek botorkálás közben. Konnektorba dugós cuccok 3 W környékén kezdődnek, de van egy fényérzékelős 7 W-os is.
7.8 kWh/év a különbség a 3 W-oshoz napi 8 órával számolva, kb. 394 Ft, és a cucc volt 1 $. Hamar megtérül, és még a billentyűzetet sem kell több W-tal világítanom. -
kner
csendes tag
válasz
gyapo11 #42091 üzenetére
Nos, nekem négy fejlámpám van. Rengeteget dolgoztam már a H03-mal, mindenféle munkákat (forrasztás, aljzatszigetelés, autószerelés, alvázvédelem pl.). Szerintem a fénye kiváló. Pont azt adja, amire szükség van, nagyon jól terít, nyolc fokozatban állítható a fényerő, és az akkuidőre sem lehet panasz. Szerintem egyáltalán nem nehéz, ha ilyen munkákhoz használod. Futni pl. már nem olyan jó vele, mert ott dinamikus mozgást végzel, de szerintem nem is arra való.
Az egyetlen problémám eddig az volt vele, hogy eleinte túl szorosra húztam a pántot és egy idő után ettől megfájdult a fejem. Vettem a fáradságot és beállítottam rendesen, azóta nincs vele ilyen bajom. Pedig sok-sok órát rajtam volt már.
A forgatás, állítás nekem mondjuk nem okoz gondot, mert általában egyszer jól beállítom, és csak nagyon ritkán állítok rajta. De eddig még nem okozott kényelmetlenséget az állítás.
Valamint ennél a gumikarikás rendszernél nem kell félni, hogy eltörik vagy kikopik a racsni, mint sok más fejlámpánál. Plusz ha a befogó gumival történik valami, max. ki..szod és veszel egy másikat három dollárért. A racsni meg más lámpákhoz gyakran nem kapható külön vagy nem cserélhető.Szeretem még az NU10-et is, de csak kisebb munkákhoz jó, vagy kocsiból bepakoláshoz éjszakai hazaéréskor. Jó belőle egyébként a CRI-t venni, annak sokkal barátságosabb a fénye.
Csak ennek meg az akkuideje kevés a hosszabb munkákhoz, és nem is tudsz benne gyorsan akkut cserélni, mint mondjuk a H03-ban, hanem fel kell tölteni és az hosszabb idő. Valamint a fénye is tényleg csak olyan tevékenységhez elég, amit közvetlenül magad előtt végzel.Van még a HR20, ami tényleg csak outdoor dolgokhoz jó, mondjuk erre is szánják. Cserébe jó erős, szűk csóvájú lámpa, messzire elvilágít, ha szükséges. Tetszik, de még nem találtam meg, mire lesz jó. Az országútis szezon beindulásakor megpróbálom a sisakomra feltenni, meglátjuk, ott mire lesz jó.
Nagy kapacitású akksi, USB tölthetőség - hosszabb túrákra is jó választás lehet.Megjött a héten a Petzl is, esténként ezzel játszok most. Még nincs meg annyi ideje, hogy bővebben nyilatkozni tudjak róla. És a Zubehör-ök is csak hétfőn jönnek meg hozzá (a tok meg az adapterek).
Ez egy könnyű lámpa, nagyon kényelmes viselni, és tetszik, hogy egyszerre ad szórt és irányított fényt. Mondjuk ez már egy kategóriával drágább lámpa, mint az előbbiek.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Hirdetni (keresem típusú is) és reflinket beilleszteni az ÁSZF III/10/16-17 pontja alapján tilos, az ilyen tartalmú hozzászólások moderálásra kerülnek!
- Bemutató Convoy M1 és M2 elemlámpa bemutató
- Bemutató Convoy L2 2016 elemlámpa
- Bemutató Convoy C8 bemutató - Előre mutat
- Bemutató Convoy L2 - már majdnem prémium
- Bemutató Convoy S2+ bemutató - A szükséges plussz
- Balatoni álom - saját kép - 40x60 - akrilüveg fotó, keret nélkül, éltartóval
- Babzsák fotel (Dr. Relax - Gamer, sötét zöld, keveset használt, hibátlan)
- Gree klíma AKCIÓS áron beszereléssel együtt!
- Mamas & Papas Flip XT3 babakocsi szett 3 az 1-ben
- Csepel Traction 100 férfi fekete kerékpár, 28 colos kerékkel
- AKCIÓ! ASUS Z170-DELUXE Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- GENIUS vezetéknélküli, rózsaszín csajos egér
- AKCIÓ! Gigabyte X570 AMD R9 5900X 32GB DDR4 1TB SSD RX 6750XT 12GB Zalman Z1 Plus CM 750W
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 12, Xiaomi Redmi Note 12 Pro, Xiaomi Redmi Note 12 Pro+
- LG 27GR93U-B - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest