Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • gyapo11

    őstag

    válasz FBLLMAG #42149 üzenetére

    Egy 60 W-os izzós fénye is vakít, ha az ember sötéthez szokott szemmel fölkapcsolja. Ez igaz, bár nálam nem ez a fő érv az elemlámpa mellett. Reggel simán fölkapcsolom a 40 W-os olvasólámpát, kicsit hugyorgok, de hamar megszokom.
    A másik, hogy a Xiaomi usb-s lámpát annyit ajánlgatták a kuponos topikban, hogy 11.11 akcióban vettem egyet. Überállat jó, az 5 fokozatból 2-esen megy, megvilágítja a teljes billentyűzetet. Nem tudom mennyit fogyaszt, de azt hiszem 5-ösön 1.2 W, 2-esen lehet vagy 0.3. Nem kapcsolgatom, megy éjjel-nappal, a notebook usb aljzatáról, ami sleepben is kiadja az 5 V-ot. Aztán első nap fölébredek, és nézem mitől van ilyen világos, árnyékok a falon, hát a 0.3 W-tól. Teljesen jó éjszakai fény, mindent látok a szobában nem megyek neki semminek botorkálás közben. Konnektorba dugós cuccok 3 W környékén kezdődnek, de van egy fényérzékelős 7 W-os is.
    7.8 kWh/év a különbség a 3 W-oshoz napi 8 órával számolva, kb. 394 Ft, és a cucc volt 1 $. Hamar megtérül, és még a billentyűzetet sem kell több W-tal világítanom.

    menyország -> mennyország, akadáj -> akadály, jótálás -> jótállás, Iphoneal > Iphone-nal, kisuly > kisujj, csővet > csövet

Új hozzászólás Aktív témák