Hirdetés
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Vezetékes FEJhallgatók
- Beelőzte az iparágat a HBM4 tömeggyártásával a Samsung
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- OLED monitor topic
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen TV-t vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
wlf
tag
Szasztok.
A touchpadhoz adott eredeti driver finoman szólva is ratyi, a 2 ujjat igénylő funkciók hol működnek, hol nem, a 3 ujjas funkciók meg egyáltalán nem. Próbáljátok meg ezt az újabb drivert.
Én felraktam, azóta minden gond nélkül megy.Más:
Többen írtok akksi problémákról a 900-as géppel kapcsolatban. A helyzet az, hogy kikapcsolt állapotában valami belső hardver áramellátás alatt marad, és az kb. napi 10-15%-kal csökkenti a kapacitást. Valahol azt olvastam, hogy a biost egy kis NiCD akksi látja el delejjel, ám azt meg a fő akksi tölti folyamatosan. Végül is hihető, bár egy ilyen tervezési hiba elég nagy baklövés az Asustól. Nem beszélve arról, hogy a mai biosok szinte mind flashmemória alapúak...Több külföldi fórum végigbogarászása után elmondhatom azt is, hogy az Asus tud a problémáról, csak finoman szólva lesz@rja, illetve madárnak nézi a júzereket, és banális válaszokkal pattintja le a reklamálókat, néhány esetben akksit cserélnek, aztán persze az új is merül. Egyébként én kiveszem az akksit, ha legalább egy napig nem használom a gépet, és akkor nem merül...
Visszatérve kicsit a biosra, nagyon ajánlott frissíteni legalább a 0704-es verzióra, ebben már átvariálták az akkukisülési táblázatot, elvileg egy fél órát lehet nyerni pluszban. Ezt nem tudom személyes tapasztalattal megerősíteni, nekem már eleve ez volt rajta, csak olvastam erről. A biost innen lehet elhozni.
Kérdeztetek még olyan progiról, ami percben mutatja a hátralévő akksiidőt. Én találtam egyet, és meglepően jól használható. Egy ausztrál fórumozó legény írta, az akksi feszültség eséséből számítja a hátralévő időt, meglehetősen pontosan. Amikor a windows kis töltöttség miatt hisztizik (20% általában), e progi szerint még 40-50 perc visszavan, és valóban. Többféle gyártmányú és kapacitású akksihoz eleve van benne profil, de lehet a saját akksinkra is készíteni. Nézzétek meg, érdemes.
Ja, a végére még elmondanám, hogy a 700-as sorozaton népszerű, eeectl nevű progi működik a 900-ason is, ezzel még lehet plusz pár perc akkuidőt spórolni, például downclockolással, egyedi kijelző fényerő használatával vagy a ventillátor szabályozásával. Az elsőt nem használom, nem látom sok értelmét, mivel a procifeszültség elvileg alacsonyabb frekvencián is ugyanaz. Viszont a másik kettő tényleg jó, főleg a ventiszabályzás. Tapasztalataim szerint gyárilag 53-55 foknál kapcsol be, és megy is jó sokáig. Viszont, így a nyári melegben nekem ritkán éri el a 63-65 fokot, így beállítottam annyira. Akkor bekapcsol, megy egy fél percet, aztán annyi. Nekem átlagos netezéssel elkegyeg 160-170 percet.
Új hozzászólás Aktív témák
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Vicces képek
- Diablo II: Classic és Resurrected
- Forza Horizon 6 - Vár ránk Japán!
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Beleremegett Hollywood Brad Pitt és Tom Cruise AI harcába
- Banggood
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Vezetékes FEJhallgatók
- További aktív témák...
- Beszámítás! HP Elitebook 8 G1i 14 FHD notebook - Ultra 5 235U 16GB DDR5 256GB SSD Intel IGP W11
- Beszámítás! MSI Gaming Cyborg A15 FHD Gamer notebook - R5 240 16GB DDR5 512GB SSD RTX 5050 8GB
- Beszámítás! Asus TUF A17 FA707RR FHD Gamer notebook - R7 6800H 16GB DDR5 512GB SSD RTX 3070 8GB W11
- Beszámítás! Asus TUF A16 FA608UH FHD Gamer notebook - R7 260 16GB DDR5 512GB SSD RTX 5050 8GB
- Beszámítás! Lenovo LOQ 17IRX10 FHD Gamer notebook - i7 13650HX 24GB DDR5 1TB SSD RTX 5050 8GB
- Samsung Galaxy Z Fold7 5G 12/256GB Jet Black használt, karcmentes garanciás 2028.10.24-ig
- Thermalright Aqua Elite 360 V3
- Windows 10 / 11 Pro Retail aktiváló kulcs Azonnal szállítással, számlával, garanciával!
- Sosemhasznált! HP OmniBook 5 Flip i5-1334U 16GB 512GB 14" áthajtós-érintős FHD+ Gar.: 1 év
- HP 14 Elitebook 640 G10 FHD IPS i5-1345U vPro 10mag 16GB 512GB SSD Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest