Hirdetés
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen videókártyát?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Mini-ITX
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- Milyen alaplapot vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
Új hozzászólás Aktív témák
-
wlf
tag
Szasztok.
A touchpadhoz adott eredeti driver finoman szólva is ratyi, a 2 ujjat igénylő funkciók hol működnek, hol nem, a 3 ujjas funkciók meg egyáltalán nem. Próbáljátok meg ezt az újabb drivert.
Én felraktam, azóta minden gond nélkül megy.Más:
Többen írtok akksi problémákról a 900-as géppel kapcsolatban. A helyzet az, hogy kikapcsolt állapotában valami belső hardver áramellátás alatt marad, és az kb. napi 10-15%-kal csökkenti a kapacitást. Valahol azt olvastam, hogy a biost egy kis NiCD akksi látja el delejjel, ám azt meg a fő akksi tölti folyamatosan. Végül is hihető, bár egy ilyen tervezési hiba elég nagy baklövés az Asustól. Nem beszélve arról, hogy a mai biosok szinte mind flashmemória alapúak...Több külföldi fórum végigbogarászása után elmondhatom azt is, hogy az Asus tud a problémáról, csak finoman szólva lesz@rja, illetve madárnak nézi a júzereket, és banális válaszokkal pattintja le a reklamálókat, néhány esetben akksit cserélnek, aztán persze az új is merül. Egyébként én kiveszem az akksit, ha legalább egy napig nem használom a gépet, és akkor nem merül...
Visszatérve kicsit a biosra, nagyon ajánlott frissíteni legalább a 0704-es verzióra, ebben már átvariálták az akkukisülési táblázatot, elvileg egy fél órát lehet nyerni pluszban. Ezt nem tudom személyes tapasztalattal megerősíteni, nekem már eleve ez volt rajta, csak olvastam erről. A biost innen lehet elhozni.
Kérdeztetek még olyan progiról, ami percben mutatja a hátralévő akksiidőt. Én találtam egyet, és meglepően jól használható. Egy ausztrál fórumozó legény írta, az akksi feszültség eséséből számítja a hátralévő időt, meglehetősen pontosan. Amikor a windows kis töltöttség miatt hisztizik (20% általában), e progi szerint még 40-50 perc visszavan, és valóban. Többféle gyártmányú és kapacitású akksihoz eleve van benne profil, de lehet a saját akksinkra is készíteni. Nézzétek meg, érdemes.
Ja, a végére még elmondanám, hogy a 700-as sorozaton népszerű, eeectl nevű progi működik a 900-ason is, ezzel még lehet plusz pár perc akkuidőt spórolni, például downclockolással, egyedi kijelző fényerő használatával vagy a ventillátor szabályozásával. Az elsőt nem használom, nem látom sok értelmét, mivel a procifeszültség elvileg alacsonyabb frekvencián is ugyanaz. Viszont a másik kettő tényleg jó, főleg a ventiszabályzás. Tapasztalataim szerint gyárilag 53-55 foknál kapcsol be, és megy is jó sokáig. Viszont, így a nyári melegben nekem ritkán éri el a 63-65 fokot, így beállítottam annyira. Akkor bekapcsol, megy egy fél percet, aztán annyi. Nekem átlagos netezéssel elkegyeg 160-170 percet.
Új hozzászólás Aktív témák
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Assetto Corsa EVO
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Anime filmek és sorozatok
- iPhone topik
- Milyen videókártyát?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Interactive Brokers társalgó
- További aktív témák...
- Szép! Lenovo ThinkPad P15 G1 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10850H 32/512 QUADRO RTX 3000 6GB FHD
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X260 - i5-6G I 8GB I 192SSD I 12,5" HD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X250 - i5-5GEN I 8GB I 128SSD I 12,5" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X240 - i5-4GEN I 4GB I 128SSD I 12,5" HD I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X13 G1- i7-10610U I 16GB I 512SSD I 13,3" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- MSI CreatorPro Z16P RTX A5500 TOUCH! (vapor chamberrel)
- Apple iPhone 13 /128GB /Kártyafüggetlen / 12 Hó Garancia / akku: 85%
- Eredeti Lenovo 230W töltők - 4X20Z83995
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro 128GB Graphite - 1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3258,100% Akkumulátor
- Panasonic CF-XZ6 AIO all-in-one laptop tablet 2k touch i5-7300u speciális ütésálló rugged
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest