Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Laci.M

senior tag

válasz Lars #4159 üzenetére

Az akksinak kb tök mindegy mennyire vigyázol rá, nem fog tovább élni. Attól függ, hogy milyen szériát fogtál ki.
    Az én januári Asus 1215N-em a munbkám miatt naponta van használva akksiról, van hogy naponta többször is. Az egyetemen szintén akksiról használom, amikor otthon vagyok soha nem veszem ki a gépből, mégis az aida szerint még mindig 94%-os az akksi, pedig mint mondom már legalább 150X volt használva, és bizonyos %-ig lemerítve, volt amikor ki is kapcsolt. (ettől amúgy nem lesz baja, mert van egy elektronika az akkukban, ami nem engedi lemerülni a cellákat teljesen.)
    Előző 1005HA-H-m több mint egy évig volt meg, hasonló használat mellett, és 92%-os akksival adtam el.
    Nővérem 4 éves Acer notebookja 15,6"-os, soha nem vette ki az akksit, majdnem mindig hálózatról megy, mégis még mindig elmegy neki 1,5-2 órát.
    Haverom 2 éves Asus-a annyit nem bír ki, hogy az emeletről lemenjen a nappaliba, már ki is kapcsol, pedig vigyázott rá.
    Telefonoknál hasonló tapasztalataim vannak.
    A régi NiMH-s rémhíreket el kéne már felejteni. A múltkori elektronikai technológia órán is pont erről volt szó. (villamosmérnöknek tanulok)
    A bolond T-mobilba is ugyan azt a régi süket szöveget mondják 15 éve, hogy kell neki egy első 16 órás töltés, ami úgy baromság ahogy van. A telefon feltölti, és lekapcsolja a töltésről. (pont ezért kell ROMcserét teljesen feltöltött aksival csinálni, mivel amíg nincs rajta oprendszer nem tudod feltölteni)
    A mai mobilok már vezérlik külön a töltést, meg az akksik is okosak már. Bezzeg azt nem mondják el androidnál, hogy érdemes bekalibrálni külön programmal a telefont, mivel minden akksi más, ez a gyártástechnológiából adódik. (többi oprendszert nem ismerem, androidos vagyok már egy ideje)

Új hozzászólás Aktív témák