- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen házat vegyek?
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Gaming notebook topik
- Milyen notebookot vegyek?
- Melyik tápegységet vegyem?
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Milyen videókártyát?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Watt25
veterán
válasz
malaszlo #11444 üzenetére
A beidézett leírásban nem igazán van hibásan megfogalmazott dolog.
Amiket tudni kell:
1. A digitális átállás mizéria csak földfelszíni sugárzás esetén van.
2. KábelTV-n minden szolgáltató azt csinál, amit akar. (Lévén nem zavarnak be egymásnak, illetve senkinek. Tehát, hogy átállnak-e esetleg teljesen digitálisra, az az ő egyéni döntésük.)
3. Analóg esetén nincsen "analóg kábel" és "analóg földfelszíni". Csak analóg van. Akárhogy fogod be (kábelen, vagy sima antennával), a TV ugyanolyan jelnek érzékeli. (Digitálisnál nem így van.)
4. A tunered csak digitális földfelszíni adást tud befogni. Semmi mást. -
unravel
őstag
válasz
malaszlo #11444 üzenetére
"Analóg, vagyis nem digitális kábeltv jel hanem analóg. Amikor bekötötték akkor azt mondták, hogy a digitálishoz set-top box kell, az analóghoz meg semmi, csak TV. Utóbbit választottam, mert nem akartam +1 távirányítót és a kapott jel sem rossz minőségű." ez kábeltelevízió.
"A második jelentés az lehet, hogy analóg jel, ami sima, régi antennával fogható jel." ez pedig a földfelszíni. ilyen tunert vettél.
Akkor döntsd el mit szeretnél a kártyával:
- eladod, elajándékozod
- megtartod és nézed vele a MINDIG TV ingyenes digitális csatornáit (akár HDben) ... csatornalista -
malaszlo
csendes tag
válasz
Kernel #11442 üzenetére
Általános szöveg?
"A hagyományos televíziók nem alkalmasak a digitális TV adás vételére. Az új technikához set-top-box-ra vagy dekóderre van szükség. A PC-n pedig egy DVB-T TV kártyára. Az átállás alatt azonban még keverednek az adók, van analóg és lesz digitális a kedvenc csatornák között. Ezért van szükség a hibrid, analóg és digitális jel vételére is alkalmas kártyára. Vigyázzunk, csak az MPEG-2 kódolást tudó készülékek, TV-k és kártyák nem lesznek jók a magyarországi adások vételére, csak az MPEG-4-et tudó társaik!"
Akkor általánosságban hazudnak, vagy nem pontosak!
Az "analóg jel" nálam kétféle jelentést hordoz itt!
Analóg, vagyis nem digitális kábeltv jel hanem analóg. Amikor bekötötték akkor azt mondták, hogy a digitálishoz set-top box kell, az analóghoz meg semmi, csak TV. Utóbbit választottam, mert nem akartam +1 távirányítót és a kapott jel sem rossz minőségű.
A második jelentés az lehet, hogy analóg jel, ami sima, régi antennával fogható jel.
Úgy sejtem, ez utóbbira gondoltak a leírásban!
-
unravel
őstag
félig off:
DVB-T tunerrel PC-n lehet DAB rádiót hallgatni?
ha igen bármelyik dvb-t s tunerrel vagy többségük nem támogatja ezt?! -
Kernel
nagyúr
válasz
unravel #11440 üzenetére
Nem jelenti ki szó szerint, hogy analógot venne a szerkezet, csak egy általános szöveg van középen, amit más tunereknél ugyanúgy leír.
Én is voltam egy helyen, ahol UPC-kábelen simán fogták a DVB-T adást, de azt nem tudtam tisztázni, hogy csak beszűrődik a kábelbe, vagy a padláson összegányoltak valamit, mert nagyon laikus emberek, fogalmuk sincs semmiről.
Az biztos, hogy a UPC digitális adóit ezzel nem tudod befogni, mert az nem csak DVB-C, de kódolt is, vagyis a MinDigTV-t fogtad meg.
-
unravel
őstag
Igen, tudja venni az analóg földfelszíni(!) jelet, ami rossz minőségű, szemcsés, szellemképes és a közeljövőben le is fogják kapcsolni, digitális átállás miatt. Ha az rtlklub tv2 amit találtál ilyen rossz minőségű akkor ezt sikerült befognod.
Nagy esélyed van arra hogy MINDIG TV digitális jelet is befogj a kis szobaantennával ha nem vagy túl messze az adótoronytól.
Analóg UPC nem fog menni (ezt jó lenne ha más cáfolná vagy megerősítené) . Talán a kép segít. KÉP
-
unravel
őstag
válasz
malaszlo #11437 üzenetére
Szia
"A célom az volt, hogy az UPC adásokat vegyem laptopon." Az analóg fog működni, de nem ezzel a LifeView DVB-T tunerrel.
"Nem is jó erre az eszköz?" Ezzel a tunerral (jóeséllyel) az ingyenes digitális MindigTV csatornákat tudod nézni a hozzá kapott mini szobaantennával.
(ui: amelyből kettőt meg is találtál...még az is lehet, hogy a digitálisat, nem a földfelszíni analógot) -
malaszlo
csendes tag
Sziasztok!
Vettem egy LifeView LV5TDLX DVB-T USB tunert.
http://pcx.hu/termek/lifeview-lv5tdlx-dvb-t-tv-tuner-73607A célom az volt, hogy az UPC adásokat vegyem laptopon.
Analóg jel jön a kábelen.Az UPC azt mondta, hogy a bejövő kábelt megoszthatom.
A lakásba bejövő kábel 3 irányba megy.
2 tv és 1 modem.A modem előtt egy elosztót raktam és egy kábel a modembe megy (a net megy), a másik a tunerbe.
Sajnos nem talál csatornát.
Mi lehet a baj?Nem is jó erre az eszköz?
Segítsetek.
(ui: antennával, a digitális adásokat amúgy megtalálta, bár nem nagyon teszteltem, de az rtlklub és a tv2 bejött)
-
lajszer
tag
Sziasztok!
Réges régi Optibox HDCX-emen sikerült egy szoftverfrissítést csinálnom, abban a reményben, hogy majd a ZDF HD és hasonló Astra 19.2-es HD csatornák nem fognak szaggatni, de sajnos még mindig szaggatnak! Az én készülékembe van a hiba, vagy másoknál is szaggatnak ezek a csatornák!
Másik: ezen a beltérin szeretnék cryptoworks kódolású műsort nézni (key megadásával), nem tudnátok egy olyan fw-t, amitől ez sikerülhet, ugyanis alapból csak conax-ra képes a gép.
Ezer köszönet előre is!
-
unravel
őstag
A médiacenter alatt a Windows Media Centert értjük?
Több helyen olvasható a neten, hogy Európában nem lehet behangolni a Win Media Centerrel a DVB-C csatornákat. pl. ITT
(az én DVB-C kártyámmal sem megy)ITT azt írják megoldásnak, hogy használd a DVBLink TVSource szoftver és akkor működhet a WMC-vel. De szerintem az körülményes úgy.
Én DVBViewvert vagy ProgDVB-t javaslok.
-
válasz
Ciripke #11432 üzenetére
Valami van az éterben, mert tegnap nekem sem ment a stream figyelés. Jelszint volt, minőség nem (0-volt) pedig 2 fajta tunerrel is próbálkoztam. Ugyanakkor a 3. prohram, a Médiacenter rendben dekódolta az adást, volt kép is hang is. Elképzelésem sincs mitől.
Viszont 1 próbát tehetnél a Médiacenterrel, hátha. A programokban jól volt beállítva a tuner? Mert ha csak analógot találz az gáz mivel nem lehet keverni a dolgot. Vagy csak analógot keres, vagy csak digitálisat. Később persze lehet keverni, de keresésnél nem.
Sztem nézd át megint a lehetőségeket. Tuti hogy valahol vmit át kell billenteni. Persze nincs kizárva hogy maga a hw rossz. -
-
Ciripke
tag
Sziasztok!
Van tapasztalatotok Terratec Cinergy HTC Stick-el kapcsolatban?
A DVB-C csatikat nem találja, csak az analógokat, (digi kábel).
Van valami tapasztalatotok? -
nono0327
csendes tag
Köszi, 4 db hdmi van rajta. Sajnos mikor még jó pár éve megvettem (az első led-es Samsung volt), még nem volt teljesen eldöntve, hogy nálunk az mpeg2-es, vagy a 4-es lesz. De annyira gyönyörű a képe (szebb, mint a maiaké), hogy nem volt szívem lecserélni, meg hát anno 400k-ba került...
-
nono0327
csendes tag
Sziasztok. Meglévő kábel tv mellé szeretném a mindigtv-t betenni (hd adások miatt). A kérdésem az lenne, hogy adott egy mpeg2-es fullhd tv, amin a szolgáltatótól kapott stb-n keresztül jön a digitális adás. Ha én szeretném a mindigtv-t is nézni ezen a készüléken, akkor ez egy mpeg4-es dvb-t vevőkészüléken keresztül menne, amit hdmi csatlakozóval kötnék a tv-hez. Működik ez így, vagy a kettő üti egymást? Feleslegesen nem szeretnék 20-25k-t kidobni az ablakon, ismeretségi körömből meg nem sikerült minden alkatrészt beszereznem, hogy teszteljem a problémát. Bocsi, ha kicsit bonyolult és érthetetlen a megfogalmazás, de nem nagyon értek a témához. Köszi előre is a segítséget!
-
-
törölt tag
Van egy notebook hűtőm ( 3 venti, kék ledes). Mitől van az, hogy nem pörög full rpm-en, illetve ha hozzáérek a zsinórhoz ami be van dugva, akkor "pislog" a led..?
-
m_kovacs
tag
Tisztelt Fórumtársak!
Keresek valakit konzultáció céljából, aki USB-s tunerrel veszi a 23.5 fokon
a magyar nyelvű csatornákat.
Köszönettel m_kovacs -
Watt25
veterán
válasz
#93794560 #11413 üzenetére
Ha az adók kilométerekre vannak, akkor valóban kellhet kültéri antenna.
Szerintem ez így ebben a formában nem igaz. Legalább is, nem 7-10km távolságból. Én Érden (Széchényi-től 13km-re) is tudom fogni mindhárom MUX-ot a szokásos kis semmiresemjó botantennával ha felmegyek a 4 emeletes házunk tetejére. (Pedig még ebben az esetben is van egy nagyon pici takarás, nem látom közvetlenül a torony tetejét sem, egy másik háztól.) Tehát, ha jó a rálátás, akkor egy szobaantenna is jó megoldás, ha együtt tud azzal élni, hogy az összeszedheti a zavarokat. (Vagy ha el tudja olyan jól helyezni, hogy ne nagyon zavarja semmi.)
Csak szerintem ugye a zavarok a probléma, illetve, hogy alig (vagy egyáltalán nem) olcsóbbak a rendes antennáknál. -
törölt tag
válasz
wassermann #11414 üzenetére
Ez a drótos megoldás akkor lehet jó, ha tényleg közel vagy az adóhoz. Nem tudom, hogy ilyen kis botantennát, ami nekem van, lehet-e külön kapni. Én a tv tunerkártyához kaptam. Kábé 10 centi magas, van egy mágneses talpa, amivel bármilyen fémfelületre feltapasztható. Ebből jön ki egy kábé másfél méteres kábel, a végén koax csatlakozóval. Én ezt erősítés nélkül használom. Ez persze az adó közelségének tudható be.
-
wassermann
Topikgazda
válasz
#93794560 #11413 üzenetére
Én pont erre gondoltam: először kipróbálnám egy vízszintesre állított, pár centis sima dróttal a TV koax aljzatába dugva. Legfeljebb a TV-t forgatnám a kisérlet idejére úgy, hogy a drót merőlegesen álljon a torony irányába mutató "vektorra" és ne essen semmi közéjük.
-
törölt tag
válasz
Elek23Elek23 #11412 üzenetére
Ha az adók kilométerekre vannak, akkor valóban kellhet kültéri antenna. Én szerencsésnek mondhatom magam, mert kábé 500 méterre lakom az adótól, és a közöttünk lévő 5 háztömb sem jelent akadályt a jelnek. Társasházban lakom, az első emeleten, tehát még csak magasan sem vagyok. Egy apró, 10 centis botantennával veszem az adást, ami még a szoba padlójára letéve is vesz. De Budapesten kellhet a kültéri antenna. Ha van rálátás az adóra, és nincs közöttetek akadály, akkor egy szobaantenna is jó lehet.
-
Elek23Elek23
tag
válasz
Watt25 #11411 üzenetére
akkor ezek a strong, philips meg ilyenek nem jók ugye? Amúgy köszönöm a térképet, meg minden nagyon köszönök :$
lemértem az ablak pont a 3ashatárhegy felé néz. onnan légvonalban olyan kb 7km. és tökéletesen látni a tornyokat. Elvileg jónak kell lennie. Bár lehet, hogy jobb lenne a Széchenyi hegy. De az már van 10km is bőven.
-
Watt25
veterán
válasz
Elek23Elek23 #11410 üzenetére
5eFt-ba például ez fér bele, de még ezen az oldalon szétnézhetsz.
Az azért fontos kérdés, hogy rálátsz-e az adóra. (Mondjuk a Széchényi hegyi a legjobb választás. Ez segít.) Vagy legalább is ne legyen háztömb, ami takar.
Ha valamennyire rálátsz a toronyra, akkor nem fog kelleni semmiféle erősítő. (Ha viszont erős takarásban vagy, akkor az erősítő sem biztos, hogy segít.) -
Elek23Elek23
tag
válasz
#93794560 #11408 üzenetére
Köszönöm a segítséget. Konkrétan egy samsung fullhd tv-m van, ahogy néztem tudja fogni az MPEG4-es dolgokat. Akkor konkrétan egy típust tudsz mondani, ami jó lehet nekem? Akár külső akár belső, vagy akár mindkettőből is mondhatsz típusokat. Vagy hogy milyen specifikációkra kell figyelni.
Nem akarok több csatornát nézni, elég ez a mindig tv ingyenes adásai. Csak az kavart be, hogy olvastam olyanokat, hogy koax erősítős, vagy mi, és hogy úgy jobb az adás. -
Watt25
veterán
válasz
Elek23Elek23 #11407 üzenetére
A legtöbb kérdésedre már kaptál választ én csak az antennával kapcsolatos félreértéseidet szeretném eloszlatni.
MindigTV-hez nem parabola antenna kell, hanem sima szélessávú UHF antenna, amit már 50 éve is használnak.Szóval ebben nincsen semmi újdonság.
Azért jobb a külső antenna, mert jól beállítva nem szedi össze a zavaró dolgokat (pl. mobiltelefon híváskor elmehet a kép a TV-n szobaantennával.) Amennyiben az elhelyezés nem nagy gond, akkor szerintem akkor is érdemes külső antennát használni, ha nem tudni meddig maradtok a házban. Lévén 5eFt-ért teljesen jó külső antennákat lehet venni. (Ami sokkal többet ér, mint egy ugyanennyibe kerülő szobaantenna.) -
törölt tag
válasz
Elek23Elek23 #11407 üzenetére
Az, hogy a vétel mennyire jó, az attól is függ, hogy milyen messze vagy az adótól, milyen a rálátás, mennyire árnyékolják le a jelet a házak, a sok beton.
A MinDig tv ingyenes adásai a következők: M1,M2,Duna, Duna World, TV2, RTL klub, Euronews, és a mindigtv hírújság. Van négy rádió. Kossuth, Petőfi, Bartók, Neo FM.
Ehhez nem feltétlenül kell beltéri, ha olyan tévéd van, ami fogja az MPEG-4-es DVB-T adásokat. Ha régi, katódsugárcsöves tévéd van, akkor feltétlenül kell beltéri, még akkor is, ha csak az ingyenest néznéd.
Ha több csatornát akarsz venni, akkor kell venni megfelelő beltérit, olyat, amelyiken van kártyaolvasó, amibe az előfizetési kártyát kell behelyezni. Elő kell fizetni egy csomagra, ehhez jár az a kártya, amit a beltéribe dugsz, és úgy már jön a többi adás is. -
Elek23Elek23
tag
sziasztok.
Van egy gondom ezzel a témával kapcsolatban, hogy ehhez nagyon nem értek, és szeretnék venni otthonra egy antennát.
Hát amit tudni kell, budapesten, újpest központban lakunk, és UPC volt bekötve, de inkább nem kértük tovább, és most antennát szeretnénk venni a tv-hez. lehetőleg valami jó minőségűt max 5E-ért. olvastam, hogy vannak a kültéri antennák (?) és a szobaantennák. a kültéri jobb, viszont, nem akarok parabolát, mert nem a miénk a ház, ki tudja meddig lakunk ott, stb.
További kérdés még, hogy írták, hogy mindig tv-t befogják meg stb, ez már nem úgy van mint régen, h veszünk egy antennát, van m1,tv2,rtl és kalap?Válaszotokat előre is köszönöm.
-
Kernel
nagyúr
válasz
#93794560 #11397 üzenetére
Talán nem ártana tisztázni pár dolgot:
Ha viszont bedugom a kis botantennát, ami a MinDig TV-hez van, azokat simán behozza, tehát a digitális tuner jó. Nem tudom, hogy a DIGI ingyenes digitális csatornái bejönnek-e box nélkül.
Bejönnek box nélkül, csak be kell dugni a kábelt a TV-be, viszont DVB-C kompatibilis készülék szükséges (Cable).
DVB-T (Terrestrial) nem alkalmas, csak a MinDigTV-hez, mert ezek némiképp eltérő rendszerek.
Lehet, hogy ha csak analóg előfizetés van, akkor az elosztószekrényben egy szűrővel csak az analóg csatornák frekvenciáit engedik át, hiába vannak ingyenes digitális adók.
Nem tudom, nálatok hogy van, de a Digikábelen nem szokták külön szűrni az analógot. Sávszűrőt alkalmaznak, ahol az adott sávon belül ugyanazokat a műsorokat analóg és digitális formában egyaránt biztosítják:
http://digi.hu/uploads/documents/aszf/20110501-4_csatornakiosztas.pdf
Mint látható, csoportokba vannak rendezve a digitális adások, sárga szín jelzi. A PDF dokumentum végén külön kifejtik a digitális multiplexek tartalmát is. A földi adáshoz hasonlóan, itt is több műsort továbbítanak egy frekvencián (azért multiplex).
Példának okáért, ahol a szűrő a lakásba csak a DIGI MINI csomagot engedi be, akkor azt analóg és digitális jelként egyaránt, így innen kezdve már csak az ügyfélen múlik, hogy milyen készüléken nézi.
-
tototos
addikt
Sziasztok!
lehet valamit kezdeni HelloHD beltéri egységgel és hozzá tartozó parabolával? Megszünt a szolgáltatás de az eszközök nálunk maradtak.
-
unravel
őstag
Set top box
Bérelj vagy vásárolj a DIGItől egy DVB-C STB-t [link]
Vagy ha nem a digitől veszed, arra ügyelj hogy DVB-C és MPEG4 támogatású legyen.
Új hozzászólás Aktív témák
- LG UltraGear 27GR95QE-B Gamer Oled Monitor!27"/2k/240hz/0,03ms/HDMI 2.1/Konzolhoz is
- Új, bontatlan, iPhone 16 Pro Max gyárilag kártya-független, apple világgaranciával
- Új, bontatlan, iPhone 16 Plus gyárilag kártya-független, apple világgaranciával
- Új, bontatlan, iPhone 16 Pro gyárilag kártya-független, apple világgaranciával
- Dell Vostro 5590
- Bomba ár! Dell Latitude 5420 - i5-1145G7 I 16GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Honor 9X Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- Telefon felvásárlás!! Huawei P20 Lite/Huawei P20/Huawei P30 Lite/Huawei P30/Huawei P30 Pro
- DELL PowerEdge R740 rack szerver - 2xGold 6130 (16c/32t, 2.1/3.7GHz), 64GB RAM, 10Gbit HBA330, áfás
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest