Hirdetés
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Bővíti a Strix Halo kódnevű dizájn képességeit az AMD
- Komolyan ráállt a csúcs-GeForce-ok átalakítására Kína
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Aktív témák
-
Dare2Live
félisten
Hétvégén voltunk vidámparkban így utolag szénné röhögöm magam a képeket nézegetve. Nem nem debil a sarokba a gyerek....
és majd mindegyik képen van egy ilyen "benézés" vagy egy szinész által eljátszhatatlan real halálfélelem vagy...képek jó negyede megent bemozdult, VR az isten de ha vmi csillioval pörög azt nem állítja meg.
-
Brumi
senior tag
Sziasztok!
Bátorkodom feltenni ide egy linket az általam jónak vélt képeimről:
[L:http://www.flickr.com/photos/93743919@N00/][/L]Kiváncsi lennék a véleményetekre!
Üdv,
Brumi
-
Mercutio_
félisten
A tieiden a kis részletekből egész képtéma, meg a geometria beépítése jött be, csak tegnap már fáradt voltam, és elküldés után jutott eszembe, hogy kihagytalak
Hydra: Hú ez a poloska vagy mifene nagyon jó lett!!! Vágás....hát ja, lusta disznó voltam, pedig bizos van néhány kép, amiből többet lehetne vele kihozni.
-
drkbl
őstag
Nekem a hármas és a kettes tetszik, ebben a sorrendben. Szerintem azért lettek jók, mert alulról fényképezted őket, van benne pátosz... Ff-ben akkor lenne jó, ha az eredeti festés nem lenne rejtőszín.
#4588, Mercutio_, a második tetszik, van benne ''nyugodt erő'', bejön a hangulata! -
BEE
addikt
Köszi mindenki hozzászólását, örülök hogy tetszenek a vonatos képeim.
BEE -
Hydra SR
addikt
válasz
Mercutio_ #4588 üzenetére
A 4. és az utolsó előtti tetszenek a legjobban de a negyedikből vágnék úgy, hogy a bal alsóban a sín és a jobb alsóban a lépcső becsillanó széle eltűnjön, bár az utóbbi még nem olyan gáz de a sín eltereli a figyelmet a lényegről. Az utolsó előttit pedig kiegyenesíteném és talán jobbról vágnék belőle egy keveset. Összességében hangulatosak, főleg így sorozatban
Na én is tolok pár kín-pót-természetfotózást, amolyan nagyvárosiasan:[link]
[link]
[link]
A sirályoson vaciláltam, hogy kiegyenesítsem-e mert valójában tényleg egy ferde betontömbön állt, nem a gép volt ferde de a kép szempontjából mégis furán hat nekem. Végül mégis így hagytam.
A Deákon pedig kihagyhatatlan állásajánlat, vagy átmeneti képzavar a hirdető részéről. Nem derült ki, melyik, de ezt írták ki:[link]
-
Mercutio_
félisten
válasz
Jeannie #4522 üzenetére
Jók a struktúrás-mintás játékokból az első 4! És az ff-kávéfőzős szocreál egy régebbi sorozatból.
Biggamer, HydraSR: Gyíííííí(k)egyébként tényleg nem annyira nehéz lencsevégre kapni, ezt [link] 50mm-es fix+kozgyűrűvel, max. 10 centire a fejétől lőttem a vasúttörténetiben
És ha már, akkor[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
-
Hydra SR
addikt
Addig is egy motorostalálkozós kép:
[link] -
D4rkm4n
őstag
[link]
Igen, tudom hogy a pultos bemozdult. De nem is az a lényeg. -
ToRR3nt3
senior tag
[link]
Ezt most lőttem telefonnal.
[Szerkesztve] -
Pilács
senior tag
Esse megy már sehová :
[link] -
Hydra SR
addikt
válasz
D4rkm4n #4556 üzenetére
70mm-ről???
Talán inkább 70mm-en (gyújtótávolság), gondolom a Sigma 17-70-nel lőtte végállásban.
Nem olyan nehéz a fürge gyíkot becserkészni ekkora gyútávval. Hajnalban a legkönnyebb mikor még nem melegedtek fel eléggé és még lomhák meg lusták. Inkább bíznak a rejtőszínükben mint a fürgeségükben. Nekem 50mm-essel ezeket sikerült a nyáron:[link]
[link]
[link]
Semmi extra csak azért mutatom, hogy lehet gyíkot fotózni közelről, és nem is nehéz. Szerintem én sem voltam messzebb 70mm-nél
Vigyázat, nagy képek!
[Szerkesztve] -
marsu
veterán
A Veterán Ikarus Találkozó-ra készül valaki menni?
-
werttzui
addikt
Egy ff kép tőlem.Valamiért tetszik
[link]
-
Jinxx
senior tag
válasz
biggamer #4549 üzenetére
Szóval ott jártunk, hogy ez a Digitális fényképeim topik!
Az első kép nekem tetszene, csak kicsit sötétnek találom rajta az alanyt, szerintem utómunkailag lehetett volna javitani rajta. A második egy átlagos, de szép fotó, ezen az előteret találom túl pirosnak, de csak kötekszem mint mindíg. -
biggamer
veterán
[link]
[link]
A szivárványost csak érdekesség képpen tettem fel, a minősége nem valami jó.
Esőben fotóztam a kocsiból, hááát ilyen lett.Egyébként szombaton Veterán Ikarus Találkozó Tatán, én megyek.
Érdeklődnék, hogy érdekel-e valakit ?
Eddig tuti vagy 20 különféle régi busz meg tűzoltóautó is lesz.
Sétabuszozgatást is beterveznek a városba, azt hiszem fél óránként.
Elég sokan jönnek Pestről fotózni, azt már tudom.
A régi buszok a vonatállomásról beviszik az emberkéket a kiállítás területére.
Jeannie.
Nagyon jók a képeid, ügyi vagy.
A 4. magasan viszi a prímet, és a 9. is tetszik, olyan sejtelmes. -
Szten Márs
nagyúr
Szerintem kissé jobban elterelődött a topic menete a normális medertől, mint amennyire ez reálisan várható lenne, szerintem lépjetek túl rajta
-
-
*Ropi*
félisten
válasz
Jeannie #4540 üzenetére
Ebben nagyon igaza van Jeannie-nek, és tbs hozzáállását is fogadd meg nagyon: portrénál mindig kell az alany beleegyezése a közléshez!
Lehet, hogy engedélyezve van ugyan a fotózás, viszont ha a lány utólag sérelmezi a dolgot, és esetleg megtalál a bikája
, akkor annak Te, és a géped látjátok kárát...
Tudsz rommátört 350D-vel dolgozni?
-
tbs
addikt
válasz
Jeannie #4540 üzenetére
Igazad van, egyetértek...
De. Nem kifejezetten portré jellegű közösségi fotókon a szereplők beleegyezése nem szükséges, ha a helyszínen engedélyezve van a fényképezés. (A teljesség kedvéért: a neccesebb képeken szereplőket még az utcán is megkérdezem, hogy felhasználhatom-é...)
Ja, és én pl. direkt nem szóltam a képhez, az ilyeneket jobb elfelejteni minél hamarább... Nekem kellemetlen...
[Szerkesztve] -
Jeannie
senior tag
válasz
D4rkm4n #4539 üzenetére
Namost azt remélem tudod, hogy egy ilyen tíz másodperces kicsapongás nem baj, viszont hogy ha még publikálod is, méghozzá a fotóalanyok beleegyezése nélkül, nos, kiállít rólad egyfajta bizonyítványt, és innentől kezdve lehetsz te bármilyen jó fotós és erkölcsös, remek ember, az már senkit sem fog érdekelni, mindenki ez alapján ítél majd meg. Nem azért hogy szemét legyek, de ez van.
-
Jeannie
senior tag
válasz
ArthurMiller #4493 üzenetére
Az a leopárdmintás valami a másik lány harisnyás lába
Nembaj, én figyelek a részletekre, ti meg csak legyetek férfiak
-
Jeannie
senior tag
Kösz mindenkinek a hozzászólásokat
Lett még vonatos kép, csak valahogy egyik sem tetszik annyira, vagy rossz szögben vagy zavaró elemekkel tele sikerült a sihuhukat lekapni, még nekifutok, de inkább elmegyek legközelebb is és megcsinálom jól a képeket. Sajna elég fáradt voltam aznap, és legtöbbször tényleg csak úgy kattingattam, hogy le legyen fényképezve ezis meg azis, ennyi lett jó, abból meg már kinőttem hogy a többit mutogassam.
Nyugodtan lehet babrálni ezekkel a képeimmel is, ha valakinek máshogy jobban tetszik, és megvalósítja, megköszönöm, én is tanulok belőle -
Dtomi
őstag
válasz
Mercutio_ #4533 üzenetére
Már csak azt mond meg mi a jó istent kerestél 2000 hozzászólással ezelőtt
Azóta sajnos új, de negatív tapasztalatokkal lettem gazdagabb. Úgyhogy innentől még bizalmatlanabb vagyok. De legalább igazoltva lettek a félelmeim. És mindnekinek lofasz a picsájába <= ezt szerkesztettem a szövegbe utólag
[Szerkesztve] -
Jinxx
senior tag
Werttzui #4488: ''is'' Hehehehehehe... Köszönöm a linket Művész úr!
Darkman #4489: Még most sem vágom....
Muris #44901: Teljesen jó képek, a nagy részük tetszik, látszik, hogy tudatosan fotózol, és az utómunka, vágások is ezt támasztják alá, grat, és csak így tovább.
Hydra #4502: Talán a 2. 3., vagy az utolsó. Esetleg találj ki valamit, és csinálj egy új képet, direkt erre a célra.
Jeannie #4522: Így már értem, hogy a többit miért nem ide raktad. Ezek sokkal jobbak, és Jeannisebbek mint a fotóstalis topikban voltak. A 4. tetszik a legjobban, ötletesnek tartom, kicsit furcsa a vágása, de nem tudom mi az konkrétan. Talán vagy szűkebbre, vagy tágabbra kellett volna. -
Hydra SR
addikt
válasz
D4rkm4n #4512 üzenetére
Nem volt kikötve, hogy a természetet mesterséges környezetben kell ábrázolni csak megemlítik, hogy például hazafelé menet is találkozhatsz a természet szépségeivel ha figyelsz. ( például makrózhatsz
) Én ezt úgy értelmeztem, hogy mivel a pályázat zártkörű és leginkább irodában dolgozó emberek kaptak rá meghívást, ezzel adnak nekik ötletet, hogy az ő idejükbe is beleférjen a természet fotózása. De lehet, hogy tévedek, ezért is van ott a vállamról eszegető mókus is
Egyébként a békák is egy napernyő szárából bújnak előA sárga acsa is az aszfaltúton volt, csak hát makróban nem nagyon lehet ábrázolni a környezetet. A verebeket az állatkertben fotóztam egy üres kifutón, látszik is, hogy emberek által odaszórt kaját esznek.
Az út szélén növő virág már nekem is megfordult a fejemben sokszor és nézegettem is de olyan rondák és betegek mindig, hogy nincs kedvem fotózni őket, szerintem nem is nagyon lehetne belőle jó kép. Azért figyelek még, hátha látok valami szebbet
Köszönöm a hozzászólásodat
[Szerkesztve] -
D4rkm4n
őstag
válasz
Hydra SR #4502 üzenetére
Bár mint laikus, de véleményezném a dolgot.
Szerintem az általad felsorolt hét kép közül egyik sem igazán kapcsolódik a mesterséges világban megjelenő természetességgel. Egyedül talán a szendvicset kajáló mókusosra lehetne ráfogni, de a makrókra semmiképp.
Ha elég ügyes lennék, én biztos egy olyan képet csinálnék, hogy pl. virág nő a zsúfolt budapesti út padkájának kövén meg ilyenek... Amin jobban érződik hogy mesterséges a környezet... -
Mercutio_
félisten
válasz
D4rkm4n #4486 üzenetére
Legfeljebb számodra
2 tippem van: Műhajat fontál a sajátodba
vagy a szemben gugoló csajnak hiányos az öltözéke
ArthurMiller: Első adag első 2 képe nagyon állat!!A többi is jó, de nekem kicsit közönségesarcúak a lányok
Jól láttam a 3-as képen a szöszi derekánál strigák?
Kritikát meg köszönöm mindenkinek
[Szerkesztve] -
tbs
addikt
válasz
Brian_RL #4504 üzenetére
Köszönöm, aranyos vagy.
Ezek a képek egy középformátumú vázra való (híres) objektíven keresztülnéző (móricka) dslr-rel készültek. Valójában egy tesztsor pár képe, amit fél óra alatt lőttem a házunk körüli parkban. A 3. csak érdekességképpen maradt itt: a ződ elválik a ződtől.
A színekkel nincs problémád egyébként..? Most egy mono vga monitoron kézihajtányoltam őket fogalom nélkül. -
Hydra SR
addikt
válasz
Extremdigita #4505 üzenetére
Köszönöm szépen, nagyjából hasonlóan látjuk a dolgokat azt hiszem
-
Extremdigita
tag
válasz
Hydra SR #4502 üzenetére
Szia Hydra!
Csak véletlen bóklásztam erre és megnéztem mire akarsz minket kihasználni!
A pályázatra szerintem rögtön az első kép az ami nem alkalmas, az összes többi rendben van!
Hogy miért?
A kiírásban elég szépen le vannak írva az elképzelések és nem látni részben ezeket az első képben.
• Kreativitás
• Egyéni látásmód
• Kivitelezés
• Kompozíció''
ebből a kreatív szerintem nem igaz...mókus egy fatörzsön....kb margitszigeten összerakod, vagy egy állatkertben.
egyéni látásmód...sztem nem kell magyaráznom miért nem...
kivitelezés...Ok, ez ott van de még kevés.
kompozíció.....hááát asszem totál közép, totál front, totál semmilyen helyzetben a téma...bocs ha nyers voltam!
A lényeg h a többiben több ilyen szempont szerepel, ezért emeltem ki csak ezt az egyet!
Remélem segítettem:
Üdv
Acid -
Hydra SR
addikt
Üdv újra itt, rég jártam erre
most is csak azért jöttem, hogy jól kihasználjalak aztán eldobjalak titeket
Szóval ebben kéne segítség: [link]
biggamer: höhö, épp állványt akarok venni (vagy inkább épp fél éve, hogy le akarom cserélni a mostanit). Asszem érdemes nézegetni ezeket, kicióccó oszlehethogy mégiszjó
szoligor kicit összeeszősz a pentakon háromszá' alatt meg billegballag isz.
[Szerkesztve]
Aktív témák
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- PlayStation 5
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- BestBuy topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Spórolós topik
- Elite: Dangerous
- További aktív témák...
- 24 hónapos PlayStation Plus Premium előfizetés a legolcsóbban, egyenesen a PlayStation-től!
- Akció! Paidashu 10600MAH / 20700MAH Powerbank olcsón!
- Bomba ár! HP EliteBook 850 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULL HD I Cam I W10 I Gari!
- Nvidia Quadro M2000/ M4000/ P2000/ P2200/ P4000/ P5000/ RTX 4000/ RTX A2000
- HP ZBook Studio G7 i7-10850H 32GB 512GB Nvidia Quadro T1000 15.6" FHD 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest