Hirdetés
- A konkurens hardvereken is működőképessé tette az XeSS 2-t az Intel
- Rengeteg monitor kapott G-Sync Compatible hitelesítést az új GeForce driverben
- Kinyitja a pénztárcáját az Apple, hogy behozza a nagy lemaradását
- Kína bekérette az NVIDIA-t, de szerintük nincs hátsó kapu a chipekben
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- AMD Radeon™ RX 470 / 480 és RX 570 / 580 / 590
- Apple MacBook
- Milyen egeret válasszak?
- OLED TV topic
- Bluetooth hangszórók
- A konkurens hardvereken is működőképessé tette az XeSS 2-t az Intel
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- Azonnali fotós kérdések órája
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Aktív témák
-
tbs
addikt
Dtomi:
Aszondom megérte. Mókának sem lehetett utolsó, de így, eredményesen, HŰHA! kategóriás a projekt... -
biggamer
veterán
Figyi, ami jó azt meg kell dicsérni, hagy ...
Ez csak poén volt.
De az nem hogy szerintem tök jók lettek.
A cica nem az enyém, bár elfogadnám most kiskorában, de később csak a baj lenne vele.
Volt mifelénk egy rendezvény, és ott lehetett fotóztatni magad vele 1500 Ft-ért.
Ennyi pénzért foghattad a kis büdösbogarat és még kaptál érte egy polaroid képet is.
Dtomi
Jöhetnek a madár portrék meg a werk fotók is. -
biggamer
veterán
Nagyon szépen köszönöm Mindenkinek a véleményét a képeimről, örülök hogy elnyerte tetszéseteket.
-
Surfym@n
senior tag
érdeklődöm hogy van-e érezhető mértékű minőségromlás az 1,4×-ővel együtt?
nincs kedvem 300as obira spórolni
(asszem ennél még van center AF 350D-n, viszont 2×-őnél már csak az 1D esetében van...)
A vonattal meg sajna csak egyszer mentem arrafelé (vhol tiszafüred előtt...) arra fotós haverral. Szerencsénkre lassan ment a vonat, mert volt vmi pályahiba (kb. 10-15km/h)
[Szerkesztve] -
*Ropi*
félisten
-
Surfym@n
senior tag
Itt a párja is. Ez a teljes méret, szerencsére oszlop nélkül
[link] -
Surfym@n
senior tag
válasz
Szten Márs #4270 üzenetére
épp most linkeltem be másik helyre, de ide is beteszem...
az a bizonyos ''vonatos kép''
[link]
bár ez még a régi Canon PS A85-sel készült(kiskedvenc...)
[Szerkesztve] -
Surfym@n
senior tag
válasz
Szten Márs #4268 üzenetére
az nem fehér és nem csúfolják kályhacsőnek
de csinálhattam volna 17-70essel is mert 70mm-en készült, s biggamernek még olyanja is van
érdemes lett volna összehasonlítani a kettőt 70mm-en...nagy kár, késő bánat
hiába 39fok teszi hatását...
[Szerkesztve] -
Surfym@n
senior tag
válasz
Szten Márs #4266 üzenetére
Olyan amilyen biggamernek is van
- jut eszembe, hogy kölcsönkérjem tőle a szűrőket próba erejéig
csak lennék már ''egydarabban'' -
Surfym@n
senior tag
válasz
D4rkm4n #4264 üzenetére
Köszi. Sajna lábtöréssel szenvedem influenzával karöltve
, így nem nagyon tudok mozogni. Megláttam a virágot az ablaknál, páromnak mondtam, hogy tegye mögé a laptoptáskámat, mellé meg egy tükröt, elém meg egy állványt...igazából csak az obi rajzára voltam én is kiváncsi. Sajna még az expogombot is enterrel nyomtam...
Murphy tv. a javából: na oké hogy megszenvedtél hogy meglegyen az álmaid obija, de hogy még akkor is szenvedj, mikor a képeket csinálod vele...
De ha felépülök ígérem a menetrendben benne lesz a PH!otóstali... már jelezték mások is, hogy kiváncsiak erre a ''fehér kályhacsőre''
[Szerkesztve] -
Surfym@n
senior tag
Szisztok! közel fél éves PH! olvasgatás után asszem kedvet (na meg időt - mire jó egy lábtörés...
) kaptam egy kis közzétételhez:
első kép az új obimmal:
[link]
nemsokára többet is mutatok -
Dtomi
őstag
A lapos fenék a lényeg minél tepsibb a csónak annál könnyebben lehet stabilizálni ezt nem lehet fából megoldani mivel beszakadhat az alja, vagy ha mégis fából lenne olyan nehéz lenne, hogy nem bírná a 4lóerős motor és a nemzeti parkban korlátozva van lóerőre. Sajnos ez a csónak sem az enyém és ezt is nehezen viszi a 4lóerős motor terhelésnek a cucc amit 3 napra visz az ember örültünk hogy elfértünk benne.
Biggamer. örülök, hogy tetszenek a képek van teljes közeli madárportré is. -
BEE
addikt
Almát almával !
A hagyományos csónakokra írtam az előzőeket, a katamarán pedig más tészta,
de ott is áll szerintem, hogy a nehezebb stabilabb a fotózáshoz.
A vasladik puffogása igaz, de ez a kiemelkedő lapos orr miatt van,
mint minden hagyományos ladiknál is.
Egy próbát viszont megérhetne neked, hogy a meglévő csónakodat
erősebben megterhelnéd fotózáskor, hátha javul annyit amennyi plusz meló.
BEE -
Jinxx
senior tag
válasz
biggamer #4253 üzenetére
Köszi a dícséretet, te vagy az első akinek tetszenek a gombás képek, bár Dtomi képei után max. akkor lett volna esélyem überelni, ha valami lenge ruházatú (vagy még az sem), leányok fotóját raktam volna fel.
Mindegy, próbálkozom.
Az állatos képeid nagyon tetszenek, a cinkét jól elkaptad,a hattyú is hangulatos. A cicát (vadállatot) hol fotóztad? Kinn a kertben a kerti székeden? -
biggamer
veterán
válasz
Latissimus Dorsi #4214 üzenetére
Jó lett a makród, nekem árnyékokkal is tetszik.
Ötletes próbálkozás, várjuk a folytatást. -
-
biggamer
veterán
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
Na, teszek fel én is 1-2 képet, mert azt hiszitek már nem is fotózgatok néhanapján.
Az első képek Somló Tamásról készültek, utána a csajszi a Besh o Drom énekesnője ( a sárga reflektorok miatt lett olyan sárgás a feje ) utána pedig állatkák láthatóak ( a cinkés képben a pillanat tetszik ) és a végén egy csendéletes.
Dtomi
Le a kalappal elötted, csak gratulálni tudok.
Egyszer majd én is ilyen felvételeket szeretnék készíteni.
Olyan részleteket láttam a felvételeiden, amelyekről eddig tudomásom sem volt.
Köszönöm szépen és csak így tovább.
üdv.: big
[Szerkesztve] -
Dtomi
őstag
Nincs igazad, a legjobb csónakok ma már üvegszálas műanyagból készülnek. Egyszerűen nem lehet fából ilyen formát építeni ami ennyire stabil lenne mint ezek a profi horgászcsónakok. Klasszikus tiszai fa csónakban lehetetlen a fotózás. A vas ladik pedig puffog ha alámegy a levegő.
-
Dtomi
őstag
Az a baj, hogy a csónak a klasszikus ''Balaton'' [link] horgászcsónak és ezt nem lehet úgy stabilizálni, hogy ne mozogjon esetleg ha teljes szélcsend lett volna. Volt ott vasmacska, karózás, minden... de nehéz is az élet
ha valaki fotós csónakon gondolkodik akkor ez a megfelelő választás. [link] ez a legjobb, vagy ez [link]
[Szerkesztve] -
Dtomi
őstag
válasz
ArthurMiller #4244 üzenetére
Igazából nem kifejezetten alkalmas a csónak fotózásra mivel klasszikus formájú így billeg a mozgástól. A hullámzás, a szél minden mozgatja állványt nem tudtunk használni így a csónak széléről fotózunk. Igen 50-500al készültek a képek. Végülis újabb tapasztalatokkal lettem megin gazdagabb. Csónakból qva nehéz tűéles fotókat készíteni szép fények mellett 500mm-en. De jövőre már megpróbáljuk katamaránként stabilizálni a csónakot.
-
ArthurMiller
senior tag
-
tkazmer
addikt
kicsit off, de lehet vajon erre a panasonic lumix pályázatra [link]ps-el szerkesztett képeket feltölteni?
-
Hacker75
aktív tag
válasz
Latissimus Dorsi #4234 üzenetére
Köszi az infót! Hamarosan meglátogatom szerintem...
-
Hacker75
aktív tag
válasz
Latissimus Dorsi #4225 üzenetére
Igen onnan.
Lilafüred felé kell menni? -
Hacker75
aktív tag
Miskolc Avas-ról egy panoráma...
[link] -
Taki_
tag
Elkezdtem írni olyanokat, hogy szép, nagyon tetszik, de ilyeneket nem szabad írnom
Nagyon jó lett a kép! Esetleg lehetett volna manuál fókusszal szórakozni, de ekkora méretben ez jó így, ahogy van. Eredeti lett
(Reggel, fél nyóc mi... Lusta banda, egész héten 4-5 körül keltem...)
-
fisi
senior tag
Hölgyeim és Uraim!
Homályosítson már fel valaki, hogy hogyan lehet teljes felbontásban feltölteni képeket a kép tárra??
Mert mindíg valami 360x 400 móricka lesz a vége. Fene a konvertálgatóját... -
*Ropi*
félisten
válasz
4,5-öt adok rá, mert eltüntethetted volna az árnyékokat, akkor súlytalanabb lenne az egész, lebegősebb. Szerintem.
-
BEE
addikt
válasz
Ötletes, bár a százas helyett jobb lenne egy lyukas kétfilléres.
A százassal olyan mintha mi dacosan ellenállnánk a júróknak, pedighát...
BEE -
Latissimus Dorsi
senior tag
Oly E500 40-150 + barkács közgyűrü:
[link]
A kép elődje elég vegyes fogadtatásban részesült a fotózz.hu-n 1-5 ig mindent kapott. Gondoltam kicsit kidolgozom és itt is megmutatom. Érdekelne a véleményetek!
A kép címe: Körbevéve II. -
Fejo
őstag
Életem első HDR fotóját csináltam ma és mindjárt egy éjszakai HDR-rel kezdtem.
Aki próbálta mostanában a Parlamentet esti fényeiben fotózni az tudja, hogy ez normál módon lehetetlen a középre súlyozott kivilágítás miatt, ezért jött az ötlt, hogy kipróbálom a HDR-t hátha működik.
[link]
Ez pedig egy panoráma a Citadelláról:
[link]
Várom a véleményeiteket! -
Allien
veterán
válasz
Szten Márs #4208 üzenetére
Szvsz, meg fordíjjad meg vagy a napocskát, vagy a szobrot, hogy a szobor háta mögött legyen a napcsi.
De félre téve a süketelést, szűkebben vágva jobban tetszene. Ha a sok felesleges sallang, mint vezetékek nem lennének ottan. Tehát bal oldalt, és az alsó részt lefaragnám, csal a jobb oldali fa lombkeretet hagynám épen, meg a kereszt aljáig, a többi nyess, szépiában így jobban tetszik. (remélme nem tévedtem)
[Szerkesztve] -
Flow
senior tag
válasz
A fekete-fehér sem lenne rossz szvsz kis contrast+brightness piszkálással...
Hangulatos kép, de amint megnézem, felejtem... -
D4rkm4n
őstag
válasz
Jó kép, de eléggé a jobb oldalon van a hangsúly... Kicsit felborítja a harmoniát amit ennek a témának éreztetnie kellene.
Szerintem. -
Xantomas
őstag
válasz
Szten Márs #4206 üzenetére
Az inkább csak képi poén. A szilas patak partjánál készült, és a mai napig nem tudom mit keres ott 3 teljesen különböző fa egymás mellett teljesen magányosan, amik ráadásul nem vízparti növények.
Direktbe fénnyel szemben fotóztam, sőt, néhány horgászós kép is készült a Napláson, de azok közül egyik se lett olyan jó, pedig abból kettő megakasztás volt, mindkettő nappal szemben, hogy az öreg horgásznak a sziluetje látszódjon, illetve élesen az arcvonások. Ezek viszont kifejezetten zajosak lettek.
Próbáltam az épülő M0-ásnál is denevéreket fotózni naplemente után, ismétcsak kevés sikerrel. -
Flow
senior tag
Legközelebb tudatosabb lesza kompozíció... Tegnap csak megláttam reggel fehérneműben, a nap pedig pont besütött, gyorsan elő a gépet, kb 5 kép készült, aztán kezdődött a nap... Még egyszer megpróbálom majd...
Köszi a véleményeket!
Aktív témák
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- AMD Radeon™ RX 470 / 480 és RX 570 / 580 / 590
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- Trollok komolyan
- Elden Ring
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Apple iPhone 16 Pro MAX 256GB okostelefon garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy S22 Ultra 256GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max/
- Asus ZenBook Duo UX8406 -14" 3K OLED 120Hz Érintő - Ultra 7 155H - 16GB - 1TB - Win11- 3 év garancia
- BESZÁMÍTÁS! Asus Maximus VIII Hero i7 6700K 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700 XT 8GB Zalman i3 NEO 700W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest