Hirdetés
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- ZIDOO médialejátszók
- Apple MacBook
- Dell notebook topic
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- 3D nyomtatás
- Házimozi haladó szinten
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
Aktív témák
-
-
kiskornel
addikt
Szerintem nagyon szép helyen jártál, és ezek szép emlékképek. Nekem a középső tetszik a legjobban, de (megnéztem) 16:10-es képarányú vágással. Kicsit a tetejéből, kicsit az aljából vágni.
Amúgy a fotók részletgazdagsága tetszik. Ha 1:1-ben nézem, akkor szép. Kisebb felbontásban már nem adja valahogy vissza azt az érzést. -
Sucuka
senior tag
Gondolom a D300s-nek pont olyan része ért a dróthoz, ami épp csupasz volt, mert az egész szigetelt borítású. Esetleg az objektívnek egy része ért oda.
Nos egészségileg rád nézve sincs különösebb hatása, ez nagyfeszültség ugyan, de a villanypásztor által generált áram nagyon alacsony éertéken van tartva, ezért a marhákrasem veszélyes.
Ami a gépet illeti:
Mivel gyakorlatilag egy fém váz az egész, olyan mintha Faraday-kalitka lenne, vagyis leárnyékolja a gép érzékeny részeit a külső elektromos behatásoktól.
Akkor lett volna gond, ha pl a drót a vakupapucs egyik érintkezőjéhez ér hozzá, akkor már lehet hogy nem kellene fotóznod többet a vele.
Engem a BME nagyfesz laborjában beültettek a Faradaly-kalitkába, aztán ráengedtek az acéldobozra 1 Megavoltot! Én meg odabentről vigyorogtam az osztálytársakraEnnek kb 15 éve...
-
Sada88
aktív tag
azért erős ez a szöveg
80as években is szerintem így működött a fénytan meg a fizika
sztyui ha már haladó cuccokat akarsz akkor meg shootsmarter videók meg van könyvük is torrentetn találsz.. csak nem árt hozzá egy normális angol mert a 3 beszélőből 1 beszél normálisan a mások kettő elég akcentussal.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Egy X2 5600+-t 2 giga rammal lehetetlen, hogy kifektessen egy Capture NX, ott valami massal is gond van... Amugy a fotoszerkeszteshez nem szukseges gyors videokartya, tehat nem igaz amit elottem irtak. Csak CPU es RAM ami fontos. Vannal ujabb PS verziok (asszem CS4-tol felfele) amik egyes GPU-kat is fel tudnak hasznalni gyorsitasra, de nem fontos ez mert meg nincs kiforrva, CPU legyen es el is vagy. Ezt csak azert mondom, hogy nehogy tobb tizezret esetleg feleslegesen VGA-ra kolts, csak ha jatszani is szeretnel, akkor tedd ezt.
[ Szerkesztve ]
-
sztyui2
őstag
Én 5 éves laptopon szerkesztek képeket, 1280x800-as monitoron a LR-ban a képnek kb 600px-nyi hely van...
A gépben összvissz 60gb winyó van, ezért raw fájlokat sem tudok megtartani, és rendesen szelektálok is. 2x512mb ram van, eredetileg összvissz 512 volt, aztán bővíteni próbáltam, de a szar alaplap nem engedett, csak még 512-t betenni, többet nem...
A proci 1,7ghz-es celeron gagyiszar. Minden más, videókártya, hangkártya, integrált.
Ennyit e belsőről.
Külső: Optikai meghajtóm jónéhány éve teljesen analfabéta, se nem ír, se nem olvas, kólatartónak jó...
Hangkártyának a jack dugója ki van törve, beletört egy fülhallgató, nem tudom pontosan hogyan:S
A monitor meghajlott, ha lecsukom, enyhe U alakot tud felvenni.
A billentyűzet folyamatosan szeret kiesni, B betűnek főleg szokása
A műanyag hűtőbodák az oldalán kitörtek, nemtom hogy túlmelegedtek-e, vagy egyszerűen elöregedett a műanyag, de valamilyen oknál fogva ki vannak törve...
Akksi nem bír 1 percnél többet, a tápkábel pedig nem ad néha áramot. Háromszor volt újra forrasztva, sőt most csatlakozó is volt cserélve, de még így is random kikapcsol a gép.
Amúgy meg lehet nézni a képeimet, ennyit számít a számítógép...
Persze egy jó gép gyorsítja a munkát, egy jó minőségű kalibrált monitor pedig szintén nagyon jó ha van, de az én szaromon is elfut a PS CS3, meg a LR2.7 is, meg a LR3 is néha-néha ha zajt kell szűrni.Mondjuk nekem is kéne már egy új gép, én iMac-re hajtok, csak sajnos eszméletlenül drága, és még egy jóideig ezzel a mostani trágya géppel kell szenvednem, amit már legszívesebben a falhoz vágnék sokszor...
Csak az akadályoz meg, hogy nekem személyesen a rajta lévő képeim többet érnek, mint maga az egész gép... -
Slowman
aktív tag
Nekem 2GB DDR II (sima kingmax asszem 800-as de lehet 1000-es nem tudom) + Pentium Core2 E2200 + 2x 320 + 120 GB HDD van a gépbe. Integrált 128-as VGA Gigabite alaplap nem tudom fejből milyen. Ez a konbó nem túl drága kb 2 évvel ezelőtt volt 60k monitor nélkül és elkarcolok vele ps-el lr-el bőségesen. Nem mint nagy büszkeségként soroltam fel a cuccaim mert nem hinném, hogy egyáltalán labdába is rúgnék gamerkedéshez
(azért az MMO-k el szaladgálnak rajta ezeknek nem nagy a gépigénye ugye, hogy minnél többen tudjanak játszani vele - és fizetni -
). Nyilván ez az alsó határ ennél csak jobbat érdemes - lehet - ma már összerakni.
-
runner 125
nagyúr
-
runner 125
nagyúr
..most ahogy linkeltem az előbb a képed, feltűnt a másik kép is. Bár képileg az annyira nem fog meg, viszont merre készült? Mert nagyon ismerős, mint ha keresztanyám utcája volna.
Bár ő feljebb lakik, és az utca (inkább sétány jellegű) végén csak jobbra lehetett kanyarodni, és zsákutca jellege volt, akkor ez az!..visszatérve még az épületekre; sajnos nincs pénz lóvéra - ez igaz még egy ilyen történelmű városra is.
(#34024) Bulitt
Pedig hidd el, h szebben mutatna.
..csak kár, h a kupola kiégett.
Zaj valóban magas, de ezen utólag is lehet segíteni.
[ Szerkesztve ]
-
skiny83
aktív tag
Brumi: Nekem teli találat a minis képed, pont az jutott róla eszembe, hogy akár egy gyári prospektusban is lehetne! Grat! Mondjuk én elfogult vagyok mert imádom ezt a tütüt
Chapel: Nagyon jók lettek a svenkelős képek, én is szeretném kipróbálni valamikor.
Phoenixk: Bejön a 3. kép színvilága. Jó kép lett.
Nesa: A 3. kép tetszik a legjobban, talán pont az arckifejezése miatt!
Milyen messze voltak tőled a hölgyek? -
runner 125
nagyúr
-
máyköl
veterán
Nekem az első tetszik, szép színek, remek absztrakt kép.
A másodikban megmondom őszintén nem látok semmi érdekeset, ebből a témából nem igazán lehet szvsz izgalmas képet készíteni.
A harmadik jó, tetszik, de nem az a hűdejó fotó, bár látok benne valamit, de balról mindenképp vágnék. -
kiskornel
addikt
s5600-asom van. A munkahelyen még mindig azt használom. Macro mód + 5x nagyítás (10 a max nála), 25-30cm... menni fog! Ha nem, ici-picit vissza a zoomból és újra próbál.
Olyan faintos 1cm-es mélységélesség van, hogy az csak na. (ebben a távolságban azért az 1cm mélységélesség sirály nagynak számít). -
törölt tag
Kompaktoknál az a baj, hogy a tényleges fizikai gyújtótávolságuk, és a kicsi érzékelőméretük miatt ekkora a mélységélesség amit ki tudsz csikarni belőlük. Ugyebár ha figyelembe veszed, hogy mi az a 4 dolog amitől függ a mélységélesség (gyújtótávolság, rekesznyílás, érzékelőméret, tárgy távolsága), illetve mely paramétereken vagy képes változtatni, akkor nem sok lehetőséged maradt. A blendét maxra nyitottad, az érzékelőd méretén nem tudsz növelni (az 1/1.7"-es méret így is nagynak számít kompakt-szinten), esetleg a tárgyat közelebb tudod hozni amennyire ezt az optika közelpontja engedi, vagy a gyújtótávolságot növelni, illetve kettőt egyszerre. Ezentúl tényleg csak a gépcsere marad.
-
Kh@oSz
aktív tag
Hát az élességgel azért lehet gond mert az előbbit a párom készítette
, az utóbbinál pedig rosszult mért fényt a gép (manuál obinal szokott néha) és az eredeti kép nagyon sötét volt és utólagos korrekcióval ennyit bírtam kihozni belőle.
Egyébként nagyon jó a gép bár hozzávetési alapom nincs de nekem nagyon tetszik
-
máyköl
veterán
-
kricsi81
senior tag
Hát, ez így elég gáz
És szerintem az a baj, hogy nem ő az egyetlen ilyen "fura" (enyhén szólva) fotós... És gondolom nem ingyen csinálta, hanem elkért egy szép kis összeget...
Itt is érvényesül az, hogy a fotózást nem papírra mérik...amúgy inkább hivatalos fotósa: a hivatásos fotós az, aki ebből él, a hivatalos fotós meg az, aki meg van bízva az adott esemény fotózásával
[ Szerkesztve ]
Aktív témák
- Futás, futópályák
- Milyen légkondit a lakásba?
- Path of Exile 2
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Ubiquiti hálózati eszközök
- Spórolós topik
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- Interactive Brokers társalgó
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!