Hirdetés
- 4K-s okosmonitor huppant le az MSI tervezőasztaláról
- Almás felhangokat pendít meg a Cougar legújabb, E-ATX-es háza
- A kelleténél jobban lebutítja egyes GeForce RTX 5090-es VGA-it a Zotac
- Komoly technikai frissítést kap a Grand Theft Auto V
- És akkor bevillant a nagy ötlet: miért ne lehetne hűteni egy tápcsatlakozót?
Aktív témák
-
arthropod
tag
Ez szerinted "durva" egeres fotó?
A képen egy újszülött egér látható! Takarmány állatként árulják kis állat kereskedésekben! Hüllők, terráriumi állatok táplálására. Csomagolt, fagyasztott állapotban! Rengeteg ember, terraristák számára "minden napos látvány". Szükséges az élethez, az állatok táplálásához! Sokan az oly kedves, aranyos... vadászgörényt is etetik vele, macskákat, kígyókat, stb...
Ami az egyiknek elfogadott, "természetes" látvány, a másiknak felháborító, érzelem felkavaró lehet... Az egyénenkénti reagálás, vérmérséklet, megint egy más kérdés! Csak aki tud gondoljon vissza 10-20 évvel ezelőttre! Minden temetésen fényképeztek, sokszor a nyitott koporsót is!!! Természetes dolognak számított! Ideje lenne már megtanulni tolerálni a "másikat". Ha valami nem tetszik, nem nézem meg, tovább lépek... nem "ugatok"!
-Általánosságban írtam a véleményem. nem céloztam senkire, semmire!-
-
MrBean55
aktív tag
Köszi. Ezzel a cuccal ilyesmi fényviszonyoknál ISO800-at próbáltam már korábban és nem tetszett, ISO400 még elment, ezért itt csak eddig próbálkoztam. Minden képemet 300 (x1.5) körül lőttem, ott a 2.8-as fényerő nekem csak álom.
Tényleg jó lett volna fényerősebb obi, de ilyen volt, itt a végén 5.6. Viszont jó lett volna ha a színpadot (sokkal) jobban kivilágítják de nem tették, vadászni kellett az alkalmakat ahol kicsit több fény van legalább az arcokon ... Egyébként van 35/1.8-as obim is, de olyan távolságból elő sem vettem.
[ Szerkesztve ]
-
*Ropi*
félisten
Mert még azt sem biztos, hogy színhelyesen jeleníti meg a monitora (az átlagban elterjedt TN + Film panellel és 6 bites elektronikával még az is felejtős). Aztán azért, mert az sRGB az egyetlen, amit minden böngésző kezel, és a nyomdák is elboldogulnak vele. Régebben írtam ide egy többrészes összefoglalást a kalibrálásról és a színterekről, itt, itt, itt és itt volt.
-
flegos
senior tag
Irigykedem mikor ilyen szép madaras fotókat látok, de az én szememet pár dolog birizgálja:
a 01 úgy lenne igazán tökéletes ha az alsó madárnak látszana a farktolla teljesen, az első madárnál meg még lenne egy kis hely a feje fölött.
a 02 nekem igy bejön, mégha nem is teljesen a szemén van az élesség.
a 03 is rendben van de nagy kár, hogy mindkét madár farkincájából le lett csippantva.
És az miatt meg egyáltalán ne zavartasd magad ha csak madaras fotókat raksz fel, én egész biztos szivesen nézem őket meg gondolom mások is.Üdv
flegos[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Csudajók a színek, nálam a 3-dik a toppos, ahogy felborzolja az állat azt a szép tollazatát, nagyon élethű pillanat Gratulálok!
Ilyen minőség meg hasonlókba, abszolút nem is tudnék belekötni még ha akarnék sem, az én gépem már iso200-on is is ilyen kis pöttyöket produkál. Különben meg szépen szabályosan zajosodik a háttér, fura de nekem tetszik amikor kicsit ilyen egy kép. Ezek nem mosódnak, vagy van hogy összevissza foltosodnak sok képen a hátterek, de itt szépen el van dolgozva a zaj. Valamiért a túlontúl tökéletes fotókra annyira nem bukok, amik követik a "szabályokat" és egyébként is, unalmasnak találom amúgy alapból a madaras fotókat, de ezek nagyon megfogtak most!futo001 köszönöm, már csak a kamera típus-száma maradt le
[ Szerkesztve ]
-
Hydra SR
addikt
Ledumáltad a gyurgyalagokkal, hogy jöjjenek?
micsoda kapcsolatok
Papichulo: nem vesztem el csak nem voltam mostanság természetet fotózni, a koncertfotóim meg leginkább azokat érdeklik, akik ott voltak
küldjél nyugodtan képet, segítek, ha tudok
Oliverda: ennek nagyon jók a színei
[ Szerkesztve ]
-
Fejo
őstag
Nagyjából egyetértek a véleményeddel, bár szerintem a fényekkel speciel nincs különösebb gond.
Viszlát: Dtomi nem szorul a védelmemre, de azzal egyáltalán nem tudok egyetérteni, hogy Tomi arrogáns módon véleményezne (az általad kifogásolt hsz-e sem az, max lényegretörő). Persze egyetérteni nem kell vele (én sem értek mindennel egyet), de azért ne legyünk már túlérzékenyek, pláne ne más helyett...
Peace!
-
Oliverda
félisten
Öhömm... elmondanád hogy ezen képednek mi a pontos mondanivalója? Remek a szerkesztés, a minőség az utómunka, sőt mint már korábban írtam nekem nagyon tetszik az égész úgy ahogy van, biztos sok energiádba került mire ezt így összehoztad, de számomra nem sok mondanivalót sugároz.
-
pisti
őstag
Én nem adok senkinek tanácsot, soha!!!
Rtem.Ha észrevetted mindíg részrehajlás nélkül írom le a fotó hibáit és a véleményem ha ez arrogancia akkor arogáns vagyok
Az arrogancia abból érződik amit ott fentebb idéztem és, hogy sokszor egyáltalán nem érződik a segítő szándék a véleményeiden (fotózzon nézegettem még miket írsz értékelésekbe).
Ha irányt mutatsz egy-egy jótanáccsal az mutatja az igazi segítő szándékot.
Ha egy turista megkérdezi merre menjen, akkor azzal válaszolsz neki, hogy merre ne? -
pisti
őstag
Nem minden fotónak kell, hogy mondanivalója legyen, sőt... Vagy akkor rossz minden tájkép, meg építészeti, város fotó is?
Szerintem sokkal izgalmasabb az olyan megvilágítás, ahol az oldalsó direkt megvilágítás az árnyékokkal ad extra részleteket a látványhoz. A homogén tökéletesen egyenletes megvilágítás a legunalmasabb. Nem égtek ki nagy részek a képen, nem különösebben zavaró, de ha nagyon akarja valaki ilyen fényviszonyok mellett is össze tud rakni olyan képet, ami jól exponált mindenütt.Ha már egyszer lehúzós a véleményed, ami magában nem baj, akkor legyél szíves kifejteni. Konkrétan mitől rossz a szerkesztés? Bár szerintem sem tökéletesen, ebben egyetértünk, de fejtsd már ki legyél szíves a konkrétumokat különben tudod mennyit ér a kritikád a fotósnak...
Szerintem bal oldalon nagyon szoros a kép és alul a lépcsők vágása is valahogy előnytelen. Talán ha lett volna rá lehetőség még kicsit hátrébb kellett volna menni, hogy ne legyen ennyire szoros a kép. Szerintem...
Jó képeket csinálsz Dtomi, meg értesz is a témához az látszik, de olyan arrogáns módon véleményezel, hogy komolyan rossz olvasni őket néha.
-
-
*Ropi*
félisten
Ha nekem olyan csapat dolgozna a kezem alá, mint neki, akkor biztosan olyan képeket csinálnék, hogy majd' megszólalnak, jobb esetben lemásznak a monitorról...Pedig még fotózni sem tudok (hozzá képest, ha igaz amit magáról állít, meg amilyen ódákat zengenek róla).
Azért csak próbálkozom, én az elkapott pillanatok híve vagyok.
Talán úgy tudom a legjobban megfogalmazni, hogy ő úgy fotóz, mintha te kitömött madárpreparátumokat fényképeznél: akár lehet látványos is, de mindenképp élettelen.
-
*Ropi*
félisten
K. T. műanyagipari fröccsöntő kisiparos (legalábbis, ami a képeit illeti).
Ritkán látni ennyi érzelemmentes, lárvaszerű arckifejezésű modellt ordítóan művi beállításokban egy portfólió keretein belül. Celeb modellek, profi technika és mégprofibb staff nem pótolja a belső kisugárzást, aminek le kellene jönnie a képekről. Páromnak mutattam a képeit, gondosan ügyelve arra, hogy ne tudja, ki fotózta. Az első, zsigeri reakciója ugyanez volt: ennyi PVC és bádogembert...
A zenéje még egész elviselhető lenne - instrumentálisan.
-
BEE
addikt
Itt a PH!-n az a jó, hogy bármilyen bénázó kezdő idejöhet,
és ha megvan benne a szándék, kap annyi segítséget hogy elindulhasson.
Volt és van is itt pár ember, akiknél jól látható a fejlődés,
egyre jobb képeket készítenek. Én ennek örülök, drukkolok a kezdőknek.
A Fotózz viszont olyan közösség, akik deklaráltan kiszűrik maguk közül
a szerintük gyengéket.
Kellene a kettő között egy "középkategóriás"fórum,
ahol inkább a haladóbb tanulók csiszolnák tudásukat.BEE
-
Környéket elég jól ismerem, vágom mi merre van, mit mikor lehet látni.
Igazából ősz végére, tél elejére szeretném odaszoktatni a héjákat, vércséket, esetleg réti sasokat. Les lenne tőlük kb 20 méterre. Na most ehhez jó lenne egy eq közel 900as gyújtó. 400*1.4*1.6. Igaz F8, de ez van. De szerintem a 640 is elég már ilyen távra. Nem tom, tapasztalatom nincs.
De azt sem tartom kizártnak, hogy közelebb lehet szoktatni őket, csak akkor egy kisnövésű fa-cserje alá kell építeni a lest. Így gyorsabban megszokják.
Véleményed? -
drkbl
őstag
Klassz kép lett, megvan benne, amit zsity-től hiányolni fogok
@zsity: Nekem inkább a földhátteres (meg földről nézve a füstcsíkhúzó, a többinél hiányzik az a bizonyos szemmagasság dolog) képek jönnek be, nincs esetleg a memkártyán pár elé vagy utánnalövős kép a kétfedelüek le/felszállásáról, ami kitöltene egy képkockát?
@:AMF:: Ezek a képek a mai játékprogramok világára emlékeztetnek, az alsó FPS, a felső valami szörnyen UFO/kisértet kalandra
@brumi1024:Nagyon tetszik a kép, kivéve a DOF-on kívüli előteret
Jó fotosopp lecke a dátum eltüntetése
-
BLOODSHOT
senior tag
Senki nem talál be semmivel...neked kicsit üldözési mániád van fater. Szerintem a semmire nem kéne hogy ekkora arcod legyen, ez itt nagyon nem szükséges. Ha nem haragszol, nem fogok vitatkozni h ki a "pojáca"
, be is sz@arok a röhögéstől...szeretnél te ilyen "pojáca" lenni mint én hidd el. Nade ez már a te bajod h sutyeráknak születtél...mindenesetre ez a 10 madaras képed nagyon szép, bár azt hittem ekkora arcal valami egetrengető képekkel rukkolsz majd elő. Majd az élet felpofoz, aztán észhez térsz.
Sorry az OFF-ért. Részemről befejeztem a tárgyalást Dtomival.
[ Szerkesztve ]
-
BLOODSHOT
senior tag
Kíváncsi lennék a képeidre...itt is csak mindenkit fikázol. Speciel h az a kép zajos, az valszeg nem az ő hibája. Vagy tul magas ISO-t használt vagy a gépe tud ennyit. Pár képet pakoj már fel plz, baromi kiváncsi vagyok...
Nekem speciel tetszik a villámlós kép, márcsak azért is mert én nemtudom hogy kell ilyet, mondjuk itt nem is sűrűn esik nyáron.
[ Szerkesztve ]
-
Hydra SR
addikt
Igen, én is érzem, hogy ezek még nincsenek a helyükön. Ez az etető nem fotózáshoz lett építve, csak anyám eteti a madarakat. Az én leshelyem most épül, kettő is egyszerre. Az egyik mohás farönkös lesz (mármint a célterület) és a reggeli órákban éri jó szögből a fény, a másiknál tavacska lesz és délután lesznek jók a fények amikor már meleg lesz nyáron és jönnek lubickolni. Az anyám által kirakott etető a ház északi falának tövében van, gyakorlatilag semmilyen napszakban nem érik jól a fények és a környezet is kusza. Viszont rálátni a konyhaablakból. Gyakorolgatok rajta amíg nem szoknak oda a madárkák a másik leshelyekhez. A tippeket köszi, ki fogom próbálni őket.
A mohás farönkösbe jöhetnek majd vendégek is mert egy lebontott faház alapjában levő pince, a kilátás a pinceablakon át van. Jól álcázható és kényelmesen elférnek bent sokan, a rossz idő sem akadály mert szilárd födém van. Ha átkolbászoltatjuk a hosszabbítót, még fűthető is
Közben fölvettem a kapcsolatot egy madarásszal akivel talán össze tudunk hozni spontánabb képeket is. Ez az etetősdi nem az én stílusom de ha már kész van és odaszoktak a madarak, sokkal kevésbé időigényes onnan fotózni. Amikor nincs időm lessátrazni meg cserkelni, akkor ott lesz ez. Addig meg hadd egyenek a madárkák -
Hydra SR
addikt
Nekem eddig a csúcsbaromság éppen a farkaspókos képem alatt hangzott el:
"rossz technikat alkalmaztal, mert a 2 obi kozul egyik sem kepvisel nagyon magas optikai minoseget (ami a makrozashoz elengedhetetlen), es ezek a hibak konkatenalodtak...
inkabb probalkozz egy kozgyuru + 50mm-vel (68mm kgy-val hasonlo nagyitast erhetsz el- sokkal jobb minosegben)"Még önmagával is ellentmond a kiemelt részeknél de a többi része se semmi. Először is szerinte sem a Jupiter-37A sem a Canon 50/1.8 Mk II nem képvisel magas optikai minőséget (ezek után már nem is próbáltam komolyan venni a hsz többi részét). Aztán azt javasolja, hogy használjak 50mm-est (ami ugye nem képvisel magas optikai minőséget pedig az makrónál elengedhetetlen) közgyűrűkkel (mást se csinálok jóformán, és tudom, hogy ekkora nagyítást nem lehet vele elérni csak vágással de akkor ott vagyok ahol a part szakad, a minőségem nem lett jobb. Nem is beszélve arról, hogy már így is gondban vagyok az árnyékolással, qva közel van a közelpontom a frontlencséhez.).
Fingom sincs, mit jelent az a szó, hogy "konkatenalodtak" de épelméjű ember nem beszél így.
Asszem később egy másik képemnél vagy talán a saját képénél ő volt az aki kihozott valami olyan kombinációt obikból és közgyűrűkből, hogy a közelpont az ő számításai szerint közelebb volt mint a frontlencse és ez fel sem tűnt neki. Egyébként jó minőségű képei vannak és emiatt hiszi valószínűleg, hogy tévedhetetlen szakértője a témának. Emiatt tud égbekiáltó baromságokat mondani szilárd meggyőződéssel. És ezzel valóban nincs egyedül a fotozz.hu-n.[ Szerkesztve ]
-
Szten Márs
nagyúr
Hmm nem olvastam cikkét SG.hu-n, mint embert én valszeg jobban ismerem testközelből (persze lehet hogy nem), de nem nyilatkoznék róla, egyszerűen azért, mert még így sem ismerem közel-távol sem annyira emberileg, hogy ebből a szempontból ténylegesen helytálló véleményt alkothassak. Az óráinak nagy része anekdotázással telt és volt néhány érdekes kijelentése, de a sok ténylegesen szakmai, agyszikkasztó óra után azért eléggé nagy felüdülés volt ilyesmin részt venni.
SG.hu-s cikket tudsz mutatni? Kiváncsi vagyok rá és igazából nem tudom hogy lehet ott szerző nevére rákeresniHydra: csak tudnám miért érzi magát attól valaki baromi tudósnak, hogy latin nevekkel dobálózik? Én sem szoktam, ha van magyar neve, bár amikkel én foglalkozom azoknak általában nincs, de szívből utálok latin neveket használni és kicsit sem érzem azt, hogy bármiféle hihetetlen eszmei magasságokba (és tévedhetetléenségbe) emelne ez bármit is.
Aktív témák
Hirdetés
- Canon EOS 250D 18-55mm STM obi, táska
- Nikon D750 váz eladó! ÁRON ALUL FEBRUÁR 25-IG!
- GoPro HERO 13 - 12 - 11 - 10 - 9 akciókamerákhoz való ND 4/8/16/32 szűrő készlet (Neewer)
- GOPRO Hero 12 BLACK - 5.3k akciókamera + Max Lens mod 2.0 - VADONATÚJ
- Sony DSC RX10 M4 - tartozékokkal, garanciális 2029.10-ig (2848 expo)