Hirdetés
- 4K-s okosmonitor huppant le az MSI tervezőasztaláról
- Almás felhangokat pendít meg a Cougar legújabb, E-ATX-es háza
- A kelleténél jobban lebutítja egyes GeForce RTX 5090-es VGA-it a Zotac
- Komoly technikai frissítést kap a Grand Theft Auto V
- És akkor bevillant a nagy ötlet: miért ne lehetne hűteni egy tápcsatlakozót?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Házimozi haladó szinten
- OLED TV topic
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- OLED monitor topic
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Szuperhősös mókára fókuszál az új GeForce driver
- Milyen házat vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
Aktív témák
-
Dtomi
őstag
válasz
Extremdigita #4779 üzenetére
Egy pöttyet sok érte... nem kicsit.
-
werttzui
addikt
válasz
Extremdigita #4780 üzenetére
-
werttzui
addikt
válasz
Extremdigita #4776 üzenetére
nekem csak az nd8-as szűrő kell kapsz érte 2000-et
-
Dtomi
őstag
válasz
Extremdigita #4776 üzenetére
Markolat nélkül?
-
Hydra SR
addikt
válasz
Extremdigita #4505 üzenetére
Köszönöm szépen, nagyjából hasonlóan látjuk a dolgokat azt hiszem
-
Allien
veterán
válasz
Extremdigita #3998 üzenetére
BEE szeintem jól írja. Mondjuk, szinte elég, ha az ember átrakja FF-re, máris nem annyira hivalkodóak a szinek.
-
werttzui
addikt
válasz
Extremdigita #3996 üzenetére
Úgy hallottam,hogy a fuji s5pro-nak is elég jó a dinamikája
-
BEE
addikt
válasz
Extremdigita #3998 üzenetére
A hdr-t is lehet úgy csinálni, hogy alig észrevehető,
nem hozza be a jellegzetes tüneteit.
Amikor arra használod amire való, kiszélesíteni a kép dinamikáját.
Vagyis sokkal inkább egyes tartományokat odébbtolni,
hogy beleessenek a megjeleníthető átfogásba.
BEE -
Allien
veterán
válasz
Extremdigita #3996 üzenetére
Tényleg köszi! Mikor adod oda a hátfalamat, meg a többi cuccot, hogy pár évig használjam? Persze, igérem vigyázok rá, és gondolom, hogy ezt mind ingyé oda adod!
O.K., néha indokolt (már a hdr). Én sokszor indokoltnak látnám a képeimen, bár néha a PS is olyanokat javít rajta (automatán), hogy az nem semmi, van, amikor meg hozzá se nyúl látszólag. Gondolom, már zavarja a gépem, és azt erősiti, hogy váltsak ''fényképezőgépre'' (minimum dslr, hátfal meg amúgy is magas lenne a tudásszintemhez, sajna).
Alien -
Khelben
nagyúr
válasz
Extremdigita #3165 üzenetére
[link]
talán így? -
Dtomi
őstag
válasz
Extremdigita #3169 üzenetére
Ez relative ez az AF-dolog én nem szoktam csak kimenni cserkelni járni rétet-mezőt hanem lesből támadok
várom a mozdulatot amit szeretnék elkapni AF-el ráállok és utána egyből kikapcsolom az automatikát. Jópár képet lőttem vele és eddíg még nem volt fokuszproblémám, legultóbb amin nagyon meglepődtem vonat ablakából sikerült elkapnom 300mm-en úgy hogy bemozdulás volt de az élesség 1 pillanat alatt jó helyre állt a vonat kb 60-al ment. Csak azért tartottam meg a képet mert utólag nagyon elcsodálkoztam mennyire megfogta. Szitakötő pedig 500mm F8[link] [link] kb a részletessége szerintem vetekszik egy makró obival.
-
Dtomi
őstag
válasz
Extremdigita #3163 üzenetére
''alapjában véve ez egy manuális optika az év nagy részében''
igen mikor rajta vannak az extenderek. De alapból az enyém a 30D-n halál pontos, ameddíg érdemes kint maradni + lehet tartani a még használható záridőt természetfotózáshoz, addíg tökéletes az AF.
-
biggamer
veterán
válasz
Extremdigita #3157 üzenetére
Köszi, persze hogy érdekel minden.
Emlékezetem szerint anno az első találkozókor elvitted a Várhoz, vagy hova.
Csak akkor nagyon kevés kép készült vele, és az sem volt valami nagy eresztés.
Esetleg egy ismétlést nem lehetne majd összehozni ? -
Allien
veterán
válasz
Extremdigita #3157 üzenetére
Yes! Azért kérdeztem Biggamer-t, mert olvastam pár hozzászólást, ahol nem voltak teljessen megelégedve a cuccal, csak nem emléxem pontossan, melyik végére, az 50-re, vagy az 500-ra.
Gondolom, rekeszelve 500-on jó, láttam 2-3 képet vele, eléggé tetszett. De ugye, van egy 50-s része is, bár gondolom, nem ezt használják főleg.
Biggamer, sajna, az én gépemre nem jó egy Bigma se (bár ezt Te is tudod)! -
Hydra SR
addikt
válasz
Extremdigita #2995 üzenetére
Köszi
Nem sok villámot sikerült nagy kiégés nélkül elkapni. Iszonyat erejűek voltak és rengeteg volt. De a gázos rész inkább a frontlencse szárazon tartása volt, ezen is volt egy csepp, ahol leér a villám jobb ága attól balra egy kicsit látszik is még a világosabb kör. Igyekeztem utólag besötétíteni.
-
johnjohn
addikt
válasz
Extremdigita #2984 üzenetére
Hú de morcos vagy !
Nincs raw, nem fotóztam raw-ban,még csak most kóstolgatom a gépet.
-
johnjohn
addikt
válasz
Extremdigita #2982 üzenetére
Nincs az a képfeltöltő ami ekkora fájlt elfogadna.Minek a raw?
-
johnjohn
addikt
válasz
Extremdigita #2976 üzenetére
JaJa, most nézem, hogy a böngészőben fehér a háttér, úgy nem mutat annyira, ha meg tudod nézni fekete háttérre, középen, úgy lett szerkesztve. Úgy kellett volna feltennem a székeket.!
-
Bandus99
őstag
válasz
Extremdigita #2970 üzenetére
Miert lesz kozos ongyilok? Azt most miert is?
-
Jinxx
senior tag
válasz
Extremdigita #2967 üzenetére
Mindegy, haggyuk...
[Szerkesztve] -
Jinxx
senior tag
válasz
Extremdigita #2965 üzenetére
Tisztában vagyok a hdr gyakorlati alkalmazásával, de állvány híján raw-ból próbálkozom elsajátítani a hdr készítés szoftveres részét. Csak próbálkozom, mint kiskutya az ugatással, de azért köszi az építő jellegű véleményt, sokat segítettél.
-
Szten Márs
nagyúr
válasz
Extremdigita #2950 üzenetére
Köszi a véleményezést! (És mki másnak is)
A 4.-nél csak a kis szimmetriák ettszettek, meg a színek, amúgy valóban mondanivalóban semmi extra. A 3.-nál valami bazi nagy elektromos izé takart be. (Jól meg tudtam magyarázni)
-
Hydra SR
addikt
válasz
Extremdigita #2953 üzenetére
Még nem volt időm foglalkozni velük, meg annyira nem is lettek jók. Talán kettő van amit érdemes mutogatni. A templom udvarából kizavart a portás pedig azt is bele akartam volna komponálni és onnan elég jól rá is lehetett látni a villámzónára
Dtomi: igen, sajna kicsit haloványak, talán nyitottabb blendével kellett volna. Azért fűrészes mert élesítéssel próbáltam kiemelni a csíkokat. Ha eleve elég fényesek lettek volna akkor erre nem lett volna szükség. Lesz még jobb, első próbálkozás volt
[Szerkesztve] -
johnjohn
addikt
válasz
Extremdigita #2891 üzenetére
Köszönöm, kipróbálom,elkeseredek rajta, de azért örülök a gépemnek
[Szerkesztve] -
johnjohn
addikt
válasz
Extremdigita #2889 üzenetére
A Sony Alpha DSLR-A100-ba tehát egy új fejlesztésű képérzékelőt raktak, ami talán annyira nem is új. A szemfülesebbek már biztos észrevették az adatlapok alapján is, hogy ez a CCD bizony adatai alapján igencsak hasonlít a Nikon D200-ban lévőhöz, sőt nagyon nagy valószínűséggel meg is egyezik azzal (meg a Pentax K10D-ével). Pixinfo cikkből kivágva. Akkor ezekkel is gond van ?
-
johnjohn
addikt
válasz
Extremdigita #2887 üzenetére
Pont azt látod amire készült, kizárólag a gép által nyújtott képminőség prezentálása volt itt a cél, művészkedni majd akkor fogok vele, ha megszoktam a kezelését, egyenlőre egy napja van nálam. Sokan emlegettépk a gép gyengeségeit, most egyenlőre próbálom a képekből minőségileg kihozni a maximumot. Köszi a reakciót !
Amúgy Minolta obikkal megy a gép, majd lehet, hogy konzultálnunk kellene ,ha tudsz obi-ügyben tippeket adni.
[Szerkesztve] -
macy
addikt
válasz
Extremdigita #2881 üzenetére
Ma biztos hogy nem lesz rá időm. Talán holnap, de még ügyködök vele előtte én is
Nem dolgoztam még RAW formátummal, de vettem egy 4GB-os kártyát szóval, mostmár van hely -
szala
tag
válasz
Extremdigita #2782 üzenetére
Az első és harmadik képed tetszik nekem, főleg a felhős jókor voltál jóhelyen.
-
szala
tag
válasz
Extremdigita #2813 üzenetére
jaja
igen de kitöröltem mielött engem törölnek ki -
cigam
titán
válasz
Extremdigita #2782 üzenetére
A felhős panorámás az olyan bejövős.
-
Szten Márs
nagyúr
válasz
Extremdigita #2792 üzenetére
Ha ez megnyugtat, akkor az enyémre sem írtak semmit
-
Goose-T
veterán
válasz
Extremdigita #2792 üzenetére
Csak akkor fognak írni a képeidre, ha bogarakat és fűszálakot fotózol geci közelről, minimum 300000HUF értékű fotócuccal.
Megfigyelhetted volna...
-
Hydra SR
addikt
válasz
Extremdigita #2563 üzenetére
Egész jó lett csak hát az ég, a színek...nem éppen a legideálisabb idő volt a panorámázáshoz
Ezért is nem mentem. De jön még kutyára trolibusz, lesz még alkalom
Azt várom, hogy mikor lesz olyan kicsit felhős de napsütéses, szeles idő amikor rá is érek. Szélben jól szoktak kinézni a felhők és a szmogot is kisöpri, nem egy nagy kék köd van a város felett. Esetleg egy viharos is jó lehet csak azt még nem tudom, hogy kell kivitelezni. Marha gyorsan kell dolgozni az biztos mert pillanatok alatt változnak a felhők.
-
Jinxx
senior tag
válasz
Extremdigita #2302 üzenetére
Nem gond, bőven jó!
Megpróbáltam az imént Photomatrix-al, és sokkal jobb lett a végeredmény. 0.5ös léptékkel, 9 képből. Most nem rakom fel, mert ráírta a képre a demo a progi nevét 3 helyre, de holnap megoldom.
Így már sokkal jobban tetszik a végeredmény mint a PS-sel. Pedig azzal is megnéztem uanezt, de nem hozza elő azt a mesebeli látványt. Na jóccakát!
-
Extremdigita
tag
válasz
Extremdigita #2300 üzenetére
Hehe....helyesírásból megbuktam....megijedni.... így helyes
Meg a fogalmazás nem a legjobb, sorry de szívás volt ez a mai nap melóban -
Allien
veterán
válasz
Extremdigita #2168 üzenetére
NONO!
Méghogy, az itteni tagok között egyettlen! Nekem is Km gépem van, igaz, bridge, de attól még KM! Nem is olyan régen még Mulder-nek is KM Z2-se volt!
-
Hydra SR
addikt
válasz
Extremdigita #2165 üzenetére
Igen, értem amit mondasz és én is valami olyasmit akartam csak nem mertem jobban dönteni mert túl sokat kellene vágni belőle. Köszi a véleményt
(többieknek is)
Nem te jöttél valami Nikonnal hazafelé ma a 153-assal úgy fél 7 körül? Egy bazinagy Pentaconnal harcoltam, hogy visszagyömöszöljem a hátizsákomba. Ha te voltál az akkor előtted ültem
[Szerkesztve]
Aktív témák
Hirdetés
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- OTP Bank topic
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Yettel topik
- Xbox Series X|S
- Házimozi haladó szinten
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- OLED TV topic
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...