Hirdetés
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Bővíti a Strix Halo kódnevű dizájn képességeit az AMD
- Komolyan ráállt a csúcs-GeForce-ok átalakítására Kína
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Aktív témák
-
Hydra SR
addikt
Utóbbi két képed szerintem ötletes, jó meglátás
A háttérrel még egy kicsit többet foglalkoztam volna, esetleg vakuval kiemelős módszer szóba jöhet, hogy a háttér tényleg háttér legyen.Ez a háttér-dolog mindig kritikus amíg az ember szeme nem állt rá eléggé. Első lépésben arra érdemes rágyúrni, hogy utólag lásd, mit kell másképp legközelebb. A következő az, amikor már a keresőben is látod, exponálás előtt. Na az a kemény dió. Jakab Tibi hívta fel erre a figyelmemet és teljes mértékben egyet kell értenem vele. Kész a kép, kiteszed teljes képernyőre aztán hátrébb lépsz 5-öt és onnan nézed meg, ahonnan már nem tudsz elveszni a részletekben, csak az összhatást látod. Aztán ha ez már jól megy, akkor ugyanezt a helyzetet megpróbálod előre elképzelni miközben a keresőbe nézel.
-
BEE
addikt
-
tbs
addikt
Aham... Akkor számodra érdektelenek a képeim..?
#5792, Vertcuj: Te pl. milyen képeket nyomtatnál ki magadnak..? Mi az esetek 99,65%-ban családi fotókat, ilyen-olyan ajándékalbum-válogatásba. Most gyártatunk 1ből kíváncsiságképp egy 50x60-as festővásznas, keretre feszített reprót falra. (Véletlenül családi az is.
)
-
tbs
addikt
Hmmm... Nem tudom eldönteni, hogy ez pozitív, vagy negatív kicsengésű vélemény... Az biztos, hogy nem szkenneltem...
#5790: A 16-45 nagyon rövid neked, úgy látom...
Olyan furcsán van elmosva a háttér. De jó.
#5788, Hydra: Privátoltam az alapdokumentumokat. Itt direkt küzdöttem a képek korrekt leméretezésével, a resample utáni finom élesítéssel, ami nem üt el jelentősen az eredetitől... Nemértem.
-
BEE
addikt
-
tbs
addikt
Namég1 őszi "légy".
[link]
-
apuc
őstag
Én is tegnap lőttem párat,megosztanám Veletek is:
[link]
Kérem a képekhez mindenki írjon be aki szeretne véleményezni.Nagyon szépen köszönöm !!
Szép napot!
-
biggamer
veterán
Sziasztok.
Naszóval ( vagyis géppel ) Tatán lőttem, az angol parkban.
Nagyon szép hely, csak tele van szeméttel ( szokás szerint, mint az egész ország)
ja, marsu köszi szépen.
-
Hydra SR
addikt
Nekem úgy rémlik, hogy a margitszigeti romokhoz nincs ilyen közel ilyen sűrű növényzet. De lehet, hogy becsap, hogy ősszel láttam legutóbb. Maga a rom részlet akár ott is lehetne szerintem, csak a háttér nem akar stimmelni. Bár, mintha valami víz látszana a fák alatt ami meg lehet a Duna...
(igen, fotóztam a Vendégvárónak és szerintem fogok is még csak most épp Pécs és környéke a téma, én meg marhára nem ott vagyok
)
-
*Ropi*
félisten
válasz
philoxenia #5767 üzenetére
Ha jól emlékszem, Hydra fotózott (fotózik?) a Vendégvárónak, tehát elképzelhető.
De Margitszigetinek is elmegy...
-
Hydra SR
addikt
Én a régi kis Fujimon mindig manualban fotóztam és jól begyakoroltam, a 400D-n mégis mindig rekeszprioron fotózom (kevés kivétellel, ha a helyzet úgy kívánja). Persze ízlések és pofonok, nekem most ez jön be leginkább. Ha a záridőre rá akarok korrigálni, akkor ott az expo korrekció. Manuális obikat is Av-ben használom.
-
tbs
addikt
Av priorban a munkarekeszes mérést rögzíteni kell, gyakorlatilag ua. a mozdulatsor, mint Manuálban... Nem szeretni Av prior. Nekem semmit nem gyorsít.
(Tudom, hogy te szereted. Av priorban máshogy működnek az M-es (nem A-s blende állású) pentax bajonettesek, mint az egyéb obik, Manuálban meg tökegyformán... Szerintem jobb, ha a Manuált gyakorolja rutinosra az ember...)
-
gr_balu
csendes tag
Csendélet virággal:
[link]
-
biggamer
veterán
válasz
werttzui #5752 üzenetére
Nagyon szerettem a Sony-mat, sokáig vissza is sírtam, mikor lecseréltem a Canonra.
Amikor a melóba kézbeveszem az ottani Sony-t, mindig olyan nosztalgiás érzésem támad.
Nagyon szerettem, szép színei voltak és praktikus volt, jó volt a kezelhetősége is.
A Pana FZ50 10.1 megapixeles, ha 3 MP-ben dolgozom a legjobb minőségen, akkor JPG-ben a képek mérete kb. 1.5 MB.
Viszont szép képeket készít 2 MP-en is.
Amit nem szeretek benne, ha nagyon közeli dolgot fotózol belső vakujával, akkor a kép alsó része tök sötét lesz egy félkörben, mert az objektív alsó része leárnyékolja ott a felületet. -
biggamer
veterán
Te kis finnyás.
A 10. után már mindegy, hogy ki teszi oda, nem ?
( persze ez csak pojén volt)
-
biggamer
veterán
Semmi válasz ???
-
johnjohn
addikt
válasz
werttzui #5737 üzenetére
Mind a mai napig kedvelt szabadidős elfoglaltságom különböző társadalmi rétegek mulatozási szokásainak aktív résztvevőként való tanulmányozása, beleértve a gyengébbik nem ezen alkalmakkor való kaphatóságának felderítését is.Ebben néha bizonyos mértékig akadályoz a párom és kéz gyermekem jelenléte, de a szándék töretlen.
-
werttzui
addikt
Végre képek
-
BEE
addikt
válasz
bLaCkDoGoNe #5731 üzenetére
Mint már többször említettem volt földim !
Pár képedet majdnem az ablakom alatt készítettél.Én meg mindig A-ban használom, és TBS K-bajonetes Chinonjával
bénáztam össze-vissza, mert azt meg M-ben kell használni.BEE
-
johnjohn
addikt
-
BEE
addikt
-
BEE
addikt
válasz
bLaCkDoGoNe #5717 üzenetére
Kétféleképpen használhatod, teljesen manuálban, ott külön kell fényt mérni,
és Apertura prioritással, mert ott mér fényt munkablendével.BEE
-
bLaCkDoGoNe
veterán
Baromi jó, nagyon szép képe van! Mondjuk elsőre kicsit nehézkes volt vele dolgozni a kézi fókusz miatt, gyors mozgásoknál, sötétben feladták a leckét, plusz a székben ülve fényképeztem, ahol sok lehetőség nem volt helyezkedésre, és bizony itt elkélt volna nagyobb látószög...
De nagyon elégedett vagyok ezzel az obival, a 18-55-öst már nem szívesen teszem vissza, mostanában ez a fix 50-es van a gépen, igyekszem minél többet fényképezni vele.
Az normális, hogy fénymérés nincs az obival, vagy valahol be kellene állítani? (Élességvisszajelzés van.) -
BEE
addikt
válasz
bLaCkDoGoNe #5705 üzenetére
Milyennek találtad ?
Ahogy mondani szokták volt, a lábaddal zúmolsz.BEE
-
lesaux
veterán
válasz
bLaCkDoGoNe #5713 üzenetére
-
lesaux
veterán
válasz
bLaCkDoGoNe #5707 üzenetére
Az a baj, hogy nem készültem, állványt nem vittem magammal, csak egy hirtelen ötlet volt, így kézből fotóztam, aztán illesztésnél szenevedtem is vele.
11 expó (illetve több, csak ott takarásban lett volna a gyerek), Photoshoppal összeillesztve.
És nem lightennek, hanem új rétegbe ráraktam a fotót, és kimaszkoltam. Ezért nem világosodott ki a háttér. Meg ha jobban meggondoljuk, 11 expót egymásra téve a gyerekek is alig látszódnának. -
johnjohn
addikt
válasz
bLaCkDoGoNe #5710 üzenetére
Miért, ikrek nem?
-
Hydra SR
addikt
válasz
A képzaj nagyon belerondít a rétegelésbe, ezt lighten maszkkal szokták csinálni és ott a világos pöttyök is hatványozódnak, világosítják a képet, ebbe a jelenségbe csillagjárás fotózásánál futottam bele. Ha Fujid van akkor gondolom kompakt, ott nagyobb a képzaj, nehezebb megoldani a rétegelést szépen. Szinte csak zajmentes képekkel van értelme kísérletezni.
-
johnjohn
addikt
válasz
Úgy,hogy 11 fia van
-
bLaCkDoGoNe
veterán
Zseniális!
Hogy kell ilyen képet csinálni? Gondolom többszörös expozícióval + állvány, de hogyan csinálod meg azt, hogy a kiemelendő téma is jól exponált legyen, és a környezet se kapjon túl sok fényt?
Ugyanis én egyszer próbáltam ilyet, még a Fujimmal, és ott 3-4 expó után már nagyon kivilágosodott a kép az állandó részeken, viszont a mozgó részek (emberek, stb.) nem látszottak szinte egyáltalán. -
bLaCkDoGoNe
veterán
Voltam a hétvégén a kínai cirkuszban, és kipróbáltam az 1.8/50 M42-es Pancolaromat, miután végre megérkezett az adapterem. (Némileg off: Eredeti Pentaxot rendeltem Ebay-ről, és nagyon tetszik, nem kell hozzá kiszedőkulcs meg semmi, kézzel simán kivehető.)
Picit kicsi volt a látószög a helyhez, de a nagy fényerő jól jött. Mindegyik kép kézből, ISO800-on készült.
Aktív témák
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Motoros topic
- Kompakt vízhűtés
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- One mobilszolgáltatások
- Elden Ring
- Szétveri a kritikus gondolkodás képességét a ChatGPT
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- DELL Precision 7540 i7-9850H Quadro T2000 16GB 512GB 1 év garancia
- TOP PC konfig /Ryzen 7 9800X3D, 32GB DDR5 RAM, 1TB SSD/ akciós áron eladó!
- Eredeti Lenovo 230W töltők - 4X20Z83995
- ÚJ Lenovo LOQ 15IRX9 - QHD 165Hz - i7-13650HX - 16GB - 1TB - RTX 4060 - Win11 - 3 év garancia - HUN
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G2 - i5-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest