Hirdetés
- 4K-s okosmonitor huppant le az MSI tervezőasztaláról
- Almás felhangokat pendít meg a Cougar legújabb, E-ATX-es háza
- A kelleténél jobban lebutítja egyes GeForce RTX 5090-es VGA-it a Zotac
- Komoly technikai frissítést kap a Grand Theft Auto V
- És akkor bevillant a nagy ötlet: miért ne lehetne hűteni egy tápcsatlakozót?
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Titán TUF módra: teszten az NVIDIA GeForce RTX 5070 Ti!
- OLED TV topic
- Milyen videókártyát?
- OLED monitor topic
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen egeret válasszak?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Házimozi haladó szinten
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
Aktív témák
-
MekkMaster
tag
megint nemide akartam
[Szerkesztve] -
D4rkm4n
őstag
válasz
Hydra SR #3493 üzenetére
A második képen nagyon jobbra tolódik minden. Szerintem.
Sajnos nagyon rossz fényviszonyok között készült a kép. Tűző napsütés, sehol egy felhő...
Egyelőre csak a manuális állítgatásokkal meg a kompozícióbeállítással foglalatoskodom. Sajnos meglehetőségen kevés a - z érdekes téma - mifelénk. -
Hydra SR
addikt
Na még két elmaradt példány tegnapelőttről:
[link]
[link]
Ugyanakkor, ugyanonnan, csak az első az 50-essel a második meg a 200-assal.
D4rkm4n: ne haragudj de szerintem ideje lenne érdekesebb témákat találni. Korrektül lefotóztál egy fát a mezőn de sem a fa, sem a mező nem érdekes annyira, hogy ff-ben megállja a helyét, esetleg ha nagyon szép színek voltak akkor színesben talán jobb lenne...de csak ha tényleg szép színek voltak. Egyébként meg ez egy alap kompozíció, kb. fotósuli 1. óra tananyaga. Ennél azért már régebb óta foglalkozol ezzelKülönösebb szembeötlő hiba nincs a képen csak totál érdektelen az egész.
-
D4rkm4n
őstag
[link]
Várom a véleményeket! -
Hydra SR
addikt
válasz
ArthurMiller #3484 üzenetére
Thx
Az ilyen pici pókokat mindig az 50mm-essel makrózom. Ha nem teszem föl a teljes közgyűrűsort akkor a vaku fénye elér odáig, egyébként meg fénytereléssel meg lehet oldani a teljes közgyűrűsorral is csak az nagyon kilóg az obi elé, leszakítja a pókhálót. Ha a 20mm-eset kihagyom akkor már nem árnyékol az obi. A szűk rekesz, ISO100 és 1/200-as záridő miatt a természetes fényeket gyakorlatilag nem nagyon engedtem be, 99%-ban a vakufénnyel világítottam be a témát. A pók eredetileg kicsit vöröses volt de eltoltam a fehéregyensúlyt a kékes felé mert nekem így jobban tetszikA macerás része az volt, hogy a hálót fújta a szél, folyton kicsúszott a mélységélességből. Elvoltam vele egy darabig mire sikerült éles képet csinálni.
-
Mercutio_
félisten
No, akkor néhány kép az elmúlt hetekből
bocs, kicsit sok talán így egyben
Arcok[link]
[link]
[link]
Argentín tánccsoport:[link]
[link]
[link]
[link]
''Arconpörgés'' Görög-módra[link]
Zenészek és beindult népitáncosok:[link]
[link]
Latin arcok avagy kiszeltünci és füligjimmy[link]
[link]
Brooklyn Funk Essentials koncert (iso 800/1600) marhajó zenét nyomtak, ha valakinek van tőlük albuma privizzen!!!!
[link]
[link]
[link]
[link]
-
macy
addikt
Pár szösszenet a Hungaroringről. El lettek b@sszarintva, mert fényképezni még mindig nem tudok. Soha többet nem megyek oda, millió ember, 40 fok, állandó jövés-menés. Vagy ha mégis akkor egyedül, nem társasággal.
[link] -
macy
addikt
Senki nem volt a ringen a rönó napon?
-
D4rkm4n
őstag
válasz
ArthurMiller #3477 üzenetére
Az ötödik kép szerintem akkor lenne hibátlan, ha a teljes állat látszana. A többibe viszont nem tudok belekötni.
-
ArthurMiller
senior tag
válasz
Hydra SR #3481 üzenetére
Köszönöm szépen.
Nagyon jók lettek a makrók, főképpen a második tetszik nagyon. Hogy készítetted? Tele+közgyűrű? Vaku volt? Picit föl kellene fejlődnöm makró téren. Közgyűrűm van, és most már a nikon legjobb kisteléje is megvan, de igazából szeretnék egy igazi, 100 mm makrólencsét. -
Mercutio_
félisten
Átnéztem 300 hsz-t és a képeket
, kész vagyok
majd tolok fel képeket, ha nem, akkor elmentem ismét nyaralni...akarom mondani kipihenni a sok jó képet
-
Hydra SR
addikt
-
ArthurMiller
senior tag
Tudom, hogy ez egy tucatkép, és a kompozició sem nagy durranás, de nekem nagyon bejön a hangulata.
[link]
-
marsu
veterán
válasz
ArthurMiller #3477 üzenetére
Szia ArthurMiller!
Mind nagyon jó kép!
De az utolsó kép az kifejezetten tetszik!
Gratu! -
PazsitZ
addikt
Találtam még egyet. Fenyő:[link]
-
PazsitZ
addikt
Ezt ma csináltam az udvarunkon: [link]
-
Hacker75
aktív tag
válasz
Szten Márs #3463 üzenetére
Köszi!
Tokaj mellet egy dombon található a Mária Terézia kápolna...
D4rkm4n - Köszi Neked is! Igen, csináltam róla már pár képet, most ehez volt kedvem alakítgatni...
Marsu - Neked is köszönöm!
[Szerkesztve] -
priusz
aktív tag
válasz
ArthurMiller #3448 üzenetére
A második képed rohadtul tetszik. Amikor ilyet látok mindig azt mondom magamnak na ilyet én is csinálok ha látok lehetőséget, aztán elmegyek a lehetőség mellett
üdv: priusz -
BEE
addikt
válasz
Az első kimondottan tetszik. Nagyon jó.
BEE -
macy
addikt
Szombat-vasárnap a ringen renaultos buli lesz. Versenyek, régi forma-1-es autók, légibemutató, koncertek meg hasonló nyalánkságok. Lehet menni lövöldözni
-
Jinxx
senior tag
válasz
Hmm.. Ahogy a Nikon topikban olvastam, gondolom ezek is az új teléddel készültek. Grat hozzá, és használd egészséggel. A második kép tucatkép, de ilyen jól kivitelezve még soha sem láttam, nagyon tetszik, csak az éles aminek kell. A szajkós is jó, de én szűkebbre vágtam volna, meg kihagynám a fatörzset jobbról.
-
NwL
tag
Hali, 3 napja vettem egy gépet, ide raktam fel pár képet: [link]
Vélemény?
[Szerkesztve] -
Allien
veterán
válasz
ArthurMiller #3452 üzenetére
Jó képek.
Tegnap voltam kint a zoo-ban, ott volt egy csóka, és egy szajkó egy ''ketrecben''. Onnan tudom én is, hogy ez a szajkó. Elég félénk, de rafinált, vagy a csókától lesett okosságokat. Pl a csókát etették a látogatók, és cserébe engedte simogatni magát. A kaját elvitte, és ''elásta'', mint a kutyák. Amikor abba maradt a hajcihő, arrébb ment, de a kaját otthagyta. Szajkó várt egy csendesebb pillanatra, odaröppent, felkapta a kaját, és usgyi, vissza a háttérbe. -
Pilács
senior tag
Annyira jó némeik kép, hogy
Nekem s5600 van, de azzal nem lehet ilyen finom és lágy képeket csinálni szerintem... A tükrösök nagyon szép képet rajolnak...
Na majd ecceraddig meg itt irigykedek hehe
-
ArthurMiller
senior tag
Köszönöm szépen. Gyanítottam, de sajnos madártanban nem vagyok túl járatos.
-
werttzui
addikt
válasz
Csatlakozom az előttem szólóhoz szajkó grat hozzá
-
tekeyagd
aktív tag
válasz
szajkó lesz az!
nagyon jó képek! -
Hacker75
aktív tag
válasz
Nagyon komolyak a képek!
Gratula! -
ArthurMiller
senior tag
-
Hacker75
aktív tag
Allien panoráma képe nagyon bejön.
Jeannieéből az 1,3,4,5 nagyon jó.
Hydra SR-től 1,2,3,4,5(nagyon tetszenek a színek).
hali 01 képe is nagyon állat
biggamer ha meg lesz az 50-500-as (vagy a 400L) előre látom, hogy milyen nagyszerű képeket fogsz lőnni vele, bár ez is nagyon tetszik! -
Jinxx
senior tag
válasz
biggamer #3438 üzenetére
Ismerős, nem is tudtam lelőni a 200as telével. Vagy elment mire exponáltam, vagy bemozdult. Aztán meg elrepült, és azóta se láttam fakopácsot. A te képed jó lett, fekszik neked ez a madaras téma, és mint látom szereted is ezt a témát fotózni, ennél jobb nem is kellhet. És Grat! Ja, meg kiment a fejemből, leírhatnád mit csináltál a madaras képemmel, ha nem kontrasztot emeltél...
-
biggamer
veterán
válasz
Jeannie #3439 üzenetére
Köszi szépen.
Tervbe van véve még egy nagyobb tele vásárlása (Sigma 50-500 vagy Canon 400 5.6 L ), mert a 200 vég az kevés. és mindig a nagy kép kis részletét kell nagyítanom, ami ront a minőségen.
Neked is nagyon jók a vízes képpeid, és a vízcseppes meg különösen tetszik, az dob rajta, azért lesz különleges. -
Jeannie
senior tag
Ez egy régebbi, de nekem nagyon tetszik
Lábak[link]
-
Jeannie
senior tag
Remélem rajtunk kívül még egy jópáran járnak oda rendet tartani
Csúnyán benne van az a nagy farönk, ha mentek kifűrészelni, megyek segíteni énis
biggamer: jók a madaras képeid, ez már a többedik ami úgy van megcsinálva, ahogy kell, látszik hogy ők a neked meg a telének való téma
[Szerkesztve] -
biggamer
veterán
[link]
Első fakopácsom, sajna ez sem engedett közel magához.
( A farka melletti barnás részt majd el akarom tüntetni.)
Az az baj, hogy ez is állandóan izeg mozog. -
drkbl
őstag
válasz
Hydra SR #3431 üzenetére
Az 1,4,6 nagyon szép munka, a négyeske simán fali vagy asztali kép minőség! A hatoson kicsit izgatott volt a modell, úgy látszik, a körmein kívül egy darabot a csápjából is lerágott
Kár, hogy a másik csáp kimegy a képből.
A kis mélységélességgel operáló képekről: szép-szép, csak amikor az ember érzi, hogy mint a kaméleonnak, kétfele megy a szeme hiábavalóan fókuszt keresve, az annyira nem bejövős. -
Jinxx
senior tag
válasz
Hydra SR #3431 üzenetére
Hogyis fejezzem ki magam... Nem beszélek csúnyán.
Az első, negyedik, és az utolsó nagyon jó, mintha formába lendültél volna, rég láttam ennyire jó képeket tőled. A gombás is tetszik még, a többi számomra ''unalmas''.
A negyedikkel nem tudom mit csináltál, de a hatás nagyon tetszik, olyasmi mint a Merdzsós képed, az utómunka tette brutálissá.Szóval grat....
Szerk: elmezavar...
[Szerkesztve] -
-
Allien
veterán
válasz
Jeannie #3422 üzenetére
Ha már álványról, akkor miért nem hagytad világosabbra?
Nekem az első, és az ötödik tetszik a legjobban, bár ahol vizes a lencse, az nem a legjobb, le lehetett volna törölni azért.
Bár, mondjuk ez is ad egy feelinget neki, ami nem is annyira zavaró, ha jobban megnézi az ember.
-
Allien
veterán
Köszi, vágtam a két oldalából. Ahol voltam, ennél kb 20%-al lehetett volna még hozzárakni. Van egy, ami majdnem fullos, csak nem HDR, sima mezei.
Macy, köszi!
Ruan, pontossan nem emléxem, eleve álló formátummal csináltam, és mind 3 expóból (ráadásul, vágtam a szélekből). Az eredeti, vágattlan 19x3 képkocka lett (8 biten), vágva 6305 x 2236, ami 53.4 x 18.9 cm (infanview szerint), 11.08 MB.
[Szerkesztve] -
biggamer
veterán
[link]
Egy fokkal talán jobb lett.
Viszont ez is messziről lett fotózva, a feje is pont mozgott amikor leképeztem.
Remélem ennél lesz jobb is még.
Aktív témák
Hirdetés
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Mozilla Firefox
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Torrent meghívó kunyeráló
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Titán TUF módra: teszten az NVIDIA GeForce RTX 5070 Ti!
- OLED TV topic
- Max
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...