Hirdetés
- Dell notebook topic
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen videókártyát?
- OLED monitor topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Elkezdte felszámolni a GPU-s PhysX támogatását az NVIDIA
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen egeret válasszak?
Aktív témák
-
total90
veterán
válasz
Szten Márs #40341 üzenetére
A témát olvasva engem is érdekelne miért is lenne jobb a nagyobb gyutáv... Télen lesz portrézás a fotós klubban és direkt arra (portrézásra) akarok venni egy obit.
-
Peethy
őstag
válasz
Szten Márs #40324 üzenetére
Szerintem ekv. 75mm elég, legalábbis nem vettem észre nagy különbségeket. Ha 85-öst vennék, az a képminőség miatt lenne, nem a szűkösség miatt. A torzítása egyébként sem nagyon tér el az 50-esnek a 85-östől.
Egyébként nem tudom, hogy mit kellene nézni, én nem veszek észre rajta nagy perspektivikus torzulást, a csajnak ilyen feje van élőben is
Ez nem zárja ki azt, hogy nincs igazad, csak oszd meg, hogy mire gondolsz.
cOxeR: 6MP-nél a vágásban le vagyok korlátozva
Bár tény, hogy egy pontig megoldás lehet.
[ Szerkesztve ]
-
gzola
tag
válasz
Szten Márs #36679 üzenetére
igazad van picit túlhangsúlyos lett a keret, csak ált. azért nyomatom, hogy négyzetes legyen, ha megnézed a képeim többsége keretes :-) és köszi a véleményt
[ Szerkesztve ]
-
pontyos
senior tag
válasz
Szten Márs #36679 üzenetére
Helló!
Épp ez volt a célom, érzékeltetni a vihart. A felhők pont megosztják az eget, ill a kép felső részét. Talán ha nem lenne ennyire világos a bal széle?
Üdv
-
Viszlát
addikt
válasz
Szten Márs #35051 üzenetére
-
Marky21
aktív tag
válasz
Szten Márs #34651 üzenetére
Hali!
köszi,ez egy Samick gitar. -
csakb
őstag
válasz
Szten Márs #34652 üzenetére
Nem akarunk egyébként a könyves topikba átmenni ezzel? Nekem is lennének kérdéseim.
-
válasz
Szten Márs #34410 üzenetére
Az elő háttér játékot bizonyos helyeken elintézik annyival, hogy nem teszt jót a képnek, hogy ide-oda ugráltatja a szemet...
De valóban a nagyobb kivágás már teljesen más képet ad ki. -
máyköl
veterán
válasz
Szten Márs #34410 üzenetére
Igen, te jobban elmondtad a lényeget.
Egy tökmás kép lett volna úgy, de nekem biztosan jobban tetszene úgy, így nekem kevésbé jön be, persze biztosan sokaknak így tetszik... -
Stenly
tag
válasz
Szten Márs #34260 üzenetére
Aham! Köszi a reagot Sztyuinak is! Még a futurisztikus és air-bush szerű szavak jutottak eszembe. Vhogy mégis maga az autó nem veti le magáról a stílust. Csak próbáltam elképzelni, h mire is lehet jó ez a feldolgozás. Semmire? Hmm.
"Túl megy a szubjektivitás határán"= Ezt a fogalmat próbálom érteni, befogadni. Nem mindig könnyű ezt a határt jól látni.
-
Stenly
tag
válasz
Szten Márs #34254 üzenetére
Sajnos a művészi fényképezés területén is vannak lerágott csontok. Ebből kiindulva az újdonság jó lehet. Ha nem az az se baj, akkor úgy kell használni, h érvényt szerezzen. A képpel valójában a témájával van a legfőbb baj sztem. Egy romépület mellett-előtt 1 matiz. Pff. Ha nem lenne az effekt valljuk be még eddig se néznénk. Viszont milyen jól lehetne használni női akt, félakt témában álomszerű hatás elérésére? Csak ez villant be.
-
Sada88
aktív tag
válasz
Szten Márs #34239 üzenetére
de mint "ecset" , az egész képre alkalmazni kevésszer van értelme. de lehet vaksiskodok ?
-
runner 125
nagyúr
válasz
Szten Márs #34094 üzenetére
Nem értek egyet.
Valamilyen" mértékben a gép is hozzájárul a fotó elkészítéséhez, és filózolinál csak a gépén múlt eddig minden, kivétel a horgászos.
Egyébként egy troll nőben is van szép részlet, akár a füle, akár a szeme, orra, tök mind1, de mi van akkor, ha mindezek mellett 4 lába van és 3 szeme?! Te sem dgnád nem?Amire ki akarok lyukadni; egy szar képben is lehet találni pozitívumokat, értékelhető részleteket, de ha összességében sokkal több negatívum van benne, az életben nem lesz jó kép. Hiába magyarázzuk azt bele.
A hosszas írásod után könnyen bólogat az úriember, h igen, ő így gondolta, csak mi nem látjuk benne Júliát, viszont eddig nem fejtette ki a véleményét...ezektől függetlenül dicsértés, h kiálltál mellette, azt elismerem, h néha már elszaladt a ló.
[ Szerkesztve ]
-
Stenly
tag
válasz
Szten Márs #34153 üzenetére
Ha arra jársz, arra kérlek próbálj vmit kihozni a témából! Addig nem tudok (egészen) fejet hajtani előtted. Azért köszi a kedvességed (azt a részét).
-
Stenly
tag
válasz
Szten Márs #34145 üzenetére
Szerintem értem a dolgot. Én a látásmóddal közelítettem. Mint kompozíció megbukott. Elismerve. De nem is innen közelít a kép. Viszont mint látásmód nem nulla! (Szerény vagyok.) Ha nincs igazam, akkor kérnék 1 linket ahol vki ebben a témában azon a helyen megelőzőtt! Üdv!
-
Stenly
tag
válasz
Szten Márs #34131 üzenetére
Nem szoktam nyögdösni. Tudok írni.
Ha nem a látásmód, a kompozíció adja a kép értékét akkor mi? Én nem tudom ezek szerint. Csak szeretném megtanulni. Előre is köszönöm válaszod!
-
Stenly
tag
válasz
A képnek leginkább a nehéz értése a hátránya. Címet adva neki más a leányzó fekvése:
Ég alant. pl
-
johnjohn
addikt
válasz
Látom, néha Nálad is elfogy a cérna.
-
johnjohn
addikt
válasz
Sajnos most nem tudok veled egyetérteni,kétségtelen , hogy ezeknek a képeknek lehetne az is a koncepciója amit leírtál, de itt teljesen másról van szó. Szerintem öncélú, rosszul kivitelezett kattogtatás, ahogy sikerült, úgy jó alapon. Nagy képzelőerőre van szükség, hogy az általad leírtakat meglássam-meglássuk a képein, ha már így kell keresgélni bennük valami rejtett koncepciót akkor szerintem régen rossz.
Az is kétségtelen viszont, hogy Én inkább a " turistafotó " kategóriát erősítem, lehet ezért nem tudom kellőképpen értékelni a kolléga alkotásait.A saját képeimet nagyon ritkán tartom érdemesnek arra, hogy megosszam a többiekkel,kellő önkritikát mindenki gyakorolhatna a feltöltögetés előtt.
Minden esetre ismét tanúságot tettél nagyfokú toleranciádról, és türelmedről, lehet, ha előbb kapcsolódsz be a folyamatba , nem mérgesedett volna el ennyire a helyzet.
Üdv ! -
kiskornel
addikt
válasz
Szten Márs #34084 üzenetére
A mondandóddal mindent mondtál, csak azt nem, hogy ez egy rossz fotó. Képnek, személyes élmény megörökítésének elmegy, de mint fotó, világ elé tárt kép nuku.
Nehogy abba ringassa magát, hogy amit csinált az jó.(#34083) Stenly: Kezdő fotósok azt képzelik, hogy mint az irodalomban, mindenki szimbólumokban gondolkodik, és tudja a történelmi hátterét egy-egy versnek. De ez nem így van. Mégha tudom, hogy annál a tónál készült is a kép, számomra sem a fadarab nem mond semmit, sem a vízbe fulladt halacska... A felül belógó ág meg végképp semmit sem jelent számomra.
Egyetértek sztyui2-vel. Valami átfogóbb, szemet gyönyörködtetőt nem készítettél? Szerintem NE ezen a "művészi vonalon" indulj el. Arra akkor térj vissza, ha már tökéletesen tudsz fotózni, és azt se tudod, mint csinálj a középszerüség elkerülése végett... -
Throme
veterán
válasz
Szten Márs #34100 üzenetére
Hát nem kis meló lesz! Sok sikert hozzá és kitartást!
Én beérem azzal is, ha újraindul az a fórum..bocs az off-ért...
-
skiny83
aktív tag
válasz
emelem kalapom!
-
Throme
veterán
válasz
A "kreatívkodjunk egy témára" (remélem jól írtam...) topikot nem folytatod? Vagy inkább jövő tavasszal lesz rajt? Nem nevezek, csak kérdezem.....
-
Szten Márs
nagyúr
válasz
Hopp, ez kimaradt:
[link] - szintén ugyanaz a koncepció, elgondolás. Fogunk egy vásznat, egy világoskék vásznat, és felhordunk az egyik felére sötétzöldet, a másikra meg fakó világosat. Ellentétpár, színek játéka, amik kettéosztják a képet, szintén nonfiguratívban, csak kavarognak, apró, ideges ecsetvonásokkal felvéve. Mindegy, hogy most mit ábrázol valójában a kép. A CA-ért nagyon nagy kár, de ez a technika hibája. -
Stenly
tag
válasz
Szten Márs #34093 üzenetére
Belenézegettem Sztyui2 albumába. Ő 1 profi fotós profi felszereléssel. Remek az album.
Hát én nem ehhez a szinthez mérem magam. Ám az alapfogalmakat már megtanultam.
Most így nekem az "jött le" végül, h itt nem igen lehet komoly minőség nélkül pontot szerezni. Technikai tudás kell. Megértettem. Az ötlet tehát kevés.
Sok sikert mindenkinek!
-
Stenly
tag
válasz
Szten Márs #34088 üzenetére
Tejszerű vízfal a lényeg. Ok. Ha így akarta a fotós. De szerintem ez a kép már nem természetes. Mintha műteremben készült volna 1 makettről.
-
runner 125
nagyúr
válasz
Ez nyilvánvaló - az ilyen fotókat az ember a házi fotóalbumában megtartja, és nem publikálja őket. Mivel az saját magának élmény. Noh ezt megkülönböztetni úgy vélem kell egy alapszintű rálátás, ami a delikvens úrnál hiányzik.
Nézd vissza a belinkelt képeit, és a tanácsokat. Kezdetben szerintem mindenki normálisan leírta a véleményét, h ez kerülendő út, olvasson utána, nézzen képeket, stb.
Rá egy napjára belinkelt totálba még egy ugyanannyi - vagy több hibával - meglőtt fotót, "Ez milyen lett?" kérdéssel.
..és ezt folyamatosan eljátszotta a napokban. Ezek után Te, h terelnéd jó útra, milyen tanácsokkal látnád el?Kitartást.
-
Stenly
tag
válasz
Örültem, h neked "lejött". Nem életem a fotózás. Nincs is profi felszerelésem. 1 évben 1x az ember elkapja. A kép minőségével nem vagyok magam sem megelégedve. (Olympus mju-1040.) A kép fonáksága a lényeg. Ennyi. Köszönöm.
-
bubi92
őstag
válasz
sajnos én még fikázást se kapok soha
lehet én is tolok ilyen "provokatív" képeket
[ Szerkesztve ]
-
Tomate
veterán
válasz
Szten Márs #33873 üzenetére
Köszi! Itt egy kicsit átdolgozott variáció:
Balinov: Ennyit tudtam tenni Tihany érdekében.
A panoráma másképp:
[ Szerkesztve ]
-
ForRedGlory
félisten
válasz
Szten Márs #31814 üzenetére
Köszi, végre egy normális vélemény.
Nem azért tettem be, mert olyan hű de jó, mivel ez csak egy mobil telefon, nyilván csodát nem lehet tőle várni, meg nem is foglalkozom fotózással...
A környezetről...Meg se mondom hol készült a kép.
Na jó, a mosdókagylóbanOtt szeret feküdni, illetve csak ott hajlandó egy helyben maradni.
Még egyszer köszi, mondjuk kicsit bánom hogy pont ide tettem be, mert elég szarul esett sztyui2, Peethy, jorden06... hogy is mondjam finoman... inkább sehogy, nem ér annyit.
[ Szerkesztve ]
-
Peethy
őstag
válasz
Szten Márs #31817 üzenetére
Én meg asszem elbambultam, és nem egészen arra reagáltam, amire kellett volna, ha ez félreérthető volt, akkor elnézést
-
jorden06
senior tag
válasz
Szten Márs #31817 üzenetére
jogos, sztyui ravett a rosszra
-
jorden06
senior tag
válasz
ugylatszik nem lehetett levenni a szarkazmust a hangunkbol ):
-
máyköl
veterán
válasz
Valahogy így érzem én is.
De azt hittem, én vagyok egyedül ezzel az állásponttal, ezért inkább nem írtam rá véleményt.[ Szerkesztve ]
-
Peethy
őstag
válasz
Szten Márs #31787 üzenetére
Köszönöm szépen
A MÁVos fickó is majd leült röhögésében, mikor ingben, farmerban, egy DSLR-el a kezemben nekiálltam gazolni a sínek mellett
(elég nagy volt, nem látszódott a maci
)
Folytatás következik majd hétfőn, a "lépcsős leányzóval" is, ha van valami ötletetek, most közöljétek!bigmasterg: nekem mind nagyon tetszik, különösen a 2. és a 3.
A másodiknál nagyon jól eltaláltad a fényeket, a lába miatt meg belekerült a dinamika is.
A harmadiknál ki tüsszentett?Bocsi, a cím miatt nekem rögtön ez ugrott be..
[ Szerkesztve ]
-
SpongyaBob
veterán
válasz
Szten Márs #31753 üzenetére
Köszönöm
-
eastsider
nagyúr
válasz
Szten Márs #31598 üzenetére
töübbet ki lehetett volna belőle hozni akkor Te is így érzed...
a fények gyönyörűek voltak, de a hely nem volt valahogy az igazi... meg kellett volna fordítani a biciklit, és jobban a Balcsi felé fordulni (bár nem az enyém volt a bicaj, nem akartam piszkálin)
[ Szerkesztve ]
-
Peethy
őstag
válasz
Szten Márs #31424 üzenetére
Nagyon köszönöm
Igazából az a bajom, hogy sosem érzem késznek a képet, és így annyi hülyeséget csinálok vele, hogy a végére túlságosan is kész lesz.. legközelebb odafigyelek rá
A vignettálást nagyon szeretem, kicsit keretesebb lesz tőle a kép, meg olyan.. távcsőszerű kinézete lesz. Van egy pár kép, amin nem mutatott jól, azokta nem raktam.
Köszönöm a segítséget, nemsokára megint csinálok egy portréfotósorozatot, és majd igyekszem változtatni ezeken a dolgokon és közlöm az eredményeket
-
Peethy
őstag
válasz
Szten Márs #31379 üzenetére
Kíváncsian várom az eredményt!
..addigis elkezdek kicsit dolgozni azon a seprűs képen, hátgha PS-sel ki lehet hozni belőle RPG-s változatot isoff: most voltam esküvőn (felkértek versmondásra), fotósnak D300-a volt, eléggé tetszett a gép.. igaz h csak láttam meg a rekesz hangját hallottam, de ennyi épp elég is volt. bár a csávó úgy nézett ki, mint El Bundy
[ Szerkesztve ]
-
Peethy
őstag
válasz
Szten Márs #31365 üzenetére
ő volt kéznél, de egyszer megcsinálom, az tuti
valami csúcsos tornyú várral a háttérben
állatira tetszik ez a D50-es.. nem egy új típus, de szerintem nagyon szép képe van, nekem meg tökéletesen megfelel.. szóval odavagyok érte
-
rumos14
nagyúr
válasz
Szten Márs #31304 üzenetére
én is ACDSee-t használok, a 2.4-es verziót, egyenesen 1998-ból
-
kricsi81
senior tag
válasz
Szten Márs #31337 üzenetére
Jó, ne vitatkozzunk (és off-oljunk), én elfogadom hogy mindenki szerint jó képek, cserébe ti is fogadjátok el hogy nekem nem tetszenek
(egyáltalán nem utálom a repülőket amúgy, nem lehet hogy inkább a repülő imádókban van egy kis elfogultság?a gépeket jól lehet szemlélni a képeken, de én nem érzem azt a nagy sebességet, dinamikát, amit a helyszínen lehet érzékelni, és szerintem ilyen képeknek ezt kéne közvetíteniük, ezért mondtam azt amit.)
-
válasz
Szten Márs #31315 üzenetére
Idén Kecskemétre készül valaki innen?
-
kricsi81
senior tag
válasz
Szten Márs #31315 üzenetére
Nem hülyéskedek...
Semmi izgalmasat nem találok a képek között... Én egy repülőnapra el sem mennék
Peace.[ Szerkesztve ]
-
gzola
tag
válasz
Szten Márs #31298 üzenetére
nekem pont az tetszik, a fűűű
picit a főtémára eshetne több fény is, de nekem így is tetszik
-
válasz
Szten Márs #31298 üzenetére
Megpróbálom majd csökkenteni, raw-ban majd lejjebb veszem a fényerősségét. Picit engem is zavar, de visszamenni már nem tudok. A vakuhoz kellett volna egy kis állvány (mert így a fűben feküdt), aztán alulról kitakarni a fényét, hogy a füvet kevésbé világítsa meg (mert az eredeti célja a hátulról vakuzásnak az volt, hogy legyen valami fény ami körvonalat ad a kéznek).
Ha lesz lehetőségem, akkor újrafotózom, esetleg még beleviszünk valami kis csavart is. -
Peethy
őstag
válasz
Szten Márs #31278 üzenetére
De igen, borzasztóan félrekalibrált a monitorom. Ezen a képernyőn (laptop - másik gép) egészen másképp hat.. Lehet h átdolgozom a raw-okat ezen a gépen mégegyszer
De azt már nem ma este.. holnap viszont mindenképpen linkelem az eredményt
Köszi!
[ Szerkesztve ]
-
válasz
Szten Márs #31208 üzenetére
Kellett 135mm-en az 1/1600 nehogy bemozduljon, azért lett alexpos.
-
máyköl
veterán
válasz
Szten Márs #31208 üzenetére
Igen, ezen már látszik, hogy jobb minőségű. Azért majd ha lesz időd, és meg tudod csinálni, akkor kíváncsi lennék mit hozol ki belőle végeredményként. Szín, kontraszt, stb.
-
máyköl
veterán
válasz
Szten Márs #31196 üzenetére
És van tipped, mitől lehet ez a nagyon rossz minőség?
Ha minden igaz, megvan még a RAW, teljesen szűz kép is, ha gondolod, átküldöm priviben...
Megmondom őszintén, nekem nem tűnt fel, hogy rosszabb minőségű, mint az eddigi akármelyik képem... -
Slowman
aktív tag
válasz
Lehet nem a legmegfelelőbb a példa, elismerem. De számomra a két képnek közel 1,5 hónap elteltével semmi különöset nem mutat erre próbáltam rávilágítani.
-
máyköl
veterán
válasz
Lightroomban mentem JPG-be a képeket. RAW-ból mentésnél konvertálja át...
-
Szten Márs
nagyúr
válasz
Hopp, egy kiegészítés a félreértések elkerülése végett: a 31195-ös képre értettem a hsz utóbbi részét.
-
máyköl
veterán
válasz
Szten Márs #30913 üzenetére
Hát, próbálkozok még.
-
máyköl
veterán
válasz
Szten Márs #30911 üzenetére
Igyekszem.
De ha semmilyen levél nem lenne azon az egyen kívül, amire van az élesség állítva, kicsit üres lenne a kép. -
máyköl
veterán
válasz
Szten Márs #30909 üzenetére
Értem.
Kapok mindenféle visszajelzést, mindenféle fotóstól... -
a000
őstag
válasz
Szten Márs #30840 üzenetére
Igen a láb hiányzik. Rajzold oda paintben
. AMúgy ilyen ruhakatalógusba jó lenne a kép.
[ Szerkesztve ]
-
máyköl
veterán
válasz
Szten Márs #29571 üzenetére
Miért, az S7000 -el nem lehet jókat csinálni?
S7000-el is rengeteg álomszép képet láttam, csak a gép magában is rengeteget tud. Főleg, ha valamit elé rakunk, mondjuk a Raynox előtétekből.
De tény, hogy ez nem kifogás, hogy én nem tudok jó képeket csinálni, mert csak egy Fuji S7000 -em, vagy egy S9500 -am van. -
rup1u5
nagyúr
válasz
Szten Márs #29567 üzenetére
Így már világos!
Kösz.
Csak véletlenűl beestem ide és megláttam.
Látom nagyon profiban küldi itt mindenki. Én csak maszatolgattam ezekhez képest annó a Finepix s7000-el meg az s9500-al. Évek óta nem is fotóztam már. Olyan képek vannak itt csak az utolsó 50 hsz-ben hogy meg nem merném mutatni a régóta elfeledett fotóblogomat.
respect nektek!(#29567) Szten Márs:
Nem kell értened.Monty Python
Azért ne vedd személyesre.[ Szerkesztve ]
-
D4rkm4n
őstag
válasz
Szten Márs #29567 üzenetére
Egy képet készítettem melyet több exposure értékkel exportáltam. Relatíve három képből készült.
Szten: köszi a véleményt!
-
Slowman
aktív tag
válasz
Szten Márs #28084 üzenetére
Így? elméletileg így működnie kéne, bocsánat rosszul raktam be Flicker-ről sztem
.
(#28081) pdave: hát az a baj, hogy akkor nagyon be kell szorítanom a sarokba, ha nem lesz benn a fa. De majd lehet megpróbálom valahogy (mert a kertünkbe lőttem a képet szvsz menni fog ha addig nem hervad el, mert már nagyon a végsőket rúgja szegény). Amúgy én is direkt raktam bele a fát mert azt gondoltam, hogy nem olyan zavaró, sőt talán hozzátesz ahogy Ndruu írta. Mindenesetre köszönöm a véleményedet és természetesen Ndruu-nak is.
-
válasz
Szten Márs #28082 üzenetére
Így? [link]
Egyébként tetszik, szép lett, engem a fatörzs kifejezetten nem zavar, hozzátesz a témához.
[ Szerkesztve ]
-
Kh@oSz
aktív tag
válasz
Szten Márs #27646 üzenetére
Sztem a HDR képek többsége is természetellenes hatást kelt és színeket tartalmaz, talán ezért is lett ilyen. De amint visszajutok erre a helyre napsütésben ,lesznek természetes szép képek.
[ Szerkesztve ]
-
máyköl
veterán
válasz
Szten Márs #27646 üzenetére
Én össze vissza tologatom, jobbra, balra, fel, alá, mert akkora a kép.
-
máyköl
veterán
válasz
Szten Márs #26973 üzenetére
Próbáltam mindenhogy, nem szedi le, egyiket sem.
Hajjajj. Most mi legyen...
Nem szeretnék most erre költeni. Max. egy 1000-est. Hol tudnám leszedetni?
t_a_m_a_s: Hát, ennyit végképp nem fogok rá költeni. Kéne valami jó szakember, aki olcsó.
[ Szerkesztve ]
-
máyköl
veterán
válasz
Szten Márs #26973 üzenetére
Ok, köszönöm! Próbálkozom még.
-
Kazimír
őstag
válasz
Szten Márs #26870 üzenetére
Itt a monitorral lesz valami bibi, amin utómunkázta. Nem tudom elképzelni, hogy valaki ezt így amúgy jónak találja.
A második képet a szocio-környezet miatt fekete-fehérben tudnám még elképzelni. -
máyköl
veterán
válasz
Szten Márs #26861 üzenetére
Miért?
Szerintem nagyon is fontos szempont egy modellfotóban a háttér. Nem mindegy, hogy a háttér egy fehér fal, egy vörös fal, vagy az Atlanti-Óceán. -
Sir Riccio
addikt
válasz
Szten Márs #26122 üzenetére
Most meg nem mondom hol, de 100%-ra nagyítva találtam éles pontot a képen, nem mozdult be mert támasztottam a karomat oldalról(fának támaszkodva), ezért is hánytam fittyet a sztyui2 által említett reciprok szabályra, mert tudtam, hogy stabilan tudom tartani a gépet és az objektívet.
A természetfotós gyakorlat linkje pedig itt leledzik.Semmi extra nem volt, kimentünk Égervölgybe, és egy Duna-Dráva Nemzeti Park alkalmazásában álló, tíz éve természetfotózást űző úriemberrel sétálgattunk. Kvázi megmutatta mit érdemes fotózni a környéken.
-
Sir Riccio
addikt
válasz
Szten Márs #26115 üzenetére
PS elvileg Adobe RGB-be menti, de beállítva RGB van, és FastStone-ban is.
szerk: aRGB-t sRGB-nek olvastam, majd kipróbálom, lehet, hogy problem solved. THX!
[ Szerkesztve ]
-
Ybron
senior tag
válasz
Szten Márs #25920 üzenetére
Köszönöm a kritikát. Egyáltalán nem hangol le, örülök hogy foglalkoztok a képekkel
Az első adagnál már rájöttem a lényegre hogy tényleg nincs mondanivalója, hiába tudom hogy mit akartam és mit fotóztam a laikusnak semmit se mond.
Második adagnál az első kép. Igen én is így voltam vele hogy jobb ha a kép valamelyik szélén és ne ma közepén helyezkedik el amit akarok mutatni. Készítettem is egy ilyen képet csak az nem sikerült jól.
Második képnél értem mit akarsz mondani és tényleg így van.
Harmadik meg csak kisértekezés volt, tisztában voltam vele hogy nem egy előnyös kép.
Valójában ma készítettem először ilyen fotókat. Most vettem a gépet 1 hete.
Könyveket vásároltam és úgy próbálok tanulni, meg a kritikákból okulni/fejlődni.
Azelőtt soha nem foglalkoztam fotózással.drkbl jó lett
[ Szerkesztve ]
-
máyköl
veterán
válasz
Uhh, ezt most nincs is kedvem elolvasni.
dying_star: Tetszik, nemrossz, De, mi is ez???
Tényleg nem ugrik be.
Talán egy kis fényerőt utólag rakhattál volna rá. A hangulatot szerintem sikerült átadnod, de a háttérben lévő nagy kiégett rész, nagyon zavaró.
-
Slowman
aktív tag
válasz
Asszem ez kimerítőválasz volt
.
-
Fejo
őstag
válasz
Ez szép volt!
Én már nem is tudok ehhez mit hozzátenni.
-
Ybron
senior tag
válasz
Szten Márs #25916 üzenetére
-
máyköl
veterán
válasz
Szten Márs #25860 üzenetére
Jaja... Így komolyabbnak tűnik...
Objektívsapkákkal szerintem nincs gond, az usb kábel már csak hab volt a tortára, a szemkagylót meg az utolsó pillanatban szedtem le, meggondoltam magam.
-
máyköl
veterán
válasz
Szten Márs #25769 üzenetére
Köszi! Szerinted flickr-en érdemesebb lenne kicserélni, az előző változatot erre?
-
rumos14
nagyúr
válasz
Szten Márs #25607 üzenetére
köszi, jámbor helyreigazító! hangulatilag amúgy tetszik?
külön keretezés nincs, a vinyetta a keret.
megosztom veled teljes méretben is, este felnyomom rapid-re. Sony kitobival készült, itt született meg a végső elhatározás, hogy kő nekem vmi normális nagylátó.Fejo: örülök, hogy visszatértél a topikra, emlékszem a tavalyi téli képeidre, azok nagyon tetszettek, bár most gondolom másfajták jönnek.
-
eastsider
nagyúr
válasz
Szten Márs #25566 üzenetére
hát igen, több, mint az a fixektől megszokott ezen a gyutávon...de én ettől eltekintve nagyon szeretem ezt az obit.. tisztában voltam vele a vásárláskor, de le sem lehet csavarni a vázamról, csak, ha nagylátóra van szükség... olyankor meg jön a gyönyörű kitobi
[ Szerkesztve ]
-
eastsider
nagyúr
válasz
Szten Márs #25564 üzenetére
igen, igen, a VW caddy elcseszte a képem, ezért mentem be a kertbe
valami ilyesmire gondoltam, csak kellett volna kis expokorrekció, meg valami vibration reduction a kezemnek (Házipálinka etc) meg torzít...szerintem kell a sortörés is...
csak így még van mit dolgozni a képen..
örülök, hogy a koncepció tetszik, ha az nem is tökéletes..
hmm esetleg valami több perces expo ilyen sötétben?
kár, hogy ennyire torzít a kicsike... máskor nem, de ilyen geometriai játékoknál zavaró tud lenni.. meg croppolni sem lehet annyira (höhö, meg kéne tanulni komponálni, mi?)
-
eastsider
nagyúr
válasz
Szten Márs #25562 üzenetére
köszi a kommentet
én is ezt érzem... semmi plusz... ezért kérdezősködök itten
pedig megpróbáltam redukálni a CA-t, de azért maradt úgylátszik... (fene a frontfókuszos fejedbe... mindent észreveszel/no nem mintha baj lenne ez
/)de ez a max LR-el
nem ez volt a koncepció, egyáltalán, ez csak jött, félve linkelek egy béta verziót, mire is gondoltam [link], [link]
valami iylesmire gondoltam, csak azthiszem látszik, miért vetettem el (egyelőre) az ötletet -
törölt tag
válasz
Szten Márs #25484 üzenetére
Köszi! Igen, kicsit megsütöttem a homlokát, de már nem tudtam visszabbhúzni, úgy hogy ne hasson műanyagnak
Bogyesz végre egy pali, aki nem a kekeűkát meg a búéket, nyomatja, köszi és viszont neked is!
-
vth
tag
válasz
Szten Márs #25445 üzenetére
hát ha a gyártót nézzük, lehet érdemesebb lenne Thailand környékén érdeklődni kiejtés témakörben ...
-
Paarthurnax
senior tag
válasz
Szten Márs #25447 üzenetére
Bocs, azt elfelejtettem írni, hogy japán.
-
Paarthurnax
senior tag
válasz
Szten Márs #25445 üzenetére
Most már engem is érdekelt, úgyhogy megkérdeztem asszonykám. "Nyikon" és "Kenon", de a végükön az "on" kicsit más, mint így leírva. Az ny betű jó kezdésnek, de ha így ejtjük ki akkor is mindenki érteni fogja a Bic Camera-ban.
-
válasz
Szten Márs #25430 üzenetére
Amit Sztyui írt, nem úgy lehet akár 0-ra levenni a torzulást? Azaz, ha az optika tengelye merőleges a tárgy lapjára. Ennél a képnél az a templom felénk eső fala. Így, felfelé néző obival, összetart a teteje.
A baglyok még csak most törölgetik a csipákat. -
-
eastsider
nagyúr
válasz
Szten Márs #25418 üzenetére
köszi a vélemény!
nem bizony... az volt a címe, h "megagigabrutálhdr" csak furák voltak a visszajelzések.
igazából a fák körül van valami baromi nagy gebasz.. amúgy elég rendesen van ps-es vagdosás a képen...szerintem, ha csak a templom lenne ott, akkor jó lenne. mert szépek a színei, de a fa..pff, mint valami nem is tudom...
hozzátenném, hogy októberi kép, csak most találtam, katalogizálás közbendorian: sajna nincs exif..de nyilván wide open volt az obi (legtágabb rekesz na...) és a világos képszéleken meglátszik, meg talán van némi utómunka is a képen, ami még jobban kihozta...
hmm jónak tűnik ez a k-x amúgy.
ezt a képet sötétben, sejtelmes megvilágítással kellett volna lőnöd...
és valami jobb helyre tenni a díszt... szép bokeht kölcsönözve köré köszönhetően a kis rekesznek és a karifaizzónak...[ Szerkesztve ]
-
kricsi81
senior tag
válasz
Szten Márs #25408 üzenetére
igen, inkább a jól hangzikra gondoltam, rosszul írtam
-
rumos14
nagyúr
válasz
Szten Márs #25383 üzenetére
ha már avast, nekem az a bajom vele, hogy a WhereIsIt katalógus progira állandóan beriaszt, ha berakom a Kizárásokba, akkor is. maga a progi tök ártalmatlan.
-
Szten Márs
nagyúr
válasz
Szten Márs #25381 üzenetére
És még egy adalék, hogy mitől is van ez: [link]
Kazimír: szívesen
-
Kazimír
őstag
válasz
Szten Márs #25381 üzenetére
Kössz, hogy utánajártál! Izgultam egy kört, mert én is Avastot használok, amely nem jelzett a képekre..
-
BEE
addikt
válasz
Szten Márs #25374 üzenetére
Majd a nálam hozzáértőbb illetékesek ránéznek, jeleztem nekik.
BEE
-
-
vth
tag
válasz
Szten Márs #25343 üzenetére
Van még kép
Nekem pont a szürkés-borús ég miatt tetszik, ettől olyan meseszerű. Élőben is nehéz volt elhinni, amit látok ... -
Sir Riccio
addikt
-
rumos14
nagyúr
válasz
Szten Márs #25338 üzenetére
okés, megy a raw, de mivel kb. 10 mega, lehet h inkább feltölteném vhová. megy majd pü.
amúgy "mákod van" mert nem szoktam elrakni a raw-kat, de mivel az USA-ba nem gyakran jutok el, az ott készült nyers képeket megőriztem.
milyen konvertert használsz? -
rumos14
nagyúr
válasz
Szten Márs #25335 üzenetére
én ha HDR-ezek is - a képeim <<1%-ánál kerül sor erre (persze a képeim háromnegyede a fiamról készül, ott meg nem játszik ez a móka) - elkészül mindig egy "sima" és egy HDR változat is. kontraszt emelése és a sötét részek kivilágítása HDR nélkül is lehetséges, hát persze hogy nem kell a HDR-t erőltetni.
egy nagyon lehelletnyi HDR hatás van ezen a képen, tegyél vele még egy utolsó próbátszerintem ha az egyszeri szállodatulajdonos látná a "sima" és a HDR képet, az utóbbit rakatná bele a prosiba.
-
rumos14
nagyúr
válasz
Szten Márs #25332 üzenetére
okés, semmi gond
vkinek tetszik a HDR, vkinek nem. mondom, ez még egy visszafogott HDR, igazából cska a növényzet a kép alján lett világosabb, szaturáltabb. látod, kiskornel-nek még ez sem elég kontrasztos. pedig ugyebár a HDR pont a kontrasztot (is) javítja, szóval ez a kontraszt már nekem is sok volt, ezért tettem fel ide először a nem HDR változatot. de tényleg, alapvetően ízlés kérdése. van ahol sztem jól mutat a túlzott HDR is, ott már nyilvánn nem a valós színvilág visszaadása a cél, hanem a túlzás által vmi más fíling keltése.
Aktív témák
- Gitáros topic
- Dell notebook topic
- World of Tanks - MMO
- Egy döntés története, avagy az S24 FE Pro és kontra érvei!
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Milyen okostelefont vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- iPhone topik
- További aktív témák...