Hirdetés
- 4K-s okosmonitor huppant le az MSI tervezőasztaláról
- Almás felhangokat pendít meg a Cougar legújabb, E-ATX-es háza
- A kelleténél jobban lebutítja egyes GeForce RTX 5090-es VGA-it a Zotac
- Komoly technikai frissítést kap a Grand Theft Auto V
- És akkor bevillant a nagy ötlet: miért ne lehetne hűteni egy tápcsatlakozót?
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Titán TUF módra: teszten az NVIDIA GeForce RTX 5070 Ti!
- OLED TV topic
- Milyen videókártyát?
- OLED monitor topic
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen egeret válasszak?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Házimozi haladó szinten
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
Aktív témák
-
Az-X
őstag
Ime még egy példa, hogy hőségben is lehet fotózni
[link]
-
Hydra SR
addikt
Fárasztanálak titeket ismét pár képpel
Érdekes, hogy mennyire rákattantam már egy ideje a makróra, az egyik legközkedveltebb témát, a legyet viszont mindeddig kihagytam. Most pótlom[link]
Hétvégén jártam a szüleimnél Szentendrén. Eddig is tudtuk, hogy denevérek laknak a terasz alatt de nem sejtettük, hogy hányan vannak. Mi 4-5 db-ra tippeltünk. Belátom, botor feltételezés volt tekintve a denevérek szokásait. Saccra úgy 80-100 egyed lakik egy 1,5 köbméteres kis helyiségben amiből úgy 10-15 kölyök lehet. Kis patkósorrú denevérek, nagyjából egér méretűek. Íme két példány, majd lesz még anya és kölyke meg a fél kolónia egy rakáson is:[link]
[link]
Meglepő módon a vakufény és a zajongás látszólag totálisan hidegen hagyta őket. Előbbi nem meglepő, figyelembe véve a látásuk kifinomultságát (ill. annak hiányát), utóbbi viszont elég megdöbbentő volt számomra. Egy USM motor már lehet, hogy bekavart volna nekik de olyanom nincs. Ellenben az idegen szagokra nagyon is érzékenyek. Amint megfordult a huzat iránya, szimatoltak kicsit majd szétrebbentek mint vetési varjak a sörétes puska láttán. Hihetetlenül ügyesek a levegőben és eszeveszett gyorsak. Azon a kutyaólnyi helyen egyszerre vagy 8-10 egyed cikázott körülöttem anélkül, hogy egymással, a fallal vagy velem ütköztek volna. Próbáltam röptükben is fotózni őket este mikor kijöttek vadászni. Jó előre beállítottam a fókuszt oda ahol kijöttek, hagytam még 2m helyet hogy észrevegyem őket mielőtt az éles pontra érnek és annak ellenére, hogy tényleg arra jöttek és folyamatosan jöttek, egyetlen egy jó képet sem sikerült csinálni róluk. Ehhez jobb reflexek kellenek vagy több hely, vagy valami megvilágítás és fókuszcsapdás váz. Többnyire lekéstem őket és maximum félig voltak már a képben de inkább sehogy se, néha meg túl korán exponáltam találomra és még a DOF-on kívül voltak.
Ja és Ister napok alkalmából gyertyaúsztatás volt a Dunán, csináltam egy 5*2 perces expót:[link]
-
D4rkm4n
őstag
Az első kép meglehetősen tucatszerű... Nincs ami megragadja az ember szemét és a kétoldalt belógó növényzet is zavaró szerintem.
A második kép viszont jó lett. Egy kicsit jobban rázoomolhattál volna a poszméhre.
A harmadik kép nagyon szép lett, de én középre tettem volna a naplementét, nem pedig a bal oldalra. Kompozíciós hibát látok csak a képen.
A negyedik és az ötödik remek félmakrók. -
Az-X
őstag
válasz
ArthurMiller #3593 üzenetére
Remek kis képek, gondolom azért PS-ben megtoltad picit a színeket, kontrasztot... Igazából a középső kép ami szerintem a legjobb lenne, csak a szerkesztéssel van gond. Próbáld meg megvágni úgy, hogy a szeme harmadoló pontba vagy aranymetszésbe kerüljön
A csőre pedig a jobb alsó sarokba mutasson
-
ArthurMiller
senior tag
Egy kis játék az árnyékkal.
[link]
-
ArthurMiller
senior tag
A második hibátlan expo, megfelelő pillanatban. Gratulálok. Jól sikerült a DOF-al is játszani.
Az első is korrekt munka, talán a bal felső sarokban fotó fűszálat találnám kissé zavarónak. Sztem megérné eltűntetni.
És a kitartásodhoz is külön gratula, azért van munka bőven a képek mögött. Nekem soha nem lesz türelmem hasonló pillanatokat kivárni. -
userZ
aktív tag
válasz
D4rkm4n #3583 üzenetére
Csak az indexeken lógnak le a kacsák, vagyis csak úgy látszik, ha rákattintasz akkor ott vannak azok egészben
Nagyon köszönöm az észrevételeket...még analfabéta vagyok a fotózáshoz, de nagy a lelkesedés...
mod: címeket lehet adni az imageshackon a képeknek?
[Szerkesztve] -
userZ
aktív tag
Sziasztok! 3 napja elkezdtem én is hobbi fotós pályafutásom
(fuji s5600). Tegnap kint jártam egy tónál és találkoztam 3 nagyon barátságos kacsával...kiváncsi lennék milyenek lettek az első ''lövéseim'' (mind kézből). A képek PS szüzek, vágás mentesek...még a szoftveres részével is most fogok elkezdeni megismerkedni. Íme:
[link] -
Muréna
őstag
el tudna valaki látni fotózási tanácsokkal?
(makró,mesterséges fény,természetes fény, ésatöbbi)
Egy Fuji A610 gépem van -
Az-X
őstag
Hmmm... évek óta nem voltam az állatkertben, de lehet ellátogatok. Igen az ilyen tülekedős fotózást én sem szeretem. Úgy szeretem ha szépen felállíthatom az állványt... beállítgatom a gépet, és várom a pillanatot amit szeretnék megörökíteni
No persze tudom én, hogy szép álom ez. A tüzijátékos kép pl egy olyan ami egyszer csak jött. Kaptam elő a gépet de gyakorlatilag 7-8 képből ez lett az egyetlen ami még úgy elfogadható.
A karcos üvegre ajánlanám, hogy tele állásban vedd minél tágabbra a blendét és akkor nem lesz gond vele szerintem. Nekem repülön bejöttBár nem tudom ha azzal a géppel dolgozol ami az aláírásodban van, mennyire van lehetőség ilyen állításokra (nem ismerem azt a gépet).
-
Allien
veterán
Aha.
Ez kézből készült, és ''vélettlenül'' (félig direkt, nagy volt a tömeg). Annyi, hogy sorozatfelvételre állítottam, és minden expo után mozdítottam a kamerán. Idáig tartott a sorozat. Illetve, sajna, menni kelett tovább. De, tervbe vettem, hogy egyedül is kimegyek, koncentrálva azokra a ''témákra'' melyeket akkor jónak találtam. Pl az akvárium a trópusi halakkal, az valami bődületes. Elég jó képeket lehettne csinálni, csak az (is) a bökkenő, hogy az akvárium üvegei össze vannak karcolva, és nagyon látványos némelyik képen.
Nem is beszélve, hogy vakut kell használni hozzá, és a halak sajna néha szenyóak, és ''rohangálnak'' a vízben.
Illetve, a lepkeház még egy jó hely lehettne, csak sok emberen kell átgázolni, hogy azt a lepkét lekapd, ami éppen össze-vissza repked. Volt olyan, amely rám szált, pedig egyszinü ''mezei'' ingben voltam.
[Szerkesztve] -
Allien
veterán
Ha már más is állatkertezett, akkor énis (sorry).
''Nenézz má!'' (gyík panoráma, eredeti 4968 x 1633 volt)
3 méretben (legnagyobb): [link]
közepes 1280x421 697kb:[link]
kisebb 1024x337 456kb: [link]
két kroko fej:... ...
. . . . [link] . . . . . . . . . . . . .[link]
jöjjön egy madár portré. Ennek nem kell szempillaspirál!. . .
. . . .[link] . . . . . . . . . . . .[link]
Csuka (nem cipő, ivadék):
[link]
Daru haj: . . . . . . . . . . . . . Daru borzolja tollait:. . .
. . . . .[link] . . . . . . . . . .[link]
Prérikutya: . . . . . . . . . . . . . . . . . . . Őrszem:. . .
. . . . . .[link] . . . . . . . . . . . . .[link]
halacska (trópusi): . . . . . . . . . . . . . .. No, én megyek:. .
. . . . . .[link] . . . . . . . . . . .[link]
Köszönöm
[Szerkesztve] -
Az-X
őstag
Még egy kép ugyanarról az éjszakáról
[link]
-
Proci85
senior tag
válasz
Szten Márs #3559 üzenetére
Tess
Amúgy is akartam már egy ilyen mappát is, felraktam hát néhány képet 1600x1200-ben.
[link] -
Az-X
őstag
Barátnőm édesapja csinált egy horgásztavat, ennek a tónak a megnyitóján készült ez a kép. Jó kis éjszakába nyúló mulatság.
[link]
-
D4rkm4n
őstag
Van egyáltalán kedve bárkinek is ilyen időben fotózgatni?
-
MUŁĐER
addikt
nemrég találtam ezt az oldalt [link]
nagyon jó, egy csomó jó teknika le van írva mit hogyan..alig várom hogy kipróbáljam őket -
Az-X
őstag
Az ötlet igen jó
Lehet ki fogom próbálni, csak ezek a képek most a klub kérésére születtek, nem kedvtelésből
Itt ''olyan'' részeget mondjuk nem nagyon fogsz találni... de ez gondolom lejön a képekből is
A hangulat szubjektív. Nekem pl nagyon bejön... teljesen odavagyok ezekért a lámpákért... fényekért... színekért
De majd teszek fel olyan képet is ami nem ennyire munka ízű
-
Az-X
őstag
Nos igen, valóban szűk. A gond azzal amit mondasz csak az, hogy ha két sorba fotózok, a közel eső tárgyaknál hová veszem a fókuszt? Mert ha közelre veszem azt nem lehet összefűzni. Ha úgyanúgy távolra mint a többinél akkor homály lesz, és a kép 1/3-át ilyen foltok fogják kitenni. Ez az egyik dolog. A másik az, hogy a közeli tárgyaknál már olyan lesz a torzulás, hogy egyszerűen nem tudja szépen összerakni a program. Itt-ott már így is elég necces volt.
Szerk: Persze lehet én használok rossz programot
[Szerkesztve] -
Allien
veterán
Tetszenek ezek a képek, már a megvalósitásuk. De, sajna az ilyen helyek nem a leghangulatosabbak ilyen fényekkel. Az most más kérdés, hogy mitől is lennének azok, meg, hogy kellene egyáltalán valami plussz. Persze, nem 3-4 merő részeg emberre gondoltam, hanem mondjuk egy csinos bármixer hölgyre, aki hajlandó is gép elé állni. Na, akkor lehettne trükközni, hogy mondjuk minden székbe beültettni, és úgy összerakni a képeket! Sőt! A bárpultnál pl önmagát szolgálná ki!
Asszem, levédetem az ötletet. -
hali01
őstag
Sztem ez egy remekül sikerült fotó.Jók a fények,kellemes tónusa van és a kompozíció is jó.Kicsit talán szűk kétoldalt.
A másik két panorámád színvilága is teccik csak nagyon szűk lett.Hiányolom az előteret.Az a tévé pedig nem kell oda.Így olyanok mintha a fele hiányozna.
Ilyenkor ha nem fér bele egy képkivágásba akkor csináld két sorban az expókat.
Vagy függőleges helyzetű géppel. -
biggamer
veterán
válasz
Hacker75 #3534 üzenetére
Nekem a daru madárfejes tetszik meg a tollászkodó pingvinek.
A fejnél talán picit zavaró, hogy a csőre árnyékban van, a pingvineket meg fügfgőleges géppel fotóztam volna, hogy több részük legyen benne.
A zsiráfos jó pofa volna, csak belelóg és kiáll a fejéből a rudazat.
Máskor próbáld meg egy picit más szemszögből lekapni, hogy ne legyen ilyen zavaró elem a képben. -
Jinxx
senior tag
válasz
Hacker75 #3534 üzenetére
Reggel akartam írni erre, de elfelejtettem itt a dög melegben, minden percben próbálok valami hideghez jutni.
Szóval szerintem jó képek, egyik-másik elviselne még egy élesítést, ha nem megy túlzottan a zaj rovására. A teknősösek tetszenek, a zsiráfportré se rossz, csak nem tudom mi az a paca a feje felett, biztos utómunka közben jött létre... Na ennyi, megyek befekszem a hűtőbe. -
Az-X
őstag
No ennél több időt már nem szánok erre
PS-ben kézzel próbálgattam kiegyengetni egyenként a képeket. Nem lett tökéletes, de ebben a méretben még élvezhető, illetve amire csináltam arra tökéletes
[link]
-
Az-X
őstag
A HDR-panoráma egy másik helységben készült... ott ahol a bárpult is van. Alakulgat, de sajnos nem az igazi. 20-35-ös obival készítettem a képeket, 23-as állásban de úgy tűnik akkora a torzítás, hogy már nem tudja kihúzni rendesen a panoráma készítő progi
Azért babrálok még vele hátha...
-
Az-X
őstag
Ugyanebből a klubból egy másik helység, nem HDR, hanem panoráma... és ha nem túl uncsi akkor lehet lesz még egy HDR-Panoráma is
[link]
A link 1600x356 felbontású, elnézést azoktól akik kisebb felbontást használnak, de még így is elég picinek érzem. (Az eredeti 8695x1935) -
Az-X
őstag
Talán az előttem látható témáktól picit elüt de kiváncsi lennék a véleményekre. Első HDR képem, így biztosan akad valami amit rosszul csináltam
[link]
-
Hydra SR
addikt
Csak belinkelek ide is egy ocsmányságot. Aki nem szereti a rovarokat az ne nézegesse, bár ez már kissé át van alakítva, így talán nem olyan gusztustalan. Eredeti meglelhető a makrós topicban.
[link] -
Cyberslider
őstag
Vettem nemrég egy Fuji Finepix 6500fd-t.
Hétvégén lent voltam Zamárdiban (Balatonsound) ismerkedtünk a géppel. Pár képből csináltam egy kis galériát. Bocs a csúnya kicsinyítésért, egyenlőre teljes méretben még nem tettem fel..
[link]
[Szerkesztve] -
Jinxx
senior tag
Hát a makrók közzül nekem egy sem ott éles ahol kell, ami meg ott éles az bemozdult, szóval most nem lesz se pók, se szöcske. Viszont az obimnak biztos, hogy káposztaszaga van...
[link]
-
Jinxx
senior tag
Rég jártam erre...
Arthurmiller #3477: Nagyon szép képek lettek, csak gratulálni tudok hozzájuk. Az első tetszik a legjobban, jó a vágás is, és a pillanatot is jól elkaptad.
Hydra #3481: Először is örültem a találkozásnak, másodszor jól sikerültek a képek, de azt hittem több lesz.A pókhoz külön gratulálok, nekem sehogy sem akart bennmaradni az éles tartományban, vakuzni meg nem tudtam, fel is adtam hamar, de neked megérte vele vacakolni.
Latency #3497: A kacsa1 tetszik a legjobban, a többi nem mozgatja meg a fantáziám. A kilátós képed is jó lett. Az eredeti is és a Biggamer által megnyesett is.
Zed44 #3506: A svenkesek tetszenek nekem is a legjobban. Az a baj, ha elmegy valaki ilyet fotózni, általában ugyanott ül végig, és a képek 90%-a ugyanolyan hangulatú, ugyanazzal a háttérrel. Ettől függetlenül jól sikerültek.
Biggamer #3515: A gólyacsoportkép jó lett, grat. A másik kettő tucatképszerű, de jók azok is. -
Mercutio_
félisten
válasz
biggamer #3511 üzenetére
Minden hétvégén a lánchíd pesti oldalán lévő színpadon vannak programok, vágást rátok bízom, szabadkezet kaptok
, húzok nyaralni, örültem, hogy ennyit fel tudtam tolni
Csak a mosolya volt kicsit tüncis
A naplementés kiba jó lett, a sokgólyás meg valami olyan bennsőséges hangulatot áraszt, hogy.... -
biggamer
veterán
válasz
Latency #3512 üzenetére
Szép a tűztorony, viszont megnézném sötétebb égboltal is.
Vagy egy magasabb pontról, ahol kimagaslik a háztetők közül.
A kilátós képnél pedig besötétíteném az alsó részben lévő lámpafényes részeket,
talán úgy jobb lenne.
Nekem elvonja a figyelmemet a kilátóról.
Vagy közelebbről felvéve, amikor kimagaslik a hegyről a kilátó, és mögötte a kék ég meg a felhők, biztos tuti lenne.
Így eléggé elveszik a képen. -
Latency
senior tag
válasz
biggamer #3515 üzenetére
Lehet csak az én monitoromon, de szerintem egy kicsit sötét a naplementés kép. Egyébként nem rossz, el tudnám képzelni egy hosszú záridő miatt selymes vízzel is alul rögtön a vízzel.
A gólyákról pedig az jutott eszembe, amikor jöttünk haza Sopronból és öcsém szólt, hogy nézd már a gólyákat, erre anyám meg azt mondja, hogy ezek csak szobrok (mozdulatlanul álltak)
[Szerkesztve] -
D4rkm4n
őstag
válasz
ArthurMiller #3507 üzenetére
Az első szerintem akkor lenne jó, ha a modell arcából több látszana.
A második jó lett.
A harmadik képen csak a modell hanyag tartásával van gond.
A negyediknél alul a keze elég zavaró. Valamint nem szerencsés, hogy a ''kinéz a képből''.
Az ötödik lett talán a legjobb, de a háttérben lévő kacatok zavaróak nagyon. Kár érte.
A hatodiknál megint csak azt tudom mondani, hogy nem látszik a modell arca, így tök érdektelen a kép. Legalábbis portré kategóriában.
Szerintem. -
Hydra SR
addikt
-
gergo84
aktív tag
Aktív témák
Hirdetés
- Ingyen kellene, de tegnapra
- DOOM - The Dark Ages
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Mozilla Firefox
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Torrent meghívó kunyeráló
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Titán TUF módra: teszten az NVIDIA GeForce RTX 5070 Ti!
- OLED TV topic
- További aktív témák...