Hirdetés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Gaming notebook topik
- Házimozi belépő szinten
- Milyen processzort vegyek?
- Videós, mozgóképes topik
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Milyen videókártyát?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Azonnali alaplapos kérdések órája
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Aktív témák
-
nesa
veterán
válasz
SpongyaBob #36699 üzenetére
A 2. jo lett
kicsit lehet huztam volna az elessegen.
-
Frigetrus
aktív tag
válasz
ClintEastwoo #36687 üzenetére
Két féle variációra gondoltam. 1:1, vagy panoráma vágás.
Engedelmeddel:Továbbá eszközöltem rajta egy extra kontrasztot és szaturációt, mert szerintem az ilyen képeknek jól áll a kicsit szürreális hatás. És eredetileg nagyon nincsenek benne színek.
Az égből mindenképpen vágni kell, mert erősíts meg, hogy jól gondolom-e, de szerintem kiégett, és mintha megpróbáltad volna visszahúzni utólag, és attól ilyen szürkés-fátyolos. Ha nem így van, akkor is picit zavaró. -
válasz
ClintEastwoo #36694 üzenetére
Írtam, hogy "viccet félretéve"
Nekem egyébként tetszik, szeretem az ilyesmi képeket.
-
priusz
aktív tag
válasz
ClintEastwoo #36694 üzenetére
Elég tucat kép, nem voltak túl szépek a fények. A vágással sem sokat tudsz dobni rajta. Ha flickr-re válogatsz akkor ezt ne tedd bele... Szerintem
-
válasz
ClintEastwoo #36687 üzenetére
Sok apró darabra és a kukába vele
Viccet félretéve, én csak a jobb oldali fát szedném le, meg az aljából vágnék... valahogy így.
-
Imy
veterán
válasz
ClintEastwoo #36689 üzenetére
Akkor most csináltam 2 képet a szobámban, és így meg jó.
Erős megvilágításnál rosszak a pirosak, amúgy meg minden OK, sztem valami beállítási kérdés, mivel automatán fényképezek. Mit kellene állítani?KÉP1
KÉP2[ Módosította: Ndruu ]
-
ClintEastwoo
tag
Ezt hogy vágnátok meg?
-
gzola
tag
válasz
Szten Márs #36679 üzenetére
igazad van picit túlhangsúlyos lett a keret, csak ált. azért nyomatom, hogy négyzetes legyen, ha megnézed a képeim többsége keretes :-) és köszi a véleményt
-
sanyixXx
senior tag
válasz
sztyui2 #36670 üzenetére
osztom. csak mire eljutok ide, mindig leírja előttem valaki a mondandómat.
bár én ennek az egész sminkfotózásnak a koncepcióját átgondolnám, már ha volt neki. sokszor nagyon tágra van vágva a kép és elveszik a sminkfotó jelleg. ráadásul némelyik smink elég gyengére sikerült.
ráadásul ahol a lányokkal pont szemben van a fény, ott úgy néznek ki, mint a félvak kutyák ezzel a fehér ponttal a szemük kellős közepén. -
pontyos
senior tag
válasz
Szten Márs #36679 üzenetére
Helló!
Épp ez volt a célom, érzékeltetni a vihart. A felhők pont megosztják az eget, ill a kép felső részét. Talán ha nem lenne ennyire világos a bal széle?
Üdv
-
Szten Márs
nagyúr
pontyos: A thumbnail alapján azt gondoltam, na ez egy nagyon jó kép lesz. És végülis nem rossz kép, de nagyon megborítja a kép egyensúlyát a kép bal és jobb oldala közötti megvilágítás-különbség. Egyszerűen így nem harmonikus, a szemnek nem kényelmes. Pedig egyébként klassz kép, jól szerkesztett, az FF is illik hozzá, stb.
gzola: Tetszik! Még a vastag gyászkeret ellenére is. Persze, néha jó így keretezni alul-felül a képet egy fekete csíkkal, én is csináltam ilyesmit, de nekem itt túl hangsúlyos. Mindenesetre tetszik, a lány pedig aranyos
-
pontyos
senior tag
-
priusz
aktív tag
válasz
lorcsi #36668 üzenetére
Esetleg: Digiretus.hu
-
lorcsi
veterán
sziasztok
mostanában kezdem a digitális fotózást (fuji s1500 kezdő gépem van)
tudnátok e egy leírást vagy segítséget nyújtani a fényképeim digitális csiszolásához...effektek állításához szípétéséhez ? -
kiskornel
addikt
válasz
ClintEastwoo #36657 üzenetére
Igen, ez szabadtéri portrékra igaz (vagyis akár itt is). A hagyományos portréknál F11 az ajánlott 80-100mm obival.
Nem igazán értem a koncepciót. A faszit akarja kiemelni az előtérben? A háttérben a csaj már elég homályos. Szvsz megsütheted a mosott háttered, ha a fő téma egy része nincs az éles tartományban. Nagyjából a csaj füle még, ami éles, onnantól életlen.
Másik dolog, hogy ha csak a faszi lenne a képen, akkor be is férne teljesen az éles tartományba. Vagyis ott sirály lenne a tág, ez esetben 2,8-as rekesz. Na de ez ugyebár nem portré. Inkább tartozna a csoportkép kategóriába.
Szvsz, meg akartam tudni bigmasterg szándékát. Vajon azért ilyen a kép, mert ilyennek szánta, vagy azért mert az fgép kis LCD-jén visszanézéskor nem derült ki, mi éles és mi nem.
Pl. itt van ez a képed: [link]. Nagyon szép, és az 50mm gyújtótávval F2,8 ebből a távolságból jó is. Na de ő 150mm-ről nyomta sokkal közelebbről, ami eqv. 225mm
. Ez már bizti nem portré obi állás. Annak a felső határa kb. 80mm-nél ér véget APS-C-n.
-
válasz
Sir Riccio #36641 üzenetére
Jó lassan haladsz a képeid feldolgozásával.
(#36649) skiny83
Felhívás? -
fireproof
őstag
válasz
ClintEastwoo #36660 üzenetére
Volt már posztolva?! Nem hinném
-
fireproof
őstag
Sziasztok.
Pár képem. Mi a véleményetek róluk? (eléggé kezdő vagyok) -
priusz
aktív tag
-
törölt tag
skiny83 es mi jutott eszedbe? Azonkivul, hogy az ott fellelheto populacio csak kb 20%-a brit? Ha otleted van, szivesen meghallgatom
kiskornel nappal nem annyira gaz, ezek a fotok pl a Piccadilly Gardens-ben keszultek ami erosen belvaros, az emberek bekesen el voltak foglalva, en meg jarkaltam koztuk orakig, meg csak csunyan se nezett ram senki... Ugy ereztem magam mintha lathatatlan lennek de komolyan
ra\/asz szerintem fogalma sem volt rola, hogy ot fenykepzem amikor idenezett
-
kiskornel
addikt
válasz
(#36647) bigmasterg: miért pont hideg színekkel nyomattad a képeket? Olyan kékek, sápadtak. Én inkább nagy mélységélességgel próbálkoztam volna.
(#36645) Cayman: Manchester az nem a bandák városa? Nem félsz, hogy kikapják a kezedből a fényképezőt? Le ne lőjenek...
(#36641) Sir Riccio: sikerült nagyon dögösnek ábrázolnod a csajt! Nagyon klafa, szexi, stb, stb...
-
skiny83
aktív tag
válasz
bigmasterg #36647 üzenetére
-
Kazimír
őstag
válasz
Talán az utolsó előtti tetszik leginkább.
Bár én ezt szűkebb képkivágással fotóztam volna, és bár híve vagyok a természetességnek, de a vállán lévő anyajegyet vagy mit egy kis sminkkel/alapozóval/vakolattal el lehetne fedni. Vagy a másik vállát mutatni..
Ennek ellenére szép munka, gratulálok! -
Sir Riccio
addikt
válasz
Picturemaker #36642 üzenetére
Pillanatragasztóval rögzítve, szegény biztosan nagyon élvezte volna^^
-
Milan24
aktív tag
válasz
Picturemaker #36642 üzenetére
Díjaznám én is.
-
Picturemaker
őstag
válasz
A filmek helyett (csak a korhűség és a topik címe miatt) elég lett volna két CF kártya.
-
Sir Riccio
addikt
válasz
total90 #36636 üzenetére
Köszönöm szépen az elismerést, Canon EOS 40D + 70-200 F4L USM-el készültek javarészt, ahol nagyobb a látószög ott a 18-55 IS(alias kitobi) sietett a segítségemre.
(#36625) cOxeR : Köszi a kritikát, kicsit még mókolok a képekkel és frissíteni fogom, mert valóban többet is ki lehetett volna hozni ebből az anyagból, de addig is:
-
Steve-0
őstag
válasz
Balinov #36638 üzenetére
próbáld így
http://realitydream.hu/index.php?page=Tutorial -
Balinov
titán
válasz
ClintEastwoo #36637 üzenetére
ugyanolyan poziciobol, magassagbol, satobbi ugy hogy kozbe fenyt mersz, exposure-t allitasz? Irigyellek, nekem nincs ilyen agysebesz kezem...fiatalkori rajongas a 36%+-ert megtette a hatasat
szerk: linket nagyon szepen koszonom
szerk2: de mi ez? se IE7-el, se Chrome-val nem jon be semmi ertelmes, csak egy keret
-
Nem veszem sértésnek, amit írsz... neked is más a véleményed és nekem is. Nincs ebben semmi rossz.
(#36612) Frigetrus
Köszi. Nagyon mélységélességet nem tudtam kihozni az obiból.
(#36613) cOxeR
Nem tudtam jobban megoldani, én elég kiemelkedőnek véltem.
(#36615) kiskornel
18-55-el lőttem, 55mm-en f5,6 (ettől nagyobb rekeszt nem tudok állítani 55mm-en), ISO800, 1/1250s.
A virág kitépős megoldás meg nem preferálom, de lehet legközelebb kivételét teszek.,(#36621) Sir Riccio
Nagyon tetszenek a képeid. Egyébként milyen géppel/obival lőtted ezt a sorozatot?
(#36622) Balinov
2. tetszik.
pisti
őstag
válasz
Balinov #36624 üzenetére
A tájképeknél az előteret világosabbra legközelebb, mindemellett az ég még csúnyán be is égett az egyiken, ilyenkor érdemes HDR-hez való alapanyagot lőni.
Ahol az útra raktad a gépet, ott kéne még valami a képre, mert nagyon üresnek érződik.
A fenyős képet nem kellett volna berakni, mert értékelhetetlen szvsz.
Az éjszakai kép lett a legjobb, ott meg annyit lehet legközelebb jobban, hogy kék órában csinálod. Akkor az ég sem teljesen sötét és az előtérben is több részlet látszik. -
válasz
Sir Riccio #36621 üzenetére
-
Balinov
titán
válasz
ClintEastwoo #36623 üzenetére
koszonom
a tobbinel mit csinalhattam volna jobban?
-
Balinov
titán
Jo estet Sracok,
szeretnek megosztani par kepet, 17-en keszult a St. Patrick's day jovoltabol.
Varom megtisztelo kritikatokat
udv
Balinovszerk: bocs a linkeles milyensege miatt. picasas linkeles ugylatszik mindig megszopat
-
kiskornel
addikt
válasz
ClintEastwoo #36616 üzenetére
Igen. Egyeb javaslat?
-
pisti
őstag
válasz
v2izzy #36614 üzenetére
Az is befolyásolja a zajosságot, hogy mennyire kiexponált a kép vagy annak egy adott része.
A sötét részeken (ahol kevesebb vagy kevés fényt kapott az érzékelő) előjön a "sötét zaj". Ez általában akkor látható, ha a sötét részeket utómunkával világosabbá teszik, amik ilyenkor úgy néznek ki mintha (jóval) magasabb iso-val készültek volna.Én nem látom ezt a zajosságot egyébként amit mondasz azon a két madaras képen.
-
Stitch
őstag
válasz
Kh@oSz #36512 üzenetére
Az "aláírás a bokeh-ben" és ezt kivéve nekem tetszenek a képek. Ezek is ötletesek, csak a kompozíció nem sikerült jól. Egyébként milyen objektíveket használtál? Nekem "fix gyanúsak" a képek, 85/1,8-ra vagy 100/2-re tippelnék.
Szerintem nem mindenki vágyik "pro" képekre, van aki csak azt szeretné, hogy minőségi képekben meg legyen örökítve a nagy nap. Egy fotós portfóliója alapján a pár meg el tudja dönteni, hogy az neki megfelel-e vagy sem.
-
kiskornel
addikt
válasz
total90 #36605 üzenetére
A háttérrel vannak bajok. Nem elég mosott, kivehetők az egyes objektumok. Amire oda kellene figyelned, az a tárgy/háttér távolság. Minél kisebb ez a tört szám, annál mosottabb lesz a háttér. Ez esetben vagy a virágot kellett volna közelebb hozni, vagy a háttért távolítani, vagy tágabb rekeszt, nagyobb gyújtótávot alkalmazni. Az első kettő dolgot könnyen végre lehet hajtani. Gaz növények esetében működik a "tépd le, tartsd a megfelelő háttér elé, és szem magasságban katt" módszer.
(#36609) total90: időnként mindig felmerül ez a téma. Az általad készített kép, 2 perces kép. Vagyis nincs két perc hasznos munka az elkészítésében, és ebben már benne van a feltöltés is. Gyakorlásnak borzalmas, mert se az állvány használatát nem gyakoroltad (sztem nem használtál állványt), se a vaku használatát, se a pontos beállításokat, stb.
Ne vedd támadásnak, amit írtam, mert nem az a cél. A cél, hogy minél színvonalasabb képeket készítsenek az ide látogatók.
Hidd el, minden plussz munka, minden ráfordítás meglátszik a képeken.(#36599) forceberg: a legjobb szó rá az érdekes. A háttér kék, de nem kétlem annak is szántad. Így bizti nem ad természetes hatást. Várom a kinti képeidet.
-
v2izzy
tag
Köszi a véleményeket!
Hát, igen sajnos hátulról jött a fény, viszont nem tudom miért lett ennyire zajos pedig az iso nem is volt magas (bár nem tudom még mi befolyásolhatja). A másodiknál azt akartam érzékeltetni, hogy nagyon elszántan tör előre a vízen, de nem jött össze. -
Szerintem meg kellenek a rosszabb képek is a fórumba, mert különben hatalmas pangás lenne. (nem filozoli képei...)
(#36599) forceberg
Nekem tetszik a szőrős virág, és a háttérben levő kellemes színű bokeh.(#36603) zH.
Ferde, de hozza a kívánt hatást.(#36605) total90
Nem emelkedik ki eléggé a háttérből, ennek a perspektívának pedig jót tenne.(#36606) v2izzy
Sajnos ezek nekem sikerültek túl jól, szerintem is elvesznek a részletek és túlságosan zajos, és messze is voltál tőle. Az első nagyon jó lehetett volna, jó mozzanatot csíptél el.(#36611) pisti
Fika, nálatok éjfél után van naplemente? Ettől függetlenül tetszik. -
Frigetrus
aktív tag
total90 képe szerintem jó a szemnek. Szép (de talán kicsit fakó) színek, szép háttérmosás, kompozíció is jó, tökéletes akár egy háttérképnek. Talán egy picit nagyobb mélységélesség belefért volna.
Szóval olyan kép amire jó ránézni.
Persze sablonos a téma, de ez nem akkora tragédia, hiszen sokkal unalmasabbra is sikerülhetett volna. -
pisti
őstag
válasz
total90 #36609 üzenetére
Jó de mégis akkor mit kéne látni abban a képben?
Most nem sértésképp, de tényleg?
Én azért nem éreztem az enyémet sem megmutatni valónak, mert egy teljesen átlagos most a fűben mindenfelé növő kis virágról teljesen átlagos fények mellett, átlagos szögből és összességében nagyon semmitmondó, hangulattalan képet sikerült kreálni. Ami mondjuk nem baj, sok ilyet csinálunk, de megmutatni szvsz nem nagyon érdemes.
Amennyiben mégis megteszed sok konstruktív kritikát ne nagyon várj.És hogy lehessen engem is "fikázni".
Egy mai kép:
-
Ezzel az erővel senki nem mutatná meg a képeit, mert annyira egyedit, hogy olyat (vagy hasonlót) még más nem csinált, olyat nem sokan csinálnak. Szerintem azért, mert egy téma "használt" még lehet jó. Nem mondom, hogy az enyém hű de milyen jó, de olyan képnek gondolom, ami talán megmutatható... Elfogadom a negatív kritikát is, sőt abból lehet okulni is legtöbbször, de ezt nem tartom igazán jónak ha valaki azt javasolja, hogy ne is mutogassuk, mert már ő is fényképezett ilyet az neki nem tetszik.
Egyébként semmi harag vagy hasonló, csak nekem ez a véleményem.(#36606) v2izzy
Az 1. témailag tetszik, kár, hogy sötét... persze vágom miért.
Flickr-en bedobtalak a conatck-ok közé.
-
-
zH.
senior tag
Aktív témák
- Sigma 85mm f/1.4 DG HSM Art objektív ( Nikon ) -Újszerű-
- Canon RF 24-70mm f/2.8 L IS USM profi zoom-objektív
- Hibás Sony A6000 (sn: 6323299) alkatrésznek - kérlek olvass leírást alaposan
- Nikon Nikkor 105mm 2.8 macro és Nissin MF-18 körvaku
- Canon EF-EOS R adapter Drop-In Variable ND szűrővel -Újszerű-
- LG 55C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- Új Dell 13 XPS 9315 FHD+ IPS i7-1250U 4.7Ghz 10mag 16GB RAM 512GB SSD Intel Iris XE Win11 Garancia
- Xiaomi Redmi 9AT 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE B550M R5 5600 32GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 SUPER 8GB ZALMAN I3 NEO Enermax 650W
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3049, 94% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest